Кога измина се година - ФЕВРУАРЧЕТО ни първа тортичка ще има! (26)

• 22 961
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКИТЕ РОЖДЕНИЦИ:

Димана на Sunny sky  
Боряна на by the sea
Климент на Rorоana
Деа на Елидам
Йоана на Benni

БЪДЕТЕ МНОГО ЗДРАВИ, ДОБРИЧКИ И ЩАСТЛИВИ!!!

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 13:33 от Amica

# 646
  • София
Здравейте,
 newsm59  newsm38 на всички рожденици днес!!!

Искам да питам по-компетентните с готвенето дали тези рецепти са добри и подходящи за нашите бебоци.

Мляко с грис

Продукти:

200 мл прясно мляко,
20 г грис,
25 г захар,
малко канела.

Млякото, заедно със захарта се оставя да заври. Прибавя се на тънка струя грисът, като се бърка непрекъснато, докато се получи не много гъста смес (да се има пред вид, че при изстиването се сгъстява). Поднася се поръсено с канела.

Мляко с ориз

Продукти:

200 мл прясно мляко,
20 г ориз,
25 г захар,
50 мл вода,
ванилия,
нишесте 3 г,
малко сол,
канела.

Изчистеният и измит ориз се залива с леко подсолената вода и се вари; прибавя се млякото, с което ври до готовност; прибавя се захарта, с която ври на тих огън (разбърква се за да не загори); накрая се прибавят малко нишесте, разтворено със студена вода и ванилията.
Поднася се поръсено с малко канела.

Чудя се дали захарта не е много, аз до сега не съм и давала прясно мляко, а и захар не съм слагала в нищо, ако имате по- добра рецепта дайте насам. Сега и направих мляко с гтрис, да видим дали ще яде, че попара категорично за сега отказва и сутрин и вечер все още е на АМ.
Ако знаете и някой сайт с хубави рецепти за бебета ще се радвам да го споделите с мен  Grinning , че тук за детска кухня не са чували милите и аз си и готвя общо взето едно и също само редувам месото пиле и телешко за сега, а следобед яде кисело мляко с бисквити и банан.  Да взема малко да я разнообразя милата.

Лек ден на всички и само здрави да са ни бебоците   Hug

# 647
Аз днес дадох на Сияна за първи път прясно мкляко,дадох и 7-8 лъжички и няма да ви казвам какво има в пампата ooooh! чудя се дали да продължа да и давам или да изчакам още малко...
Иначе ушенцето и е спаднало,има подутичко около самата дупка.Предполагам,че до няколко дни ще е добре.Ще и сложим пак мед.обици и ще чакаме да видим какво ще стане.

# 648
Честит рожден ден на Диманка на Sunny sky, Боряна на by the sea, Деа на Елидам, Йоана на Benni и Климент на Rorоana! Да са живи и здрави и много да радват родителите си!  newsm38

Преди една година днес е бил голям урожай от бебоци.. много мило ми става като се сетя. А сега какви хали са... Mr. Green
Митко днес е особено нервак, мисля че му писна това стоене вкъщи и почна да руши де що види. Паркирах го предварително в леглото, защото вече не се траеше. Гледам го - заспал за отрицателно време, само дето врява вдига.
Иначе аз днес изчистих, готвя две манджи и ако и със сайта малко се позанимая.. мъжа като се прибере ще реши че нещо банкет правя. Mr. Green

# 649
ЧЕСТИТО НА ДНЕШНИТЕ РОЖДЕННИЦИ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ!
Изкарахме си страхотно и при Борянка и при Диманка! Party Борето заспа по пътя за в къщи! Толкова много емоции в един ден! Забавляваха се децата.
Приятен следобед на останалите.... Whistling

# 650
  • offshore & overseas
Забравих сутринта да ви разкажа нещо забавно.
Понеже решихме да черпаваме в детската градина за рд калинкин с банички, лъв ми сутринта отишъл да ги поръча, без да е подготвен за количество и пр. и го застреляли с въпроса:
- Няма проблем. Колко фолинки ще поръчате? Joy
- Колко какво?
- Фолинки.
- Може ли да ми ги покажете?
Оказало се, че това е фолирана чиния (може би пластмасова, може би не), с панделки и т.н.
Та, за празника на Кали в понеделник, ако въобще градината работи, ще носим 1 фолинка банички, около 24.
Вие чували ли сте я тая мярка?

# 651
  • България/Германия
Честит рожден ден на малките сладурчета:

Димана на Sunny sky
Деа на Елидам
Йоана на Невинната
Боряна на by the sea
Климент на Rorоana

Честита последна месечинка на Тони на Руми!

Стар, браво за хубавите мерки на Стас!

Пухче, дано да се оправи бързо ушенцето, но щом вече е поспаднало, предполагам, че няма нищо страшно!  Hug

Юху, и при нас беше същата работа със сополите, сега уж понамаляха, но не минават съвсем гадините Confused Дребното като види помпата и започва да се дере Sad Иначе секретът е бистър, но доста обилен, вече не й пречи да спи, обаче не може да яде като хората, защото все тръгва да се дави Sad За колко време минава горе-долу хремата (т.е. кога да започна да се притеснявам, ако не е минала, че аз засега гледам да не си го слагам много на сърце...)?

Мяу Joy Joy Joy

Бел спи от 2.5 часа, което е рекорд за нея, та успях да приключа с тортата. Хубава се получи (като за начинаещи), сега остава и да е вкусна... Wink

# 652
  • София
ДД!  Grinning
Честит рожден ден на Димана, Боряна, Клио, Деа и Йони! Да са здравички, весели и усмихнати дечица!    bouquet

Пухче, ако е имало слуз, кръв или нещо подобно в пампата - трябва да и спреш прясното мляко.  Hug
Мяу, абсолютно за пръв път я чувам тая мерна единица!  Joy Ама ако имаше фолинка-две наблизо, с кеф бих ги хапнала баничките!  hahaha

Вчера нали ви се оплаках, че Максо е прекалено крив. Вечерта вдигна Т, потече му и носа и цяла нощ не е спал ни той, ни аз.  Mr. Green Сутринта още си беше топъл, нещо очевидно го боли и днес на два пъти му давам парацетамол. Повърна огромно количество секрет.  Rolling Eyes
Хреми вече не лекувам никакви - ни бистри, ни гъсти. Изкапала съм в тия носове всички познати капки, всякакви правени в аптека капки, лимони, витамини, лайки и кво ли не и се убедих, че хремата държи 7-14 дни. Вече само промивам с физ. разтвор и ако е гъст секрета - щом си легнат им капя по 2 капки Виброцил да го отлепи от носоглътката за да могат да спят.

Аз готвя, мъжо спи с малкия, идилия.

# 653
Ники не е имало такива неща,просто се беше оа..ла до ушите Grinning
Дано на Максо  не се разболява Praynig

# 654
  • София
Пухче, явно може да я дразни това мляко, знам ли... Нали по принцип го дават след 18 месеца.  Thinking На моя човек нищо такова не му се случва, затова му го и давам, де.  Hug

# 655
Привет!
Сутринта, тамън написах проклетия си пост и зарядното на комп-а фъсна  Tired
Цял ден тичах за бележки за ДГ, та до ДГ, та на пазар, на разходки и такъв скандал вдигнах на Миото, да видиш как веднга дотърча с един служебен комп.  Twisted Evil Чистак-бърсак нов Асъс, тежи 200 гр.,верицата му на кво работят, а аз тук с моята тухла без батерия и прегризан кабел  Close
Прибра се, тикна ми го в ръка и вика: Не мислиш ли че има нещо нездраво в туй да не можеш да се държиш нормално щотоне си успяла да честитиш РД на децата на някакви непознати?"  Crazy Викам аз с тях пия кафе от година и половина Rolling Eyes що се обяснявам кат ученичка  Rolling Eyes

Хайде сега ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ДНЕШНИТЕ РОЖДЕННИЦИ, ДА СА ЖИВИ, ДА СА ЗДРАВИ, ДА РАСТАТ ЩАСТЛИВИ

еЙ СЕГА получих смс, че има разпродажба в ТераНова, и мъ й срам вече да му искам  50-100 да ида да пострелям  Embarassed Кво ми става тия дни, откачиф  Embarassed
Радина чука нещо в хола, отивам да я убия  #Cussing out
До после  Heart Eyes

# 656
Здравейте!
Честит рожден ден на Димана, Боряна, Климент, Деа и Йони! Да са много здрави и весело и безгрижно детство им желая!
Ника, дано не се разболява Макс.
Рождения ден мина много добре, определено и беше празнично на Стефания. Grinning
Ще пиша по-късно, че се събуди... Hug Hug Hug

# 657
Ами Ники може би защото за пръв път опитва мляко,знам ли..Утре ще пробвам да и направя някакво кремче или грис с мляко да видим как ще и понесе.
Любезна поне си се уредила с хубав комп Simple SmileМоя пък много ми се смее като кажа,че трябва да почерпя във форума Simple Smile

п.пСияна току-що прекоси хола вървейки Heart Eyes

# 658
  • София
п.пСияна току-що прекоси хола вървейки Heart Eyes
Сама ли?  Crazy Crazy

Аааа, Любезна, Миото не разбира какво се е заформило тук, затуй. И мъжо ме мисли за луда често по тоя повод, щот споменавам разни неща, ама като нещо се чуди и веднага сменя плочата - питай ги твойте дали техните деца еди-какво-си.  Laughing
Иначе ти си знаеш де - никакво връщане на компа, беше служебен, тъй да се каже!  Mr. Green Одрусай го и с някой лев, аз срам за пари нямам.  Mr. Green

# 659
Любезна много мило ми стана като те прочетох, но и аз тъй се чуствам ако не мога да вляза у форума. Аз прясно мляко давам отдавна 2-3м. де в грис, къде с бисквити за сега не му действа зле.
Всички болни да оздравяват  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт