Хайде, идвай вече, чакано ЯНУАРСКО човече! - тема 27

• 29 566
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от мен,ще ме извините но няма да мога да изчета днешните обсъждания ,БУБЕ браво най-най-края,да ти е живо и здраво малкото ангелче,ПЕПИ-СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ ЗА ТЕБ,ДА ТИ Е ЧЕСТИТА МАЛКА КАЛИНА,МНОГО ПРЕГРЪДКИ ОТ НАС,ДНЕС МНОГО ТЕ МИСЛИХМЕ.Бързо възстановяване и целувки на малкото съкровище.Честито и на останалите мами,да не пропусна някоя,бързо възстановяване и папкащи сладури. Hug  Hug  Hug
Момичета,моля ви стискайте палци след малко тръгвам за болницата,дано мине леко и безпроблемно като при повечето от вас. newsm17 newsm17 newsm17
Лека вечер на всички  Simple Smile

# 136
# 137
бебето е гладно затова плаче.слагам го на гърда,но или не е достатъчно или пък няма. дадоха му сухо мляко и сега спииии

И ние бяхме така. Първиата вечер сука нон стоп, само сменях гърдите. През втория ден напраи 1  пауза от 2 часа и пак сука от 9 до 18 часа без прекъсване,въпреки че нямаше нищо. Чак на 4тия ден ми слезе кърмата.До тогава сукахме почти винаги "на сухо"

# 138
  • София, Лагера
бебето е гладно затова плаче.слагам го на гърда,но или не е достатъчно или пък няма. дадоха му сухо мляко и сега спииии
Cry А лактогонни чайове пиеш ли? Ние бяхме така с Пресиян - той реве от глад, аз - от безсилие. За 2 дни се оправиха нещата само с висене на цица, ама тези 2 дни ми се сториха 20  ooooh!

nina_tita, успех!  Peace

Нощни, баси черната серия!  ooooh!

# 139
Пате, кажи как са дрехите Simple Smile
Супер са!
Алекс не е много очарован, де  Mr. Green
Аз съм се подценила с блузката с шала и ще трябва да поотслабна, пижамката е супер.
На татито също сме взели малко по-малка и изглежда като културист в нея. Mr. Green Дано се поразтегне .

Аз и Ти, като изцеждаш имай предвид, че няма как да изцедиш количеството, което изяжда бебка. Няма по-добра помпа от бебето.

# 140
Пате, кажи как са дрехите Simple Smile
Супер са!
Алекс не е много очарован, де  Mr. Green
Аз съм се подценила с блузката с шала и ще трябва да поотслабна, пижамката е супер.
На татито също сме взели малко по-малка и изглежда като културист в нея. Mr. Green Дано се поразтегне .

Аз и Ти, като изцеждаш имай предвид, че няма как да изцедиш количеството, което изяжда бебка. Няма по-добра помпа от бебето.

И нашя тати така изглежда пък е с  Mr. Green

Аз съм влюбена в полото и пижамата  Heart Eyes

А глюкоза давате ли, срещу жълтеницата? Аз, по принцип, съм противник на "помпането" на бебетата, но педиатърката ни е "казионна", а пък вече сме жълтички почти 20 дни  newsm78.
Вярно, по-малко от преди, ама си е жълта... Но почна и да будува повече... Ама на гърдата все си заспива  newsm78
snejanal, дай и към нас инфо за ViFresh, когато имаш! И ние се притесняваме за нея  Praynig

Първия път давах с Явор по препоръка на педито - голяма грешка, намаля ми кърмата, а малкия беше все гладен. Сега  сме жълти, но педиатъра нищо не е казал за глюкоза, а и да каже  Mr. Green

# 141
честито на БУБЕТООО да е жива и здрава така чаканата малка Владимира!

честито и на ейприл, pepita, kakadaka здраши бебчета и щастлиши моменти от тук нататък!

успех на всички 2 в 1 майчета и спокойни нощи на останалите!

то и аз се боря с безсъние и удобни пози...замсилям се, че едва ли ще е по-зле, когато бебо се роди, то пак ще е неспане и среднощно кръжене, тъй че по-скоро да излиза чочкото:)

хубава вечер момичета и наздраве, аз си сипвам чаша червено винце  Wine Glass

# 142
Уви, Пате, при нас нещата са различни - кърмя я, после доизцеждам. Винаги остават поне 20-30 мл., които не е доизсукала. Стигали сме и до 60 мл.
Запазвам ги, обикновено, за следващото кърмене. Давам й ги, след като суче до третото заспиване  Mr. Green
kakche, мънички сте още, за това ви е малко кърмата. Аз бих те посъветвала на всяко кърмене да обръщаш бебето и на другата гърда - да изсуче всичко, каквото има. Така ще стимулира още.
Благодаря ти за линка!   bouquet Ще чета!

