Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 108

  • 88 491
  • 759
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Добре дошли в новата тортена тема, мили дами!     bouquet

Моля ви когато задавате въпроси, ги маркирайте в друг цвят, за да изпъкват!


Т О Р Т Е Н А   Б И Б Л И О Т Е К А
Основна информация за начинаещи и рецепти



А това са линковете към старите темички:

Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти, 2, 3

Моите любими торти!!!, 2, 3, 4

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50-та юбилейна, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 84, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 , 102, 103, 104, 105, 106, 107





Галерия Торти - Тук пускайте само снимки на вашите торти с линкове към тях и по възможност с описание на пълнежа на тортата!


Най-често задаваните въпроси и отговори към тях:

В: Задължително ли е да се сложи крем под захарното покритие и какъв?
О: Добре е да се сложи, защото иначе прозира, става неравно и има опастност да се свлече покритието! Най-добре е да се сложи маслен крем (слага се много тънък слой, който не се чувства при консумация), леко разреден кайсиев мармалад, който се оставя да позасъхне или шоколадов ганаш, но с повече шоколад за да държи добре!

В: С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
О: За начинаещи препоръчвам марципан Варна или млечния марципан, евентуално захарното покритие от бонбони marshmallows. Но и тук както при други рецепти важи - всяка от нас си избира тестото, според това как се и работи с него, какъв е вкуса му, какви са продуктите, които се използват. Затова препоръчвам, ако Сте начинаеща, опитайте различните видове покрития и намерете това, което е най-удачно за Вас и Вашето семейство!

В: Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
О: Най-бързо се втърдяват захарните покрития в които има желатин, затова са подходящи за по-сложни и големи фигурки, които трябва да изсъхнат по-бързо! По принцип важи, че ако правите фигурки или цветя за тортата, е добре да са правени поне ден-два по-рано за да са напълно сухи.

В: Колко дълго издържат захарните покрития?
О: Издържат доста дълго - в хладилник поне 2-3 месеца, защото са с много захар, която е един вид консервант!

В: Как се реже блат за торта, как се сиропира?
О:Винаги правя блатовете поне ден преди сглобяването на тортата. Иначе при рязане се ронят и късат. Трябва да са абсолютно изстинали. Същото важи и за кремове, а сиропирането на блатовете се прави също със студена течност. Освен това гледайте да не я сиропирате много - има опасност да се разтече.

Няколко съвета за рязането на блатовете:

Блата трябва да е студен.
Изберете най-дългият нож, който имате и добре го наострете.
Мислено си разделете блата така, че всеки слой да е около 1-1.5 см висок.
Сега ако сте десняци (ако сте леваци, действайте противоположно) сложете лявата си длан на блата и през цялото време притискайте с цялата длан блата. Не много силно, но не и леко. Сега с дясната ръка в която е ножа, започнете да режете най-горната част на блата но само около 2см навътре,, като с лявата ръка леко завъртате блата(като продължавате да притискате).Гледайте да държите ножа хоризонтално и да спазвате  мислено дебелината на слоя.. Когато блата ви е разрязан така по цялата дължина, започнете да режете вече по-дълбоко, като следвате вече направения разрез. Лявата ръка продължава да притиска. Ножа извършва движението на трион(като при рязане на хляб).

В:Как се използват прахообразните сладкарски бои?
О: Направете си първо цялата захарна маса и после разделяйте според това какво количество ще ви е нужно. Боичките разтворете в няколко капки вода - не много - само колкото да се разпуснат.

В: Как да намажем тората отстрани с крем без да омажем подложката с крем?
О: Ето няколко идеи:

по въпроса за чистата чиния: при мен вариантите са следните:
- приготвям тортата и я пренасям вече готова украсена върху декоративната чиния;
- под най-долния блат слагам парчета хартия за печене - при украсяването глазурата пада върху тях, после само ги издърпвам внимателно.
- не правя нищо и накрая със салфетка внимателно почиствам около тортата.

Първо зависи какъв крем правя - колкото е по-гъст крема, толкова по-малко поразии има.
Второ използвам  ето това чудо за нанасяне на крема по страните на тортата - много удобно се нанася и не цапа толкова.
И трето - една моя "рационализация" Wink - тъй като когато пека блата за тортата си изрязвам за дъното на формата колело от хартия за печене, запазвам си изрезката от квадрата от който съм разяла и при мазане и украса отстрани я слагам около тортата. Дори и да се изцапа, после просто маха и готово!

Наскоро четох въпрос, чийто отговор не видях - как правим тортите така, че чинията или подноса около тях остава чист? Аз не съм голям спец, но в началото слагам голямо парче хартия за печене върху чинията, после работя, като не се притеснявам от мацането, а накрая, след като тортата се втвърди и е напълно готова, внимателно изрявзам с ножичка хартията по края на тортата и хартията не се вижда, и подноса е чист. Е, накрая, при ваденето на парчетата е добре да се сетиш да пъхнеш лопатката над хартията  Laughing Онзиден правих един кекс с глазура за гостите на щерката, забравих да сложа хартия, и докато се опитвах да избърша чинията, се сетих да го споделя.

Полезни съвети! Справочник за подправки! Мерни едниници!


Линкове към най-често правените торти:

Торта Трюфел

Алказар

Наполеон 1

Наполеон 2

Торта Рафаело

Торта Татяна - Блатовете НЕ се сиропират!!!

Шоколадова торта с рула на ЛЕО

Торта Медовик

Торта Шварцвалд -  Тането


ПРИБЛИЗИТЕЛЕН БРОЙ ПАРЧЕТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ РАЗМЕРА НА ТОРТАТА

Кръгли торти:

Ф30- 18-20п.
Ф28- 16-18п.
Ф26- 16п.
Ф24- 12-14п.
Ф22- 12п.
Ф20- 10-12п.
Ф18- 8-10п.


правоъгълна 30х30см - 24-32п. зависи от размера на парчето.
Ето и 3 варианта за големини, като и трите са нормални парчета.
За 24п. - 4х10см. парчето
за 30п. - 3х10см. парчето
за 32п. - 4х8см. парчето


Ако искате да поздравите някой по случай празника, подарете му тема ТУК

# 1
  • Плевен
  • Мнения: 97
Благодаря ,че правите такива страхотни вкусотии Simple Smile

# 2
  • София
  • Мнения: 555
Пу втора. Joy
Има снимки и на Кали в албума на Анжелика.

# 3
  • Мнения: 144
Пепи, благодаря за новата тема! Писах и аз коментар за сладкарници "Анжелика". Ама то голямата част от тортите ги познавам и знам, че не са техни. Много съм възмутена, ама много!

# 4
  • Мнения: X
Пепи,      bouquet

И моя торта видях там...
Ама не разбрах как да ги напсувам...    #2gunfire 

# 5
  • София
  • Мнения: 2 658
Пепи, благодаря за темичката! И много гадно с тая сладкарница, но за съжаление не са само те.  Confused

Аз само чета, защото торта от много отдавна не съм имала желание да правя, не знам какво ми стана.  Rolling Eyes

Искам да попитам, дали на "Три уши" продават релефно фолио за шоколадов борд? Илчовски ми е доста далече, а Змеебореца са ми доста неприятни да ходя при тях.  Confused

# 6
  • Мнения: 559
Относно кражбата на снимки ....

За съжаление,като потърсих из Фейсбук се оказа,че е масова практика някакви мижави сладкарнички да си слагат чежди снимки за каталог.Което ако е на място само го разбирам (макар,че не е коректно),но пък така явно в нета е направо излагация.

Ето някой още от тези-

http://www.facebook.com/pages/profecia-HLEBAR-SLADKAR/1419279858 … ef=ts&v=info#!/album.php?aid=25224&id=145299628849133

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=182735341750446&set=a.182735328417114.42000.182699495087364

Тези вторите направо направили Бяла неделя и готови-голям бизнес.Ами нали който иска такава ще знае,че в Неделя я има защо ще ходи при тях да я яде?!

И да не спамя повече-това е смешно направо!

# 7
  • Мнения: 3
Момичета аз разпознах повечето ваши торти и торти от други сайтове. Някои даже са на майстори сладкари (доста смело). Close
Сега ще пробвам и аз да направя репорт, както havaiskoto и приканвам и вас да го направите.
Аз се притеснявам, като харесам от вашите торти да правя copy и paste, тия цяла сладкарница са заредили #2gunfire
miravarna много свежа тортичка за РД. Да си жива и здрава и много радости и късмет!
tsve te слава Богу детето е ок. Бели си прави и след случая така се радвам на белите му... Освен това по-леко приех и драмата с ЧЕЗ. Да сме ЗДРАВИ, а пък материалните неща са поправими.
За тортата много се радвам, че ти е харесала. Може да взаимстваш с чиста съвест! newsm10
Е, няма да е като да отвориш и заредиш сладкарница със чужди снимки, но това не всеки го може Twisted Evil
Пепи аз съм голям фен на твоите творения, а ти си най-потърпевша. Ти им се явяваш нещо като главен сладкар  chef
Ето и още една торта от мен. Опера кейк - рецепта е от блога на Кали
[/url]
[/img]
разрез:[/url]
[/img]
и пак Линт:
[/url]
[/img]

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 3 565
Много грозно това с използването на снимките ви, не говори хич добре за въпросната сладкарница.

Аз да не ми е гол записа влизам с разрез на тортата, крема на Бубето с натуралния шоколад и фъстъченото масло беше уникално вкусен, всички си облизаха чиниите и за в къщи си поискаха.



Манинка, кофти начало ама дано всичко е зад гърба ви вече!
Розите са ти като истински!

# 9
  • Мнения: X
Valeria, как съм го пропуснала тоя крем с фъстъченото масло?
Къде да го търся?    Praynig

# 10
  • Мнения: 3
Вал мерси и аз се надявам, че няма вече да ни спохождат подобни ужасии! newsm17
Розите ги правя по този метод: http://www.youtube.com/watch?v=CBWYlklg6AU&feature=player_embedded открих, че за мен е най-удобен и най-много ми се получават розите.

# 11
  • Мнения: 208
Здравейте момичета,
Опитах се да вляза и аз да пусна репорт обаче не ме допуска до страницата. Възможно ли е толкова бързо да са реагирали? Може ли някой пак да пробва и ако влиза да пусне линк. Искам да се възмутя и аз нищо че вероятността да попадна там е минимална. Нашия труд си е наш и ако ние не го уважаваме и другите ще се подиграват с нас

# 12
  • Плевен
  • Мнения: 97
Няма го албума с тортите иначе самата страница я има.Сега пробвах.

# 13
  • Мнения: 212
момичета, това със снимките е адски долно  Sick
и аз се опитах да вляза да коментирам но не ме пусна... възможно е да са сивзели поука плагиатите....

отново разкошни торти са публикувани   bouquet за всички

Манинка наистина ужасно начало на новата година, но дано всичкото лошо е вече зад гърба ви и занапред да имате една прекрасна година  Hug

# 14
  • Мнения: 1 965
Мдаааааааааа.... лошо започва новата ни тема!!! Но пък може да е за добро. Албума им е махнат, постовете НИ са изтрити, но това не значи че се отказвам да ги АНТИрекламирам както мога. Написах им го, изтриха ми го!!! Браво, браво!!! Бърза реакция имат хората.
Явно с такива хора, трябва да се действа с големия чук. Явно, трябва сами да се пазим доколкото можем. Давайте други крадци. Ще ги борим доколкото можем.

Пепи - мерси за темата, душко!!! /пляк   китка/ Ти си моята гордост!!! Виж, как ти правят реклама хората, как те харесват. Ама, я си признай да не си почнала работа за тях и затова да ти показват тортите???? Така си мислят хората че ПеППина е техен служител. Добре ли плащат??? Да се пробваме и ние???  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт