Отговори
# 570
Мравче препоръчвам ти да си мнооооого упорита с масажите, че да не се стъга до оперативно отпушване. На мен са ми отпушвали като малка и след 3 неуспешни дренажа се стгна до операция под пълна упойка и после ходих с едни кабелчета. Абе гадна работа, не искам да ви плаша, а само ви съветвам да сте постоянни с масажа. На мен мама не ми е правила щото никой не и е казал, а ако е знаела да не се е стигнало до операции.

# 571
Беруш, мерси за споделения опит  bouquet
Мимче, ние разбрахме по многото секрет в едното оче, беше зеленикав. Аз мислех, че е конюктивит, отидохме на офталмолог и той от 1 поглед каза, че е каналче. Разликата е, че когато е каналче, сълзенето и секретът ги няма в другото оче, а при конюктивит се разнася и в двете. Ако няма секрет, като гледаш двете очета, това със запушения канал е едно такова плувнало.

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 13:02 от malka_mravka

# 572
Нямам нерви днес с тоя форум! Crossing Arms Два пъти пиша и двата пъти след като натисна "публикувай" се оказва че сесията е изтекла и ме кара да се логна отново и всичко изчезвааааа #Cussing out Искам си старата  версия на форума , алоооооо , админитееее....

# 573
Здравейте.
Бързо оздравяване на всички болни.
Малка мравка и при нас се получават по-дълги паузи нещо. Вече 2 сутрини не яде по 4, че днес вече отиват към 5 часа. Обаче в същото време се събужда дребчо за мъничко, мрънка че е гладна, слагам я на гърда и заспива след 2-рата мин, след час това се повтаря. Но това хич не ми прилича на пълноценно хранене, защото дори тези 2 мин не яде кой знае колко, прави си почивки и през тях.
В тази връзка имам въпрос и към бръмбазела и микки. Този начин на хранене притеснителен ли е за лактацията? Снощи например вися на мен 2 часа и се дърпаше, та чак се зачудих дали в следствие на вчерашните големи паузи кърмата е намаляла newsm78.

# 574
Dori-честита придобивка,да си я ползваш със здраве.
Дея днес е поизморена и гледа да поспива прз деня,за сметка на ноща. ooooh! А ще отида и аз да се пробвам да дремна докато мога. Heart Eyes

# 575
Пак ще се пробвам и дано тоя път стане  Close

Мравче , Алекс яде често и по малко.Пез 2-2,30 максимум 3 часа , дори и през ноща.Събужда се за по 5 мин , яде и заспива.Имало е случаи сутрин  , когато ме болят гърдите и се налага да изцеждам.Имам по около 150-180 мл мляко , а диването изяжда по 50 и заспива непробудно.След час се ококорва и иска пак. Само можеш да се радваш , че спите по много  Hug

А аз да се оплача днес си опика всичко което има като гардероб  Joy сега изсъхнаха дрехите от първата пералня и чакам да излезне втората част от сушилнята, че да сложа третата от пералнята.

Душа , ти в гардероба ли го преобу ? Joy Joy Joy

мише приятно пазаруване  newsm10 Поне сега имаме основателно оправдание за неоснователния харч  Mr. Green

gery_daisy newsm51 А после как да разбера , ако се прибере за да спра с поставянето на лепенките? Правилно ли разбрах , че и 4-те ти племенннички са били с пъпна херния?

EliK , на нас ни казаха да го слагам след първия месец по корем, но той не обича много да стои така и намира начин да се катурне пак по гръб.Упражняваме вратлето докато стоим изправени на рамото на мама  Wink

А това за деавита , че бил вреден го четох при октомврийките те го бяха дискутирали и обясняваха че си намират онова другото-вигантол..май беше от др. държави че било по добро.

Понякога направо се изумявам като чета...Добре де , преди години като нямаше Вигантол и изписваха Деавит , какво им е на децата? Мога да се обзаложа , че някои от по-младите майки тук също са приемали Деавит като бебета.В момента е много по-важно децата ни да приемат вит Д , все пак са зимни бебета независимо от това кой какво намери -  Деавит или Вигантол.

Мама МиМи , имам някъде картинка с подробно обяснение за масажа и мога да ти я намеря , но е хубаво специалист да ти покаже как се прави. Освен масаж друго не изписаха ли?

Dori , честита придобивка , със здраве да си я ползвате  Hug

Някой беше изказал съмнение , че дребните ни шпионират във форума и после правят всичко наопаки...Потвърждавам! Алекс от снощи е крив.Спа неспокойно, буди се на всеки кръгъл час, а днес не знае какво иска - нито в кошарата , нито на ръце, нито в люлката...никъде.Нито прав, нито легнал.Хем му се яде, хем лапа и плюе зърното , хем му се спи , хем иска да е буден.Заспива за 10 мин и се буди пак .В момента е по голо дупе в кошарката и ме гледа лошо изпод вежди  Grinning

# 576
каприз, при логванео си направи натройките, сесията да не е 30 мин. , а повече.  Simple Smile

Към момичетата със секцио: Дали имате болки понякога ниско долу, а също и в кръста? Просто този кръст от 2 дни като легна по гръб и после няма ставане и се чудя, дали не са свързани нещата.  Confused
В понеделник съм на преглед, но все пак да питам.
  bouquet

# 577
 Дъгичка понякога имам болки ниско долу и то само от дясната страна, но кръст не ме болял.
Дори честита ти придобивка.
Някой беше изказал съмнение , че дребните ни шпионират във форума и после правят всичко
потвърждавам  Peace когато говорехте колко бебоци са папли в 3 и 40ч. и ние още същата вечер веднага станахме точно в 3:40ч. да папаме.
Мравче и ние сме със същият режим.
Да се похваля, че от вчера съм направила 3 компреса и вече се вижда как е намалял цирея и започва да съхне. Дано всичко да е наред  Praynig, че ще съм самичка 2 дена със Симонка и кученцето ни. Та съм впрегнала комшийте да го разхождат поне.

# 578
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
каприз, при логванео си направи натройките, сесията да не е 30 мин. , а повече.  Simple Smile

Към момичетата със секцио: Дали имате болки понякога ниско долу, а също и в кръста? Просто този кръст от 2 дни като легна по гръб и после няма ставане и се чудя, дали не са свързани нещата.  Confused
В понеделник съм на преглед, но все пак да питам.
  bouquet

Дъгичка,
едно приятелка роди секцио април месец и още има проблем с кръста  Confused

# 579
Здравейте момичета!

Не съм писала от доста време, нещо не мога да се организирам. Ние сме добре, Тея е сравнително послушна, нощем спи и прави понякога доста големи паузи- по 6-7 часа. Така че не мога да се оплача от детето. Кърмим се, но после и додавам с шише, защото все още много ми тече от другата гърда- не от тази от която я храня. не знам дали е нормално...но от лявата обикновенно докато я храня изтичат между 20 и 50 грама. И мен не ми се изхвърля това мляко и и го набутвам. Иначе е с лека хрема от около 10 дни и все още не са ни направили първата ваксинка.
Каката ми е голяма фурия, все иска да помага и се вре, миналата вечер ме издразни, защото събуди малката с викове. и и казах че щом я е събудила тя ще я преспива пак... а тя пък все че я преспа.. абе луда работаа.

Хайде ако има време ще почета малко назад.
 за Вигантола да кажа че аз това давам. Аптекарката ми каза че това са измислици спрели го били, защото правел някаква реакция с капачката. Ама аз и на Ния това съм давала...така че мисля че няма проблем.

Дори, честито ви диванче! Повече хубави моменти на него!

Поли, дано се справите с оченцето!

# 580
Аз витамин Д изобщо не съм давала, под каквато и да е форма. В Гърция като цяло не го изписват, нали уж имаме повече слънце.
Елик правилно ти е казала педиатърката. Аз започнах да я обръщам по корем към средата на втория месец и я оставям по малко да си вири главичката  Simple Smile Е, когато е на кеф де - не я тормозя постоянно когато не иска.
Блазе ви с тези дълги нощни паузи - ние продължаваме да се будим на 2-3 часа и рядко на четири ( Mr. Greenтогава направо съм свежар голям). Иначе много обичаме да спим през деня и вечер мрънкаме и сме доста криви. И сме абсолютно вманиячени в тази играчка над леглото ейййййй - по 20 пъти да и я пускам и се залива в смях  Crazy
Само да се похваля че съм започнала аеробика в къщи и съм доволна от себе си, остава да продължавам все така  Mr. Green
Изчезвам, че се събудихмеееее

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 22:22 от bilyana333

# 581
Здравейте момичета,

Ето една статия в бг мама, съвместно с ЛЛЛ за кърменето, когато мама е болна http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id%3D3405

Бързо оправяне на всички болнички мами и бебоци

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 18:21 от girafche

# 582
Току що се върнахме от консултация  Peace
Тежим 6060гр. и сме дълги 62см. За 1 месец сме качили 1200гр, което може само да ме радва  Heart Eyes Докито ни отложи ваксините, защото върлува грип и не смее - много й благодаря, за което  Hug На 17.02 сме пак на преглед. Обаче трябва да ходим пак до Пирогов, този път да ни махнат нещо си там на пъпчето  newsm78 Получи му се нещо като външна бучка и трябва да я намажат с някакво лекарство, за да завехне...Гадно, ама какво да правим. Добре, че шкембето му порасна та да я видим иначе се беше скрила между пъпчето и кожата   Simple Smile

# 583
Здравейте мамета  Hug
Не съм се разписвала отдавна, защото ме е подгонил ужасен мързел и трудно се организирам да правя каквото и да било, пък и гледах слънчевите дни да сме по цял ден навън, защото после пак ще се барикадираме вкъщи.
Малкото говедце е добре, слуша мноооого / пу-пу /. Някой беше споменал, че от лещата се повишава количеството кърма.. познайте какво готвя  Mr. Green
Ние още не сме сложили ваксините за 2ри месец, защото малката кашляше преди около 2 седмици, когато трябваше да ги сложим. Сега не кашля, но с тези грипове ме е шубе да я мъкна по поликлиниките. Та май скоро няма да ги сложим..
Как се ядосах сега в магазина!!!
Наредила съм се с количката и Джуджана на касата, докато касиерката ни маркира покупките изтичах да взема още нещо. Връщам се и гледам, как една бабошкера бута бебешката количка с пазарската количка за да я отмести от касата..  Shocked Подплатата не е особено дебела, пък и я бута точно от към главицата.. И я питам "Госпожо, не виждате ли, че има бебе в количката?" - "Виждам, ама да си я бяхте преместила!" - "Защо, какво ви пречи, като така или иначе още маркират моите неща?" Отговор с жест "   Stop Точка по въпроса!" .. Излзиам от магазина и като ме хванаха лудите.. Идваше ми да отида и да я хвана за гушата.. Много ме изнерви кукувицата!
Още ме треска ток като се сетя.
Та така.. Кога ще направим бебешка среща ? Simple Smile

# 584
ахаха, Мише, и ние имахме една случка с баба в Билла-та. Марти беше на 25 дни някъде, когато с мъж ми отиваме да пазаруваме във въпросния магазин и аз отскочих да сладкия щанд да си взема нещо сладинко. А през това време мъж ми решил да добута количката до мен и една баба го ръчнала в кръста с чантата си и му казала да остави количката с бебо, защото не е негова и ако му пречи да заобиколи  Mr. Green Милия, само дето не я ръчнал с един ляв - добре, че не обръща внимание на тези бабишоци

Общи условия

Активация на акаунт