Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 11

• 37 349
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Аз да попитам: Знаете ли дали може да се разширяват зеници по време на бременност?

Здравей! Не само, че може ами даже мен умишлено ме пращат след седмица на това изследване, тъй като това е единствения начин за обстоен преглед на очните дъна. Тъй като аз съм вдигнала бая и диоптъра за последния месец, та доктора иска и това да направя, за да затвърди, че ще сме секцио. Ако ти се налага отивай, но на мен ми казаха, че най-добре е след 28-ма седмица.

За прането на дрешките - сектирдосах ги всичките и смятам да пера на пералнята! Как ли пък съм хванала да пера на ръка, дори и сега да се изплакнат ръчно после какво - по половин ден ще переш на ръка ли? Според мен е безмислено.

# 196
може ли с резултатите и снимката от ФМ на следващия ден да се отиде за БХС в Генетичната лаборатория в София и там за бхс да ти вземат само кръв.

Или  за БХС на кой етаж се ходи за ехографско изследване ,на кой се дава кръв, къде се плаща и къде се получават резултатите?Чувала съм че е на 14 ет. в основната сграда.

# 197
Аз не съм с висок диоптър, просто имам очила за четене и компютър, но вече са ми слаби. И понеже сега имам много изпити и ми се налага да чета, за това питах дали има някакъв проблем за разширяване на зениците? Но явно трябва да изчакам до 28 седмица

# 198
viola2003, мисля че няма да има проблем. Аз бях така- на единия ден снимката, а на другия с нея отидох за БХС.
  На другите ти въпроси не миога да отговоря.

# 199
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Здравейте!
Доки ме прати на изследвания към МЦ Лора или Лозенец. Някой знае ли дали се записва час предварително или отиваш и си висиш?

# 200
може ли с резултатите и снимката от ФМ на следващия ден да се отиде за БХС в Генетичната лаборатория в София и там за бхс да ти вземат само кръв.

Или  за БХС на кой етаж се ходи за ехографско изследване ,на кой се дава кръв, къде се плаща и къде се получават резултатите?Чувала съм че е на 14 ет. в основната сграда.

Да на 14 етаж е.Като излезеш от асансьора вдясно има една маса на която има празни бланки.Попълваш една(има указания как става) и във кабинета отляво на масата влизаш и си даваш бланката.Там плащаш за вземане на кръв и за ехограф ако не носиш(мен ме пратиха на 2-рия или третия етаж.)Ако си само за кръв е на същият този етаж срещу кабинета където си плащаш.Ако имаш договор с някой частен фонд,част от тези фондове поемат цялата сума за изследването.(питаш момичето където си плащаш ако ще минаваш през фонд дали работят с тях).Резултати се получават на място,по пощата или по email като отбелязваш в бланката начина по който искаш да ги получиш.

# 201
Момичета трябва да си пускам изследвания а съм болна,трябва ли да изчакам да се оправя напълно ?Пия Осцилококцинум но все още не ми е помогнал никак и се чудя какво да правя Cry Cry

# 202
Момичета трябва да си пускам изследвания а съм болна,трябва ли да изчакам да се оправя напълно ?Пия Осцилококцинум но все още не ми е помогнал никак и се чудя какво да правя Cry Cry
На мен преди гинекологът отказа да ми пусне изследвания на урина като бях настинала. Притесняваше се да не отчете грешно.

# 203
  • София
XxX, ще има промяна най-вероятно и в изследванията на урината и в ПКК.
Консултирайте се с гинеколога си.

# 204
Аз не съм с висок диоптър, просто имам очила за четене и компютър, но вече са ми слаби. И понеже сега имам много изпити и ми се налага да чета, за това питах дали има някакъв проблем за разширяване на зениците? Но явно трябва да изчакам до 28 седмица
а какъв би бил проблема, те капките от очите едва ли ще стигнат и минат през плацентата, не ми се струва,че ще е проблем, но знам ли? Понеже оня ден ми го правиха това със зениците и още съм на тази вълна- само трябва да имаш предрожител- щом си бременна..... но по-добре лекарят да те посъветва де. Wink

# 205
  • София
Аз също си мисля, че капките за разширяване на зениците едва ли ще стигнат до плацентата. Все пак трябва консултация с офталмолога.
По време на бременността не са ми разширявали зениците. На контролен ходих малко след като родих. Офталмоложката се смееше "бременна ли си или скоро си родила?". Но тогава минах само на компютър.

# 206
Благодаря ви за отговорите   bouquet

# 207
Ан- Мари,  при теб поне са се досетили, че може скоро да си родила, а на мен човек на който му казах по тел. ,че скоро съм родила и се видяхме след час ми пожела успешно раждане Wink.... то май не е смешно, но близо две години по-късно ми е по-скоро адски смешно.

# 208
благодаря на des_1984 и lizi_beti за изчерпателния отговор.

# 209
Какво може да се използва като диуретик по време на бременност?

Общи условия

Активация на акаунт