Елда, киноа, амарант и др. здравословни храни

• 28 513
  • 132
  •   1
Отговори
# 75
  • IT
Нежна нямам идея за детето с какво да я комбинирам, със зеленчуци може би ама не знам и с какво точно, той не е опитвал кой знае колко много а за месец и половина докато въведа спелтата няма да са се увеличили кой знае колко. МОже би с плод някакъв?  Rolling Eyes

# 76
Нежна нямам идея за детето с какво да я комбинирам, със зеленчуци може би ама не знам и с какво точно, той не е опитвал кой знае колко много а за месец и половина докато въведа спелтата няма да са се увеличили кой знае колко. МОже би с плод някакъв?  Rolling Eyes
можеш с плод да. Особено имайки предвид, че сте малки и се захранвате отскоро най-вероятно, и не сте опитали много от храните.
Аз не успях да разбера обаче - зелената елда ли е по добре да се взима? И колко време отнема да се свари? Продават в Кауфланд зелена ама е на зърна, големи колкото кус кус, от нея ли ми препоръчвате да взема?  Rolling Eyes

# 77
аз искам да попитам характерно ли е за овесените ядка да имат мирис или съм попаднала на гранясали Sick онзи ден купих от биощанда на ДМ, но нестават за ядене след като ги сварих с мляко Thinking

и кой подсладител е по здравословен фруктоза, може би кафява захар с какво подслаждате храните ако се наложи?

# 78
  • София
Мирис на какво? Имат мирис-на овесени ядки. Simple Smile)) Но не е натрапчив или неприятен.
Когато варя овесени ядки с мляко, по-скоро ми мирише на сварено мляко.

На възрастта на твоето дете-принципно, и медът е позволен.

# 79
Zaiche, аз купувам зелена елда. От това, което прочетох, останах с впечатление, че тя е по-хубава. Би трябвало на етикета да пише как се приготвя.

lusia_ , не би следвало овесените ядки да имат кофти миризма. Миришат приятно и всъщност миризмата им е почти неосезаема. Ако те смущава нещо, не ги давай на детето.
За подслаждането - аз лично не подслаждам храните, нито със захар, нито с мед, нито с фруктоза. Ползвам плод или плодово пюре ако искам да променя вкуса към по-сладък.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 15:39 от Нежна

# 80
значи съм попаднала на развалени миришеха неприятно и натрапчиво все едно овлажнели ядки и друг път съм правила от финните купени в магазина, и си помислих, че тези като са био миришат по особенно, но определено нестават за ядене  Peace

чая който му правя подлаждам с малко фруктоза, храните като кус-кус, грис също  Rolling Eyes
гледам по рядко, но той си обича сладко и не ги яде иначе

# 81
Подслаждам със захар. Никога не съм ползвала друго за подслаждане. Фруктозата е по-вредна, по-добре е да се ползва захар. Няма нищо лошо в минимално количество захар и не разбирам защо трябва да се ползват заместители.
http://lubomirivanov.com/3094
http://www.kenanoff.com/blog/archives/384
http://www.puls.bg/health/food/news_2711.html

# 82
здр,мами
страхотна темичка  bouquet поздравления
искам да попитам ,според вас на бебета може ли да се дава по някакъв начин ленено брашно,нали е полезно...нпример да се прибавя към каши или пюрета?

# 83
Ей, мами, давайте рецепти, какво сте приготвяли напоследък?

От вчета - тиквичка, морков, елда, пилешко месо и масълце. Много се хареса.  Simple Smile

# 84
Ей, супер звучи, Нежна! ще пробвам задължително. thumbsup
Моето от вчера е скромно, но пък за голямо учудване се омете цялото - просо, масло, сирене, настъргана ябълка.  Wink

Правих и пилешка супа с моркови и просо - вече е любима на мъжете вкъщи! Simple Smile

# 85
Ей, супер звучи, Нежна! ще пробвам задължително. thumbsup
Моето от вчера е скромно, но пък за голямо учудване се омете цялото - просо, масло, сирене, настъргана ябълка.  Wink

Правих и пилешка супа с моркови и просо - вече е любима на мъжете вкъщи! Simple Smile

Elsun, рецептите ти са супер! И аз ще ги пробвам и ще се възползвам от твоя опит. Wink

Просото как се приготвя? Дълго време ли се вари, за да омекне добре?

# 86
Доста бързо се вари просото, май пише 20 мин, но според мен и по-бързо става, 1 към 4 се вари с вода, но аз слагам винаги повече - за да има място хубавичко да се разпука, не трябва да е на топчета, а да цъфне като розичка ( че аз първия път си хрупах топченца, докато го открия това  Mr. Green)
 smile3503

# 87
Elsun, благодаря!
Ще пробвам просо с плод, зеленчук, сирене и масло.

# 88
момичета споделете нещо за овесените или пшеничените трици? Някъде четох, че не били полезни, според вас дали е вярно? newsm78

# 89
Не съм давала до сега трици. И аз четох, че не са удачни за малки деца. Да не стане вместо да изпиша вежди, да избода очи  Wink За това се въздържам за сега. Има достатъчно други полезни зърнени храни.

Исках да дам царевично брашно (като качамак), но и то било тежко за малките коремчета и отново се въздържам и от него.

Общи условия

Активация на акаунт