Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 11

• 37 303
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Аз наблягах на ананаса, като дойде време да раждам, но не помогна. Mr. Green Така че, спокойно, нищо няма да стане от една чаша сок или плод ананас. Peace

# 106
Отровата е в дозата...така,че от часа сок едва ли ще се случи каквото и да е, а от купешки сок в който едва ли има точно ананас още повече Wink Hug

# 107
Това пък ме втрещи. Аз се пукнах да ям ананас докато бях бременна. Много го обичам. Добре, че не се е стигнало до проблем.

# 108
  И аз ядях доста често ананас и най- вече в 9- я месец, и нямаше никакъв ефект.

# 109
Е чак пък да е опасно не знам...може би защото е разхлабващо, такава трябва де  е логиката. Но то значи киви и изобщо всичко разхлабващо може да предизвика контракции.  newsm78

# 110
Ананасът съдържа ензим, който в големи количества може да предизвика контракции.
Големи количества значи да изядете килограми ананас.

# 111
И аз много обичам ананас! Не знаех, че не е препоръчителен. Дори вчера си хапнах цял.

# 112
Да има доста инфо в нета. Съдържа ензим, който разгражда протеините. Много добре действа и като разхлабително. Според мен обаче спокойно можем да си ядем ананас, защото, както сте казали по-горе, трябва да се погълнат наистина много големи количества за да възникне реално проблем.   Peace

# 113
А Фервекс не може да се пие нали?  Tired

# 114

Мисля, че НЕ, но ако е само парацетамол може, но най добре питай личният или наблюдаващият

# 115
На мен ми го беше предписал гинеколога преди около месец. Бях настинала и трябваше да пия по две прахчета на ден+ Муконазал спрей

# 116
  • Berlin
Моята лекарка ми каза, че мога да пия ефералган, но само ако внезапно вдигна температура или се почувствам зле. Ако не премине до ден, да бягам задължително на лекар - никакво самолечение.

# 117
Благодаря ви. Гледах какво съдържа Фервекса - освен парацетамол и витамин Ц има и още някакви неща, но май основно е това. Аз ще се размина обаче.  Heart Eyes Аз си бях решила само в много краен случай да взимам някакво лекарство, но просто ми беше лошо и исках да знам.... Иначе може да се взима парацетамол и отделно витамин Ц и така човек сам да си направи Фервекс  Wink 

# 118
Аз имах проблем в началото на бременността си и поболедувах малко до 4-5 месец бях била болна 2-3 пъти, което за мен е доста...после започнах да се насилвам и да ям мед всякак сутрин и повече не се разболях нито веднъж до края

# 119
Здравейте,
имам нужда от съвет и се надявам това да е правилната тема.
С приятеля ми правим опити за бебе от 2-3 месеца. Имам удължен цикъл от 35-40 дни. Последната ми менструация беше на 6-ти дек., т.е. в момента на 28-ми януари имам закъснение от поне 10 дни. Три домашни теста бяха отрицателни, последният отпреди 4 дни.
Вчера бях на лекар и ми правиха вагинален ехограф или нещо такова. Лекарката каза, че вижда някаква точка, която не й е ясно каква е и не може да каже на 100% дали е плоден сак. Попита ме и дали при предишни прегледи са ми казвали, че имам голяма матка или нещо такова.
После ми пусна кръв и прогестерон. Теста от кръвта е отрицателен.
Въпроса ми дал ивъпреки всички тези отрицателни показатели все пак да е възможна бременност? Тук имате повече наблюдения и опит. Не мога да мисля за друго, притеснена съм, цикъл не се появява, бременност също не се отчита.

Другият ми въпрос е дали ми е позволено ако пия по 1 чаша зелен чай по време на бременност, знам че е противопоказен.

Благодаря предварително на всички обърнали внимание на притеснената и объркана Тори. newsm20

Общи условия

Активация на акаунт