Отговори
# 600
Здравейте,
аз отдавна не съм се вясвала,но пък постоянно Ви чета.Та по повод здравната каса да кажа.
Днес ме накараха да представя ехография на корем,ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ,която в диспансера не могат да ми осигурят.Та с две думи задължиха ме да си платя частен прием,за да ми дадът безплатни лекарства. Е това е БЪЛГАРСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.Грижат се хората за нас.
Останете си със здраве:

# 601
Здравейте сладурани Simple Smile,
да споделя за мойта мама. Понесе химията супер добре. Нямаше повръщане, гадене, неразположение. Ниииищо! Направо не можех да повярвам, а тя беше на 8.03. Сега сме вече 15.03. Взе си перуката с направлението. Първо си беше взела някаква ужасна в рамките на направлението (до 100 лв). Накарах я да размисли и за още 40 лв повече си взе суууупер хубава. Наистина й стой много добре. Взе си и протезата. Не знам защо не я носеше. Пак дръпнах една лекция как ще си изкриви стойката, как е по-добре за самочуствието й да си я носи. И тук постигнах успех. Сега си я носи постоянно. Купих й хубав шал и я научих да прави тюрбан. Много й се кефя. Страхотно борбена, усмихната и позитивна. И някак си е станала по-добър човек. Да ми е жива и здрава й пожелавам, както и на всички нас

# 602
dysha браво на мама! Такива сме ние - жилави бабета  Joy Настроението и духът са половината лечение.

# 603
dysha браво на вас Simple Smile Дано и следващите са леки.

От личен опит знам, че перуката и тюрбана са от изключително важно значение за доброто настроение. На мама чак след втората вливка започна да й падна косата. Но като я минах с машинката колабира Sad. Много ми беше тежко и на мен, но сега има 3 см коса и е много сладка Simple Smile

# 604
  • пловдив
dysha чудесно е това, че мама е понесла леко химията  Hug Продължавай да следиш левкоцитите за всеки случай, защото бавничко се възстановяват. Това, че е усмихната и позитивна е прекрасно и не малка заслуга имаш ти   Hands Clap продължавай с любовта си да бъдеш до нея  Peace

nanastef направо си за рекордите на Гинес   Hands Thumbsup Отличничка отвсякъде!  Днес майка най после се добра до заветния протокол от онкото, но при получаването са и казали първо да мине през джипито, после да си направи нова здравна книжка  Shocked Онемях, но джипито вече не беше на работа. Утре ще ида да проверя това пък чудо защо е  Thinking И в рецептурната книжка има още страници и здравната си и е наред... а в сайта на здравното пише с протокола директно в РЗОК.... нещо не ми се върза... Дай малко инфо, на теб искаха ли ти нови книжки  newsm78

# 605
antom, протоколите заедно с етапната епикриза и рецептурната книжка се носят директно в здравната каса. След заверката ти връщат протокола и рецептурната книжка. Копираш 2 екземпляра от протокола - за личния лекар и за аптеката. Това е! На мен днес дори ми изписаха Аримидекс, макар че аптекарката не е чувала за тези хапчета, но любезно ми каза да отида след два дни.

# 606
  • пловдив
Sonia_d благодаря  Hug и аз така си представях пътя  и утре ще взема да се пробвам директно в здравната и ще видим какви ще ги свърша  Mr. Green

# 607
  • Варна
Само да допълня, че личният лекар трябва да нанесе или допълни в розовата книжка нашата диагноза, след това трябва да се завери в НЗОК това допълване.

# 608
    Здравейте момичета,пиша от името на майка си.Оперираха я от карценом на гърдата на 22.03 10г. в гр.Плевен при др.Делийски.Слава богу всичко мина добре.Но от вчера нов проблем.След операцията ипоставиха терапия с Анаромат който вземаше всеки месец от Плевен от специализирана аптека./Ние живеем в гр.Свищов/Вчера отивайки за поредните лекарства и издали протокол и обеснили,че личния лекар ще ги изписва 6 месеца.Направихме необходимото,но се оказа ,че в никоя аптека не са чували за това лекарство.Дано не съм досадила,но сега незнам накъде.Предполагам,че и други имат такива недоразумения.Какво правите. newsm78

# 609
Галинка, това,че в аптеките не са чували за нашите лекарства,не ги оправдава...Като не са чували,да си запишат и да поръчат от дистрибуторите си.Те със сигурност са чували и за Анаромата,и за всички други лекарства...Просто намери аптека,която работи със здравната каса и си направете уговорка за по-нататъшни доставки! Peace

# 610
Благодаря.Тръгвяам и дано има положителен резултат.А преди малко джипито я е зарадвал,че може да се доплаща около80-130лв.Лек ден на всички. Simple Smile

# 611
Положително впечатление ми направи разказаното от Диша, относно майка и. Може би тя е родена психотерапевт, поради което е успяла да убеди майка си за перуката и за протезата. Това е голямо индивидуално и семейно постижение. Трябва да се поучим от нея. Как добре е подредила думите и изразите: “Накарах я да размисли. ..”. . . “Пак дръпнах една лекция, как ще си изкриви стойката, как е по-добре за самочуствието й да си я носи. И тук постигнах успех. Сега си я носи постоянно. Купих й хубав шал и я научих да прави тюрбан”. . . ..
    И си задавам реторичния въпрос -  защо е станала “Страхотно борбена, усмихната и позитивна. И някак си е станала по-добър човек. . .”. Защото до себе си има Диша, която може би  без да осъзнава работи позитивно върху нейната психика, както и без да осъзнава – и върху своята, и . . . .резултатът е налице. Изпитва удоволствие от труда си, “ много й се кефя. . .”, от резултата!
     Лично аз считам, че това е постижимо да го прехвърлим и върху себе си, като авто психотерапия, за което има и специален термин “автосугестия”(самовнушение). Дори и само да си повтаряме – аз съм добре, ще бъда добре, нищо лошо няма да ми се случи, ще изляза от ситуацията ....”  е фактор, който повлиява на подсъзнанието и намалява напрежението!

# 612
  • В царството на игрите:)
Извинявай Сивадем, но тъй като не ми се рови назад из темите, припомни ми - каква беше твоята история? Може би ще се повториш, но...по - рядко влизам и не съм в течение..  Peace

# 613
sivadem , тъкмо бях започнала да те харесвам,и сега това изказване... Mr. Green
От всичко ,което си прочела в темата,само писаното от Диша ли ти се стори позитивно,бе мацко?!
Много се радвам за всичко,което е постигнала тя със майка си! Дано Бог и дава дълги години здраве и живот!
Ама тук всички ние сме минали през този етап и сме го прилагали върху себе си,това-позитивното... Mr. Green
Лично мене не е имало кой да ме подкрепя и насърчава нито когато си остригах косата 0 номер,нито когато сложих перуката,нито дори и когато я свалих,а косата ми беше едва 1 см...
Всички ние преминаваме през трудностите на лечението,и щом сме оцелели и сме запазили човешкото в себе си,значи сме били позитивни...
Дори и сега,когато водим абсурдна битка за "безплатните ни лекарства",пак сме усмихнати и позитивни...
Верно щях да опердаша сестрата в онкология,но пък щях да я опердаша позитивно... Mr. Green Мамка му и прасе... Mr. Green

Много ми се иска да дойдеш на някоя от срещите ни,за да разбереш за какво ти говоря! Сигурна съм,че не познаваш други такива хора,като тези,които вече все по-рядко пишат в тази тема! Peace

# 614
  • Варна
Сисссс,

Много яко това с позитивното опердашване

Joy    Joy    Joy

Общи условия

Активация на акаунт