Новата година е дошла, мама за Септемврийска Точица разбра!

• 25 192
  • 711
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро, тази сутрин ми е от трудните бременски. След ставане реших да изпия чаша топла вода -превенция против запек, но веднага повърнах. Сега с кафето пак така, май ще го оставям. Пийвам иначе по една чашка на ден, но до тук - ще ме поболи една седмица главата и ще мине и това чудо.
Монко/синът ми на 3.8/ не искаше да ходи на детска и трябваше цял театър да разиграя за да тръгне. Той пък упорито ме убеждаваше, че е събота и да отидем в детския клуб , а не на градина Wink. Забавно е. Когато обаче е втора бременност, няма такива като да си полегнеш, да си поспиш до късно, да не вдигаш тежко, да не чистиш... Rolling Eyes. За сега не е страшно, дано като ми стане голям тумбака да се справям пак така успешно.

Дано отмине грипната епидемия, че да можем да си ходим на прегледите.
Tara Wilson Ами сигурно при по-слабичките по-бързо проличава. При мен е леко подут корема, като пред цикъл например.
hope_Ако си отказала кафето може от това да е , ако е така ще отмине. А за седмиците и на мен така ми излиза, но не е смущаващо не се взирай толкова ..подробности.
Поздрави на всички.

# 496
Здравейте момичета !  Hug
 Мен ме боли зъб ужасноо .... От 2 седмици посещавам  зъболекар ....  Cry Умъртвява ми втори зъб вече .... с втази бременност  зъбите ми направо пощуряха да се развалят ...  Cry Confused  А да не говоря  , че от  зъболекарските лекарства ми се повдига ужасно и всеки  момент  аха да  напълня легенчето в кабинета .....  Sick Sick

# 497
Oфффф и аз се каня цяло лято на зъболекар да отида, панорамна снимка исках да си правя, но ще мина без снимка  ooooh!
hope_ пробва ли с Ефаралган 500, на мен само с това ми минава. Пак е парацетамол, но разтворим и се усвоява много бързо.

# 498
  • София/Кюстендил
Здравейте  Hug

Мадленка, благодаря за кафето. Ако е безкофеиново, ще си взема  Simple Smile Някъде четох, че кофеинът за нас не се препоръчвал изобщо...
hope_, няма грешка в календара - ти си приключила шестата седмица и сега реално си вече в 7 г.с.

Да ви се оплача - днес съм с ужасно гадене Sick Разминах се на косъм от близката среща с тоалетната сутринта, но гаденето не спира. Чудя се дали да не си взема Спрайт  newsm78, върти ми се из главата, че действал добре. Някой пробвал ли е?

Хубав ден на всички мами    bouquet

# 499
hope аз съм с мигрена и док ми е изписал парацетамол+диаспорал/прахчета това е магнезии/супер ми помага.а пък аз съм с страшна мигрена.

# 500
hope аз съм с мигрена и док ми е изписал парацетамол+диаспорал/прахчета това е магнезии/супер ми помага.а пък аз съм с страшна мигрена.
Аз съм  с мигрена от  6-7 години... До преди да  забременея  пиех  едни  билкови хапчета "Префемин"  в продължение на няколко месеца , после 1-2 мес. почивка и пак  поднових приема. Бях  много  доволна и мигрената като че ли отшумя.  С  бременността  глава ме е боляла точно  1-2-3 пъти до сега но  не толкова силно както са мигренозните пристъпи  .... Дано не ме боли повече !  newsm78

# 501
Привет и от мен, мами! Няма да питам как сте - явно днес е  Sick ден. При мен гаденето понамаля драстично, сега се случва от време на време, най - вече при вида и дори мисълта за определени храни, признавам, че снощи изхвърлих една порция мусака, престояваща вече втори ден в хладилника, не можах да се стърпя, просто при всяко отваряне на хладилника я виждах и ми ставаше  Sick. Мъж ми трудно го преживя, той много обича мусака милия, ама сам си е виновен, да й беше видял сметката  Laughing. Иначе на мен ми помагаше при гадене солети и айран с много сол и да не оставам гладна, че ако не хапнех ставаше още по - зле положението. Док също така каза, че помагат и обикновените бисквити, но от тях ми ставаше още по - гадно. Една колежка в офиса спомена за някакви свещички и сок от лимон и грейпфрут, но гледам, че сте ги обсъдили вече тези варианти.
Прегръщам ви силно и дано скоро отмине това гадене  Hug

# 502
Момичетааааа,здравейте и от мен!!!!
В средата на месеца се регистрирах в сайта по една неприятна причина,която може по-нататък да споделя.Много неща ме притесняваха и от 23.12.2010г като тръгнах по лекари, та не се спрях до 21.01.2011г.!Това беше един от най-хубавите ми дни.Цикъла ми закъсняваше с около 9-10 дни, последната ми менструация беше на 12.12.2010г. и най-накрая се реших да си направя тест и какво да видяяяя   EFP .Моята втора линийка беше много,много червена,отидох същия ден на лекар,той подтвърди бременност,каза,че съм в 5 гест. и 5 дни и да отида пак след 15 дни и общо взето това беше.Ама аз не мога, хаха ,не знам вие как издържате?!  Grinning Като цяло се чувствам много добре, като изключим, че  неква страшна хрема ме е хванала и вчера бях при личната лекарка тя ми изписа хомеопатични лекарства и билкови капки за нос, вечер понякога имам 37 температура, но не повече,ама много се притеснявам,защото ми е 1-ва бременност и много ми се иска всичко да е наред, моя док. нищо по-подробно(и успокоително)не ми каза.И реших сега в петък да си запазя час при друг пада се да съм 6 гест. и 5 дни, та дано да може той да види нещо повече!!!
Честито от мен на всички бъдещи мами!Ние чакаме нашето съкровище на 18.09.2011г.!!! Пожелавам още мноого мигове да си споделим заедно тук и информацията и опита ,които разменим, да бъдат много полезни за всяка от нас!!!

ПС: Можем да си направим група на СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ БРЕМЕНСКИ музиканти!По този повод поздрав от мен с едно парче: http://www.youtube.com/watch?v=rdEHBBFoXoA

# 503
Здравейте и от мен.Мадленка благодаря за кафето.Точно от такова имах нужда.Желая ви на всички хубав и усмихнат  ден и по-бързо да ви отшуми гаденето и главоболието.

# 504
Хей, farewell, здравей и добре дошла Hug Относно нетърпението - много добре те разбирам, сигурна съм, че и другите момичета те разбират. Аз даже имах чувството, че има световен заговор на докторите срещу всички жени в начална бременност - едно и също казват "Много е рано, елате след две седмици" Laughing
Със сигурност ако отидеш сега на преглед, ще се види промяна - малкото сладурче расте много бързо, но не знам дали няма да е рано да се види пулса и да се наложи отново да чакаш за нов преглед.
Лека бременност ти желая и хубави моменти във форума  Simple Smile

# 505
Добро утро и от мен. Hug
За съжаление не мога да пиша нищо повече за хапчетата Еmil, защото не ми ги доставиха. А обещаха, звъняха да питат и в крайна сметка нищо. Както и да е де, на мен вече втори ден доста ми е понамаляло гаденето, силно се надявам да спра да повръщам вече. И гърдите не ме болят толкова като преди.
Сега звънях да питам как са изгледванията от цитонамазката ми и микробиологията. Всичко е точно, сега остава да чакам 15-ти февр, когато съм пак на ехограф. И аз нямам търпение вече, много бавно ми минава времето. А и сега като се крием от грипа сме си постоянно с малката в къщи и се моля да не лепнем нещо, съвсем бавно ми минават дните. Ама само да сме здрави  Hug

# 506
Добро утро и от мен Simple Smile, то е вече добър ден де Mr. Green .
Вие пак имате някакъв избор, а тук за да отида преди 12 г.с. на ехограф трябва да е с изричното указание на лекар и то при изключително сериозни обстоятелства Rolling Eyes .
Днес се обадих и на частно, ама не би... чак на 14.03 ми е ехо-то Crossing Arms .

farewell, сватбата ни беше на тази дата.
А по-горе четох за мама с термин 20.09.-моя РД. Mr. Green

# 507
Здравейте, бъдещи септемврийски мами! Приятно ми е да се присъединя към отбора. С моя бебо вече сме в 9-та седмица и се чувстваме много добре заедно. Искам да добавя, че на Коледа наистина стават чудеса! Мен лелката трябваше да ме посети точно тогава, а то... какво стана?! Вместо нея се появи бебо Simple Smile! Лека бременност на всички ни и успешен финал (както ми пожела и моя гинеколог Simple Smile)!

# 508
Koketka_majoretka Благодаря за топлото посрещане!
ВасиТу защо не можеш да ходиш на ехо?
Между другото имате ли идеи какво да правя с хремата и болките в гърлото?А исках да питам също, мислите ли,че е нормално от време на време (рядко и за много кратко) да усещам дискомфорт ниско доло в корема, като че ще ми идва?

# 509
farewell, добре дошла!
Ако изчетеш темата от край до край ще видиш най-разни и разнообразни описания точно на болките, които описваш Simple Smile Както и на много други неща, които те очакват Simple Smile

А колкото до лекарите: зависи най-вече от човека. Мен първият доктор за 3 минути преглед ме отпрати по живо по здраво със същите думи, както теб, а и много други мами.

Виж този, при който се записах сега, ми обърна много внимание, а бях точно като теб в 6 седмица, началото на 7. Тогава видяхме и сърдечен тон, поговорихме си и за други неща...

Виждам, че си от Пловдив, при кой лекар се записа?

Общи условия

Активация на акаунт