Отговори
# 345
Привет!
Моя синковец преди повече от месец започна да се дърпа от гърдата и аз на десетия ден се предадох и минахме на формула за дохранване. По едно време съвсем беше спрял да суче, но продължавах да поизцеждам, че да има колкото да го успокоявам на цица. И от 2-3 дни насам се е присетил отново да суче. И сега вече имаме по 2 3 хранения само от гърда, нещо което се е случвало само в първите дни от живота му...Странна работа...Иначе - лигави се, прави балони, ръцете чу са все в устата, и аз започнах да се заглеждам за зъби. На баткото се появиха първите 2  в четвъртия месец. Постоянно е с лигавници -имам 12 оборотни.
Някой беше писал за нощно мятане. Максим след 4 часа през нощта започва да се мята, да се гърчи, пъшка, пръцка, страшна работа. Така откарва до сутринта, но не се събужда. Ама аз пак не мога да спя, все го наблюдавам. Дали са колики?!
Аа, сетих се по въпроса с картофите. Нишестето в картофа и евентуални нитрати идват дразнители. Ако са домашни картофи, няма проблем. Ако е предразположено детето, от купешките може да получи колики. Лекар ми го каза.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 19:37 от iva_a

# 346
Здравейте!
Не успявам да ви чета всичко ,но мернах ,че си говорите за първия цикъл !
Не е ли рано на мен моята гинеколожка ми каза ,че ще ми дойде цикъла като спра да кърмя дали е така ?  newsm78
Тези от вас които имат вече цикъл кърмите ли ?
И ся да ви  се оплача - става вече една седмица моята Теди ми взема акъла !
Няма колики ,но нещо и се обърна режима денем спи нощем не ще
Луднах бре хора на ръцете ми заспива като я сложа в кошарата или в шезлонга или при мен на спалнята сякаш ток я удря веднага се събужда
А вече е натежала скъсаха ми се ръцете а и много ми се спи откачам вече
Как да и обърна режима през деня не мога да я събудя ужас колко ли ще издържа така не знам  Sad
Моля се да има сили и търпение

# 347
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
viviq,
не можеш ли да се опиташ да я забавляваш през деня и да я държиш будна. Знам, че е трудно, ама май това е единствения начин...2-3 дни така и ще се научи  Peace

# 348
не знам за вас ама аз режим не мога да установя никакъв, дори за къпането как да го събудя. Много ми е странно също че вечер като го преспивам и е много нервен,не са коликите се присвива, просто плаче, както и да го завъртя, не знам дали не се преуморява през деня, защото доста стои буден, но и си поспива по 1-2 часа, вече също ставаме към 3-4 часа и после в 6 , и тогава не е нервен, но към 20-21 часа.... Confused нищо не разбирам

# 349
Ходихме и ние днес на ортопед, уж специалист, ама хич не съм доволна.
- В кенгуру носиш ли го?
- Не.
- Е, как? Трябва по няколко часа на ден да го носиш. И баща му да го носи на врата си. Да се разкрачат краката.
-  Разходки?
- Да,като е хубаво времето.
- Ама не може така. Всеки ден минимум по 30 минути. Вали, мъгла, сняг- да го разхождаш. Ако не ти се излиза- в кенгуруто и по 30 минути ще стоиш на терасата на пост като войник. ooooh!
- Пишката забелвате ли?
- Не, така ни каза педиатърката.
- Те, сега, нищо не разбират. Ще забелваш! Да няма после фимоза и операция. Naughty
- Деавит, по колко даваш?
- По една капка. Пак педиатърката така ни посъветва.
-  Shocked Как по една? По една капка може да се дава максимум 2 седмици, давай по две.
- Каква е Т в стаята?
- Поддържам 21 градуса.
- Не може така. През деня да е 20, през нощта- 17.
Направо откачих. Гледа го на ехограф и всичко е ок.

