Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 108

• 91 571
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Привет!

enister, красиви рози.
Валерия, на теб НЕчовеко не знам какво дати кажа... Crazy
Maninka , идейно си го пресъздала, но наистина е малко страховит.
Раче, браво, ставаш все по - добра!
Стефина, страхотно пипната торта. Поздравления!
Ванчеееей, какво да ти кажа на теб, змията е веднъж, а тортата с дограмата е като непипана с човешка ръка. Да ти кажа, че си много прецизна няма смисъл, ти си го знаеш...

# 691
Продължавам, че се наложи да спра за малко...

Ванче, трудно им е. Защо да се хабят като някой може да им пусне инфото сдъвкано... ooooh!
Това като онази девойка от преди 2 дена с "тортата жаба"...

Преди малко пропуснах мишоците на Крисче. Душко, много са сладки, бравос.

Дали имаше още? Сигурно, но простете, спрях, разсеях се, ядосах се и забравих какво беше...

Аз имам за показване нещо. То не е нищо специално, но го споделям защото  правя за първи път такава и искам да похваля вкуса. Аз маслен крем не обичам, но мисля, че това е единствения вариант целувките да не се стопят. В оригиналната рецепта, която изрових от ИНТЕРНЕТ(чичко Гугъл я сподели с мен) има и орехи в кремът. Аз обаче бях забравила да купя и го оставих така, гол крем. Тежък ми беше. Следващият път ще сложа и орехи, вероятно те ще притъпят силно масленият вкус. Също така си мисля, че би станала страхотна вкусотия и с шоколадов крем, ганаш например, той е стегнат и може и да не разтопи целувките или наслено-шоколадов. Ще търпи развитие тази торта това е ясно. Децата я харесаха много. Тортата беше ометена за по-малко от час от 3 деца и 2 майки и Митко.
Целувките си ги пекох сама, определено вкусът е различен.

Ето я рецептата:

http://www.facebook.com/topic.php?topic=260&post=1158&ui … 89910580#post1158

а ето и тортата

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 13:54 от доня КОПРИВА

# 692
Ето обещания разрез. Не е добър ракурса и светлината.

Сега, като гледам, май панделката е подчертавала повече кривината, но човек се учи от грешките.

dimitrina73 - много ми хареса идеята ти за ефекта на порцелан...Сега виждам розите с други очи. Колко е важна гледната точка.. Това, което мислех да дефект, сега ми изглежда като ефект. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 12:36 от enister

# 693
  • София
По въпроса за целувките да се включа - веднага се сещам за Нелка беше и нейната торта с целувки, обаче нет-а ми е ужасно зле, дано някой я издири.

# 694
  • София
Пепи,имаш ги fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Лили,много ти е апетитна тортичката Simple Smile
Maninka,тортата много ми допада,забавна е.
enister,много добре си се справила,наистина розите са добре моделирани.
stefina,заслужавало си е времето!Страхотна е тортата,толкова много детайли и е толкова весела!Браво Simple Smile
Марая,loni_70,симпатични тортички.
Раче,пилето е трепач!Толкова натурално си го докарала,направо ми идва да си взема от лимончето и да си го полея Grinning И аз имам запланувани едни русалки ама са далеееееко във времето(юли)
sVeshti4ka,тортата е страхотна!Ама много добре е измоделирано момичето,браво!
Krische,много сладки мишоци Simple SmileАма много малко дупки са успели да направят преди да ги изловиш Grinning
rumqnka,харесва ми перления комплект,а дворчето е много веселяшко.
Ванче,какво да коментирам?Змията е невероятно реалистична,Лъвската торта е страхотна,а къщата е ...искам и аз такава Heart Eyes
Леля Ог,и тази ти торта е на ниво! Hug
райска ябълка,семпло,но ефектно.
ditsan,много е сладка тортата.
petia_tag,много е хубава тортата.Само дай по-отблизо рецептата да видим каква е тайната за тези усмивки и добро настроение.А каква е шарката на панделката?
Вааал,невероятни мъфинки Heart EyesМного са сладки тези маймунки,а за бананите направо нямам думи...СУПЕР СИ! Hug

# 695
  • София
Дестини, Димитрина73, Румя, Патрияни, много ви благодаря за отговорите. То и аз с целувчения блат директно тук, а не в нета. Mr. Green Ама нИ сА досетих.  Rolling Eyes

Още веднъж благодаря за хубавите думи за тортата ми,а на Ванчето за шедьовъра.  Grinning

# 696
Пепи, и от мен стиснати палци fingerscrossed fingerscrossed

# 697
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета -влизам набързичко да си покажа тортата и после ще ви чета -имам още неща да довършвам
пратиха ми снимка на Бубето- и с нейно позволение ето го резултата-няма как да е същата но съм доволна в общи линии

# 698
Свещичке, нямах предвид теб. Ти пишеш редовно в темата, дискутираме разни неща, правиш торти, нормално еда попиташ първо при нас, ти самата даваш идеи за това онова. Но някой решил, че ще направи торта, ей така, влиза и започва с въпросите без изобщо да си направи труда да погледне, да попрочете това онова, да си създаде някаква база...
Има богата тортена библиотека, но защо пък трябва да се чете в нея и да си губи времето човек. нали има винаги дежурни мили и любезни дами, които са длъжни да отговарят на всякакви въпроси...
И ако някой се чуди какво ми става и защо съм зла, изземвам временно функциите на Ванчето!

# 699
  • София
Копривке, докато си тук, да ти кажа - искам такава целувчена торта, аз към маслените кремове съм ок /само да е немско маслото, че някои наши ми миришат на животно/, браво за целувките, това е трудно и фино нещо!

enister, нали изкуството е общуване, та има 2 страни. Аз възприех "казаното" от теб като порцеланови рози, но ти, като си имала предвид друго, нормално да не ги виждаш такива Laughing

# 700
И ако някой се чуди какво ми става и защо съм зла, изземвам временно функциите на Ванчето!
Joy
Ами, тогава вземи и това

betina33 - Много сладка тая торта беййййййй!!! Страхотни фигурки!

# 701

dimitrina73, не съм влагала някакъв замисъл в цвета, направих ги така, защото подхождат на нестандартния натюрел на дъщеря ми, а тортата беше за нея. Но "порцеланови" ми звучи много изискано и ми харесва.  bouquet 

# 702
  • Пловдив
Момичета пак сте се потрудили много. Тортите на всички са прекрасни. Не ви пропускам и ден. Много ми е приятно да гледам красотите.

Вал и аз попаднах на такива блатове от същата фирма. И странно, че единия пакет беше мухлясал, а другия не. Бяха и двата в срок, което и след споделеното от теб, ме навява на мисълта, че проблема може да е във фирмата. Така че си ги проверявайте да няма изненади.

Аз пускам една торта, която правих за РД-то на свекър ми. Цветът е отвратителен. Но както бях писала като не намерих боички в Илчовски и нямаше време да дойдат от и-бей се примирих и мазах с четката с жалките остатъци, които имах. Добре, че те не са виждали вашите торти и я харесаха много. Затова пък мисля, че си личи моделът поне.

# 703
  • Ловеч
Maninka - много добре е станала тортата. И цветово си я докарала.
Аз сутринта забравих, за какво съм влязла.  Whistling
Я, бързичко да ми припомните, кои сте от Плевен??? Търси се човек за поръчка.

Никой ли не ползва крем Шампанско? ; (
Моля, предложете ми друг крем ( може и 2 ) в такъв случай... да е вкусен и не много тежък, като вкус.
Благодаря предварително.

Добре де. Изобщо не беше трудно да пуснеш в Гугъла КРЕМ ШАМПАНСКО. Още втория линк води към рецепта.
Линка е леко кодиран и затова си го отвори сама.
Ето и останалото:
http://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC+%D1%88%D0 … ;client=firefox-a

Да не беше трудно, ако търсех ТОЗИ крем... хубаво беше 1во да видиш за какво точно питам и тогава да ми даваш линкчета .... ; )))))

Както и да е благодаря на Ra4e_2009, че ми обърна внимание!

Хубав ден.

# 704
  • София
Пускам торте за годишнина, поискаха си лилава Rolling Eyes с китки

Общи условия

Активация на акаунт