Отговори
# 450
  • Пловдив
Благодаря Ви момичета Hug
Зверко спинка, а щяхме да излизаме на разходка... Simple Smile Е поне имам малко време, че да успея да Ви изчета Mr. Green

brilliant, не съм много сигурна, но мисля, че сгъстяването на млякото с оризовата каша повече вреди на рефлукса, отколкото да помага... Така стомахчето на бебо остава пълно по-дълго време и вероятността да повръща е по-висока... Нека и консултантките да кажат...
За стерилизирането - пускам само помпата в 00:00, защото към 01:00 се цедя и замразявам кърмата. Бибите и лъжичките отдавна спрях да ги стерилизирам Whistling

Водичка не давам, само хапченцата разтварям в нея (Имунокинд и Гстрокинд). Не преварявам, а взимам на Девин, тази с розовия етикет.

Фъстъчка и нашият тати ни "оставя" Cry От 21 февруари отива в командитюровка 4 месеца Shocked
Не ми се мисли какво ще правя с дребуса и ученето... Пък и пътуването до шумен как ще става и идея си нямам #Crazy #Crazy #Crazy

Уф... Остана ми една сртаничка, ама дребния се събуди... После ще Ви доизчитам, че сега ще се обличаме и излизаме на разходка Hug
Хубав ден на всички!

# 451
абе,ако върви все така  newsm32 newsm30    261uu   може и по-рано да минем на 15-36

а за возинето на пред мен ме е страх и честно казано,много ме учуди с това ,точно ТИ да го кажеш  newsm78 .като знам колко си отговорна, това ми се струва неразумно   newsm78 newsm78 newsm78

Томелис, и на бебка има от време на време и изобщо не го мисля това. ако стане резонно -да, но веднъж , нищо и няма. аз като и се обадих на педи,каза че може да е от белтъка на млакото,а действително предния ден бях пила прясно мляко.

Фъстъчка и нашият тати ни "оставя" Cry От 21 февруари отива в командитюровка 4 месеца Shocked

#Shocked #Shocked

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 13:29 от gala.

# 452
  • София
Към Aila и Mimsat Като си говорим за стимулиране на кърмата, все се сещам за една моя съученичка, която вече има две деца, едното на 6,5 г, а другото на 2,5 г. и която от както е родила първото не може да си спре кърмата  Shocked Само докато беше бременна с второто нямаше. И сега, още и още си има кърма, а вече не кърми доста отдавна. Ходила е по лекари, пиеше някакви хапчета, но ефект няма. Не знам хормонално изследване дали си е правила, но знам че си прави за рак и излезе отрицателно. Ако се сещате за някакъв съвет, който да и дам, ще съм благодарна  bouquet
  Може ли да уточниш какво означава все още има мляко? Капки или повече? И спонтанно ли изтича или при изцеждане? Кога е спряла да кърми второто дете? Защото в определени ситуации може да е ок, докато в други има проблем. Незнам при какви специалисти е ходила, но може да е разумно да посети и ендокринолог.

# 453
  • у нас
Гала малко ме поуспокои Hug
прави ми го втори път и то само след като е имала запек Peace
за всеки случай ще я заведа да я видят Hug

ако и на др. се е случвало да споделя да се успокоя тотално Embarassed

тук забравям че имам дипломи ooooh! сега съм просто мама baby_neutral

# 454
Tommelise, понеже моите деца са по-склонни към разстройство, отколкото към запек, аз съм правила само 1 път в живота си клизма с термометър при бебе и тогава със сигурност имаше съвсем леки нишки кръв. Спомням си, че ги забелязах, но изобщо не се притесних и не съм водила бебето на лекар.

# 455
Гери, на кое му се вика база?

Ами Гале, за да я возя в обратна посока трябва да я сложа до мен на предната седалка. Там определено ме е страх. При повечето катастрофи колите се удрят точно в предницата. Аз навремето преживях една катастрофа, при която не карах аз, а се возих на предната седалка. Така ни фраснаха в предницата, че тя цялата се изкриви. Удариха ни от моята страна и аз като излязох от колата да се извинявам на момчето то само коаза: Моля ти се, няма нищо...аз съм щастлив, че спряхте когато спряхте, защото ако имаше и една секунда забавяне ти сега нямаше да си тук! И така си и беше...ако беше нацелил вратата влизаше доректно в мен, тъй като вратите са доста меки. Е мерси...да не дава господ, но отпред за мен е в пъти по-опасно отколко отзад.