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 20:15 от Az i ti

# 143
  • София
Az i ti, и аз имах същия въпрос и се поразрових и намерих това. В статията има и един млечен калкулатор, който изчислява приблизителното количество кърма на денонощие на базата на броя кърмения. При мен също кърмата не е кой знае колко, но храня на около час и половина, два и количеството е по 40 мл. Имам кантарче и затова знам колко е. Сутрин е повече, но следобяд и вечер е по 40. Кърмя по 10-12 пъти в денонощие. Пия и чайчето на ХИП и едни хомеопатични хапчета ricinus communis 5 ch. Числото е важно да е 5, защото има с други цифри, които обаче спират кърмата  Naughty
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0
Ноеми, и Виктор днес е доста спокоен за разлика от вчера, да не би вчера да е имало магнитни бури  Mr. Green
 Бебешондел, Пате снимайте дрешките и ние да ги видиме  Heart Eyes
nina_tita, успех и от мен!!!  Hug

# 144
На мен много ми помага Българск Лактогонен чай. 1,50 струва, ама ме прави Памела Андерсън  Joy Joy Шегата на страна, пристрастх се, много ми харесва и започвам да вървя към хиперлактация защото пия по няколко дози на ден  Blush

Дрешките само да изсъхнат и ще се снимам със всичко. Нали съм шопохоличка - имам от всичко, чак и от детските и за Тея  за Явор и за мъжа  ooooh!

# 145
  • ул. "Мечтание"
Здравейте мили бъдещи мами  wavey Съжалявам ,че нахлувам така в темата ви и се надявам да бъда извинена  Blush Издирвам си приятелката. Зная ,че пише при вас - ViFresh. От понеделник не отговаря на телефона  ,  липсва в скайп и фейсбук  Sad  Мила , ако случайно четеш моля те, дай знак , че всичко е ок .

Дано всичко да е наред и да е за добро това мълчание!  Praynig Praynig Praynig

Аз и ти, зъба ще се лекува едва след като родя. Така се разбрахме със стоматолога. Има доста работа по него, та сега не е добра идея.
Иначе за денонощие бебето трябва да хапва около 800-1000 мл мляко, но мисля, че това важи за бебета над 1 месец, преди това май се хранеха по-малко (трябва да си припомня как беше точно  Embarassed). Погледни на първа страничка, има линк към кърмаческата библиотека, има много полезно инфо, прегледай статиите да се успокоиш.
Жълтеницата може да я кара и три месеца без да е проблем за бебето!  Peace
Какче ти е дала хубаво линкче.  Peace

Нина, късмет, мила!  Praynig

Нощни, баси черната серия!  ooooh!

Направо.  Tired Имам чувството, че буквално се разпаднах тоя последен месец.  ooooh!

# 146
Привет мамчета  Laughing
Аз чак сега успявам да се поокопитя,че вече в дома ни има бебе  baby_neutral
И едва смогнах отгоре-отгоре да попрочета изпуснатите теми.И колко много вече станали бебоците  Grinning

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА ЗА ТЕХНИТЕ БЕБОЦИ. ДА ВИ РАСТАТ ЗДРАВИ,ПОСЛУШНИ,С КЪСМЕТ И ЛЮБОВ.   

Нощни ,благодарности мила за вестителството   bouquet  Hug   bouquet

Калифорния ,ето че бебоците са по-тежички от колкото ги изкарва ехографа  Wink

Adi как си мила?

Опс,малката кифличка ревна  Laughing

# 147
Да и аз се познавам с ВИФРЕШ и ми прави впечатление, че я няма. Дано всичко да е наред снея, стискам палци   Praynig

# 148
Вест от щъркела

Днес Kalifornia роди момче 2.890 кг, 48см.

# 149
Честито на новите мамчета! Да са им живи и здрави бебоците!  bouquet
Този път не правя грешката се доизцеждам, оставила съм бебето само да си регулира количеството кърма което му е нужно. Цока си на поискване, обикновено на 1,5-2ч, а понякога като е неспокойно и на половин час ме търси. Предният път от доизцеждания си докарах хиперлактация и едва си нормализирах гърдите, а и както знам задното мляко което се произвежда в момента е по-пълноценното от предното което се е съхранило между кърменията. Не се шашкайте толкова, защото така наистина може да ви спре кърмата от претеснения.

Общи условия

Активация на акаунт