Новата година е дошла, мама за Септемврийска Точица разбра!

• 25 205
  • 711
  •   1
Отговори
# 525
Оф, и аз мисля, че от прекалено четене човек може да се побърка. Затова последните дни съм го свела до минимум. Не че не съм изчела вече достатъчно, за да спя неспокойно...
Докато съм на работа, се стремя да си намирам възможно най-много, за да не се разсейвам със страховете си. От друга страна ми се струва все пак задължително човек да е информиран за основните рискове.

# 526
Аз пък ако има как и БХС не бих си правила, ама докторката иска Wink. Колко от вас биха махнали бебето, ако излезе повишен риск, това си е само статистика в края на краищата Peace

# 527
Добре дошли и  на новите мамчета , дето от  първия път  са хванали  .... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
 И аз съм от тях ... Whistling Whistling Whistling Докато решихме , че ще бебеправим и хоп с един изстрел ... Embarassed  - същия ден ми е бил първия плодовит  ден ... Е , да .... видяхме ,че е така  Joy

# 528
Аз пък ако има как и БХС не бих си правила, ама докторката иска Wink. Колко от вас биха махнали бебето, ако излезе повишен риск, това си е само статистика в края на краищата Peace
Ами  ако ми покаже повишен риск  задължително ще си направя амниоцентеза ...

# 529
и аз също ще правя амиоцентеза ама до 22.02 не се приемам за бременна/тогава съм на преглед в фемина/.Преди 7години ги нямаше тези щуротии сега все по модерни изследвания има дето май само ни плашат.ако някой сега ми каже хайде на пустинен остров без доктори и изследвания смятайте че тръгвам

# 530
ако има голяма вероятност да е увредено детете сигурно ще го махна,незнам  Rolling Eyes
но дано да нямам тикива мисли  Praynig

# 531
Привет,мамчета!
Добре дошли на всички нови бременилки Hug
Гледам,че пишете за вродените маформации-аз определено смятам да се възползвам от всички възможни изследвания за това,понеже все пак съм на прага на 38-мата си година и рисковете при мен са доста завишени,поне според писанията,които съм чела.Това обаче в ниаккъв случай не ме отклонява от мнението ми,че независимо какво правим,всичко е Божа работа.Чела съм и съм чувала за случаи на жени,които по време на бременност са преминали през всичкия ад на редица задължителни и препоръчителни изследвания за откриване на вродени маформации и въпреки всичко раждат увредени деца...Да не дава Господ! PraynigСпоред мен,ако тялото,умът и душата на човек за чисти,няма от какво да се бои излишно Peace
Момичета,аз днес реших да си поговоря с дъщеря ми за бъдещата ми бременност и...опасявам се,че никак,ама никак не мина добре CryОтначало започна добре,но по някое време не знам какво точно се обърка,просто ми заяви,че нито смята да ме подкрепи,нито да ме насърчава за аборт-решението било лично мое и нея не я интересувало какво ще правя CryСтори ми се,че усетих коктейл от ревност,страх,срам и...всякаква липса на желание за разбиране.С две думи,каза ми да правя каквото искам!Тя скоро щяла да се маха от тук/понеже смята като завърши,да заминава да учи в чужбина/и моят бъдещ семеен живот изобщо не я интересувал,както и бебето,с което по нейните думи,изобщо нямало да има каквито и да било контакти!!! CryДе да беше само това обаче.На нова работа съм от 3 месеца и съм на временен ТД.Работата ми е свързана с с изключително тежко физическо натоварване и ще се наложи още в тия дни да изненада шефа с бременността си.Страх ме е,че нямам никакви законови протекции CryРаботя в Лидл,а те са ужасни монополисти и това,което им се удава най-добре е да стресират излишно служителите си Cry Днес споделих с някои колеги новината от бременността си и бях повече от приятно изненадана от радостта и подкрепата им...Със шефовете обаче определено няма да е така...
Ще се побъркам,момичета...Таткото ме испокоява и ме подкрепя изцяло,поне засега,но аз ТРЯБВА да работя заради дъщеря си CryСрам ме е да го кажа,но буквално съм на крачка от дефинитивното решение за аборт...Имам усещането,че ще объркам живота си тотално Cry
Съжалявам за песимистияния пост!Знам,че никой няма нужда от това точно сега,но...имах нужда да споделя с някого,а знам,че вие бихте ме разбрали на 200%.
Прегръщам ви силно и пожелавам по-малко гадене и всякакъв бременски дискомфорт на всички! Hug

# 532
Уффф....ама с колко граматични грешки съм си постнала настроението.... Embarassedизвинете ме всички!

# 533
  • София/Кюстендил
Ох, КоТанче, нямаш си представа колко те разбирам, поне що се отнася до дъщеря ти... С големия ми син са почти набори. Не знам как ще му го кажа. Той и без това понесе много тежко раздялата ни с баща му преди пет години. Остана да живее е него. Не искаше да ме вижда или да говори с мен допреди няколко месеца  Cry Едва на втори януари тази година се срещна за първи път с приятеля ми... И сега, като разбере, че съм бременна... Страх ме е да не скъсам окончателно тази толкова тънка връзка, която успях да възстановя между мен и него към момента...

А що се отнася до това да направиш аборт заради някакви си шефове  Shocked Защо казваш, че нямаш никакви законови протекции? За какъв срок е временния ти ТД? Може би има начин да се измисли нещо  Thinking

Стискам ти палци да намериш в най-скоро време разрешение на проблемите ти, за да се радваш на бременността си  Hug

# 534
Котанче  Hug
Недей така песимистично, за дъщеря ти предполагам новината е шок, но със сигурност след като премисли ще приеме малкото човече. За шефовете ти не знам, но със сигурност закона те пази при положение, че към датата на обявяване на новината си записана на ЖК, но не съм сигурна, защото си на временен трудов договор. Тук може да зададеш въпроса си или да видиш дали има подобен казус като твоя. Сещам, че в сйта на КНСБ, преди време имаше адвокати, които отговаряха на всякакви въпроси. Искрено се надявам всичко да се нареди при теб  Hug. Не бързай още с обявяването на новината.

Хубава и спокойна вечер на висчки  Hug

П.П. Котанче, до сега се рових и видях, че ако си на временен трудов договор не се ползваш със закрила. Колко време ти остава на временния договор, ако успееш да скриеш от тях и ако те прехвърля междувременно на постоянен, може и да е решение  newsm78

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 22:15 от Мадленка

# 535
Котанче,ти си зрял човек и ще се справиш HugУбедена съм ,а и ти го знаеш ,че щерка ти ще си промени мнението като види бебенцето.Пък и тя като отиде да учи ти и съпругът ти без детски усмивки ще сте като  Куку и Пипи  Simple Smile Ще се справите ще видиш.Наистина се поразрови за правата си ,защото Лидл са чуждестранна фирма в България и нещата са по различни, от колкото с родните ни фирми.Горе главата   bouquet

Според мен, тук сме да се подкрепяме във всеки един момент и не ни товариш с нищо  spoko

# 536
jaded ,според мене е по-добре да изчакаш малко да отшуми тая епидемия,тъкмо ще имаш време да се поинтересуваш малко за някой читав доктор, пък и предполагам, че ще е свързано с дооста чакане, сред хора болни от грип и не е много хубаво да стоиш там?!
Пък аз също ще питам тук-там и все ще намерим някой. Simple Smile

# 537
Мили момичета,нямате идея колко се радвам да видя,че ме подкрепяте тук!  Hug Heart Eyes
Независимо че не се познаваме,всяка една от вас внася светлинка в душата ми и ми дава надежда Heart Eyes
Marpen,проблематиката ти ми е до болка позната!!!След развода ми се наложи години наред да си търся късмета в Европа и дъщеря ми живееше при баща си,докато отсъствах,понеже не искаше да живее с никоя баба.Впоследствие така беше свикнала да живее с него,че едва я накарах да се премести да живее при мен и майка ми,когато се прибрах от Норвегия окончателно.Няма да повярваш,но буквално я умолявах на колене да се пренесе при мен,а тя дори не подозираше каква мъка ми причинява,живеейки на 10 минути път от мен SadНо децата са такива-егоисти и манипулатори,колкото и да не искаме да си го признаем.Знаеш ли,само времето решава подобни проблеми-просто нещата ще се наместят от само себе си,без излишни драми.В такива ситуации е най-добре да не насилваме нещата,а да ги оставим да се слуват по естествен начин.В крайна сметка,природата не търпи празно място Heart EyesСинът ти ще приеме както теб и приятеля ти като едно цяло,така и бебето,просто му дайте време.От възрастта стават по-ревниви и сръдливи,а и по-егоистично настроени към собствените си интереси.Ето я и моята красавица например-иначе е прекрасно и много мъдро същество,но понеже в момента се чувства застрашена,макар и напълно излишно,придава фасони и се прави на обидена....А колко пъти сме говорили с нея,че всеки има право да търси щастието си до край.Остави нещата на съдбата-тя ще се погрижи за всичко! Hug
Мадленка,diana_val4eva,сърдечно благодаря за дадената сила!Така или иначе ще се наложи да кажа в работата за състоянието,в което съм,пък да правят каквото искат.Някак си не ми се вярва да ме изритат като куче,но нищо не се знае.Имаме и гореща линия за контакти с психолози и социални служители от Бг,които помагат при решаването на по-сложни казуси и в крайна сметка,ще потърся правата си чрез тях,ако трябва. Peace
Лека и мека засега на всички,мили мамета! Heart Eyes

# 538
Котанче,е с такива позитивни мисли се живее добре и спокойно .Прегръщам те и да погалиш малкото тумбаче Simple Smile

# 539

Стори ми се,че усетих коктейл от ревност,страх,срам и...всякаква липса на желание за разбиране.С две думи,каза ми да правя каквото искам!Тя скоро щяла да се маха от тук/понеже смята като завърши,да заминава да учи в чужбина/и моят бъдещ семеен живот изобщо не я интересувал,както и бебето,с което по нейните думи,изобщо нямало да има каквито и да било контакти!!! Cry
Ще се побъркам,момичета...Таткото ме испокоява и ме подкрепя изцяло,поне засега,но аз ТРЯБВА да работя заради дъщеря си CryСрам ме е да го кажа,но буквално съм на крачка от дефинитивното решение за аборт...

КоТанче, не се притеснявай, предполагам,сама знаеш, че бременността, раждането и целият път, който ни предстои да изминем с малките ни съкровища, го прави безценен.Приеми, че понякога се случва така, че Господ се смее на плановете ни и обича да ни изненадва, за да ни напомня, че не сме ние тези, които можем с лека ръка да ги решаваме тези неща.
А за дъщеря ти напълно нормално е за нейната възраст да реагира така и като свикне с това, че семейството ви ще се попълни с още един малък човек, ще бъде много щастлива.
От теб сега се иска само да си спокойна, пък нещата ще си дойдат на мястото.Силно вярвам в това!!!!
Гушки на всички, от мен!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт