Отговори
# 705
Много целувки и от мен за всички ВАС  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes ,силни момичета!Радвам се,че сте толкова положителни,колкото мен  Hug.

milmich, с излишните килограми се преборих вече и най-важното,че се научих да се храня правилно и здравословно - поне според мен.Надявам се да си остана така,както съм в момента - чувствам се отлично с настоящите 54кг и най-важното много секси  Mr. Green /Избяга цинганката,дето ме фалеше  Joy/.

# 706
  • у нас - на брега на морето
Здравейте! newsm03
Да ви сепохваля - най-сетне дойде заветният протокол от София и днес се сдобих със Золадекса! Утре ще ходя да ме боцнат в диспансера. Дано не ми направят проблем, че иначе не зная, кой ще може да се справи с тази "сложна" манипулация.
kabzimalka, ЧРД на патерици, но никога не е късно да поздравиш някого от сърце, особено като си се почерпил порядъчно от страхотната почерпка!  bouquet
Ох, как ви завиждам благородно на килограмите, но  на нас с  milmich ни е добра душата, та това компенсира всички килограмни излишъци /щях да кажа недостатъци  hahaha Joy Joy Joy /
Хубава и спорна седмица ви желая АЗ на ВАС!

# 707
kabzimalka ЧРД и от мен! Жива и здрава!   bouquet Hug
Два дни не съм влизала и съм пропуснала рождения ден! Тоя грип и мен ме хвана, ама яко..., но ще се оправя...взела съм мерки  #2gunfire

# 708
  • пловдив
kabzimalka честит рожден ден на патерички и от мен   bouquet Да си жива и здрава!
Амазонка честито ти протоколче  Peace
Sonia_d стискам палци бързо да прогониш грипа  fingerscrossed
Сисссс не е само kabzimalka без изследвания.... и в Пловдив не ги дават, тук пък твърдят, че са тяхни и ако искаш да ги имаш си ги направи на частно  Twisted Evil само набързо ти казват- добре е , в норми е, има малко, но след лечението ще се оправи, .... Директно откраднах папката. При едното чакане за кабинет я поисках заедно с картончето за час и скокнах до първия ксерокс... #Cussing out
Момичета пак съм в чуденка  newsm78 След поредния гинекологичен преглед на мама и доста мислене и цъкане / от страна на лекарите/ днес и направиха абразио, заради увеличената матка и полипите. На финала доФторите обявиха спиране на тамоксифена, че от него ставало така, но не изписват нищо заменящо хормоналното лечение  Thinking /до края на 5 години остава още около 1г 7м/  Някой да знае нещо по въпроса  Praynig Да се съгласявам ли или да започвам  #2gunfire борбата отново ....

# 709
Благодаря ви,момичета,за пожеланията! Hug

Оказа се,че случайно /без да подозирам/ имам връзка  в радиологията.Днес мацката,която познавам и работи точно с апаратите за лъчелечение, ми се обади и ми каза да имам готовност за утре към 13ч. да се явя за процедури - до утре на обяд трябвало да оправят апарата. Утре почвам лечението.

# 710
  • София
 newsm10

# 711
 antom  , Тамоксифенът знам, че има в страничните си ефекти рак на матката. Според мен добре са решили докторите, все пак са помислили доста. Консултирай се и на второ място  Hug

# 712
  • пловдив
Благодаря Svetlili   Hug ще мисля и сигурно ще търся поне още едно мнение

# 713
  • София
Антом, сигурно някъде нещо съм изпуснала и те моля да ме извиниш. Не, че съм нещо много веща , но моето мнение е, че би трябвало да се приложи Тамоксифен тогава, когато цикъла е преустановен по един или друг начин. Ако това не е направено, правилно са го спрели.

# 714
  • пловдив
Хули , майка е на 77 години и за последно цикъл имаше преди около 25 години. Напоследък имаше оплаквания долу и течение. От там се тръгна по доктори и се оказаха много полипи и увеличаване на матката. Казаха, че единствения вариянт е абразио. Направихме го вчера и тогава гинеколожката и вътрешната в онкото препоръчаха спиране на тамоксифена. Другия предложен вариант е операция и остраняване, но за сега ще се изчака за да се види дали положението ще се задържи. В петък ще видим и резултатите от анализа...  За съжаление всеки път като попитам лекар, все получавам уклонничав отговор - според мен, аз мисля, добре ще е....  Crossing Arms
Антом, сигурно някъде нещо съм изпуснала и те моля да ме извиниш. ...
Шегуваш ли се  Shocked Няма за какво да те извинявам, напротив благодарение на теб и момичетата в тази тема влизам толкова променена в кабинетите вече.... смело и безотговорно ги засипвам с въпроси, мъча ги с акъли  Mr. Green , с искания - този път нагло поисках тест за упойките /който миналия път и спестиха  Close / и се оказа алергична към две от тях....
Нищо не си изпуснала, просто аз никъде напред не съм споменавала за цикъла  Embarassed

# 715
Здравейте,момичета Не съм писала ,но ви чета от около 10 дни. Ще ви помоля за съвет.Майка ми е оперирана от Карцинома гл.маме декстра Т1Н0М0 -втора степен на 23.02 2011 .-ЕДНОСТРАННА РАДИКАЛНА  МАСТЕКТОМИЯ.Слава на БОГА няма метастази .Не се налага да прави химио и лъчетерапия (горката толкова се страхуваше от тях) Назначиха и Тамоксифен ТЕВА .                            Плаши ме нейзвесността.Аз ходя с нея по кабинетите Направо съм отвратена от отношението към болните.Казаха и да прави гимнастика на ръката ,но каква не обясниха нямали време да се занимават с нея,майка е на 68 години и се чуства отписана защото е на възраст.не знам какво следва от тук нататък.на какво има право и на какво не .Толкова е уплашена Не намираме лекарството  по каса имало отказ от складовете.казаха да си взема от тамоксифена на Софарма има го на свободна продажба Взех го не е скъп 5.28лв. не разбирам защо е тази бъркотия.Явно целта е да се пести от болните и старите хора в тая държава.                                                                                    ТА ПИТАНКАТА МИ Е НА КАКЪВ ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ СЕ ХОДИЗА ТЕЗИ ПРОТОКОЛИ ЗАЩОТО И ЗА ТОВА НЯМАХА ВРЕМЕ ДА МИ ОБЯСНЯТ В НАШАТА ОНКОБОЛНИЦА НАПРАВО МИ ИДВА ДА ВЗЕМА И ДА ГИ #2gunfire

# 716
rachewa, като гледам кода от епикризата на майка ти,разбирам,че е в съвсем начален стадии.Не се притеснявай!
За отношението към болните,вече си разбрала,навсякъде е такова.Просто се въоръжете с търпение и така...
Протоколите са за 6 месеца.Сега за първи път се борим с тях.За напред мисля казаха,че по служебен път ще си ги оправят...Дано да е така!
За упражненията,които трябва да прави майка ти ,можеш да прочетеш подробности на първа страница на темата.Там има много синтезирана информация,която може да ти бъде полезна!
Успех! Peace

# 717
rachewa , за съжаление отношението на лекарите към болните е такова навсякъде, но няма да се отказваш да питаш всичко каквото те интересува, докато не ти отговорят няма да излизаш от кабинета...
За гимнастиката на ръката, на първа страница има упражнения, които са предназначени точно за оперирани от рак на гърдата...
За протоколите, те се издават през 6 месеца от онкодиспансера с актуални изследвания: ПКК, биохимия, снимка на бял дроб, ехо на коремни органи...

# 718
Сиссс, писали сме заедно  Hug

# 719
Здравейте! Аз нали не влизам редовно, чак сега поздравявам двете си съгражданки.Здравейте момичета! Русе е много хубав град и ние сме много хубави хора, но това не се отнася за докторите от Онкото.. Не им се връзвайте на "любезното отношение". Търсете си правата и се борете за живота си или този на близките си. Ако някоя от вас иска, ще направим кафепиене(

bouquet  bouquet    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт