Мека мебел -6

• 134 582
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • вляво от асансьора
Veniz, благодаря ти, аз също попаднах на нея като търсих, но не е актуална вече.
А засега вносител ма фирмата не съм открила, явно се оказва мисия невъзможна.

# 631
Здравейте,
Има ли български мебели, които са с полиуретан, а не с дунапрен ? Бях се насочил към Тедива, но прочетох че пълнежа е дунапрен.

# 632
vigour , на Паралел Севлиево би трябвало да са с полиуренова пяна,
на Валинор гледам, че има модели с пенолатекс.

# 633
  • Русе
Тъкмо и аз щях да пиша за Паралел Севлиево, но не знам дали се отнася за всички модели.

# 634
  • Sofia
Дунапрен е търговска марка полиуретан, т.е дунапренът Е полиуретан. Така поне съм чела, пък и справката в гугъл го потвърждава.

# 635
Правилно, аз също така знам. Пенополиуретанът е пяна, която се прави на водна основа. Знам, че и матраците на Магнифлекс, които ги водят доста луксозни и качествени, се правят от такава пяна. Разбира се има пенополиуретан, и пенополиуретан. Simple Smile А относно Паралел Севлиево, те имат фабрика за материалите, правят и мека мебел и матраци.

# 636
Дунапрен е търговска марка полиуретан, т.е дунапренът Е полиуретан. Така поне съм чела, пък и справката в гугъл го потвърждава.

Да, и аз бях намерил същата информация, но в магазин Платан ме убеждаваха че именно пълнежа на Max Divani (който бил полиуретан) бил по-различен от този на Тедива и затова били по издражливи в времето, т.е не хлътвали. Може и да не съм разбрал съвсем тогава, но каква е разликата в пълнежа на Тедива и MAX Divani тогава?

# 637
Има разлика в плътността на пенополиуретана.

# 638
Полиуретанът / от поли - "много" и уретан"съединението" / е разпенен полимер. Дунапрен е търговско наименование - както найлон,силон, ликра и т.н..
Пенополиуретанът / дунапрен / на Тедива е внос от Унгария. За всеки отделен детайл от един диван има различна плътност на дунапрена. Оттам твърдост.
Пенолатекса е съответно разпенен латекс. Различно е от дунапрена.

# 639
Простете за нахлуването в темата, но от доста време издирвам ето този диван и не мога да намеря вносителя им за България.Фирмата е италианска, Футура, имат доста неща, които ме интригуват, но засега ще се огранича с дивана.Ще съм благодарарна за всяко споделено мнение, защото аз ударих на камък.

Много идеен диван!!! Лек, ефирен, многофункционален,.. прекрасен!! Не е като "кютуците" които се предлагат масово на пазара. Аз съм в процес на търсене на "идеалния" диван-легло, и тъй като за една година не съм го открила, не си и помислям да направя компромис. Но този и такива подобни с удоволствие ще си купя. Благодаря на Джиджи за линка!!!

# 640
Простете за нахлуването в темата, но от доста време издирвам ето този диван и не мога да намеря вносителя им за България.Фирмата е италианска, Футура, имат доста неща, които ме интригуват, но засега ще се огранича с дивана.Ще съм благодарарна за всяко споделено мнение, защото аз ударих на камък.

Сега разгледах сайта на италианската фирма. В секцията за контакт има възможост да им се изпрати съобщение, така че сигурно биха отговорили на запитване относно това, дали работят с български фирми-представители или вносители.

# 641

Да, и аз бях намерил същата информация, но в магазин Платан ме убеждаваха че именно пълнежа на Max Divani (който бил полиуретан) бил по-различен от този на Тедива и затова били по издражливи в времето, т.е не хлътвали. Може и да не съм разбрал съвсем тогава, но каква е разликата в пълнежа на Тедива и MAX Divani тогава?
Ние имаме диван Max Divani, но само от около 3 години, не е мръднал. Нищо не е поддало, страшно е удобен, защото има високи облегалки на гърба и най-вече материята му е уникална - не се къса от котешки нокти (нашият не е кожен точно поради тези съображения) и лесно се почиства, ако малката го омаже с нещо.

# 642
Полиуретанът / от поли - "много" и уретан"съединението" / е разпенен полимер. Дунапрен е търговско наименование - както найлон,силон, ликра и т.н..
Пенополиуретанът / дунапрен / на Тедива е внос от Унгария. За всеки отделен детайл от един диван има различна плътност на дунапрена. Оттам твърдост.
Пенолатекса е съответно разпенен латекс. Различно е от дунапрена.

Това означава ли че между дунапрена на Тедива и Max Divani не би трябвало да има съществена разлика ?

# 643
  • вляво от асансьора
Простете за нахлуването в темата, но от доста време издирвам ето този диван...

Много идеен диван!!! Лек, ефирен, многофункционален,.. прекрасен!! Не е като "кютуците" които се предлагат масово на пазара. Аз съм в процес на търсене на "идеалния" диван-легло, и тъй като за една година не съм го открила, не си и помислям да направя компромис. Но този и такива подобни с удоволствие ще си купя. Благодаря на Джиджи за линка!!!

И аз се влюбих в него, разкошен е! Grinning
Пасва ми идеално на стаята, замислена едновременно като кабинет, кино-стая и стая за гости, защото не заема много място, а стои стилно, удобен е, има и функция сън.Ще разпитам на още едно-две места тук и ако ударя на камък ще изпратя запитване до фирмата, благодаря ти Gifty   bouquet.

# 644
  • Бургас

Наистина диванът е перфектен! Аз се поразрових в нета за него и открих тази статия, в която е спомената цената му Shocked, и ми се охлади ентусиазмът да го търся повече. Ако някой го мерне някъде на поносима цена - да каже.

Упс, забравих да дам линк към статията  http://ohsassy.com/lifestyle/homestyle/le-vele/

Общи условия

Активация на акаунт