Хайде, идвай вече, чакано ЯНУАРСКО човече! - тема 27

• 30 246
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Честито на всички нови мами, да са живи и здрави бебоците, да папкат и да нанкат!!!

Момичета, моля ви разказвайте за ражданията, така се подготвям психически и ми действа някак успокояващо. Аз както си мислех, въпреки мнението на лекарите още от декември, ще си откарам до термин... Въпреки контракциите ми нямам никакво разкритие, шийката скъсена 50%.
Моля тези, които са родили с упойка да кажат впечатленията си от нея - засега май само една мацка каза нещо негативно - че я болял гърба после, чудя се дали забавя раждането newsm78. Това е, защото 2 приятелки, които раждаха с епидурална накрая стигнаха до вадене с вакум след мнооого часове контракции и напъни, но пък всички други са доволни и не знам аз какво да правя.

# 481
Хайде и аз да се похваля на 11 .01 станах мама на Николай 3950 кг.

Честито на всички мами гушнали бебоците си и стискам палци на тези които чакат още!

# 482
  • Пазарджик

Честито на всички мами гушнали бебоците си и стискам палци на тези които чакат още!

ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ДА ТЕ РАДВА!!!

# 483
  • Варна
Да ти е честит малкият/голям Николай Heart EyesМного радости да ти носи!И мерси за  fingerscrossed

# 484
Добро Утро, честит ти големичък син! Да е здрав и усмихнат! Много радост да ви носи!

# 485
Благодаря ви за пожеланията момичета! Да ви се връща  Hug
Честита радост на всички мами! Да са им живи и здрави слънчицата!

. Мен ме притеснява, че над разреза ми е леко подуто, не ме боли но се чудя дали е нормално и дали ще спадне  Thinking

Нормално е и аз имам, само че е от едната страна (от ляво) Не е по цялата дължина на разреза. Отгоре над него само дето е безчувствено мястото. Док каза до 6 месеца ще е ок.

tuty1  много сладка малка буба  Grinning Имате си косичка за прически. Ако с нещо мога да помогна за кърменето...не , че съм особено веща, и аз питам още това -онова, но все пак... 
Wink

# 486
  • София
Честито на всички нови мами, да са живи и здрави бебоците, да папкат и да нанкат!!!

Момичета, моля ви разказвайте за ражданията, така се подготвям психически и ми действа някак успокояващо. Аз както си мислех, въпреки мнението на лекарите още от декември, ще си откарам до термин... Въпреки контракциите ми нямам никакво разкритие, шийката скъсена 50%.
Моля тези, които са родили с упойка да кажат впечатленията си от нея - засега май само една мацка каза нещо негативно - че я болял гърба после, чудя се дали забавя раждането newsm78. Това е, защото 2 приятелки, които раждаха с епидурална накрая стигнаха до вадене с вакум след мнооого часове контракции и напъни, но пък всички други са доволни и не знам аз какво да правя.

mrm мен епидуралната май не ме хвана, защото доста ме болеше. не знам дали е забавила раждането, но и аз като твоите приятелки стигнах до вакум  Sad  много е индивидуално

# 487
  • ул. "Мечтание"
Тути, малката е голяма сладурана!  Hug
За кърмата - купи си лактогенен чай и кърми на поискване (или да има поне десетина кърмения за денонощие) и ще опавите нещата.  Hug Свържи се и с някоя консултантка по кърмене, да дойде лично да ви види и да ти даде подкрепа и съвет!

Добро утро, честит да ви е малкият Никойла!  Hug  bouquet

# 488
Тонче - да е жива и здрава малката Калина и голяма да порасне.
Careeneer - целувки на бебка Катерина, много да слушка, спинка и да папка.
Мирабела - честито момченце Борис - да расте здрав, силен и красив.
Росси- да ви е жив и здрав Марио и да е послушно дете.
Добре дошъл и на малкия Николай на мама Добро утро - да расте и хубавее.
Мила - разказът ти е невероятен -  как ми се искаше и аз да напиша нещо подобно, ама по-добре да не разказвам, за да не стряскам все още неродилите мами. А като се сетя колко бях смела.... Но нали мина - и сега си гледам малкото съкровище как сладко спинка и се гордея със себе си.
Ние се кърмим - пак с ужасни болки, но аз съм упорита и не се давам. Гърдите ми ще експлоадират и се оказа, че като са толкова твърди, вчера бебка не беше яла нищо почти цял ден та после 12 часа рев. Не предполагах, че е толкова трудно. А сме мънички - само 2300 вече и трябва бързо да наддаваме, а не ми се иска да давам АМ.

# 489
Честити бебоци на мамите родили пре3 последните  дни ,  да са ви живи  ,zдрави и послуШни.
Минахме вече половината от  чаканите бебчета , не останаха  Laughing

# 490
Тути, малката е голяма сладурана!  Hug
За кърмата - купи си лактогенен чай и кърми на поискване (или да има поне десетина кърмения за денонощие) и ще опавите нещата.  Hug Свържи се и с някоя консултантка по кърмене, да дойде лично да ви види и да ти даде подкрепа и съвет!

Добро утро, честит да ви е малкият Никойла!  Hug  bouquet
Hug
.......................................
Йее,най накрая да се събудя от болки на 5 мин!!!Засичам ги от 2.30 до 3.30.Резултата бе разтройство Crazy hahaha
 ThinkingДнес ми е трето посещение  на В Ц-то Thinking

# 491
4естити беб4ета на вси4ки мами - да са ви гживи и здрави, да се гушкате и да се слушкате.
На 4акащите - безпроблемно раждане и здрави беб4ета.
Някой пита за епидуралната - дали забавя раждането - за разкритието не забавя 4ак толкова, но много 4есто не усещаш контракциите при напьването накрая и казват не напьваш достать4но силно - но имам познати, които и с епидурална са избутали бебоците на 2-3 напьн. Вси4ко е индивидуално. Аз родих без епидурална - до 5 см разкритие, контракциите ми биаха на 2-3 мин и ми се струваше като песен - казах си е закоравяла сьм от пьрвото раждане - сега няма да боли толкова. Simple Smile голяма заблуда - от 5 до 10 см е много болезнено.Сьпругьт ми присьстваше на раждането и този болезнен период го изкарах в позиция седнала, с опьнати крака и рьце наклонена максимално на пред - мисля да препорь4ам позата - направих до 10 см разкритие за 1 4ас и мина бьрзо времето, когато запо4наха напьните не ме боля така както контракциите за разкритие, а и то тялото инстинктивно напьва - само 4е тук идва индивидуалното - тоновете на бебето паднаха под80 за минута и нещо и двете докторки даже нямаха време да се спогледат - казаха напьвай, ако не излезе дьрпаме веднага с вакуум - бебето няма да издьржи на дьльг родов процес - и така аз не можах да избутам и дрьпнаха с вакуум, но нямаше проблеми. Нямам шевове и болката из4езна веднага като ми излезе беб4ето, само за нея мислех, 4е като я нака4улиха за изследвания - много беше стресирана наистина, много ниски показатели и дадаха при раждането, но после казаха 4е вси4ко е наред.
Радвам се, 4е родих без упойка и имах щастието да преживея такова раждане - за мен беше лесно, за беба не - но не ми дадаха обяснение защо така се е стресирала.
Сега е кротко паспаливо беб4е. Не наддава, защото заспива на гьрдата, аз се боря да я кьрмя, но като не су4е и кьрмата ще намалее - даже ве4е забелязвам. На рька не мога да цедя - не излиза, но мляко има. Много ми е мь4но, плаках на мьжа ми - толкова сьм примерна с храната, кафе и кола не пия, не пуша, кьрмя на поискване и по цяла нощ даже ако трябва ще я дьржа на гьрдата, но няма смисьл - тя не прегльща, само си седи и дреме на гьрдата. Защо прави така не мога да си обясня - казаха ми 4е ми били много големи зьрната и не можела да лапне хубажо ореола та да засмуква добре. Е тука не знам  какво да направя - не мога да ги намаля тия зьрна - 4ували ли сте за някакьв на4ин.
Акота и пишета си имаме достать4но на ден, но аз от днес давам по 2 пьти на ден добавка с капкомер, така 4е това ве4е няма да е показателно.
Благородно завиждам на мамите, които кьрмят без проблеми и бебета им наддават - не знаете какьв кьсмет е това, повярвайте ми.
Много дьлго стана
До скоро и лек ден

# 492
Feicheto ,на ръка си е трудно да се изцеждаш.Защо не пробваш с някаква помпа-ръчна,или автоматична(на ток)Аз съм много доволна от ръчната помпа на Авент.Като зачестиш цеденето,ще се увеличи млякото. Hug

# 493
Упс!
Прокървих съвсем леко.....не е тапа,а свежа кръв Confused
ЕЕееее що няма никой на балкона????/color]

# 494
  • Пловдив
рОССИ, ДОБРО УТРО честита Ви радост   bouquet

Еления, да вземеш да ходиш към болницата ли.
Моя док каза при прокървяване да отивам натам.

Успех и чакаме новини  Hug

Общи условия

Активация на акаунт