Отговори
# 540
Момичета сега тъкмо чета за Певарил 30 г и не пише как точно се  употребява.
Ако някой ползва да ме посъветва?

Мони няма страшно времето минава много бързо все ще дойде:)

# 541
  • Сопот, Пловдив
Аз да забия един тъп въпрос - ама секса с практиката ли си възвръща предишното усещане, че аз няма да има с кой след раждането и да не стане след година  или повече да ми се случи пак секс и да умра от болки?  Blush Laughing Crazy

# 542
Здравейте и от мен, отдавна не съм писала тук, но чета редовно. Ние с бебчо сме добре, той е вече 1300 гр. много съм доволна, че хемоглобина ми е добре и спрях гадното желязо  Laughing Да кажа за раждането засега смятам да е нормално, въпреки че не съм ходила на очен лекар за преглед все още и мисля, че е възможно да има изненади, но ще видим. Решила съм да е във ВИП на АГ - Варна при д-р Николов, но още не сме говорили по въпроса с него, последния път ми каза, че е много рано и има време.

Да кажа за мамите от Варна намерих и тук водна гимнастика и смятам да пробвам, според мен ще е супер, ако някой друг се интересува ще дам подробности за място, часове, цени и т.н.

Честит празник на всички празнуващи днес, да са много здрави и щастливи   bouquet

Това е от мен за сега дано всички да се чувстваме добре и тези контракции, които мъчат повечето от вас да престанат вече  Hug  Hug  Heart Eyes

# 543
Да се включа и аз по късни доби  Laughing

Мони, радвам се, че вече си се вкъщи, но се пази повечко, сигурно ще се оправят хората с ремонта и без да ги наглеждаш и помагаш  Hug

zai4eto 81
, няма такова нещо, спокойно. Аз с предната бременност не съм имала никаква коластра преди да родя, а ей вече 2 г и 6 м и още кърмя каката  Crazy

Аз съм определено за нормално раждане, без упойки, ако няма причини за секцио разбира се  Peace На мен също ми казваха, че имам тесен таз, но родих нормално, 3 500 беше бебето и честно казано не мога да кажа, че ме е боляло чак толкова много  Thinking Дори в деня когато родих, доктора и кръстницата ми не ми вярваха, че ще раждам  Mr. Green Накрая бях тръгнала да ходя на рожден ден, но реших да мина през болницата за всеки случай да ме прегледат и се оказа, че съм със 7 см разкритие вече  Laughing Та откак влязах, до раждането, минаха около 2 часа, с попълването на документите и т.н. Сложиха ми система с окситоцин и бусколизин, въпреки, че аз много не исках, спукаха ми и мехура, но наистина не помня да съм имала нетърпими болки. Най-много ми се струва, че ме боля докато ме шиеха, въпреки че само 2 или 3 шева имах, но всичко усещах  Embarassed Все пак не е старшно изобщо, не се плашете така предварително  Hug

За секса след раждането - мен лично не ме е боляло и не ми е било неприятно, нито мисля, че е много по-различно от преди това, но може би при всеки е различно  Peace

vadada, на мен ми дадаха да пия 200 мл разтвор, със 75 мл глюкоза, но беше готово, да.

Аз още не мога да реша дали да остана да раждам тук или да се прибера в БГ  Rolling Eyes А трябва да реша вече, за да знаем как да си организираме нещата. Бях се настроила, че ще си раждам във Варна, но сега мъжът ми иска да остана тук. Проблемът е че не знам френски и не съм сигурна дали всички ще говорят английски в болницата като отида да раждам, че досега там съм попадала на доста хора, които грам не знаят и малко се притеснявам   Confused

Хайде аз отивам да спя, че изписах цял ферман  Mr. Green Лека нощ на всички и по-малко контракции и други болежки ви желая  Hug

# 544
  • Свиленград
Благодаря за отговорите момичета.Утре ще повдигна въпроса какво ми дават да пия.
Аз още не мога да заспя.Обмислям варианта да спя в седнало положение обградена с възглавници. Ритат ме от двете страни.Лягам на дясно и започвам да чувствам удари и лека болка, обръщам се на ляво пак същото. А лекаря който ми води ЖК каквото и да го питам винаги казва че е нормално за бременна.Е отивам да се помъча още малко.

# 545
Здравейте,
две-три страници преди това четох,че коментирате кашлица.. Аз това правя на моето дете:
Черна ряпа се издълбава и се пълни с мед, оставя се  да стане на сок и се приема по няколко лъжички на ден мисля. Много е ефикасно и  аз съм го пробвала..

# 546
  • Пловдив
Поизгубих се за няколко дни, че ровех за памперси из нета Wink Честито на всички именници - на патеричка за съжаление!  Embarassed
Мони - радвам се, че си отново удома и бебчо наддава добре!  Hug
Nelinka20 - относно болката да кажа, че е строго индивидуално, всеки си има праг на болката и от това зависи, а и дали са ти сложили система окситоцин (ако да - тогава молките са по-интензивни защото се забързва самия процес на раждане). За мен бяха съвсем търпими и не съм се замисляла за епидурална, само Боскулизин и Но Шпа са ми вливали, но не бях и на окситоцин, приятелки които са били на системата казват, че болките са много силни, но от личен опит не мога да го кажа. Съгласна съм с мнението на  krissie - игли на такова място не давам да бучат , колкото по-естествено толкова по-добре за мен  Whistling . Иначе и аз бях уж с тесен таз и бебо голям, ама нямах проблеми при раждането (разкъсването доколкото знам е основно от лошо напъване при изгонването, освен ако няма по-сериоззен проблем някакъв разбира се.
За Гиназола - и аз го четох това в листовката, но щом ми е изписано няма как, слагах, ама и положението беше вече нетърпимо...  Sick Иначе ефект имаше след втората апликация, да видим за колко дълго  newsm78
zai4eto 81 - не е задължително да ти тече коластра, с предната бременост и аз бях така, но мляко имах, всеки организъм е различен все пак!
Иначе контракциите са по-слаби, ама въпреки хапчетата не са изчезнали - само да се натоваря малко повече и се почват отново... ще се опитвам да не прекалявам , а и майка обеща да идва от време на време да помага с малкия.  Crazy
Сигурно не ви е до това, ама аз пазарувам памперси тия дни. Дойдоха ми два Фъзи бънц и ще ги слагам утре- дано му се харесат на нашия щурчо, иначе съм поръчала и Бумджиниъс 10 бр и ги чакам другия месец да ми ги донесат. Ще пиша отзиви като пробвам и двата вида (за тези, които мислят да ги пробват може да е полезно ).
Изпуснала съм поръчката от АСДА - пишете ако пускате нова, че сама няма да успея да направя такава явно, а и съм харесала малко на брой неща.  Praynig
За съня - много кофти спя, ако ме зарита малчо докато заспивам така и не успявам, ставам ,мотам се, пак лягам като заспи той и така , явно ме тренира от рано. Кофтито само, че никаква поза не ми е удобна вече, а и така ме сърби кожата по краката и корема, направо полудявам на моменти...  Rolling Eyes
Хубава вечер момичета - дано всички спим дълго и пълноценно!!!  Peace

# 547
  • sofia
Добро утро и от мен!
Аз не мога да се оплача от моя бебок. За сега се очертава да е поспалив пък ще видим. През нощта като се обръщам насам - натам само леко си намества дребнистото дупе и чак сутрин към 7 ч. започва по-сериозно да рита и подскача.
Rois, не се притеснявай. Аз след първото раждане имам много шевове и вътрешни и външни, но не смятам, че се е променило усещането при секса. Може и да се е променило, но в положителна посока Wink. Не ме е и боляло. Може би първия път след раждане по-скоро не се чувствах комфортно поради психологически причини. Но видях, че няма от какво да се притеснявам, и нещата си тръгнаха нормално.

# 548
Здравейте, мами! Май днес ще съм първа - много спите какво е това нещо  hahaha hahaha hahaha
Аз мога официално да Ви се похваля, че от 10.02.2011 г. съм си вкъщи, но въпросът е как ще издържа до тогава - днес особено така ми се спи, че едва си държа очите отворени - даже си направих кафе  Sick
Относно раждането и избора не екип, искам да Ви кажа, че моята кума, на която термина е в средата на февруари, но бебето е по- голямо и вече е задействала нещата по организацията на раждането е говорила с акушерка от Шейново, която и е казала, че в момента нещата са безумно объркани - всички избори на екипи, лекари, акушерки и т.н. са спрени  - не се знае до кога и цари някъв истински хаус. Никой не знае кой какво прави и как го прави. Естествено и е намекнала, че дори като почнат да се прилагат новите цени и правила, нещата няма да са толкова цветущи, защото пари пак ще се дават, но този път под масата  Crossing Arms Направо ужасно се потресох - може ли да живеем в такава държава - а който няма пари какво ще прави  newsm78

Просто исках да Ви споделя. Извинявам се, че така започвам деня, но това са фактите за съжаление. Ще Ви държа в течение как се развиват нещата покрай нея, че тя мислеше само за акушерка, но както изглежда може да се наложи и планувано секцио, защото беето е омотана пъпна връв, та тогава нещата ще станат по - весели. Някой може ли да даде име на лекар в Шейново, който е добър в плановото секцио, за да я насоча, че се притесних за нея, а тя е още по - ошашкана естествено?

# 549
  • sofia
Относно раждането и избора не екип, искам да Ви кажа, че моята кума, на която термина е в средата на февруари, но бебето е по- голямо и вече е задействала нещата по организацията на раждането е говорила с акушерка от Шейново, която и е казала, че в момента нещата са безумно объркани - всички избори на екипи, лекари, акушерки и т.н. са спрени  - не се знае до кога и цари някъв истински хаус. Никой не знае кой какво прави и как го прави. Естествено и е намекнала, че дори като почнат да се прилагат новите цени и правила, нещата няма да са толкова цветущи, защото пари пак ще се дават, но този път под масата  Crossing Arms Направо ужасно се потресох - може ли да живеем в такава държава - а който няма пари какво ще прави  newsm78
Знаех си аз, че така ще стане. Не може лекарите така да изпуснат дойните крави - пациенти, по-скоро клиенти. Както писах вчера точно в Шейново една мама си плати по старата цена за планово секцио 950 лв. После разбрах, че станал някакам скандал и сега явно е хаос. Вече са публикували новите цени за избор на екип - 350 лв., но за сметка на това са увеличили почти всичко друго - ВИП стая е вече 90 лв., присъствие на таткото от 150 на 300 лв., епидурал от 180 на 300 лв. и т.н.

# 550
Добро утро, момичета! Благодаря на всички за отговора на моето питане за резултатите от обременяването с глюкозата. Утре ще ги нося на доктора. Обаче той беше споменал, че ако не било това причината за увеличените околоплодни води щяла съм да пия нещо или да ме боцкат. Но не го мисля, утре ще видим. Толкова ли е задължително да ги намалим тез води?
На мен разтвориха 1 прах в около 250 гр. вода.
А за Шейново - вчера нали даваха репортаж по централните новини. Мирта е права - пак ще ни ги вземат, но под друга форма.

# 551
Добро утро милички!
Maminka66, до колкото разбрах причината за голямото количество околоплодни води може да се търси и ако си имала бактерии. Поне така ми обясниха. Не се стряскай, понякога имам чувството че лекарите се презастраховат. И на мен ми сложиха диагноза диабет, но в крайна сметка се оказа че панкреаса не ми обработва захарта - следователно не е диабет... Провери си и урината за бактерии или го попитай дали е възможно

# 552
Чакайте да ви питам аз за упойката какво сте решили- мен от епидуралната малко ме е страх, а не ми се мисли за естествено без упойка Cry((((((((((((((((((

# 553
  • София
Здравейте, мамчета. Тотално изпуснах последните разговори тук и не знам кога ще наваксам. Много работа има, а вечер само лежа на дивана и гледам филмчета.

Иначе, препоръчвам на мамите с проблеми с перисталтиката да изпробват топла вода с лъжица мед сутрин на гладно - страхотен ефект има, проблемът е, че после цял ден съм с киселини.

Hug Hug Hug И до скоро!!!

# 554
Искам епидурална за преходната фаза, т.е. когато трябва да се стигне до достатъчно разкритие. И бих искала да я няма или да е отслабена за самото раждане, т.е. да чувствам напъните при изгонването на плода.
По принцип знам, че би трябвало да е възможно, но предстои да се запозная с анестезиолога, за да попитам конкретно дали може да го направи.

Общи условия

Активация на акаунт