Томмелисе, аз също не мисля, че е нещо тревожно!  Hug

# 456
Е мерси...да не дава господ, но отпред за мен е в пъти по-опасно отколко отзад.
Домелете, аз също не мисля, че е нещо тревожно!  Hug
Яни, и аз така мисля. По-добре аз отпред, отколкото децата. Peace
Фъстъчка, Мъниче, много ви съчувствам. До миналия месец мъжът ми беше повече от година в командировки. Само събота и неделя си идваше. Първо бях бременна и с дете, пък после с бебе. Ужасно е докато свикнеш.
Яни, Либерото досега не е пропускало, малко са ми по-плътни, но пък имат ластик на гърба. Пробвала съм и Хъджис, и те ми харесват, също имат ластиче на гърба, а са и по-тънички.
Томмелисе, споко надали има нещо притеснително в това. Но за свое успокоение я заведи на лекар. Peace
Като се успокоиш, ще искам да те питам нещо, че сега надали ще ми обърнеш внимание.  Wink

# 457
  • София
Малко тъпо ще обясня ама...  Crazy Едно нещо дето е с адаптори и то се монтира на седалката и върху него се слага кошчето ,а не се връзва с колани за седалката.

# 458
А за мен Премиум кеър са най-добрите, макар че понякога ползваме и обикновен Памперс, определено Премиума си е по-добър Peace
Така си е! А също и Хъджис са добри. Но по съотношение: цена-качество Памперс Премиум-а са моите фаворити.

# 459
  • София
Сами кара 1-вата си хрема. В нас всички изкарахме този вирус, да му се не види.

Tommelise, дано всичко да е наред.
И при моите и при двамата няма проблем в това отношение - метнали са се на баща си Simple Smile

На Лора кошницата уж беше чико, уж хубава, но на 11 месеца определено не се събираше вътре и и беше тясно. И понеже тя проходи малко преди 11м, решихме, че ще я местим в следващото столче. Ползвахме едно дадено столче, е не беше кой знае какво, но просто ни го дадоха. Но след пътуването тази година до морето и обратно, детето ревеше, че го боли дупето. И таткото се впрегна да чете и избра това http://www.mytoys.de/Cybex-Auto-Kindersitz-Pallas-Fix-Navy/Auto- … .04.18.04/2113782
Но тогава имаше намаления, не беше такава цената...

# 460
  • Варна
Благодаря, мамчета за поздравите!

Столчето, което Мирка е показала е чудесно и е обвързано с кг, не толкова с възраста. На нас кошницата също ни е тясна, още повече с тия ескимоси. Когато дъщеря ми беше бебе от три месечна я сложих в столче/9-18кг/, а не кошница за кола /тогава мисля че нямаше кошници/. Возеше в посока на движението на задната седалка по диагонал на шофьора. Така ми беше лесно да я виждам и обслужвам по време на път. Когато стана на година и осем месеца я прехвърлих в столче за 18-36кг, не толкова заради кг,  а заради ръста ѝ. Беше като кацнала в гнездо в по-малкото столче  Mr. Green и по никакъв начин не беше обезопасена.
Сега ще помъча още малко Дани в кошницата и го прехвърям в стола на Владко, него в на каката, а тя ще се вози само с колан. На нея вече не и трябва, че стигна ръст и почти и кг до ограничението, доста преди възраста  Joy.

Вода не давам за сега. Като почна да давам пюрета, ще предложа и вода - преварена чешмяна.
Не стерилизирам, защото няма какво. За сега за всичко са мойте ц..и  Joy. Ако се наложи да се храним с шише, обаче задължително е стерилизирано.
Tommelise, и Дани на два пъти се изходи с точици приличащи на кръв в слузести жилки. Мислех да звъня на доки, но повече не се случи.

# 461
  • у нас
благодаря ви момичета Hug
Мишонка- питай Hug

# 462
Здравейте!!!
От отдавна не съм писала, но изчитам всичко,което вие пишете и ми е много полезно.
Алекс расте, иска внимание постоянно, не мога да го оставя и минутка сам ,защото
се започва едно сърдене, викане,рев. Преди около три седмици се обърна за пръв път от
коремче по гръб и това беше до снощи, когато ме изненада пак.
Да се оплача, че ние с баба му изкарахме една настинка и резултатът е цяла седмица детенце
вдига вечер температура -37,1-37,3 и  запушено носленце.
Сега пратих таткото да купува пликче за стерилна урина да видим дали има нещо обезпокояващо.
Гледа го педиатъра и каза, че всичко му е наред, в събота го заведохме при частната и тя каза,че
има леки мехурчета по гърлото и сега се борим и ги мажем с едно лекарство.
Дано само урината му е чиста, защото ще се  #2gunfire
По оплаквах се, но поне денят е доста слънчев и ще поизлезнем.
Приятни разходки!!!

И Влади хвана някакъв грип, не успя да вдигне Т, но гърлото беше зачервено с бели мехурчета, сливиците бяха надути и се появи хрема. Предписаха ни за гърлото пастичка Дактарин. И на вас ли такава изписаха? Много се учудих защото знаех че я дават за млечница, но го мазах сутрин и вечер. А хремата я изкарахме леко след като му капнах сребърна вода в нослето. Първият път когато му капнах, след всяко капане кихаше и изкиха много сополки. След това имаше съвсем малко, понякога леко похърква. На третия ден се позасилиха и станаха жълто-зелени, но пак капнах и сега са безцветни и е спокоен и спи и се храни без проблеми.

Към Aila и Mimsat за кърменето искам да попитам две неща.
1. Може ли да ползвам сауна, искам да отида, но не знам как ще се отрази на кърмата високата Т. Освен че може да потече докато съм там, може ли да навреди на кърмата? Ако вреди, може ли да си подготвя изцедена, след сауната да изцедя и да изхвърля кърмата а за по следващото хранене да е на гърда.
2. За спорт - може ли да се практикува усилен спорт - Тай Бо. Казаха ми че не е добре за кърмачки. Чела съм статии в Библиотеката че не е проблем и щях да отида, но ходих заради болките в гърба при масажистка, с която се заговорихме, и ми обясни много подробно да не практикувам спорт, защото се отделяла млечна киселина от мускулите в кръвта а от там и в млякото. Имало възможност да се пресече млякото и да отбия бебето. Не запомних много добре и може да имам грешка в обясненията, защото ми правеше масаж докато ми обясняваше а аз се бях размазала и не претендирам че са точните думи, но беше в този ред на мисли. Каза че може по леки утражнения за корем, за дупе, но тези спортове да ги оставя след като спрем да се кърмим.
А за плуване мисля че няма да има проблем, нали?

За стерилизацията и аз като vesy_evi мия всичко - шишета, играчки, дъвкалки с веро Бочко, само първоначално стерилизарах всичко. Понякога пускам бибероните, за шишета и залъгалката.

Ставам че Влади се събуди.
Благодаря предварително за отговорите.

# 463

Ами Гале, за да я возя в обратна посока трябва да я сложа до мен на предната седалка. Там определено ме е страх. При повечето катастрофи колите се удрят точно в предницата. Аз навремето преживях една катастрофа, при която не карах аз, а се возих на предната седалка. Така ни фраснаха в предницата, че тя цялата се изкриви. Удариха ни от моята страна и аз като излязох от колата да се извинявам на момчето то само коаза: Моля ти се, няма нищо...аз съм щастлив, че спряхте когато спряхте, защото ако имаше и една секунда забавяне ти сега нямаше да си тук! И така си и беше...ако беше нацелил вратата влизаше доректно в мен, тъй като вратите са доста меки. Е мерси...да не дава господ, но отпред за мен е в пъти по-опасно отколко отзад.

Томмелисе, аз също не мисля, че е нещо тревожно!  Hug

а какъв е проблема да се вози отзад и наобратно  newsm78 ??? ако има нещо да и дадеш спри, ако плаче - на която и да е страна пак ще с newsm78 плаче

# 464
Иска ми се да я виждам какви ги върши.

Гери, в такъв случай база нямам.

Общи условия

Активация на акаунт