След "1001 нощи" - Приказката прелива в безкрайна песен 158 (17)

• 32 467
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
zappIT.gr Διχασμό και ποτοαπαγόρευση προκαλεί ο Ονούρ
http://www.youtube.com/watch?v=BdcjR-PMXWE

И гърците коментират ВВ..

# 586

Επιβολή ποινής σε τουρκικό σίριαλ που προσέβαλε την
 ιδιωτική ζωή του Σουλειμάν

http://www.gossip-tv.gr/story/75991/epibole-poines-se-tourkiko-s … zoe-tou-souleiman

# 587
  • София
МОМИЧЕТА,СЕГА СЪМ НА ВЪЛНА ФЕРАЙЕ,НАДУХ ГЛАВАТА НА СЪПРУГА МИ И СЕГА ВИЕ СТЕ НА РЕД Blush Joy Joy В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ИСКАМ ДА СРАВНЯВАМ ФЕРИ  С "ШЕХЕРЕЗАДА",НО ИСКАМ ДА ИМА ПОДОБНО ПОВЕДЕНИЕ КЪМ ЯМАН/ОНУР НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАШЕ,НО ГО ЗНАЕХМЕ САМО ЗРИТЕЛИТЕ/.
ОСОБЕНО СЛЕД ШАМАРА,ПРЕДИ ДА Я ИЗСЛУША....ТУК ВСИЧКИ ВЕЧЕ ЗНАЯТ И АКО ФЕРИ БЪРЗО ПРОСТИ НА ЯМАН  СЦЕНАРИЯ ЩЕ ОЛЕКНЕ И НЯМА ДА ИМА ВРЕМЕ ДА СЕ РАЗКРИЯТ ВСИЧКИ ГАДОРИИ,ЧИЕТО РАЗКРИВАНЕ П О С Т Е П Е Н Н О ЩЕ ОНИВИНЯВАТ ФЕРИ И МОТИВА НА ЯМАН НЕ САМО ДА ИСКА ПРОШКА,НО И ДА ОСЪЗНАЕ КОЛКО Е БИЛ МАНИПУЛИРАН ОТ СОБСТВЕНАТА СИ МАЙКА И Т.Н.....
А ЗА НЕДЖИП, РАЗБИРАМ ГО,ТОЙ ПО-СКОРО ИСКА ДА НАРАНИ МАЙКА СИ,ЧРЕЗ ЯМАН,ЗАЩОТО НИКОГА НЕ ГО Е ВЗИМАЛА НАСИРИОЗНО НИТО НЕГО,НИТО ЖЕНА МУ,ДАЖЕ И ДЕТЕТО МУ...КАКЪВТО И ДА Е ТОЙ ПОЧУВСТВА БОЛКАТА НА МЕЛЕК,ЧЕ Е ПРЕНЕБРЕГНАТА,ЯВНИТЕ ЧУВСТВА НА ЗАХИДЕ КЪМ ТОПРАК,А НЕ СПЕСТЕНИТЕ КРИТИКИ КЪМ ДЪЩЕРЯ МУ.... С П И Р А М #2gunfire Sick #Crazy newsm78 Heart Eyes

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 11:51 от krasminikif

# 588
# 589
 Да, понякога Онур не го заслужаваше, но не винаги. Имаше  случаи, в които го напускаше и примерно съм съгласна, че е имало и други начини, но...всеки човек реагира различно и си има различна мярка за нещата.  Когато Онур я излъга, че Ясемин си е тръгнала, а я закара с колата си, на другата сутрин каза, че са били на вечеря с тези от Дубай - втора лъжа...Ще кажете може и да се е страхувал от характера й затова, но...лъжата си е лъжа, доверието също. Колко дни не казваше за Нилюфер?! От кого научи Шехерезада?! Това не е ли лъжа. Не беше виновен затова, че има дете, макар, че има и истина в думите на Шехерезада: Какво си оставил след себе си, не си се интересувал? Онур е бил обиден, излъган от Нийл, но е факт, че я е оставил бременна, само с едно казване да го махне...Когато го напусна след като я беше следил с детективи - пак ли няма вина? Това не е ли недоверие, а в ресторанта с Танер - бившия й състудент...Непрекъснатото натякване да не работи, да не ходи до късно на работа, колко вечери я посрещаше без настроение...Да, той беше страхотен мъж, образован, богат, кавалер, прие детето й, предложи и обич, богатство, дом, но ....понякога и други неща имат значение...Знам за всички упреци към Шехерезада, но тя затова е различна...а и щом не успя да я забрави, значи не е била като другите, които можеше да притежава и сами му се предлагаха...Просто една гледна точка...И както казва Онур: Аз обичам Шехерезада.

Да, Краси, искам Ферайе да прояви характера на Шехерезада, но тя е различна...Може да бъде и твърда, но Шехерезада нямаше такова минало - на бедно девойче, с опозорена чест, с отнето дете. Нейната болка беше друга, средата от която произлизаше, беше изпитала любовта с Ахмед, тя познаваше това щастие...Веднъж беше казала на Каан, че татко му е бил много добър човек, тя боготвореше Ахмед, имаше си и Каан. Имаше си образованието, беше способна и можеше да разчита на себе си. Докато Ферайе е уязвима, зависима от миналото си, неизпитала преди това любов...Да, искам да е твърда и да запази достойнството си, както го е правила цял живот.
Наистина, ако прости толкова бързо на Яман, сцената с шамара олеква.Напълно съм съгласна, Краси!

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 12:35 от Mydream

# 590
  • София
Mydream ,МНОГО ХУБАВО И ОБОСНОВАНО СИ ГО НАПИСАЛА И ВСИЧКО Е ВЯРНО Heart Eyes НО....АКО ШЕХ ПРИТЕЖАВАШЕ ВСИЧКО,ОСВЕН ЕМОЦИОНАЛЕН КОМФОРТ,ТО ФЕРИ АКО  Е ИМАЛА САМО НЕЩО НЕЙНО,Е ДА ОТКРИЕ НАСИЛСТВЕНО ОТНЕТОТО И ДЕТЕ И ЗА ТАЗИ ЦЕЛ Е ПРАВИЛА ХИЛЯДИ КОМПРОМИСИ,БЕЗ ДА ПРИСТЪПИ МОРАЛНИТЕ НОРМИ ooooh!СМЯТАМ,ЧЕ ФЕРИ ИМА ПРАВОТО ,СЛЕД КАТО ВЕЧЕ Е НАМЕРИЛА ДЕТЕТО СИ ДА СЕ БОРИ С ВСИЧКИ СРЕДСТВА,МИСЛЕЙКИ САМО ЗА ДЕТЕТО СИ,ОЩЕ Е МНОГО ПРЯСНА ОБИДАТА ОТ ЯМАН И СИ МИСЛЯ,ЧЕ ЗА ДА Е ДОСТОВЕРНО НЕ БИ ТРЯБВАЛО НА ТОЗИ ЕТАП ДА ПРОЯВИ РАЗБИРАНЕ КЪМ ИЗВИНЕНИЯТА НА ЯМАН,АКО ГИ ИМА РАЗБИРА СЕ...

# 591
Здравейте ,дами!
Както винаги доста сте пописали и голямо четене падна ,за да Ви настигна.
В статията от Гони,нашите журналисти отново показаха ,
че пишат със затворени умове. Родена  на 15 март 1944г ,а сега е на 64г.
Дори не си правят труда да сметнат. Това показва абсолютното им незачитане
към аудиторията ,за която са предназначени писанията им.
Аз ще ви занимая с нещо ,което напълно отразява поговорката за кучетата и кервана.

Великолепен бунт за един великолепен султан. "Това е фалшификация спрямо историята", казват турците. Всъщност става дума само за един телевизионен сериал. Но пък сапунката дава сюжета, от който представители на всички лагери в Турция си изграждат собствените легенди. По тази причина в скандала се намеси правителството. И достопочтените наследници на имперската фамилия Осман, доколкото такива още са останали

Предците им отново са ограбени, смятат те. В Турция ограбването на предците е по принцип привилегия на официалните историци. Не е привилегия на Шоу ТиВи. Телевизионната програма посяга при това върху най-великия измежду всички турски владетели - Сюлейман Великолепни.

