Отговори
# 225
Леле не съм влизала от 2дена и не мога да ви смогна.
1во.ходихме на орртопед-всичко е ок.И понеже обещах на beru6ka-др.Драганов е ЗА "уокъра",дори в нашия случай се смяхме че ще ми трябва и кошара, и проходилка, и бънджи за да държим каката по-настрани от малката.А той се смееше и каза"че да не я нахрани с фъстъци още утре" Joy Joy Беше много забавен,както винаги.
Много благодаря за отговора за пъпчиците на дупето:веднага смених Памперсите и се обадих на док. и ни изписаха и кремче за мазане от сутринта мажем и гледам,че има лек ефект.Дано всичко мине по-бързо,че много ми е жал.
От вчера си имам помощник и малката е доста киселка и баба си я носи на ръце,а аз успявам да пооправя и да поизлезем с милото.

# 226
  • София
И ние днес бяхме при Драганов - много готин доктор, не съм спряла да се смея Joy Joy Joy

# 227
  • София
здр мами от много време не съм писала но пък си ви чета всеки ден , хайде да ми дадете номера на този др Драганов ако може пишете на личните и къде се намира кабинета му . мерси предварително .

# 228
  • София
vivi 23 писах ти на лични Simple Smile

# 229
искам да попитам мамите от Варна -при кой ортопед ходихте и съответно за някакви коментари?

rakhiva  welcome
Ние ходихме при д-р Райков още на 25-я ни ден. Малкия беше на 10 дни, когато татко му забеляза едно твърдо топче отстрани на хълбока. Педиатъра ни насочи към този доктор. Час получихме за след около 2 седмици. В деня на прегледа топчето вече го нямаше, оказа се фибромче, което изчезвало и нямало нищо притеснително. Доволно съм от прегледа, гледа ни с ехограф. Обясни ни как да правим гимнастика, кога да го сложим в кенгуру /след 3-я месец/ кога да го пробваме в проходилка и др. Ако на някой му е интересно ще пиша повече. Препоръча контролен преглед след 10-я месец. Много внимателен беше и доста обяснителен, някак си добре предразполага, щото ние бяхме притеснени доста. Бих го ползвала пак, въпреки, че не мога да го сравня с друг детски ортопед.
Константин си показа всичките номера при доктора - първо повърна, после се изака и накрая опика всичко около него  Sick. Добре, че доктора е готин  Peace.

# 230
  • Пловдив
аз пак с нашта ваксина-на мястото на убождането се позачерви днес и е твърдо на пипане,слагах днес пак компрес с риванол.Днес пак ли да го пазя от мокрене?

# 231
Здравейте и от мен  Simple Smile
Първо да питам на ортопед с направеление ли ходите . То е ясно , че има такива , които работят със ЗК и такива , които не , но по принцип педиатъра трябва да издаде направление , защото тов авлиза в задължителните просилактични прегледи , нали така ? Защото ние още не сме ходили , но и педиатърката нещо го овърта , казва , че има време , а доколкото знам прегледа трябв ада се направи до 2-3 месец  newsm78
Иначе и аз съм от малкото майки , които се радват на спящите си бебета . Направо си отспах като родих , докато бях бременна обикалях къщата по цяла нощ . Малката като заспи в 12 вечерта се събужда чак към 9-10 сутринта WinkЦока в просъница 2-3 пъти за този период , дори не си отваря очите даже . През деня има около 2 кратки дремки , през другото време иска да я занимавам с нещо , да я гушкам и да й говоря , но това си е бял кахър щом се наспивам нощем . Но знам какво е да имеш бебе , което да реве почти денонощно , баткото ми беше така  ooooh! Направо като се сетя и се чудя как издържах по време на най-тежките колики . Но двете ми дечица освен идентичния биологичен материал нямт нищо друго общо . По темперамент са съвсем съвсем различни . А и визуално - едното ми е русичко и синеоко , другото ми е мургавелче  Heart Eyes
А относно килограмите - наложи се да взема кардинални мерки , защото не само че не свалях нищо , откакто съм изписана от болницата , ами започнах и да качвам . Та сега съм на разделно хранене и има ефект , започнах да свалям , но бавно за да не ми спре кърмата . Дефакто сега , със разделното хранен , се храня повече от преди , но по-рационално и дори имам повече кърма .

