Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Откъде мога да закупя елда, киноа и амарант?
Как да приготвя елда, киноа и амарант и с какви храни мога да ги комбинирам?
Трябва ли да пасирам зърнените храни след сваряване, за да ги направя на каша?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Откъде мога да закупя елда, киноа и амарант?
-
Как да приготвя елда, киноа и амарант и с какви храни мога да ги комбинирам?
Елдата, киноата и амарантът могат да бъдат приготвени като каши, супи, салати или включени в рецепти за хляб, палачинки, сладкиши и бисквити. Например елдата може да се комбинира с масло и сирене, със сушени плодове и сок от агаве, в супи вместо фиде или ориз, със зеленчуци и зехтин или като бебешка каша. Киноата може да се комбинира с масло и сирене, да се добави към салати, супи, печива, десерти и пудинги или като гарнитура. Амарантът може да се приготви за закуска с кокосово масло и сушени плодове, в салати, в супи, в печива, десерти и пудинги или като пуканки, които могат да се добавят към мюсли и печива.
-
Трябва ли да пасирам зърнените храни след сваряване, за да ги направя на каша?
-
Къде мога да закупя пшеничени ядки, ръжени ядки и просо?
-
Как да приготвя каша от овесени ядки за бебета и как се приготвя тиква с овесени ядки?
и на мен ми е доста вкусна. Другата седмица мисля да сготвя някакви зеленчуци и вместо ориз да добавя спелта, само че ще е посваря преди това.
). Направи ми впечатление, че препоръчаха да се измие много хубаво - 5-6 води, защото произвеждала някакво вещество за защита от вредители. След това се вари в пропорция 1 към 3 до омекване, но да не е напълно готова. Запържва се лук и чесън със зехтин, хидратират се сушени домати (накисват се във вряща вода да омекнат). След това се обърква лука, чесъна, сушените домати, киноата и яйца. Сместа се изсипва в тава на 2-3 пласта, като между тях се слага моцарела и пармезан, но мисля, че може да се ползва всякакво твърдо сирене или кашкавал. Пече се на умерена фурна (180-190 С) до бухване и запичане.
??