Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 11

• 36 297
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
  • София
dunda_n1, много въпроси в една тема. Наистина можете да пуснете отделна тема. Но за много от нещата можете да намерите информация по другите подфоруми.
Първо се извинявам че пиша тук.Ако има подобен въпрос в някоя тема,моля да ми кажете за да я прочета.Остават ми 13 дена до термина и вече много се вълнувам от мъничето.Притеснявам се дали ще мога добре да се грижа за него.Майка ми е медицинска сестра и ми разказва че все повече майки прибягват към новите стандарти за отглеждане на новородено-да не му се дава водичка до 6 месеца (или може да беше и повече,забравих)да не се му се дава например жълтък и още куп избоени плодове ,ако не кажа всичките до еди колко си време...А помня че моите племенници бяха захранвани с жълтък и прясно изцедено сокче още от 40 ден.А какво ще кажете за това,че детето трябва да се храни когато си поиска,а не трябва да се спазва режим на 3 часа.Друга бъдеща мама сподели с мен за това,че не й харесва.Защото ако детето яде през 3 часа,а заплаче на първия час след ядене,тя ще знае че не плаче защото е гладно,а може би защото нещо не му е добре.А ако яде когато и колкото поиска,няма да можем да разбираме защо плаче.А аз каквато съм,заплаче ли детето ,сигурно и аз ще плача с него... Кажете ,вие как смятатне да отгледате децата си?
да не му се дава водичка до 6 месеца - не е вярно. Има деца, които не пият вода, но това не значи, че вода не се дава или не се предлага. Моя син пропи вода малко преди да навърши 1г.

да не се му се дава например жълтък и още куп избоени плодове ,ако не кажа всичките до еди колко си време... Въпроси за захранване - Хранене с млека за кърмачета, захранване Там ще намерите разнообразна информация. Схемите за захранване са две - ранна и късна. При първата захранването започва рано. Не съм се интересувала в момента с какво се започва при ранното захранване. Дъщеря ми е захранена по тази схема, със сок на 2м. При късната детето е изцяло кърмено или изцяло е на АМ до определена възраст. Като цяло се счита възрастта 5-6м. Моя син е захранен на 8. До 1г всяко хранене на детето трябва да е млечно.

А какво ще кажете за това,че детето трябва да се храни когато си поиска,а не трябва да се спазва режим на 3 часа. За мен това е правилна схема, т.е. детето се храни на поискване. Синът ми се роди недоносен и се хранеше в началото на всеки час (кърмех). Постепенно сам си определи режим и достигна и до режима "3 часа", но не в началото.

И... форумът е на разположение за четене Simple Smile

# 46
dunda_n1 ,Аз съм изцяло за нововвъведенията в захранването и колкото се може по-късно захранване и само кърма/ мляко до 6 м., но това мненеи съм си го съставила с времето и много четене- има специална тема, казва се "примерна схема на захранване" там има много инфо и нека всеки сам да си извлече каквото иска от него....мисля, че не е лошо наистина да се почете  преди да се е родило бебечето,че после няма много време за четене, особенно ако жената е сама..... подкрепям храненето на поискване за кърмено бебе, което не се знае по колко точно яде напр. Peace Успех!!!

# 47
Здр на всички мамии!имам един въпрос- някой знае ли дали има разлика мужде магнерот и магнерич?моята АГ ми изписа магнерот, но майка ми е акушерка и ми беше пратила магнерич да пия!сега вече ми го изписаха, но се чудя кое да пия!по принцип всички доктори изписвали по- скъпото- магнерота, но били едни и същи!някой знае ли нещо по въпроса?благодаря ви предварително! Wink

# 48
# 49
Здравейте !
Интересува ме можете ли да ми препоръчате добър генетик в София и консултацията поема ли се от Здравната каса  ?

# 50
  • Варна
Здравейте Simple SmileВъпросът ми е следния: в неделя сутринта се събудих с болка  в лявата сливица, нищо  друго не ме боли, малко само ме дразни като преглъщам и сякаш е леко уголемена. Възможно е да съм бременна, днес не успях да отида на лекар и съм доста притеснена  Sad Моля ви кажете някой  лек или някаква хомеопатия, от която мога да се облекча. Благодаря Ви предварително.

# 51
  • Варна
Здравейте !
Интересува ме можете ли да ми препоръчате добър генетик в София и консултацията поема ли се от Здравната каса  ?

Здравей, според мен това е Проф. Кременски. Но незнам дали ЗК поема. http://www.lmpbg.org/forum/viewtopic.php?t=2, тук могат да се задават въпроси на Професора, отговаря винаги. Преди време разговарях с него за мои проблеми,  каза, че когато отида, консултацията ще ми е безплатна. Peace Успех.

# 52
sisi83, на мене ми бяха казали да ям сладолед и като, че ли ми мина от него Simple Smile. Защо не звънеш на доктора и не го попиташ?

# 53
  • В Космоса
Здравейте!
Толкова много списъци за постъпване в болница и раждане, а никъде не срещнах дрешки за бебето за престоя в болницата. Само комплект за изписване, но за други дрешки не се споменава. Моля, да споделите какво ще ми е нужно.

# 54
Здравейте!
Толкова много списъци за постъпване в болница и раждане, а никъде не срещнах дрешки за бебето за престоя в болницата. Само комплект за изписване, но за други дрешки не се споменава. Моля, да споделите какво ще ми е нужно.
ами нищо, там го обличат с неща от болницата, многооо са "екзотични"...ако ще раждаш в някоя голяма болница(особенно в София) си има теми и там ще ти пишат подробно всичко, но в общи линии е това- само дрешки за изписването

# 55
 Аз раждах в държавното АГ в Бургас и там ми искаха ританки и камизолки, но може да си вземеш какво ти си решиш. Аз бях взела: чорапки, бодита, ръкавички и няколко комплектчета- ританки и блузки. Ако раждаш в някоя частна болница- само дрешки за изписването.

# 56
Здравейте Simple SmileВъпросът ми е следния: в неделя сутринта се събудих с болка  в лявата сливица, нищо  друго не ме боли, малко само ме дразни като преглъщам и сякаш е леко уголемена. Възможно е да съм бременна, днес не успях да отида на лекар и съм доста притеснена  Sad Моля ви кажете някой  лек или някаква хомеопатия, от която мога да се облекча. Благодаря Ви предварително.

Може да опиташ гаргара с ябълков оцет и мед (без да гълташ), много ефикасно е също смученето на пчелен клей (от пчеларите на пазара). Това ако нямаш алергия към пчелни продукти.

Тук има още рецепти за болно гърло; компресът с извара също помага много, казвам от личен опит.

# 57
  • София
Здравейте!
Явно зависи от болниците.  На мен и двата пъти не са ми искали никакви дрехи за децата.
Дъщеря ми родих в Правителствена б-ца. Мисля, че само памперси носих, но и за тях не съм много сигурна (не помня).
Синът ми родих в бившата Тина Киркова. Там ми искаха само памперси и мокри кърпички.

# 58
  • Варна
des_1984 , Алексче, благодаря ви момичета   bouquet

# 59
Гледах списъка на една приятелка, дето ще ражда в края на седмицата /планирано секцио/. На него за бебето са само кърпичките и 2-3 броя памперси  newsm78 з се зачудих на броя, защото на повечето места чета по един пакет. /този въпрос ми беше полезен и на мен Hug, защото и аз си го мислех, но още ми е далече във времето/
Да питам пак аз- шоколадчета за  smile3550 можем ли да ядем? Питам, защото понякога имам затруднения....

Общи условия

Активация на акаунт