Досега пороци се приписваха единствено на Кемал Ататюрк.

Сюлейман - това е султанът, по чиято заповед архитектът Шинан изгражда онези забележителности на Истанбул, с които градът се слави и днес. Султанът, който през 1529 г. стига с войските си до Виена. Същият, чиято любовна история с четвъртата му жена - полякиня, отвлечена и доведена в османския харем, разпалва въобръжението на турците и до ден-днешен. А и това на създателите на историческата сапунка "Великолепният век". "Клюки, любов, страст... серията започва в харема и завършва в харема", съобщава верният на правителството всекидневник "Стар" и допълва: "Скандал!"
Разбунен е най-вече консервативният лагер. Владетел, който пие и на всичко отгоре е женкар? Досега пороците се приписваха главно на основателя на турската република Ататюрк. Но на султаните, защитниците на исляма? Сериалът впрочем не е паметник на голямо актьорско изкуство, нито пък на изкусен сценарий. Вероятно имат право тези, които виждат харемските фантазии в традицията на европейските блянове по Ориента...
Това е "клевета срещу почтеното ни минало"  ooooh!, смята синдикатът на учителите. Турският вицепремиер пък е на мнение, че сериалът "унижава големи личности", затова и оповестява, че правителството ще вземе мерки. #Crazy Срещу Шоу ТиВи се е натрупала грамада от оплаквания на възмутени граждани. Междувременно едва ли не всеки блюстител на морала и приличието е подал оплакване. Crossing Arms

А народът гледа ли, гледа...

Ислямско-националистическата партия демонстрира пред гроба на Сюлейман - с четене на глас на цитати от Корана, които да прогонят злите духове. hahaha Представители на малката ислямистка партия "Саадет" замеряха сградата на Шоу ТиВи с яйца и скандираха: "Да се счупят ръцете на онзи, който причинява това на османите." #2gunfire

Тази седмица турската телевизия показва втората серия от "Великолепният век". Народът, оказва се, си прави, каквото си иска - масово гледа "позорната" сапунка.

Да Ви се извиня ,но ми се прецаква клавиатурата и главните ми букви ,понякога са малки. Peace

# 592
Goni,благодаря ти,мила! Hug Hug
За първи път сега гледам Небахат и играта й ми допада.
Красива и елегантна жена,харесах я и в интервюто в неделя.

# 593
Павлинче,сега прочетох поста ти-не бях обърнала внимание на това,да права си!  bouquet
За пореден път-грешки..

# 594
Фрешче, може да ме сметнете за прекалено дребнава, но ми се
струва ,че просто трябва да имаме по-големи изисквания.Всички искат от нас ,но
дали получаваме полагащото ни се уважение?

Винаги се ядосвам и на мъжете ,които ударят шамари на съпругите си и после се извиняват
с "ядосвал съм се".Ферито не трябва да прощава лесно.

# 595
  • София
: "Да се счупят ръцете на онзи, който причинява това на османите.

МНОГО МИ СТАНА БОЛНО,КАТО ПРОЧЕТОХ ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ Rolling Eyes НЕ ЧЕ ИМА НЯКАКВА ВРЪЗКА,НО ТОЛКОВА ОТРИЦАТЕЛНА ЕНЕРГИЯ СЕ ИЗСИПА,КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА НЕ СЕ Е ОТРАЗИЛА НА ЕКИПА НА ВВ.,В СМИСЪЛ,ЧЕ АТАКИТЕ БЯХА НЕ САМО МНОГО,НО И ОТ ХОРА,ОТ КОИТО ЗАВИСИ БЪДЕЩЕТО НА СЕРИАЛА,А ВСИЧКИ ЗНАЕМ,КОЛКО МНОГО ТРУД И СРЕДСТВА СА ВЛОЖЕНИ В ПРОЕКТА.

# 596
: "Да се счупят ръцете на онзи, който причинява това на османите.

МНОГО МИ СТАНА БОЛНО,КАТО ПРОЧЕТОХ ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ Rolling Eyes НЕ ЧЕ ИМА НЯКАКВА ВРЪЗКА,НО ТОЛКОВА ОТРИЦАТЕЛНА ЕНЕРГИЯ СЕ ИЗСИПА,КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА НЕ СЕ Е ОТРАЗИЛА НА ЕКИПА НА ВВ.,В СМИСЪЛ,ЧЕ АТАКИТЕ БЯХА НЕ САМО МНОГО,НО И ОТ ХОРА,ОТ КОИТО ЗАВИСИ БЪДЕЩЕТО НА СЕРИАЛА,А ВСИЧКИ ЗНАЕМ,КОЛКО МНОГО ТРУД И СРЕДСТВА СА ВЛОЖЕНИ В ПРОЕКТА.

Точно това ми направи и на мен впечатление. Клетвите са страшни,защото са пълни
 с отрицателна енергия.

Да, но хората гледат!

# 597
Mydream ,МНОГО ХУБАВО И ОБОСНОВАНО СИ ГО НАПИСАЛА И ВСИЧКО Е ВЯРНО Heart Eyes НО....АКО ШЕХ ПРИТЕЖАВАШЕ ВСИЧКО,ОСВЕН ЕМОЦИОНАЛЕН КОМФОРТ,ТО ФЕРИ АКО  Е ИМАЛА САМО НЕЩО НЕЙНО,Е ДА ОТКРИЕ НАСИЛСТВЕНО ОТНЕТОТО И ДЕТЕ И ЗА ТАЗИ ЦЕЛ Е ПРАВИЛА ХИЛЯДИ КОМПРОМИСИ,БЕЗ ДА ПРИСТЪПИ МОРАЛНИТЕ НОРМИ ooooh!СМЯТАМ,ЧЕ ФЕРИ ИМА ПРАВОТО ,СЛЕД КАТО ВЕЧЕ Е НАМЕРИЛА ДЕТЕТО СИ ДА СЕ БОРИ С ВСИЧКИ СРЕДСТВА,МИСЛЕЙКИ САМО ЗА ДЕТЕТО СИ,ОЩЕ Е МНОГО ПРЯСНА ОБИДАТА ОТ ЯМАН И СИ МИСЛЯ,ЧЕ ЗА ДА Е ДОСТОВЕРНО НЕ БИ ТРЯБВАЛО НА ТОЗИ ЕТАП ДА ПРОЯВИ РАЗБИРАНЕ КЪМ ИЗВИНЕНИЯТА НА ЯМАН,АКО ГИ ИМА РАЗБИРА СЕ...
Да, миличка, така е! Фери има морал, за който претендират много други без основание. Затова е обичан образ, а и заради незаслужените мъки...Дано не приема извиненията на Яман, аз писах в един пост, че се повтаря ситуацията с унижението от страна на Яман. Дори сега да му прости, може да се появи трети път, затова не бива. Не и сега. Hug

# 598
  • София
ПАВ,ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ХОРАТА,КОИТО ГЛЕДАТ СЕРИАЛА С ДОБРО ЧУВСТВО,ДОРИ САМО И ОТ ЛЮБОПИТСТВО,ЗАЩОТО ТЕМАТИКАТА Е РАЗЛИЧНА  С А   М Н О Г О  П О-  В Е Ч Е,ОТ ТЕЗИ ДЕТО СИПЯТ КЛЕТВИ И ТОВА МЕ УСПОКОЯВА........ДОНЯКЪДЕ #Crazy #Crazy newsm78

# 599
Фрешче, може да ме сметнете за прекалено дребнава, но ми се
струва ,че просто трябва да имаме по-големи изисквания.Всички искат от нас ,но
дали получаваме полагащото ни се уважение?

Винаги се ядосвам и на мъжете ,които ударят шамари на съпругите си и после се извиняват
с "ядосвал съм се".Ферито не трябва да прощава лесно.
Не,не си дребнава ,а си права! Hug
Смятам,че журналистите трябва да бъдат най-малкото коректни.
Заслужаваме го.
Благодаря ти за всичко споделено-винаги го чета с  интерес!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт