Отговори
# 330
Понеже малко по-нагоре сте коментирали храните, реших да се включа с едно изненадващо за мен нещо - ако ям боб или грах, няма никакви проблеми, но в момента в който хапнах картофи коликите бяха налице. Четох някъде че са сред препоръчваните храни, но.... колкото и да ги обичам ги спрях. Та да си знаете де, може и на някое друго бебче да му действат така, а от бобовите да няма проблеми.

# 331
Добър ден и от мен, аз пак си пиша с една ръка, че Вико определено след нощното соло спинкане в креватчето си, иска да се глези и да си спинка по няколко часа през деня в ръцете ми  Blush

Тази нощ направо се препородих, като заспа към 1, та откара почти до 6 (което за първи път се случва), и след това пак в 7:30 и крайно си се събуди към 9:30  Flutter

Малвинка, нищо не и е на бебката, че така си пъхти и ръмжи. И Вико е така, и аз си направих извода, че просто е понервно и такова поживо дете, и затова така си ръмжи. Не му се стряскам вече на това, даже през нощта няколко пъти вече като се чуди дали да спи или да си гледка, полюшвам го на ръце и го слагам в креватчето. Той пъхти, ръмжи и накрая самичък си заспива без да му се треся какво ли му става  Wink

p_aleksandrova, на Вико доста често му се случва както си спи и да скочи и някакво тъжно плачкане да удари, а някой път и рев, но просто си сънува нещо и затова   Peace  Аз се шегувам, че сигурно мен ме сънува като кошмар как го пресъбличам, как го тормозя да лежи по коремче, как му пъхам разни капки я в нослето, я в устето  Blush

Люси, дано вече не ви се налага никога за лощи неща да лежите в болница и да сте само здравички  Hug

Лиана85, дано е само за някой ден това ревене, но на вас може чак сега да са ви почнали коликите.  И една приятелка сега скоро ми разправяше, че и нейния бил така, втория месец им е бил най-кошмарен и след това се е успокоило бебето, просто ти трябва търпение  Wink   Hug

Аз да ви кажа пък какво стана при нас  Simple Smile  Почти всяка вечер като се прибира милото от работа и го взема Вико той да се позанимава с него, а аз слагам за вечеря. И преди 2 дни, отивам в кухнята и изведнъж го слушкам Вико почва да плаче неустоимо, но едно такова много тъжно плачкане, сякаш се оплава от нещо, за първи път го чух така да плаче, Гледаме го с мъжо и се чудим какво ли му станало, и спря и ние нищо, забравихме. На следващата вечер пак така  newsm78  И снощи пак се повтаря същата приказка и аз вече изнервено излизам от кухнята и търгвам да му се карам на мъжо и изведнъж ми хрумва и му викам А бе ти целуна ли го, и той Ами да, що? И се оказа, че всяка вечер го целувал леко брадясал  и го е боцкал, и Вико затова такова тъжно си плачкал  Mr. Green

# 332
  • В две мънички очи...
Лианка това ми прилича на колики. Когато започне да дърпа колкото и болезнено да е се опитай да си изкараш зърното и ще видиш че има в устичката му кърма. Аз така се бях вкарала във филми с Венелин, но като видях че има мляко в устата се успокоих въпреки че след това взе да я пуска да тече кърмата по бузата (затова сме още с пъпчици) му а той да си суче цицата като биберон. Опитай се да дадеш някакви капки преди да започнеш да го храниш. При нас засега помага ентерокид ама понеже само 6 пъти може да се дават на денонощие давам и инфакол та се трае малко. Пробвала съм еспумизан и биогая ама нещо не се получи с тях.
За друсането на ръце няма оттърване, чак ме е страх как ще го отучвам от това че вече заспива или на цица или на ръце. newsm78
Искам да питам вашите бебчета пръцкат ли като давате капки, моя направо кандидатства за картечар  Joy
Бебославче разсмя ме със "бодливата" целувка Simple Smile Нашия тати вчера така се ентусиазира че малкия гледа играчката над леглото си и се кефи и понеже тя не се върти и той така я бутна че падна върху детето. Малкия нямаше да се разплаче но понеже ние изпаднахме в паника и едни ахкания охкания и той се обади с няколко вика.

# 333
Привет мамчета  Hug

Нямам време да ви изчета, но минавам само да се отчета след консултацията ни, че днес чакаме на гости да ни дойде 5-годишната леля на Нико а.к.а. сестра ми Ния Laughing

Никола е вече 6,190/61,5  Crazy аз се шегувах, че на 2м ще се с размерите на 6месечно, ама  ей на - така стана  Joy и док каза, че според нея вече нямаме жълтеница, но за всеки случай ще направим кръвен тест преди ваксината  Party

И накрая да споделя с вас нещо, което ме осени тази сутрин, докато се изцеждах. Преди бях писала, че не мога да изцеждам достатъчно кърма, но от няколко дни насам Никола суче от едната ми гърда по 10-20 мин и това му е достатъчно за 3ч.  Shocked тоест кърмата ми значително се е увеличила, а аз ям както обикновено, дори 1 идея по-малко, защото спях сладкото и джънка. Но започнах да ям всяка сутрин на гладно по 2 суп. лъжици сусамов тахан. Четох, че е много добър за кърмачки, защото е много богат на калций, магнезий и желязо. Може да си въобрразявам, но не виждам друга причина да имам толкова кърма - изцеждам 100 мл. от тази, от която не е сукал  #Crazy

# 334
Здравейте и от мен! По повод на килограмите да ви кажа,че аз мойте ги свалих и даже съм 2 кг по слаба от както забременях Grinning От миналата седмица ходя и на аеробика като комбинирам да водя каката на художествена гимнастика. Залите са една до друга и часовете съвпадат, направо супер. За нощното хранене - Калоян вече една седмица яде в 21.30 и заспива и така до 6.30 без да се буди. Направо съм се родила.

# 335
  • София
zuzi_pretty, бързо оздравяване  spoko.
Капките май са Коларгол, ако са черни.

Дори, точно тези са  Peace Та по този повод да те питам дали си ги ползвала и доволна ли си? Че на мен вече ми се иска да заплача като го слушам как трудно диша  Cry

За килограмите - аз си имам 6 от бременността и 2 отпреди това, та общо 10, които трябва да сваля.

На гинеколог още не съм ходила, а е крайно време вече..... Embarassed

# 336
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Хопааа, ние току що си дойдохме от разходка в парка...Времето просто е страхотно, чак ми стана жега, ама сега ми се доспа, а Марти не е на това мнение  Crazy

Преди малко си проверих пощата и изненада - от НОИ ми отговорили (да не повярваш)...И знаете ли какво пише  Shocked
Цитирам: Последния болничен за периода от 14/11/2010 до 26/12/2010 по някаква причина не е бил изплатен при последната обработка. Затова днес го одобрих за изплащане ръчно и ако всичко е наред в понеделник трябва да се преведе.  #Crazy
Мога да кажа само Маде ин Булгария  Tired

# 337
Я да се включа набързо и аз, че напоследък време не остава Mr. Green
Нещо се поразлигавихме и ние, захитряхме много бързо хмммм... Снощи кротна чак в 12ч. след като 10 пъти и навивах играчката над леглото и всеки път като спреше надаваше вой Shocked
Биби много добре го даваш с храненето. Поздравления  Peace
Аз имам да смъквам много и като замисля как допуснах да се докарам така яд ме хваща чак, но вярвам в себе си и отново ще стана това което бях Wink
От бременноста имам да свалям 7, а от преди това 8 (тези за които ме е яд)  Mr. Green
Преди 10-ина години бях качила 8-9 килца и ги смъкнах без диета, а с режим на хранене и гимнастика. Става по-бавно, но резултата е траен. Запазих се на едни килограми въпросните 10-т години и качих една година преди да забременея, та затова сега ще се поизпотя двойно Mr. Green
Доволна съм обаче много, че спрях цигарите когато забременях, че димях като комин.
От месец вече правя по 100 коремни преси вс. ден и корема почти се прибра. За повече гимнастика ще се впусна другата седмица като си заминат гостите които ме разсейват Mr. Green.
Изплаках си мъката и изчезвам. До после  Hug
На гинеколог и аз не съм ходила още, но си записах час.

# 338
liana85 и аз имах такъв проблем ако може да се каже така и питах докторката, тя ми каза че е така защото почва да яде и като се нагълтва, щом имаш кърма го заболява корема-колила, и за това се пуска и рита с крака, трябва малко да го оставия да му мине и пак на гърдата, и ми каза да му давам капки 30 мин преди да се храни за да подействат в точния момент!

# 339
Добъ ден и от мен-днес разходката беше също много добра като вчера-тук в пловдив вече 2-ри ден е 10градуса  newsm44
beru6ka Както писах преди 2 дни когато бях на преглед(и аз съм секцио)гинеколога ми каза че вече мога да правя всякакви упражнения,бягане,вело и т.н.Родих преди почти 3 месеца.Аз започнах да карам велоарг.и коремни Simple Smile
liana85 На нас еспумизана не ни помогна изобщо, взех го само 1 и съжалявах после, че измъчих хайвана-ползвам само инфакол-от 3 дена дори само вечер преди лягане му давам-май се оттървахме вече от коликите Simple Smile
Ис_ ние отидохме при Д-р Рами Хазбун много е внимателен и прегледа ни беше 30 минути за които ни обясни и показа доста неща.Друг добър е Д-р Янакиев-той има и домашни посещения.Ако те интересува ще ти пратя телефоните им на лични Simple Smile
Мама МиМи и на мен като на повечето ми каза цитонамаска след 6-я месец, иначе отидох принудително на преглед, защото не спирах да кървя-след 5 хапчета всичко се оправи Wink

# 340
  • Пловдив
Да ви питам Деавита като мине 1 месец сменяте ли го ?нали пише на опаковката годност до 1 месец след отварянето

malka_mravka този сусамов тахан може ли да се яде всеки ден,дълго време?от какъв магазин го купи?
защото лактогонния чай го пия вече повече от месец и се чудя да не  вреден  като се приема толкова дълго време?Иначе аз увеличаване на кърмата не забелязвам много,но малката е спокойна от него

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 19:47 от niko11

# 341
  • София
zuzi_pretty, ползвала съм Коларгол за баткото, като малък и съм доволна. Само, че трайността им е 1 седмица.

Мравче, голям юнак си отглеждате  Laughing  Hug. Весело да си изкарате с леля Ния  Party.

Бебославче, свикнал е снежната майчина кожа  Laughing.

Катенце, в понеделник да почерпиш с майчинството  Peace.

niko11, за Деавит-а педиатърката каза, че може и за 2 месеца да се ползва, като го държа в хладилник.

# 342
  • София
Аз още ползвам първата опаковка на Деавита, но смятам да го сменя.....даже съм си записала датата на шишето за да не забравя Simple Smile Прави ми впечатление, че май повечето продукти за деца са с много малка трайност след отваряне, така изхвърлих половината чайче, сега и Деавита newsm78

# 343
gery_daisy Благодаря!  Hug Ще ми пратш ли тел. на д-р Хазбун?  bouquet

niko11 аз Деавита го изхвърлих стария след като го ползвахме месец. Предпочитам да не рискувам. Пък и вече го има по аптеките Simple Smile

# 344
ммм, нищо му няма на Деавита, сигурна съм  Wink

Лиана, пробвай хомеопатичните хапченца Colic Tablets на фирма Hyland's. Мисля, че Еспумизана ще помогне на Ивчо, но и тези хапове са мнг добри. И най-важното, тотално безвредни са, в сми, не са лекарствен продукт

И ние бяхме бая време днес на вън - кеееф

Катенце, ще черпаваш, ясна е работата  Wink

Днес следобяд малкият заспа на активната гимнастика, на земята с други думи  Mr. Green

За коларгола - и аз мисля, че е мнг добър, но за по-голямо дете

За олигаването  - малките бебета се плюнчат така жестоко,основно защото все още не са много наясно какво да правят със слюнката си - не знаят, че трябва да я преглътнат

Общи условия

Активация на акаунт