Юлски деца-Тема 41

• 36 138
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Записче и от мен.
Шора Мишора, много познато ми звучи това, което описваш. Кайо както беше супер гушкав и любвеобилен, така от известно време не мога да го позная. Такава агресия се отприщи, отъде го видя не знам. Само хвърля всичко, удря ни наред с каквото свари...абе някакъв ужас е! Дано да е някакво временно явление  ooooh!

Миме и аз се присъединявам към пожеланието ти  Laughing

# 16
Здравейте мами, я да ви нагледам докато "Пенка" изпере,
Чочиии, благодаря за темичката   bouquet
Миме, хубаво пожелание, ама и аз като Радина ще се въздържа, и без това днес ми дойде  Sad,но след раждането ми идва без никакво предизвестие, преди това се почваше една седмица по-рано да ме боли корем, да ми се подуват гърдите, да ми е все гладно и нервно, първия ден да ми зацапва леко, а сега - нищо, ама нищо, просто все едно някой отвърта кранчето.
Лени, сестра ми беше със спирала Мирена, но я махна по-рано, освен депресивните състояния й се появи и окосмяване по лицето, а по принцип и двете сме с много малко косми.
shora mishora, я го остави детето да си играе както иска, аз на Божидар играчките ги събирам в две пластмасови кутии, вечер като заспи всичко се прибира в кутиите, а на сутринта той си вади и си играе с която иска, но ако почне да хвърля правя така: хвърля първи път - давам играчката и спокойно казвам, че не е хубаво да прави така, хвърля втори път - още по-спокойно ставам и прибирам играчката. Вече са достатъчно големи и много добре разбират всичко, което им се говори, но пробват до къде е границата на позволеното.
Отивам да метна прането в сушилнята и да полегна, че Божидар две сутрини ме събужда в 8 ч., което за мен е мнооого рано, не знам къде ми отиде детето, дето си спеше до 10 - 10.30.

# 17
  • USA
Юлско бебе, вчера търсих в Интернет дали болките в гърба са страничен ефект от епидуралната, ами никъде не го срещнах и затова питам, но май малко мами са ползвали упойка. Моята приятелка е доста стисната и се съмнявам, че изтъкна това като причина да откаже упойката, а всъщност да е заради пари. В тяхното семейство имаше друг случай, в който отказа упойка при правене на зъби поради същата причина.

И аз се присъединявам към пожеланието на Миме-то, знам, че има желаещи.

# 18
Маймунче, аз също бях с епидурална, но не съм имала никакви болки в гърба. Не и нещо, което да свържа с упойката.

# 19
  • София
Лени, мисълта ми беше, че в различни моменти са подходящи различни спирали. Аз като отидох да ми я слагат, си я нося, давам я и обяснявам кога съм ходила какво ми е казала, няма как да помни докторката всички. На всичко отгоре се появявам без час, защото няма как да предвидя кога ще ми дойде, за да запиша, нали трябва 2-3 ден от цикъла да си. Та давам я, и тя се оцъкли, вика защо Силвърлили,казвам не знам, и и дадох нейната рецепта. И се сети какво е имала в предвид, явно скорошна бременност, секцио и някоя моя особеност, не знам  Laughing Но ме е уцелила жената защото нямам никакви проблеми, болки и усещания  Peace
Сиси, аз доста се интересувах преди да я сложа, но нямаше как, рискове има винаги. А не бих рискувала да раждам не планувано, и така и така щеше да трябва аборт. Хем нямаше година от първото, хем не разбраха защо София ретардира, аз ли нещо направих, вътреутробна инфекция ли имах  Thinking не знаем. Само се молим такива неща да ни пропускат, и така  Praynig
Бубулече, Драга, моят съвет е- не спестявайте никакви прегледи или изследвания. Такива неща се случват, че после цял живот ще се проклинате, че е можело да се предвиди и види, а за едните 80 лв не сте отишли. Мен ме е яд, че вместо третата фетална да направя в 32-а седмица, аз избързах в 28-а. А тя в 32 е спряла да се развива  Rolling Eyes Кой знае Марков какво щеше да види тогава, може би аз сгреших. Ама добре, че навреме я извадиха, бързо навакса и сега няма други последствия. При второто няма да пропусна никакво изследване, ако ще и назаем да взимам. Дори и нещо притеснително да открият поне ще са подготвени за раждането. Не дай си боже да се наложи и в Майчин дом ще се ръгна, ако се налага заради тяхната неонатология. Та хора информирайте се, медицината се развива супер бързо. Peace

# 20
Бубулече, Драга, моят съвет е- не спестявайте никакви прегледи или изследвания. Такива неща се случват, че после цял живот ще се проклинате, че е можело да се предвиди и види, а за едните 80 лв не сте отишли. Мен ме е яд, че вместо третата фетална да направя в 32-а седмица, аз избързах в 28-а. А тя в 32 е спряла да се развива  Rolling Eyes Кой знае Марков какво щеше да види тогава, може би аз сгреших. Ама добре, че навреме я извадиха, бързо навакса и сега няма други последствия. При второто няма да пропусна никакво изследване, ако ще и назаем да взимам. Дори и нещо притеснително да открият поне ще са подготвени за раждането. Не дай си боже да се наложи и в Майчин дом ще се ръгна, ако се налага заради тяхната неонатология. Та хора информирайте се, медицината се развива супер бързо. Peace

Подкрепям с 10 ръце. БХЦ-то си има смисъла... не е само статистика. И аз не правих 3-та фетална. После в Шейново с половин уста един от всичките ми каза че се вижда че единия кръвоносен съд от който се захранвало бебето не функционирал (ще ме простите забравих как се казва, не е пъпната връв). Уж не било страшно, бебето компенсирало от другите... ама знае ли човек.

Само да кажа, че аз ако съм (недай си боже, на никой да не се случва), ще гласувам за Неонатологията в Института по педиатрия, а не за Майчин дом. Имам си съображениея, а и сме били в едната. 1 година след това там ни наблюдаваха, та знам.

# 21
В смисъла на БХС никой не може да ме убеди. Фетални морфологии обичам и правя, определено  Peace

А за БХС... ако риска е голям всеки вика "ама то е неточно, не се отчайвай" и после амниото показва, че няма проблем и си отдъхваш, че е наистина неточно. Ако резултата е добър обаче? Къде ми е гаранцията, че и там няма грешка и аз съм спокойна, а нещата не са наред?

Това ми напомня да звънна във Фемина вече да си запиша един час за първата фетална  Heart Eyes

# 22

На 100% съм зад това мнение!
При мен също се наложи поради сложната ми анамнеза от предишни бременности и спонтанни аборти, а и поради възрастта ми. Правих си всички изследвания съвестно - само Амниоцинтезата отказах, но вече ме беше видял Марков и само затова си го позволих. Моя много добра приятелка се наложи да претърпи аборт на дълго чакано бебе, но се оказа ( констатираха го първо с БХС), че има някакво супер рядко хромозомно отклонение. Сега правят вече опити за ново бебче, но е далеч по-добре нещата да приключат по този начин ( или поне моето мнение е такова де) както казват старите хора  - да не дава господ  Confused, но е важно да се вземат всички мерки или поне каквото от нас зависи.

# 23
В смисъла на БХС никой не може да ме убеди. Фетални морфологии обичам и правя, определено  Peace

А за БХС... ако риска е голям всеки вика "ама то е неточно, не се отчайвай" и после амниото показва, че няма проблем и си отдъхваш, че е наистина неточно. Ако резултата е добър обаче? Къде ми е гаранцията, че и там няма грешка и аз съм спокойна, а нещата не са наред?

Това ми напомня да звънна във Фемина вече да си запиша един час за първата фетална  Heart Eyes

Без да искам да те панирам... ама и с феталната е същото. Един доктор видял, друг не видял дефект...И като ти кажат, че ок и ти си спокойна...

# 24
И все пак.. залагам на фетални морфологии при различни лекари както с Преслава... Нямам нерви за грешни статистики от БХС.  Peace

# 25
  • София
Рал, аз направих и трите фетални, но нали третата е от 28 до 32-33 седмица. Е аз записах час за 28, нямах търпение, голяма грешка.
Буби, ма защо грешни статистики? А сега мисля БХС-то е по здравна каса даже  newsm78 И, била съм и във Фемина, и при Марков, голяма е разликата  Peace Тая на рецепцията е ужасна дърта селянка. Самия преглед я имаше 12 минути, я не. Следващите 2 фетални бяха много по-различни. Скоро го гледах Марков при Гала и така мило ми стана  Crazy

# 26
Тъкмо звънях.. тая на регистратурата си е същата  Joy Ма мен тя не ме засяга изобщо. Първата ми фетална във фемина трая минимум 40мин.. помня, че накрая щях да се напишкам вече. Не искахме диск със снимки първия път, но пък тя ни нацъка доста на хартия... Да сме си ги имали.
Втората фетална ми беше при Томова. Също не беше по-малко от 30мин... Не знам защо при тебе така. След нея имах още 2, защото п главичката на Преслава имаше кисти, които следихме да изчезнат. Последната ми ФМ беше пак във Фемина.. Понеже съм ходила много пъти Врагалева ми взе 20лв по-малко и ми направи диск с клипчета и 3Д снимки, които предупреди да си скрия в чантата да не ми искат пари и за него. Нямам от какво да се оплача реално.  Rolling Eyes

За БХС.. не искам да си спестявам пари.. не му вярвам просто. И по каса да е, все тая..

# 27
И аз ви препоръчвам Марков. Много спокоен и много компетентен. Факта, че всички негови колеги говорят само добро, говори. Е някои с половин уста, защото то завистта е голяма работа. Отговори на всичките ни въпроси, особено на Теодоровите  Mr. Green Абе много ми беше спокойно при него. Втората я правих при Томова (пак препоръчвам) защото тя се е специализирала в неонатологичната кардиология.

# 28
  • София
Ох, колко ви се радвам  Hug
Тъкмо звънях.. тая на регистратурата си е същата  Joy
Joy
И ти си права за тебе си, а сега що не вмъкнеш и Марков  Wink
И аз ви препоръчвам Марков. Много спокоен и много компетентен. Факта, че всички негови колеги говорят само добро, говори.
Точно така, моята лекарка много се зарадва като и казах, че при него съм записала час. Прати му много специални поздрави. Той също се зарадва и и написа нещо на гърба на изследванията  Thinking, кво ли беше  newsm78 Та такива неща ме радват, а викащата във Фемина бих я пропуснала  Crossing Arms

# 29

Общи условия

Активация на акаунт