Отговори
# 600
  • София
Добро утро момичета Simple Smile

Честит рожден на Амидалка, от здраве да не се отърве, леко раждане на малкото човече   bouquet

Лори добре дошла след ските  Hug

# 601
Мами искам да попитам нещо тези които са в болничен, не този 45 дни преди раждане.
Имате ли вече внесени болнични в НОИ за месец декември???Аз все още нямам и се чудя дали заради приключването на годината, дали моята счетоводителка се е забатачила или и аз не знам.

Добро утро! Относно болничния. Моят е внесен и статуса в момента му е, че се обработва. Искам само да уточня, че мойта счетоводителка го е занесла преди 4-5 дни.
Валерия, дали знаеш твоят болничен кога е внесен, та вече ти е изплатен?

Честит рожден ден на Амидала.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 10:04 от Shine On You Crazy Diamond

# 602
Честит рожден ден на Амидалка!

Лори добре дошла Hug липсваше ни!
Hey_ya арника има почти навсякъде и аз мислех, че няма да намеря лесно, но си взех от кварталната аптека. Вземи си 5CH, тази я препоръчват най-много, аз не знаех и си взех 9CH. Пие се два пъти по 3 зрънца Peace

# 603
Амидала да си жива и здрава, много щастлива и всичко да мине без проблем.
Арника ако не намерите в кварталните аптеки идете на Чаталджа 13 - там има всичко и всякакви потенции.
Малинови листа днес ще потърси мъжа в една билкова аптека на Поп Богомил 38. Като имам инфо ще докладвам. Само дето забравих да си запиша как се прави  ooooh!, а едно момиче тук беше писало ...
За стволовите клетки четох много , но беше преди две години за една приятелка. Общо взето мненията са 50 : 50. Някои специалисти казват, че това да се съхраняват по 20 и кусур години е пълна глупост, ставали на практика неизползваеми, а само събирали пари на хората. Другото беше, че това е метод използван от скоро и няма достатъчно доказателства, че е успешен. Но пък винаги го има и другото мнение, че така човек е по-спокоен и застрахован. Моето мнение е , че ако има човек пари в повече - да дава.
Мим  Hug

# 604
  • София
Благодаря, Евридика. Ад-и, по напред в темата Тотони беше писала как се прави и как се пие. Мисля, че беше на началните страниците някъде.

Ето го:

Чай от листа на малина
Запарени като чай или отвара, листата от малина са най-известни и най-широко използвани като най-безопасния от всички тоници за матката и бременността. Те съдържат фрагрин, +алкалоид, който тонизира мускулите в областта на матката, включително и самата нея.
Повечето от ползите, които се приписват на редовната употреба на чай от листа от малина през бременността се дължат на витамините и минералите, които съдържа растението. Трябва да отбележим високото съдържание на витамин С, присъствието на витамин Е и лесно усвояеми калций и желязо. Листата от малина съдържат и витамини А и В комплекс, много минерали, например фосфор и натрий.
Ползите от пиенето на чай от листа от малина преди и по време на бременност са:
■Увеличават плодовитостта както у жените, така и у мъжете. Комбинирани с червена детелина са чудесен билков лек против безплодие.
■Предотвратяват спонтанните аборти и кръвотечението. Листата от малина тонизират матката и предпазват от аборт и от следродилен кръвоизлив, причинен от отпусната или атонична матка.
■Облекчават сутрешното гадене. Много жени потвърждават, че са получили облекчение на гаденето и стомашните си проблеми при бременност.
■Намаляват болката по време на и след раждане. Като тонизират мускулите, използвани през бременността и раждането, листата от малина премахват много от причините за болезнено раждане и дълго възстановяване. Това естествено не премахва болката при разширяването на шийката на матката.
■Подпомагат изобилната секреция на кърма. Високото минерално съдържание в листата от малина подпомага производството на майчино мляко, но стипчивостта им може да пречи при някои жени.
■Помагат за бързо и леко раждане. Листата от малина помагат на матката да работи без допълнително напрежение. Те не правят контракциите по-силни, но помагат на контрахиращата се матка да действа по-ефективно и по този начин правят раждането по-лесно и бързо.
Рецепта за чая от малинови листа:

Една шепа пресни листа или две шепи сухи листа се накисват в 1 л. вряла вода. Съда се покрива и се оставя да кисне 4 часа. След това се прецежда и се пие по 1-2-3 и повече чаши на ден според срока на бременността - първи триместър 1 чаша, втори триместър 2 чаши, трети триместър - 3 чаши. Сле 37ма-38ма седмица може и повече от три.
Добре е да се започне по-плавно с малки дози, които се увеличават.

Това, което казват, че помага контракциите да са по-безболезнени е защото чаят от малинови листа подобрява кръвообращението на матката, което всъщност означава и по-безболезнени контракции.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 10:28 от hey_ya

# 605
  • Mostly in my mind
Честит рожден ден, Амидалка.
Бъди жива, здрава и много щастлива. И съвсем скоро ти желая много леко раждане и да гушкаш едно здраво и красиво бебе  Heart Eyes
Весел празник   bouquet

# 606
  • София
Амидала, честит рожден ден! Много здраве, късмет, пари и най-усмихнатото бебе на света ти пожелавам! Благодаря за почерпката, взимам си няколко чашки Бейлис и 5-6 парчета от тортата, но не казвай на никого  Wink

Момичета, благодаря за отговорите за коластрата. Днес съм на ЖК по фонд, после ще докладвам.
Ще ми се да измерим бебчо, защото последно сме го мерили на 3д, а вчера акушерката ми каза, че не й се вижда много голям...

Днес влизам в 9- ти месец.

# 607
Честит празник на Амидалка, много здраве, леко раждане, много усмивки и весели мигове на цялото семейство   bouquet

# 608
  • София
аз в понеделник бях на реглед и ми казаха,че бебо е 2кг,което май е малко  ooooh!
отделно ми откриха бактерии в урината и гъбички и сега се лекувам
вашите бебчета колко тежат?
а бактерии и гъбички на някои открили ли са?
ох още малко и да се свършва...аз ще раждам секцио на 10.02 засега Simple Smile

# 609
hey_ya - златна си   bouquet
На кафе в Младост - готова   Grinning

# 610
Добро утро Simple Smile

Амидалка, честит рожден ден, много здраве, щастие, късмет, възможно най-лекото и безпроблемно раждане, а най-хубавия подарък ще получиш съвсем скоро с малко закъснение.

За всички, които са на прегледи днес, силно стиснати палци и да се върнете с добри новини. Praynig

# 611
  • Sofia
Привет, момичета! Отново сте писали, писали... Simple Smile

Честит рожден ден и от мен за Амидала!!! С пожелание за здраве, безпроблемно раждане и страхотно сладко бебче скоро!!!!!

Снежинка, моят болничен още не е внесен, но нашата счетоводителка ме предупреди, че ще го носи около 15 число на януари. Нещо свързано с празниците, приключването на годината... не разбрах точно Simple Smile

Дидишонка, аз имам леки болки в кокалите още от 5 месец и моята лекарка ме предупреди, че и по-силни ще стават, защото бебчето тежи. В интерес на истината, от днес доста се засилиха, но все пак моментът наближава Simple Smile

За стволовите клетки и аз четох преди няколко месеца и се чудех дали да не запазя, но наистина мненията са много противоречиви. Наскоро чух, че всъщност те са от полза през първите няколко години. Наистина след 20 години май не стават за нищо. Та в крайна сметка се отказах...

# 612
Благодаря отново Hug Бейлиса и аз много го уважавам , и сега чат-пат си позволявам по едно малко  Wink

Да споделя за всички, които се притесняват от поставянето на влагалищни таблетки и кремчета с апликатор - изглежда по-трудно, отколкото е в действителност, аз се справих без проблеми  Peace

Снощи обаче докато си изследвах доста обстойно корема и видях, че имам стрии около пъпа... Confused А толкова се радвах, че нямам до сега...явно защото корема е опънат и не се виждат, но от близко като загледах се забелязва по-сухата кожичка, иначе нямат още цвят, ама сигурно е въпрос на време...Какво да се прави, това да е  Heart Eyes

# 613
Добро утро и от мен! Simple Smile

Амидалкааа  Hug,
Честит Рожден Ден! Само хубавини, красоти и добрини, прекрасно детенце и много щастие! Simple Smile))

и аз ще уважа бейлиса, като си го смеся с малко кафенце, много готино става  Blush

стискам палчета на всички, които имат нужда  Praynig,
болки и аз имам от време на време, но с 4 таблетки магнезий (за денонощие) съм по-добре и но-шпа 4х2 пия, трябва да стискаме още, няма как...

за стволовите - аз се отказах, изчетох една камара инфо, най-ниски цени държат крио сейф и не мога да си обясня защо, но и като изчетох договора и информираното съгласие на фирмата посредник - шейново, те просто си измиват ръцете и не носят никаква отговорност и гаранция, дори, че ще ги вземат правилно, другите бг банки искат много пари 7-8 хиляди са ми бая, до колкото разбрах в бг не се правят такива трансплантации, тоест, ако се наложи ще трябва да се ходи в чужбина, там има и обществени банки, до колко ни е уредено законодателството също имам съмнения и не знам, не дай си боже, ако след 10г се наложи да ги ползваме дали изобщо ще ги имаме...

# 614
Добро утро  Mr. Green Днес от бая време насам се наспах като бял човек...Спах до 10:15,детето се събудо ей сега и иска да глед адетско,та наързо влизам само да пожелая на
Амидалка-Честит Рожден Ден.Скоро ще си имаш най-хубавия подарък,затова ти пожелавам само здраве,за да му се наслаждаваш дълги години.   bouquet   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт