Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 11

• 36 308
  • 756
  •   1
Отговори
# 30
   За киселините при мене помагаше Талцид.

# 31
Здравейте искам да попитам какво ще стане ако отида да раждам само с личната амбулаторна карта, без картон от следящия бременността и без направление за хоспитализиране? Ще ме върнат ли? Защото в мен е само амбулаторната карта, за направлението следящата бременността ми ми каза, че направление не ми трябвало, а картона ми го беше занесла някъде и не ми го даде. Как мислите дали ще има проблем?

# 32
Нещо съвсем се обърках.Като броя седмиците,по ехограф ,а и по лентичката която мога да си направя от форума излиза ,че съм в 22 г.с ,а тук http://www.ladypill.com/calendar.php излиза 23 г.с  ???.Последният ми цикъл беше на 11.08.2010 г. Къде бъркам?

# 33
Лизи, този въртящ се календар и на мен ми показва една седмица напред. Според мен не е верен. Или по-точно верен е, но объркването идва от това, че седмиците се броят по следния начин :след като си завършила първа седмица и фактически влизаш във втора, се води че в този момент си седмица 1, а не 2. Не знам дали ме разбираш.... Аз лично дълго умувах върху тези сложни за моя мозък изчисления, но започнах да ръководя по моята лекарка и така ни съвпадна отброяването Simple Smile
Ето ти няколко календара, които ползвам и които са единидушни Simple Smile
http://www.mamaibebe.com/calc.php

http://www.bebeimama.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0 … %D1%82%D0%B0.html

http://www.baby2see.com/development/index.html

http://www.i-am-pregnant.com/Pregnancy/calendar/pregnancy.php

# 34
Нещо съвсем се обърках.Като броя седмиците,по ехограф ,а и по лентичката която мога да си направя от форума излиза ,че съм в 22 г.с ,а тук http://www.ladypill.com/calendar.php излиза 23 г.с  ???.Последният ми цикъл беше на 11.08.2010 г. Къде бъркам?
ама според теб в йоя седмица си?
Според мен така или иначе си в 23 седмица,т.е. караш 23 седмица(а тоя кръглия няма как да изчисли 22 седмица и 5 дни напр. , а затова показва 23), понеже много от калкулаторите изчисляват навършените седмици, аз пък казвам все не навършените....абе при всички случаи,ако всичко е наред(т.е. не е имали по странан О напр.) си 22-23 седмица Wink

# 35
Според видеозона и моите изчисления 22+3 дни.Според въртящия средата на 23.Та и затова се чудех.Че в началото лекарите гледат по такъв 'кръг' и аз открих линк за него и реших да проверя как вървят нещата и се изненадох от разминаването. newsm78

# 36
На лекарите им е по-различно кръгчето. Аз отначало се бях амбицирала да питам по аптеките и да си намеря, ама после се отказах......

# 37
На лекарите им е по-различно кръгчето. Аз отначало се бях амбицирала да питам по аптеките и да си намеря, ама после се отказах......
така ли , аз мислех че е същото и аз мисех да си търся- както винаги сме на една вълна Hug Ти как си, как се чувстваш? Реши ли къде ще ходиш на 4Д?
Според видеозона и моите изчисления 22+3 дни.Според въртящия средата на 23. newsm78
Именно това казвам, че това кръгче няма как да ти изчисли 22 седмица и три дни и затова ти показва 23... и както вече казах, лекарите също биха казали на тоя етап 22 седмица, но аз бих казала 23...но така или иначе разминаването е твърде малко  Wink

# 38
 Joy  Съвсем се обърках с тия кръгчета. Ами аз реших, че им е по-различен ( всмисъл той принципа е един и същ, но просто различен вид въртящо календарче Mr. Green ) , защото лекарката като гледаше в нейното кръгче и седмиците й съвпадаха с тези калкулатори, които съм постнала по-горе...а пък аз като гледах в това кръгче и ми излизаше една седмица напред. А освен това май нейното кръгче имаше различен цвят.
Аз съм добре  Hug ще ходя в Св. Петка.

# 39
Момичета, някоя от вас имала ли е температура между 37,4 и 37,8 в ранна бременост, без болест, т.е. няма вирусна или бактериална инфекция, но температурата е малко по-висока от нормалното. Също така дали е възможно да се вдигне такава температура на нервна почва?

От два-три дни вдигам до 37, 7, после като полежа пада до 37,4. Двете неща, които предполагах е че в работата ми е много топло, направо нетърпимо и реших, че там тялото ми прегрява или пък е от ядове, че последните няколко дни много нерви имах от различен характер. В 7 г.с. съм и доста се притеснявам точно сега, когато се формират органите ан бебето тази тепература да не навреди.

# 40
Момичета, някоя от вас имала ли е температура между 37,4 и 37,8 в ранна бременост, без болест, т.е. няма вирусна или бактериална инфекция, но температурата е малко по-висока от нормалното. Също така дали е възможно да се вдигне такава температура на нервна почва?

От два-три дни вдигам до 37, 7, после като полежа пада до 37,4. Двете неща, които предполагах е че в работата ми е много топло, направо нетърпимо и реших, че там тялото ми прегрява или пък е от ядове, че последните няколко дни много нерви имах от различен характер. В 7 г.с. съм и доста се притеснявам точно сега, когато се формират органите ан бебето тази тепература да не навреди.
напълно нормално, бях с такава в началото на бременността си постоянно...по принцип толкова рядко вдигам над 37 градуса, че почти незнам какво е да имаш температура Wink

# 41
gundie, благодаря ти  Hug Камък ми падна от сърцето  Simple Smile

# 42
  • Севлиево
Първо се извинявам че пиша тук.Ако има подобен въпрос в някоя тема,моля да ми кажете за да я прочета.Остават ми 13 дена до термина и вече много се вълнувам от мъничето.Притеснявам се дали ще мога добре да се грижа за него.Майка ми е медицинска сестра и ми разказва че все повече майки прибягват към новите стандарти за отглеждане на новородено-да не му се дава водичка до 6 месеца (или може да беше и повече,забравих)да не се му се дава например жълтък и още куп избоени плодове ,ако не кажа всичките до еди колко си време...А помня че моите племенници бяха захранвани с жълтък и прясно изцедено сокче още от 40 ден.А какво ще кажете за това,че детето трябва да се храни когато си поиска,а не трябва да се спазва режим на 3 часа.Друга бъдеща мама сподели с мен за това,че не й харесва.Защото ако детето яде през 3 часа,а заплаче на първия час след ядене,тя ще знае че не плаче защото е гладно,а може би защото нещо не му е добре.А ако яде когато и колкото поиска,няма да можем да разбираме защо плаче.А аз каквато съм,заплаче ли детето ,сигурно и аз ще плача с него... Кажете ,вие как смятатне да отгледате децата си?

# 43
  • Berlin
Ами това може би си е направо въпрос за нова тема.

# 44
Първо се извинявам че пиша тук.Ако има подобен въпрос в някоя тема,моля да ми кажете за да я прочета.Остават ми 13 дена до термина и вече много се вълнувам от мъничето.Притеснявам се дали ще мога добре да се грижа за него.Майка ми е медицинска сестра и ми разказва че все повече майки прибягват към новите стандарти за отглеждане на новородено-да не му се дава водичка до 6 месеца (или може да беше и повече,забравих)да не се му се дава например жълтък и още куп избоени плодове ,ако не кажа всичките до еди колко си време...А помня че моите племенници бяха захранвани с жълтък и прясно изцедено сокче още от 40 ден.А какво ще кажете за това,че детето трябва да се храни когато си поиска,а не трябва да се спазва режим на 3 часа.Друга бъдеща мама сподели с мен за това,че не й харесва.Защото ако детето яде през 3 часа,а заплаче на първия час след ядене,тя ще знае че не плаче защото е гладно,а може би защото нещо не му е добре.А ако яде когато и колкото поиска,няма да можем да разбираме защо плаче.А аз каквато съм,заплаче ли детето ,сигурно и аз ще плача с него... Кажете ,вие как смятатне да отгледате децата си?

Бременността и здравословното хранене трябва да вървят ръка за ръка. След раждането също трябва да се подходи с разум. Здравословното хранене от малки до големи е подробно описано тук

Общи условия

Активация на акаунт