А понеже баща му се връзва на всички лекарски глупости, резултата е- купено кенгуру, съответно разнася бебока  в него. А след  баня му заголи пишката. Малее, ми то имало и други работи под кожичката. Чудя се да се връзвам ли с това заголване.
Исках и направление за гинеколог. А, не ми трябвал, и без това съм родила, и без това ми се полагал един, да си го пазя. Shocked
Е, майка му стара, нали искам да видя как съм

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 22:19 от daryl hana

# 350
daryl hana къде го намери тоя всезнайко  #Crazy Егати човека, май го боли главата.

Днес бях на доФтор и всичко ми е наред, само матката още не се е свила окончателно, но не е проблем. Взе ми секрет за микробиология и цитонамазка. За физическото натоварване като попитах, доктора ми каза да забравя за всякакви опити да отслабвам до 6тия месец на бебето  Tired . Сега може само плуване. Ама не си падам по басейни, така че нещо с режима на хранене ще трябв да мисля  newsm78 Забрани ми да вдигам тежки неща, даже и бебето да не го разнасям права. Седнала като съм може да го държа колко си искам. А и друго - 2 години трябва да се пазя да не забременявам, за толкова време зараствала напълно матката и е готова за нова бременност. Та това е от мен, отчетох се.

Я да ви питам мъжките мами, че се сетих от поста на Дарил Хана - забелвате ли пишките. Не че ме касае, ама ми е любопитно, да си направя една справка Simple Smile

# 351
ХАХХАХАХА Дарил Хана, много ме разсмя Simple Smile)) Joy на пост като войник Simple Smile)))
Ние днес бяхме на преглед вече сме 5600-1кг. за месец, високи сме 56 см.(роди се 48).
Едното му краче е по-късо от другото, но докторът каза да не се притесняваме  newsm78 аз съм била така като бебе и по думите на мама са ме оправили  с масажи(с'а са ми еднакви  Joy)
Но иначе аз нищо допълнително не давам, само и единствено кърма. Ваксините му ги спестих този път, но направих грешката да се похваля във фейсбук и някакви кокошки ме налетяха да ми обясняват, че децата от 3-тия свят имали мозъчни увреждания, щото не им били слагани ваксини ooooh!
Между другото вероятно ще ваксинираме Боби, просто искам да ме спестя глупости като разните шарки, дето се изкарват без проблем (искаха да му сложат 6 ваксини днес Shocked) и да отдалеча колкото може повече във времето, защото е много мъничък Sad да ги откажа съвсем си признавам, че ме е страх, все пак съм в УСА, а тук паплач всякаква и навсякъде Sad

# 352
  • В две мънички очи...
daryl hana къде го намери тоя всезнайко  #Crazy Егати човека, май го боли главата.

Днес бях на доФтор и всичко ми е наред, само матката още не се е свила окончателно, но не е проблем. Взе ми секрет за микробиология и цитонамазка. За физическото натоварване като попитах, доктора ми каза да забравя за всякакви опити да отслабвам до 6тия месец на бебето  Tired . Сега може само плуване. Ама не си падам по басейни, така че нещо с режима на хранене ще трябв да мисля  newsm78 Забрани ми да вдигам тежки неща, даже и бебето да не го разнасям права. Седнала като съм може да го държа колко си искам. А и друго - 2 години трябва да се пазя да не забременявам, за толкова време зараствала напълно матката и е готова за нова бременност. Та това е от мен, отчетох се.

Я да ви питам мъжките мами, че се сетих от поста на Дарил Хана - забелвате ли пишките. Не че ме касае, ама ми е любопитно, да си направя една справка Simple Smile

Нищо не я правим. Чакам педито да каже когато му дойде времето.

# 353
  • Пловдив
iva_a Никол също всяка сутрин от 6 някъде почва да пъшка ,пъшка,но не се събужда и така минават 2,3 часа,и аз тогава все не мога да спя.И вече след 2,3 часа пъшкане почва да пръцка и се укротява.Предполагам че я боли коремчето в тези часове.

adriana_mam   Никол също след вечерното хранене винаги е най-нервна,но ми се струва че вече й стана навик,трябва да се понареве,и тогава заспива,пие доста вода по това време .

Като чета поне ортопедите при които ходите говорят.Ние ходихме при един дето дума не обели,само ми каза че всичко е ОК и да й слагам профилактично ортопедични гащи.Като казах после на педиатъра за това ,той каза че този лекар на всички майки казвал да слагат на бебетата гащи Shocked

писахте за храните и коликите,но как разбирате че коликите при бебето са от дадената храна?
аз нещо не мога да разбера от коя храна се усилват,но иначе забелязах че когато при мен има повече отделяне на газове,и Никол много пръцка

и още нещо-да сте забелязали понижаване на апетита след ваксините?????

# 354
  • В две мънички очи...
При нас от 4 до към 10 си е пръцкане, охкане и всички екстри. Върти се маха с ръце някакъв ужас е просто, давам капки докато спи и те като че ли го успокояват. Че и пръцкането си има мирис вече  newsm78

# 355
Берушка, аз забелвам пишата - правих го с баткото, правя го и сега  Naughty Големият имаше хидроцеле и когато го заведохме на уролог да се уговаряме за операцията, каза, че съм се справила чудесно и само 'дооформи' моето деяние.

Дарил Хана, готин доктор, категоричн  Mr. Green

Терминатор, те точно това е причината да съм 'за' ваксините: паплач всякаква и навсякъде [/i]

# 356
Привет мами!
Минавам да ви попитам преди време някоя от вас беше споменала, че е поръчвала календари със снимка на бебчо. Може ли да сподели къде, има ли някаква минимална бройка и цена, ако е удобно  Praynig
Иначе при нас няма нищо ново. И аз се каня другата седмица да ходя на гинеколог, че мина доста време вече. Днес на беба и беше спящ ден, приспивах я сравнително лесно - имаме си една измислена песничка, която е без думи, пея само на-ни-на-ни-ни-ни, нещо подобно, а мелодията наподобява "Мила моя мамо", но бегло. Странно, но й действа доста успокояващо или просто си казва: "Я по-добре да заспивам по-бързо, че иначе няма скоро да спре да ми пее"  Laughing
Мравче, това за сусамовия тахан е интересно, никога не съм го пробвала, макар че мъжа ми постоянно купува и в хладилника винаги има по една кутийка. Той си го хапва, но на мен като го погледна, ми наподобява на фъстъчено масло, нещо, което много мразя и затова не съм опитвала и тахана. Кой беше питал за него - може да се купи в обикновен хранителен магазин. Май ще се престраша да го пробвам.
Лека нощ и спящи и спокойни бебчета!  Hug

# 357
Не знам дали не си въобразявам, но от 2 дена коликите ни навестяват по-рядко. Дано да му минат вече на детенцето, че като се изключи тази мъка, дундьото Бо е перфектното бебе. И бузките му почти се изчистиха от пъпчиците с новото мазило - кеф  Grinning
За диета и аз вече се замислям, но не смея докато кърмя, а за спорт нямам сили - може би като се наспя, ще успея да се мобилизирам. При мене няма много за сваляне, но без режим няма да се мине. След първото раждане се оправих с Дюкан, сега още не съм решила какво ще е. Ще следя отблизо вашите резултати.
Гледам, че сте тръгнали на гинекологични прегледи. Това по ваша инициатива ли е? На мене нищо не ми казаха по въпроса. Имах един преглед след раждането, казаха ми, че всичко е наред и толкова. Берушка?

# 358
Malvinka ето ти сайта за календарите, няма ограничение в бройката, аз съм доволна. http://www.teniski.be/?id=kalendari&menu=1 Имаме си и лигавник с името от този сайт  Mr. Green Ама материята е като сатен, та повече е с сантиментална стойност, отколкото да върши работа по предназначение.
Миньон аз днес бях на пеглед за първи път след раждането. Не съм ходила в болницата (то там прегледа е до 30 дни след раждането) защото моя доктор каза, че първо трябва да ми спрат лохиите и тогава преглед и днес бях в кабинета му. Следващия преглед ще ми бъде като ми дойде цикъла, надявам се да не е скоро  Whistling

# 359
Берушка, много благодаря!
И понеже спомена за лигавник, а преди време някой беше питал за лигавници, да ви кажа, че във Вис виталис видях много и най-различни видове. Имаше такива с ръкави и такива, които се слагат през главата на бебето и покриват раменцата и около 1/3 от гръбчето и най-различни други видове.

Общи условия

Активация на акаунт