# 232
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, бебоците ви как се държат в коритото, докато ги къпете  Rolling Eyes
Марти вчера и днес сякаш изпада в страшна еуфория и превъзбуда  Shocked Пляска с ръце и рита с крака, всичко залива с вода. Не се бях подготвила толкова рано да започне да ги прави тези щуротии...мислех, че по-натам започват  newsm78 От утре трябва да мисля в банята ли да се къпем или да покривам паркета в стаята с найлони, че ще вадя шнорхел и плавници скоро  help 

# 233
Днес го изкъпах сама. Понеже ние слагаме стойка в коритцето и като положим негово величество на стойката, той се подпира с лакътчета, поставя си юмручетата под брадата и стои като шеф- диригент и се кефи.
Засега стои мирен.
Обаче като усети че слагам лигавника и разбира че ще има манджа, ела го виж как си върти главата в несвяст. Laughing
И от няколко дни много рита- все го намирам със събути ританки. Heart Eyes

# 234
mimata14 аз съм зад хотел Марица ще се радвам някой ден да се видим Simple Smile
Никога не съм разказвала за нас и сега ми дойде музата.Нашия момък винаги е ял на 3 часа от самото изписване-не пропускахме обаче-всеки 3 часа.След 10-я ден започна да пропуска в 12ч вечерта,а след 2-я месец решихме че няма да ядем и в 3ч сутринта,та в момента съм много доволна защото вечеря в 22ч и после чак в 6ч в просъница и после си поспиваме до към 9-10ч.Следващите ни хранения са в 13ч,16ч,19ч-общо 6 пъти-само на кърма все още(дано поне оше 3 месеца така).За сметка на вечерния сън през деня почти не спим-най-много от 13ч-15ч и 2 дрямки по 30-40 мин:)Но засега сме си супер-тати се наспива-мама си гледа шоуто на Слави....
korali искам само да те попитам от кага ви каза че може в проходилка?
tonivilна лични ако можеш прати ми накратко на какво точно разделно хранене си,защото и аз нещо зех да качвам май  Embarassed
За къпането-сърди се само когато му мием главата и то тук от 1 седмица,иначе всяка вечер е голям рев докато се облечем след масажчето и налапа ли цицка направо затваря очите:)

# 235
Сега само се записвам, връщам се да ви изчета и утре вече ще пиша. Blush

# 236
  • София
Хайде да се разпиша пак по късни доби  Laughing. Напоследък все не ми остава време за форума. Всички сме си вкъщи и съответно повечко домакинска работа си имам. Макар, че сутрин поне си поспивам, като мъжът ми прави закуската. От утре пак е на работа, та ще се става по-рано. С двете дечица ще си бъда, че баткото покашля и още е отпуск.

Malvinka, в момента сме на "Пуфис" и ми стоят едни хартиени, по-точно изкуствени. Оставят следи по крачетата, но в кръста са по-големи от "Памперс". Пак ще се върнем на "Памперс".
Изпробвай си ги все пак  Peace.

pufpaf, дано подейства новото олио и бързо се изглади кожичката  Hug.

daryl hana, браво на бебчо Peace.

rakhiva, добре дошла  welcome.

arida1, започнахме да ползваме кенгуру от 2-рия месец. Влизало е в употреба 2-3 пъти за 30-на мин. Ортопеда, при който ходихме, сподели да го ползваме от 2-месец.

Insolence, браво на Вики за сученето  Hug.

Лами, писнала му е на детето от мляко и иска мръвка  Laughing  Hug.

Бебославче, браво за разходката  Hug. Пак Коледа отпразнувахте, май  Wink.

tonivil, педиатърката ни издаде направление за ортопед, когато заговорих за такъв. Хубаво е да се посети до 2-3 месеца от раждането  Peace. Не зная дали е от задължителните профилактични прегледи  Thinking.
Късмет с отслабването  Hug.

Катенце, Валенцето си стои мирно в коритото.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 01:49 от Dori

# 237
Деси М. не се притеснявай за главичката и моя Калоян не иска да стои по корем, реве и не може да я вдига нагоре; но няма страшно ще изправят главичките просто по късно дечицата. Аз ще хода на ортопед при д-р Алексиев /той е в Горна баня/, но аз ще отида в частия му кабинет. Много съм доволна от него, скоро водих каката,че нещо я болеше крачето и останах с много добри впечатления от него. Кабинетът е прилича на детски клуб, преглежда и на ехограф, изобщо е много внимателен. На частно прегледа беше 50 лева, а в Горна баня мисля,че приема с напрваление.

# 238
Добро утро на всички мами Simple Smile
gery_daisy режимът ви на хранене и спане е моя мечта  Praynig не знам кога ще успеем да го постигнем. Ние се будим в 3 понякога 2 и после или 5 или 6 - няма спане
Вчера бяхме на педиатър и ни сложиха ваксините, малкият вдигна температура 38,4 дадохме Панадол и сега температурата е 37,7. Четох в Интернет( защото лекарката не си вдига телефона ), че ректална температура е нормално да бъде до 37,8.  Знаете ли каква трябвада бъде ректална температура?

# 239
Добро утро и от мен.По стара традиция ето кафето и закуската

Общи условия

Активация на акаунт