Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 11

• 37 265
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • София
gundie, ами нали е предварителен? аз иначе щях да си взема обикновен, ако ми закъсняваше..
 Hug

# 646

Мислите ли, че ще ми се мръщят много ако си поискам да раждам в някаква друга, по-удобна поза?  newsm78

kilimiotlista, зависи от лекаря. Затова казвам, че е хубаво тези неща да се обсъдят предварително. Има лекари, които вече се "разчупват" в това отношение. Също така, не е лошо според мен (ако и двамата искате, разбира се), бащата да бъде с теб и да "преговаря" той с персонала, защото на теб няма да ти е до това. Поне ние така смятаме да направим.

За окситоцина - един от начините да се избегне ненужното му прилагане е да не се бърза да се ходи в болницата още при първите контракции.

# 647
gundie, ами нали е предварителен? аз иначе щях да си взема обикновен, ако ми закъсняваше..
 Hug
абе предварителен, не се усланяй на това....по принцип е така, без принцип не на всяка жена й отчита по-рано, но давай смело....мен лично рано ме хващат много рано тестовете Wink

# 648

Мислите ли, че ще ми се мръщят много ако си поискам да раждам в някаква друга, по-удобна поза?  newsm78

kilimiotlista, зависи от лекаря. Затова казвам, че е хубаво тези неща да се обсъдят предварително. Има лекари, които вече се "разчупват" в това отношение. Също така, не е лошо според мен (ако и двамата искате, разбира се), бащата да бъде с теб и да "преговаря" той с персонала, защото на теб няма да ти е до това. Поне ние така смятаме да направим.

За окситоцина - един от начините да се избегне ненужното му прилагане е да не се бърза да се ходи в болницата още при първите контракции.

а защо мислите ,че окситоцин ти слагат веднага след като отидеш там, на мен ми сложиха много късно- поне според мен, вече се молех за упойка и то епидурална, когато се сетиха за него, бях квичала няколко часа вече Wink

# 649
  • София
така де, ама вече не ме свърта  Crazy
благодаря  Hug

# 650

а защо мислите ,че окситоцин ти слагат веднага след като отидеш там

Е, естествено, че не е някакво 100%-ово правило. Но е факт, че в България,особено в по-големите болници, се използва по-често, отколкото реално е нужно.

# 651
Цитат
бащата да бъде с теб и да "преговаря" той с персонала, защото на теб няма да ти е до това. Поне ние така смятаме да направим
и ние и ние  Laughing
Дори основно за това го взимам с мен, за да ме пази. Иначе за кураж не знам дали ще ми даде, по-скоро като е там и имам на кого да мрънкам  Laughing Шегувам се де.
Цитат
Е, естествено, че не е някакво 100%-ово правило. Но е факт, че в България,особено в по-големите болници, се използва по-често, отколкото реално е нужно.
А понякога и без да е нужно.
Но това с позата вече много ме нервира - тая поза е удобна само за лекарите - нито можеш да дишаш, чувстваш се унизително и завързан (Дано греша, мнението съм си го изградила на базата на прочетени неща, немям опит...)

# 652
  Не е толкова зле Simple Smile. Зависи от стола. Има един модел дето си почти седнала и  има къде да се хванеш като напъваш. Не са идеалния вариант, но е много по- добре от другите, при които си легнала и краката са нагоре. При тях е трудно, но май са новите Confused. Инак тази позиция е удобна за всички, освен за раждащата жена. Препоръчвам да погледнете залата, в която ще раждате и ако е като легло с поставки за краката да си вземете партньора да помага  Wink. Това разбира се ако  лекарят Ви настоява да ползвате  инвентара.

# 653
Здравейте! Искам да питам хемороиди по време на бременност може ли да се лекуват? До колкото знам раждалите майки не може да нямат.Благодаря!

# 654
Здравейте! Искам да питам хемороиди по време на бременност може ли да се лекуват? До колкото знам раждалите майки не може да нямат.Благодаря!
само с билки-обаче как запецнах кои бяха- тия, дето ги препоръчват за след раждане при шевове....абе нещо думите ми бягат

# 655
само с билки-обаче как запецнах кои бяха- тия, дето ги препоръчват за след раждане при шевове....абе нещо думите ми бягат

Аз си правех промивки с отвара от смрадлика, доста добре се чувствах и нямах проблеми с хемороиди

# 656
На мен ми се появиха хемороиди в 5-ия месец при запек имах страшни проблеми с тоя запек голямо мъчение беше,сега вече в края на 6-ия се оправиха нещата,но хемороидите не са ме мъчили много при по-трудното изхождане ме боляха и после от самосебе си спираха да ме болят.Сега когато нямам запек изобщо не ги усещам и не ми пречат,посъветвах се с моята лекарка и тя ми каза че сега не може да се направи нищо,когато родя и когато спра да кърмя ще ми даде някакви хапчета и това е,но каза че ако не ме болят няма никакъв проблем и може дори след раждането сами да се приберат.

# 657
  • Pb
За хемороидите - най-добре съвет с лекар. С билките трябва да се внимава по време на бременност и кърмене. Когато моите хемороиди се обадят, вземам корен от бял божур - действието на билката е поразително, но по време на бременност и кърмене не може да се прилага.
Студен душ на мястото, облекчава положението.

# 658

Аз си правех промивки с отвара от смрадлика, доста добре се чувствах и нямах проблеми с хемороиди
а именно- смрадлика, май и майка става Peace

# 659
  • Berlin
Еее, задължително ли ще имам хемороиди?  Tired По време на бременността ли се получават или след раждането?

Общи условия

Активация на акаунт