Отговори
# 120
  • София
Ами и аз по примера на Arida да помоля да ме запишете на първа страница, синът ми се казва Кристиян, термина ми беше на 12.11, а той се роди на 07.11. с тегло 3.050 кг и 50см

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 13:53 от Beri

# 121
Мравчице, откъде се сдоби с костилковата възглавничка? Аз сама си направих една оризова и една с мащерка...

От ДМ, само че този в Бизнес парка, понеже по едно време бяха дефицитни  Grinning

# 122
някой може ли да ми каже как да си сложа такава лентичка  за възраст пробвах ама нещо не ми се получава  newsm78

# 123
Здравейте на всички Simple Smile и ние сме Ноемврийско бебе - Данаил (роден на 12.11.2010 - 2860кг. и 48см.)

Данаил е изцяло на кърма и от няколко дни отказва да се храни:( Първоначално в 10 и 13 часа ( помислих си че не е гладен ) а вчера цял ден суче по 2-3 мин. най-много и почва да се дърпа и да плаче. Когато се опитам да му сложа зърното в устата го плюе,  обръща се на другата страна  и започва да плаче, рита с крачето все едно го боли нещо, в момента в който го махна от гърдата се успокоява Sad просто е кошмар.  Знае ли някои какво му е и как да се справя с него, надявам да ми кажете как е при вас.

# 124
здравейте  Mr. Green

имам много служебна работа тези и само ви чета по диагонал.

Някой пита как давах осцилококциум - разтворен във вода на дъното на шишето, 15на минути преди или след хранене. Но не съм го давала профилактично, а защото беше понастинал. Не бих дала на своя глава нищо профилактично на такова малко бебе

Мислите ли мандарините и портокалите могат да му предизвикват чак такива мъки - пищи, яде на пресекулки, коремчето му къркори като че ли има гладни тигри вътре, пръцка като старец и се изаква със страшни усилия  newsm78

# 125
Да се запиша и аз, че не бях влизала няколко дни и чак сега успях да ви изчета  Heart Eyes
 welcome на Арида и Бери  Hug
Нашта хубавица напоследък пак не ми оставя много възможности за по-продължителен сън и съм леко зомбирана тези дни Rolling Eyes Освен това ще си "разменяме шапките с нея" че така и не се научи че през ноща се спи, а през деня се играе. С последното е най-активна към 4-5 сутринта, гука и раздава мегаватови усмивки  Mr. Green пък ей я сега спиииииииииииии...
За цвета на акото - аз забелязах че става зеленикав до наситено зелен само в дните, когато има колики!
Относно ваксините хич не ми се говори, но трябва да се сложат. Само да не бяха толкова много да му се не види  Thinking
Някой беше казал че качва кила, защото хапва какво ли не за кърма! Изключително погрешно е да се мисли че многото храна при това "какво ли не" прави кърма. Внимавайте ей  Heart Eyes Нужен е правилен хранителен режим, храни богати на калций, цинк, магнезий и витамини...Задължително закуска, по-калоричен обяд и лека вечеря с плод или кис.мляко като междинна закуска и (това е най-трудната част) никакви сладки,тестени и т.н. ако искаме да отслабнем де Mr. Green
При мен най-после гимнастиката и храненето започнаха да дават ефект, че вече се бях отчаяла (ама то с толкоз сладки по празниците Mr. Green)
p_aleksandrova добре дошла и на теб! Задай въпроса си към консултантките по кърмене за да получиш компетентно мнение. Мики и Бръмбазела помагайте  Hug

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 13:09 от bilyana333

# 126
bilyana333 благодаря за препоръката, ще пиша Simple Smile но все пак ако някои има същият проблем или знае нещо по въпроса ще съм ви много благодарна...

# 127
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
bilyana333 благодаря за препоръката, ще пиша Simple Smile но все пак ако някои има същият проблем или знае нещо по въпроса ще съм ви много благодарна...

Добре дошла  Hug
Да не би случайно бебчо да има млечница и да го боли ?Провери в устата му за бели неща, приличат на налепи - както по езичето, така и по небцето   bouquet

# 128
  • Козлодуй
Пуфпаф: с каката имах същия проблем като теб. Беше на 1,2 месец когато й се появи едно петно на бузката. И беше от малки ситни пъпчици, които заедно образуваха това петно. Точно както ти го описваш. Тогава я водих къде ли не, и какво ли не ни изписваха. Накрая ни изписаха 2 кремчета - едното беше адвантан , за другото обаче не се сещам. Мажехме с едното сутрин, а другото слагахме вечер. Мисля, че около седмица го правихме и имаше ефект. След известно време повторихме процедурата и изчезна напълно. Попитай дерматолог ако искаш за адвантан.

# 129
Еййй, цели три нови мами! Добре дошли на Арида, Бери и Г-александрова!  Hug

# 130

Добре дошла  Hug
Да не би случайно бебчо да има млечница и да го боли ?Провери в устата му за бели неща, приличат на налепи - както по езичето, така и по небцето   bouquet
няма млечица, гледах в устата - чиста е  newsm78
но да чукна на дърво, последните две кърмения беше по-добре .. поне го нямаше този истеричен плач и ритниците
Какво ли може да е причината ?

# 131
колики  newsm78

# 132
  • Карлово
Данаил е изцяло на кърма и от няколко дни отказва да се храни:( Първоначално в 10 и 13 часа ( помислих си че не е гладен ) а вчера цял ден суче по 2-3 мин. най-много и почва да се дърпа и да плаче. Когато се опитам да му сложа зърното в устата го плюе,  обръща се на другата страна  и започва да плаче, рита с крачето все едно го боли нещо, в момента в който го махна от гърдата се успокоява Sad просто е кошмар.  Знае ли някои какво му е и как да се справя с него, надявам да ми кажете как е при вас.

p_aleksandrova, бебетата преминават през различни периоди и понякога се държат раздразнително без видими причини. Вероятно преживявате през т.нар. кърмаческа стачка. Опитай да кърмиш в тиха, затъмнена стая. Понякога добър ефект се постига и ако го разнасяш, докато го кърмиш, дори може да го полюляваш. Смяна на позата, контакт кожа до кожа. Най-добър ефект се постига, ако се кърми бебето в сънено състояние.

# 133
  • Девето поколение софиянка
Добре дошла, може да ти е силна струята и бебето да се дави, ако е така промени позата- например ти легнала бебето върху теб, или изцеди малко кърма преди хранене  Hug

Добре дошли на новите мами  Hug

# 134
Здравейте на всички Simple Smile и ние сме Ноемврийско бебе - Данаил (роден на 12.11.2010 - 2860кг. и 48см.)

Здравей и добре дошла  wavey Това много ми приличана моят случай с хиперлактацията преди няколко седмици.Погледни какво ми е писала Люси,а запо-сигурно задай въпрос към консултантите. Има и друга вероятност - да си яла нещо пикантно и вкуса на кърмата да не харесва на бебето.

Тъкмо се връщамот пазар и съм супер доволна.В мебелния магазин Явор има разпродажба на детски играчки тип "барбарон" (пълнежа е от онези ситни топченца).Купих страхотна многоцветна футболна топка и червено ферари.Сега чакам малкия да се събуди да си види подаръците  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт