Отговори
# 690

Борбата с  рака (руски сайт) - http://www.chisar.net/rak/

# 691
  • Пловдив
...
Момичета, имам нужда от съвет. Какъв е начина да си изследвам костната плътност. С направление или само платено, на какво изследване трябва да се подложа и за остеопороза. Знам, че ще ми дадете точна информация. Благодаря ви.
Днес научих, че от 01 април във Втора поликлиника  - срещу бившия ресторант Стадиона, ще заработи апарат за проверка на костната плътност.Прегледа ще е 8 лв, няма да е с часове, отиваме и чакаме . На първи работното време ще е от 8,30 до 12,30 /всички петъци ще е такова/ останалите дни ще е от 12,30 до 18ч . За повече информациа питай на регистратурата - тел- 032/605 803  Peace

antom , много ти благодаря ти. В понеделник ще звънна или ще ида на място проверя.

# 692
Днес имам рожден ден.Моля,заповядайте на купона:

Това е специална почерпка и гвоздеят на програмата.

А това е лекарството против припадане от вкуса на тортата.

И сега да споделя.Тази сряда трябваше да почна лъчето,но апаратът се повредил - сега ще чакам да ми се обадят.Но поне разбрах някой от резултатите и как ще продължа лечението.Онколожката каза,че няма да правя химия след лъчето,защото съм била много млада!?!?/това не го разбирам/. Естроген - силно положителен,Прогестерон - слабо положителен. Следващите пет години ще пия Золадекс и Тамоксифен.Мъжът ми сигурно ще се разведе вече с мене.Сега казва,че съм злобара,а пък като вляза и в критическата няма да ме трае и ще избяга.
Резултатът от ХЕР също е готов,но не успях да го видя,че бързо ми грабят досието от ръцете.Следващият път аз ще съм по-бърза от тях.
Вчера минах скенер.Не разбрах той за какво е,че бях с малкия си син,а той се държа изключително прилично,докато бях в апарата и дори ми пя "Зеленчуци,който не яде..." в хор с докторката.Маркираха ми точките и сега ще чакам само да ми звъннат.
Междувременно си ходя на работа,ръката вече не ме боли,дори вече и плета. Само още не мога да лягам на лявата си страна - не ме боли точно,ами изключително неудобно,сякаш съм легнала върху камъни и то ръбести.

Ами,момичета,почерпете се за мое здраве и вие също бъдете здрави!
п.п. Смях се от сърце за позитивното опердашване.
Най-страшното мина,най-трудното предстои,но ще се справим.

# 693
Кабзималка, Честит Рожден ден! Много късмет и търпение ти пожелавам!Здравето Бог ще ти го даде!И на 101 -я си Рожден ден да ни почерпиш лично!  bouquet

Сега по ред на споделеното...
Първо,тук също имаме момичета,които са със силно повишени хормони и не са правили химиотерапия,а само лъче.
Второ,ти къде всъщност правиш лъчетерапията,в Русе ли?Защото добър апарат,който почти не се разваля има във Враца.На тебе не ти е много далече май,или бъркам нещо... Blush
Трето ,как така не ти дават резултатите от изследванията и ти вземат бързо досието?! Че те са си твоя собственост! Изискай си документацията.Направи си копия и оригиналите си ги съхранявай вкъщи.Ами я си представи,че ти затрият досието,както се случи при мене?! Ако тогава оригиналите ми бяха в него,как аз щях да докажа,че се лекувам от нещо си там?
Относно ХЕР-а...Щом не са ти назначили химиотерапия,значи е отрицателен! Ако е два плюса,те сами ще те насочат за изследване КИШ.Но аз като един виден Тома Неверни,бих се уверила лично в резултата!
Разсмя ме със "пиенето " на Золадекса... Joy Joy Ама ти е простено,щот си новичка...
Золадекса е инжекция,с имплантче,която се прави на всеки 28 дни в областта на пъпа ,подкожно.Звучи страховито,но не е ,вярвай ми! Peace И ако искаш да започнеш навреме с него,иди в онкология и искай да ти оформят документите ,които да занесеш в здравната каса.От там ще ги пратят в София за одобрение.И чак след около два месеца ще получиш отговор и тогава Золадекс.До сега беше от онкология,но вече ще е от джипито.Затова си задействай нещата овреме!За да не се налага да си го купуваш,че цената му е около 300 лв...
Нолвадекса са хапченца,които си купуваш от аптеката за около 26-28 лв и стигат точно за 25 дена.
За работата-хиди си щом се чувстваш добре.така няма да мислиш за 4глупусти4 и да се вкарваш във филми! Не си загърбвай и социалните контакти...Ето сега ще те смъмря-защо не пишеш по-честичко ,а?! Thinking
Плетенето е едно от най-подходящите упражнения за раздвижване на ръцете-продължавай да плетеш твоите красоти! На първа страница на темата ни има едни специални упражнения точно по повода! Ако ги правиш ще се раздвижиш много по-бързо и ще си правиш кефа докато ги изпълняваш-все едно си на фитнес! Joy Joy
И още един съвет ,по женски,от Золадекса и Нолвадекса се пълнее зверски.Затова се придържай към по-щадящ режим на хранене,че да не се срещаме после по едни други теми! Joy Joy

# 694
Сисссс,Благодаря!Вземам си бележка  Hug.

Лъчето ще го правя в Русе.Враца ми е доста далечко,а и нямам възможност да пътувам. Досието си стои в онкото,но при следващото ми посещение,ще последвам съвета ти и ще снимам всичко.
А за Золадекса,наистина мислех,че са хапчета  Joy.Предупредиха ме,че се чака месец за него и затова от понеделник започвам да действам с рецептурната книжка и подробностите.И аз си пожелавам търпение,защото виждам как мои съсестрими обикалят от кабинет на кабинет за всякакви документи и протоколи - изнервящо е.

Относно килограмите - това ме ужасява - тъкмо постигнах желаното тегло и се харесвам много така,а и околните ме харесват  Blush.Ще се радвам да споделите хранителния си режим,с който се предпазвате от напълняване.
За ръката - нямам проблеми вече с нея,възвърнах си може да се каже 97% от движенията именно с упражненията и масажите.Леко ме опъва при пресягане или когато искам да стигна нещо нависоко.

# 695
Кабзималка, относно протоколите.Първо искай бележки за всякакви изследвания-кръвни,туморен маркер,ехо на коремни органи и гърди,рентген на бял дроб.Приготви си всички епикризи които имаш.И много важно,което не трябва да пропускаш е хистологичното изследване на рецепторите-естроген и прогестерон.В Касата искат само оригинални документи-копия не приемат!После ще ти дадат един протокол,едно информирано съгласие и още нещо имаше,ама те си знаят! И всичките ти документи трябва да са оригинали! Купуваш си рецептурна книжка и отиваш при джипито да ти напише кода на диагнозата
С50.После я носиш в РЗОК да ти я заверят и чак тогава в онкото за протоколите.От там със всичко заминаваш пак в РЗОК.Дават ти номерче и ти казват че ще си готова след месец и половина -два... Confused

А за режима за подържане на форма...Ами просто питай Ани! Wink

# 696

А кое е Ани? Wink

# 697
  • София
Това Ани ми звучи като Вас от фацабуката  newsm78

# 698

А кое е Ани? Wink

Сетих се  doh - най-доброто ми другарче  Heart Eyes аnnaface . Просто от операцията мозъкът ми не работи както трябва  Mr. Green

# 699
Това Ани ми звучи като Вас от фацабуката  newsm78

Аааа,на мене този ВАС-ко ми е пръв приятел... Joy Joy

Кабзималка, ти поне ще си спестиш химията.От нея да знаеш как се забавя мозъчната дейност... ooooh! Слагала съм си обувките в хладилника,ако искаш ми вярвай... Blush Crazy
Но и Золадекса го има това странично действие,така че се приготви за доста екстремни ситуации... Joy Joy Дори оня ден си говорихме с мъжО,че ако продължавам така,до петата година едва ли ще си помня и името... Joy Joy

# 700
Здравейте, момичета ! Браво на поддържащите  добри килограми, тъкмо тази седмица излезе публикация за едно изследване на жени с тройно негативен резултат, че спортът и нормалното тегло са важни.
Иначе баба ми е била на втора вливка в петък, на Благовещение, засега не й се повръща. Все си мисля, че са се смилили над нея и са й сложили зофран този път, тя не знае.
Поздрави !

# 701
  • В царството на игрите:)
Здравейте и от мен..kabzimalka, Сиско е била така добра да ти обясни всичко, но дори и аз /която съм много умна Mr. Green/ не разбрах коя е Ани newsm78 Важното е, че знам кой е Вас Joy
Това, че няма да правиш химия е хубаво, защото ще ти се спести едно неприятно изживяване, но обяснението, че няма да я правиш, защото си била млада доста ме учуди.Лекарите си знаят все пак...А, и ЧРД, дано си здрава и обичана и да минеш леко през това изпитание... Hug Що се отнася до килограмите, ще ти кажа да не се шашкаш, защото не всеки напълнява.Например аз НЕ напълнях повече от колкото си бях /не се смейте/, но и отслабването ми беше невъзможно, което все пак е проблем. Така, че се мъчи да си задържиш сегашните кг. - не е невъзможно. Не дей и много да задълбаваш темата за яденето, че тук сме събрани от крайни месоядни, в крайни вегетарианци и такива като мене, които гледат с нищо да не прекаляват, но и не страдам от липса на апетит Crazy
Прегръщам ви всички и ви желая прекрасна седмица Peace

# 702
Мила ми Венето,както винаги успя да ме развеселиш още от рано! Joy Joy Как можа майка ти да те роди такъв сладур неземен! Hug
А Ани е една наша обща позната с Кабзималка!Много готина мацка от РусИ... Wink

# 703
  • В царството на игрите:)
Е, така кажи, де...А пък аз се чудя и не мога да вдяна newsm78 Нали знаеш, че още една майка е родила неземен сладур и това е твоята Hug Hug Hug Hug

# 704
  • София
За сладурите много целувки с любов  love001

Общи условия

Активация на акаунт