Отговори
# 720
  • София
Вчера си мислех, че русенките станаха доста в темата - като тотомилионерите  Joy Joy Joy
Малко черен хумор, извинете  Embarassed

# 721
Здравейте,момичета Не съм писала ,но ви чета от около 10 дни. Ще ви помоля за съвет.Майка ми е оперирана от Карцинома гл.маме декстра Т1Н0М0 -втора степен на 23.02 2011 .-ЕДНОСТРАННА РАДИКАЛНА  МАСТЕКТОМИЯ.Слава на БОГА няма метастази .

Привет,Рачева!  Hug Аз пък не разбирам защо са отстранили цялата гърда на майка ти при положение,че с този код означава,че туморът е бил до 2см съвсем в начален стадий и най-важното без близки и далечни метастази. Но не съм лекар и като споделяш това, си спомних,че в деня преди самата операция и мен ме УВЕДОМИХА, че ще отсранят цялата ми гърда, но после промениха решението си и то благодарение на началника на онкодиспансера - близък на сестра ми. Приемете нещата така - поредното предизвикателство на съдбата. Най - страшното е минало.

Относно гимнастиката - май това им е практика - и на мен не ми обясниха в какво се състои самата гимнастика. Но аз по природа съм интуитивна и сама си определях упражненията, а после прочетох и тук какво са написали момичетата и се оказах в правилната посока. Правете ги всеки ден поняколко пъти, ти и помагай като и правиш масаж и после и подпираш ръката когато си вдига ръката на горе в най-горното възможно за нея положение. Ще я дърпа,ще я поболява може би,спирайте за почивка,но после продължавайте.Ако и отече ръката,нека я вдига нагора,дори когато спи. И питай и споделяй каквото те вълнува - каквото знаем,ще ти кажем.

Здравейте! Аз нали не влизам редовно, чак сега поздравявам двете си съгражданки.Здравейте момичета! Русе е много хубав град и ние сме много хубави хора, но това не се отнася за докторите от Онкото.. Не им се връзвайте на "любезното отношение". Търсете си правата и се борете за живота си или този на близките си. Ако някоя от вас иска, ще направим кафепиене(

bouquet  bouquet    bouquet

Пепито,аз съм ЗА кафепиенето  Joy

И да ви се оплача - днес сутринта ми се обадиха за лъчето по най-бързия начин да отивам, че оправили апарата чехите. Взимам бърз душ,после едно такси,чукам на вратата на каббинета,излиза сестрата и ми казва,че апаратът пак се счупил - още на втория пациент. Е...ти каръкът дет съм . Сега отново ще чакаме всички. Чехитте бързо се върнаха,ама явно проблемът не е оправен,защото моята докторка не ми се обади днес.

Вчера си мислех, че русенките станаха доста в темата - като тотомилионерите  Joy Joy Joy
Малко черен хумор, извинете  Embarassed

Хули, ще взема да пусна едно тото - може да се окажеш пророк  Joy Joy Joy

# 722
Рачева,сега видях,че си от Русе. Ми ние сме се засекли в болницата с майка ти - мен ме оперираха на 18. 02. Ще ти драсна на лични телефона си,ако искаш да се чуем и после да се видим  Hug

# 723
Kabzimalka,отрязаха я защото така е по-лесно предполагам.Тя докато беше в болницата имаше доста жени с отрязани гърди.Първо и направили малък разрез носили секрет за изследване и след това докторката я уведомила че реже всичко.Аз бях против да се оперира в РУСЕ ,защото и мен преди 3 години ме бяха подплашили че съм за операция,но ходих за второ мнение във Варна при Ненков в Майчин дом и човека остана доста озадачен как без ехография или мамофрафия опеделиха ,че трябва да режат.Направи ми небходимите изследвания и каза ,че имам фиброкистозна мастопатия ,която подлежи на периодичен контрол.сега на всеки 6 месеца съм при него.                                                                                                                                                                Хули ,много сме русенки,нали  от румънско толкова години ни тровиха с хлор Сега вече берем плодовете от братската любов.

# 724
  • Варна
Момичета,
само малко информация :
Дали да се направи пълна мастектомия или да се реже частично зависи от мястото на тумора. Ако засяга млечната жлеза се реже всичко, при всички случаи. Ако засяга каналчета извън жлезата има възможност за органосъхраняваща операция.
Това каква ще бъде операцията наистина го решават лекарите /дори понякога без да ни питат/ и също така съобразно още много фактори като агресивност на тумора и тн и тн.
Повярвайте ми на съседното легло до мен имаше жена на 78 години с квадрантектомия.

# 725
Момичета,вчера писах до центъра за защита правата в здравеопазването по въпроса с липсата на лекарства ето отговора,които получих                                                                                                        Здравейте,
От месец ноември миналата година се знае, че НЗОК трябва да осигури хормоналната терапия. След шест месеца те са изненадани и тепърва подписват протоколите на болните.
За съжаление това е ново доказателство за липса на капацитет на администрацията на НЗОК.
Единственото, което можем да Ви посъветваме е да си купите тамоксифен(независимо Тева или друг), за да не отлагате лечението. Взвмете фактура и ще заведем дело срещу НЗОК да възстанови разходите.
Д-р С. Кацаров
ЦЗПЗ
Нямам коментар.Само се чудя в кой век живеем и каква е тази държава.

# 726
Единственото, което можем да Ви посъветваме е да си купите тамоксифен(независимо Тева или друг), за да не отлагате лечението. Взвмете фактура и ще заведем дело срещу НЗОК да възстанови разходите.

Това добре,ама Тамоксифена за един месец струва 5 лв и ще си го купят хората.Ами Золадекса,който струва от 240 до 300лв,колко хора имат възможност да си го купят питам аз...
Е не,нЕма такава държава...

# 727
Е не,нЕма такава държава...

Сисссс, наистина нема такава държава. Нашият апарат се оказа,че няма да го оправят до месец и половина. И сега всички пациенти ги разхвърлят към Варна и Шумен. Аз съм от тия за Варна. Утре сутринта пътувам за Варна и им се тръшвам там,ще настоявам да ме приемат в отделението,защото не мога да пътувам постоянно.Ако знаете в момента колко съм бясна,че утре само да посмеят да ми кажат,че нямат легла,направо както съм наела на скорост ще ги  #2gunfire #2gunfire #2gunfire .

Така,момичета мили,оплаках ви се...Стискайте палци. Ако не пиша от утре,значи съм там във Варна.

Момичета,
само малко информация :
Дали да се направи пълна мастектомия или да се реже частично зависи от мястото на тумора. Ако засяга млечната жлеза се реже всичко, при всички случаи. Ако засяга каналчета извън жлезата има възможност за органосъхраняваща операция.
Това каква ще бъде операцията наистина го решават лекарите /дори понякога без да ни питат/ и също така съобразно още много фактори като агресивност на тумора и тн и тн.
Повярвайте ми на съседното легло до мен имаше жена на 78 години с квадрантектомия.

Нанастеф,аз подчертах,че не съм лекар. Но от всякъде чувам / ВЕЧЕ ПОСТФАКТУМ/ ,че русенските лекари предпочитат радикалната мастектомия и дори не те питат,както писа и ти. Не знам дали беше правилна намесата на моя лекар,за да не ми отрежат напълно гърдата,но се надявам наистина да не се е налагАло пълното и отстраняване,т.е. да не трябва тепърва да си патя от това решение  Peace

# 728
  • пловдив
Момичета, какво ще кажете за релаксираща кафе-чаено, капучинова следобедна пауза и моя специален музикален поздрав за вас към почерпката

http://vbox7.com/play:5fe7bc70

# 729
  • София
Супер, точно от това имах нужда  Peace
Омръзна ми само и единствено да си говорим за болести.
Май трябва да си направим релаксиращи часове - примерно от 14 до 16, като при бебетата  Grinning

# 730
  • пловдив
...Май трябва да си направим релаксиращи часове - примерно от 14 до 16, като при бебетата  Grinning
Знаех си, че не трябва да слагам и капучиното.... с това мляко.... добре де, нека от 14 до 16 да е бебешката, но след 20ч да е....  Drunk

Алкохолът е враг на човека, но Господ е казал: "Да обичаме враговете си!"
Наздраве!

Двама пияни си говорят:
- А, бе, Пешо, ти колко луни виждаш на небето?
- А ти кой ред гледаш...

Пиян се вози в автобуса до една стара жена.
- Знаете ли, че отивате в ада така? - казала бабката.
Пияният станал и се провикнал към шофьора:
- Спрете да сляза! Объркал съм автобуса!

Най-голямото доказателството за съществуването на разумен живот във Вселената е факта, че досега никой не се е опитал да се свърже с нас.

# 731
# 732
  • у нас - на брега на морето
Къде сте, бре моми? Днес нали е 1 април и всеки го е страх да не го излъжат нещо, и не смее да влезе във форума.  hahaha
Сонче, нямам време сега да прочета статията, но при първа възможност ще я прегледам.
Усмихнат първи април ви желая! newsm03  love001

# 733
  • София
Къде съм ? Ами в градината. Два дни валя и не можах да припаря там, ама днес е еднооооооо - слънчево , супер. Вие не ми вярвате, ама трудовата терапия така добре ми действа и физически и психически. Може би защото никога досега не съм била толкова близо до природата и ми прави впечатление. Я да спирам, щото след малко ще ме избие на поезия  Joy Joy Joy

# 734
  • пловдив

Усмихнат празник на шегата момичета!

Общи условия

Активация на акаунт