Новата година е дошла, мама за Септемврийска Точица разбра!

• 25 189
  • 711
  •   1
Отговори
# 480
Това, за което се сещам, и което някоя мама беше споменала вече - Емил таблетки. Не знам къде могат да се открият. Имах листовка в къщи и ще трябва да се разтърся да видя какво пише в нея (ако я открия, де).
Но е много важно при повръщане да се пие много вода. В противен случай организмът се обезводнява - това е и основната причина за необходимост от болничен престой.

Добре дошли на новите мами  welcome Лека и успешна бременност   bouquet
Аз си ги поръчах в близката аптека при нас. Наистина ги нямаше, но ги поръчаха и днес трябва да си ги взема. Довечера ще пиша повече, като прочета упътването.

# 481
elica_2007 и аз се записах за ФМ на 16/03 при Марков. Цената на изследването е 80 лв. Не се носят никакви предварителни изследвания или снимки - питах.

Надявам се да не изпреварвам събитията, защото още не ми е минала първата ЖК, но нали трябва да мислим положително  Grinning  bouquet

# 482
Здравейте мами от днес и аз съм вече част от повръщащите #Cussing outтова е най-големия ужас който съм изживявала,същото беше и с първата бременност направо ми се реве  Cryпробвала съм с различни медикаменти и моето мнение е че с нищо няма спасение smile3514

# 483
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Хайде да ви се оплача как се прецаках днес.
Записвам си днес час за преглед в МД,при което женицата ме пита дали прегледа е за проследяване на бременност или просто профилактичен преглед .Обеснявам аз ,че съм бременна и така на татък и си записвам час .Отивам аз в уречения час (след триста мъки къде да паркирам по -близо до болницата ) и на същата женица от регистратурата обеснявам аз в колко часа и при кой лекър съм записана и тя ме пита НЕ сте бременна нали -казвам съм и  тя ами съжалявам немогат да ви приемат има грипна епидемия не сте ли слушали новини ,елате след една или две седмици като я отменят слушайте новините и като кажат че я отменят си запишете час отново .
И така направих си една разходка напразно до МД ,намръзнах се едно хубаво и се прибрах ,ама както и да е ще чакам да мине епидемията .

Иначе и аз днес си записах час за ФМ за края на февруари в МЦ Марков

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 18:01 от Маринела

# 484
Izza мила аз съм в същото положение от 2 дни и напълно те разбирам. Аз освем, че повръщам не мога и да спя от гадене ( дори и вечер ). Опитах с лимонов сок и помага, но за малко. Нямам и апетит ( ям на сила ). Остава само да си пожелаем повръщането да отмине по-скоро. Еми това е от мен, аз отивам да полегна - така се чувствам по-добре.Лека вечер от мен.

# 485
Аз все още съм с отвратителното гадене ...  Sick
 За гаденето ми  препоръчаха свещички Вомикур - хомеопатични свещички са  Peace
 В четвъртък съм на гинеколог - да видим до къде сме я докарали ... Rolling Eyes

# 486
Quili,
страшна си, как си ме запомнила?! Честито и на теб! Много ме развесели поста ти, тъкмо си мечтаех да си бременея с някой в моето положение...Аз ще споделя и с другите мами от 'августинчета '09, обаче  изчаквам,защото има една мама там, която много иска да забременее,докато не каже тя какво става аз деликатно ще си мълча...Как е твоята госпожица?Защо не пишеш там?Аз не съм си направила лентичката още,но ми изглежда, че сме почти заедно..26ти септ ми се изчислява термина.
Поздрави на всички други мамчета тук.С миналата бременност не съм повръщала, много рядко ми беше лошичко сутрин и си пийвах сокът от киселите краставички,това ме освежаваше!

# 487
koTanche, децата се нуждаят единствено от много любов. Всичките пари на света не могат да направят едно детенце щастливо, но прегръдката на мама може. И раждането на едно желано дете никога не е глупост и безхаберие, а е най-прекрасното нещо на света. Сигурно съм, че ти също мислиш така. Усещам, че си щастлива от тази бременност и че го искаш това детенце. Е, в такъв случай, давай смело напред. Ние всички тук сме с теб и дори някой да те упрекне, ние ще те подкрепим още повече. Освен това бебчето си има и татко, който го иска и чака, така че ще се справите. А, майка ти със сигурност ще го обикне много  Grinning

# 488
Момичета, този мой корем расте с дни... В 8 г.с. изглеждам вече като много бременна  Shocked Не ям повече, храня си се както обикновено, така че не е корем от похапване. Вярно, че съм доста дребна и слаба и когато забременях бях 43 килограма, ама все пак ми се струва прекалено... Някоя от вас да е така или да е била така при предишна бременност?

# 489
Здравейте момичета... аз днес имах дълъг, изморителен ден... една много скучна служебна среща и много дълго пътуване за пореден път... И съм направо скапана.

Но понеже съм в отбора на повръщащите и то май с най-дълъг стаж (повръщам още от 4 г.с.) да ви кажа аз един лек, който на мен ми носи поне временно облекчение. Взимам един портокал и един лимон, изстисквам им сокчето, прибавям на върха на една кафена лъжичка сода (не пълна, така рава да е), разбърквам го и го пия. Не е най-приятното нещо на земята, но ме поддържа горе долу във форма...

Лека нощ на всички и хубав ден утре!  Hug

# 490
jaded, предполагам това със содата ще помага и на киселините ... newsm78 Мен и те  ме морят много ! 
 И с предишната бременност  имах  страхотно гадене и  киселини ...

# 491
Добро утро на всички бъдещи мами аз оцелях и тази вечер  Embarassedдано всичко свърши бързо за нас повръщащите Naughty Praynig  bouquet целувки и лек ден ви желая

# 492
stels-bels, както и една друга мама спомена и аз от лимоните получавам киселини. С малко содичка нещата придобиват съвсем друг вид Simple Smile

# 493
Добро утро и от мен, хайде на кафенцето  Mr. Green

Содата не е много препоръчителна, защото доста често се получава йо-йо ефекта. Аз първата бременност имах ужасни киселини и само с Талцид ги преборвах, позволен е по време на бременност, стига да не се прекалява.

# 494
Добро утро  Hug!
Мадленка , много апетитно кафенце си ни предложила днес  Laughing Flutter, мерсаж !
За съжаление , не запомних коя от вас беше пост-нала линк към календар за бременността от един руски сайт, но според него аз трябва да съм в 7г.с Shocked, а съм в 6г.с  Thinking, много объркващо ей  Wink
Виждам, че обсъждате повръщането , при мен то е на приливи и отливи , предимно след като се нахраня  Thinking, но ако си взема нещо кисело или с вкус на лимон ми поотминава.
Проблема е при мен непрекъснатото и адско главоболие Cry, не знам какво да правя вече, просто не се търпи.Айран със сол пия с течности се наливам , парацитамол взимам, но нищо не ми помага .Направо ми се реве вече

Общи условия

Активация на акаунт