Новата година е дошла, мама за Септемврийска Точица разбра!

• 25 177
  • 711
  •   1
Отговори
# 630
Аз засега бих се отчела само с гадене и разни други есктри.
Мен сякаш основно вечер ме хваща, ама направо някой път ми де да  Sick .
Но знам, че е хубаво и се дължи на висок прогестерон (така четох  Embarassed ) .

# 631
  • София/Кюстендил
Здравейте майчета  Hug

Как сте днес?
Гледам проблемите с началниците обсъждате. Аз не мисля, че ще имам проблеми, все пак фирмата, в която работя, спазва много стриктно всякаквите му там законови разпоредби. Дори ме осигуряват на реалната ми заплата  hahaha Но все още н съм казала на никого. Пусти суеверия  Blush

КоТанче, решението наистина не е само твое. Обсъдете го спокойно с таткото. Убедена съм, че ще вземете най-доброто и за двама ви решение. Но тайничко се моля да си избиеш от главата всякаква мисъл за аборт

На всички нови мами  welcome

Аз да ви се оплача - както до преди седмица нямах никакъв апетит, така сега ме гони направо вълчи глад. Едва ли не постоянно съм гладна, само дето нощем не ставам да опустошавам хладилника. Направо се плаша от себе си. Ако продължавам така, към септември вече сигурно ще се търкалям  Joy

Много гушки за всички  Heart Eyes и не се преработвайте. Все пак е петък  Grinning

# 632
Snowwhite радвай се и дано така да е до септември. Аз първия месец също бях като теб, но след това не ме питай. То не е гадене, повръщане, безсъние, апетит нямам....

Котанче аз също мисля, че трябва да го обсъдиш с мъжа ти, а мисълта за абортта го изключи, но все пак това е ваше решение ние просто си казваме мнението.

Целувки на всички.

# 633
Здравейте на всички, днес за мен е много важен ден, защото моето слънчице става на 4 годинки. Hug
Иначе аз съм малко по-добре от вчера до сега не съм повръщала, а това си е много нещо за мен предвид предните дни.Вчера бях на преглед , вече си имаме сърдечна дейност и всичко засега е наред Hug
Желая ви хубав ден на всички Hug

# 634
  • София/Кюстендил
Честит Рожден Ден на Вани, Елица. Да ти е жив, здрав и много-много щастлив, радост за мама и тати!

А на теб, честито сърчице!

# 635
Вани, newsm59  Gift  uraДа си живичко и здравичко дете и да си палуваш на воля Mr. Green
Ели,да ти е живо и здраво детенце и на есен още по щастлива мама  :bouquet
:

# 636
Честит празник мила да ти е живо и здраво детенцето много да палува и да щурее Mr. Green  bouquet smile3525 newsm59  ura

# 637
newsm59 Честит рожден ден на Вани на Елица. Да расте много здрав, умен и щастлив, а на есен да стане един прекрасен батко и много да помага на мама newsm59

# 638
Благодаря ви много за хубавите пожелания момичета Hug

# 639
Момичета, ей сега чак успях да се освободя, днес като за петък имаше порядъчно работа. Нахвърляла съм набързо разпоредбите от Кодекса на труда, които касаят бременни жени:

Бременна работничка или служителка както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро може да бъде уволнена с предизвестие в следните случаи:

1.   При закриване на предприятието;
2.   При отказ да последва предприятието или неговото поделение, в което работи, когато то се премества в друго населено място или местност;
3.   Когато заеманата длъжност трябва да бъде освободена за възстановяване на незаконно уволнен работник/слугител, заемал преди това същата длъжност;
4.   При обективна невъзможност за изпълнение на трудовия договор;

Без предизвестие бременна работничка и служителка, като и такава в напреднал стадий на лечение ин-витро може да бъде уволнена само в следните случаи:

1.   Когато работничката/служителката бъде задържана за изпълнение на присъда;
2.   При дисциплинарно уволнение – в този случай се изисква обаче предварително съгласие от компетентната инспекция по труда

Работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време

Работодателят не може да възлага, както и да задължава бременни жени и кърмачки както и работнички и служителки в напреднал етап на лечение ин-витро да извършват работа, която излага на опасност или застрашава сигурността и здравето им.

Бременната жена или кърмачката както и работничката и служителката в напреднал етап на лечение ин-витро може да откаже изпълнението на работа, която е определена като вредна за здравето на майката или детето или за която след оценка на риска е определено, че представлява съществен риск за здравето на майката или на нейното дете.

Работодателят не може да командирова бременна жена, работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро и майка на дете до 3-годишна възраст без нейното писмено съгласие.

За съжаление от тази закрила не се ползват жените, които са на трудов договор със срок за изпитване.

elica2007, чудесни новини - днес имаш двоен повод за празнуване. Честито сърчице на малкото слънчице, Честит рожден ден на голямото слънчице - пожелавам му много здраве, щастие и незабравимо детство   party023

котанче, мила, ти си знаеш най - добре как се чувстваш, но подкрепям момичетата. Поговори с таткото, сигурна съм, че и той изживява много тежко момента. Относно дъщеря ти - като че наистина реагира малко егоистично, не исках да го казвам, но ако нейното държане е проблемът да задържиш бебето, трябва сериозно да се замислиш над това - малко като шантаж ми се вижда. Но в крайна сметка ти си човекът, който ще вземе решението. Силно се надявам да дадеш шанс на малкото буболече, което расте в теб и се надява на твоята топлина и обич. Прости ми за по - резкия тон  Hug

П.С. Забравих да допълня, че от всичките видове защита и права по Кодекса на труда, бременната жена се ползва след надлежното уведомяване на работодателя си. За това бях писала по - напред в темата.

# 640
Честит Рожден Ден на Вани!!! ДА расте здраво,щстливо и весело дете!Много да радва и слуша мама и тате![/color][/b] newsm59 nbirthday newsm67  Gift  party023  bigdance2 Tada

Момичета аз минах през АГ-то и бременността ми се установи,но още е рано за сърдечна дейност.След две седмици пак ще ходя.Надявах се да видим и сърчице,но ще почакам.Точицата ми е 6.5мм и според УЗ съм в 4 седмица и 3 дни newsm12 и термина ми излиза за 4.10.Нали няма да ме изгоните от темичката PraynigОбещавам ако всичко се развива по план да родя септември  smile3521 smile3521 smile3521

# 641
минавам да споделя това с вас, от преди час е  Simple Smile

# 642
Елица, да сте живи и здрави с малката хубавица Вани и с всички любими твои хора nbirthday  party023  Весело изкарване на празника!!! bigdance2
КоТанче, мисля, че ти дълбоко в себе си знаеш отговора на своя въпрос "да или не?" Вслушай се добре във вътрешния си глас като оставиш обстоятелствата настрана. Когато извадиш отговора на бял свят, го приеми и го защитавай пред който и да ти се наложи (в единия случай пред дъщеря си, в другия - пред мъжа си). Това с бъдещо дете е доста по-сложно от казуса на кой да угодя - гледай себе си. Не се страхувай, това което чувстваш е най-правилния отговор за теб. /за протокола - психолог съм/
angel_sin, страхотна снимка,  една от най-романтичните снимки в живота на жената  newsm03
Поздрави на всички бременни коремчета и големи  bombs

# 643
Здравейте не всички Simple Smile Два дена имах много работа и нямаше как да се включа при вас, чак ми домъчня...

При мен повръщането не спира, като по график съм - имам си няколко часа през деня, в които почти неизбежно повръщам. Рядко успявам да го предотвратя. Но някак свикнах и вече съвсем търпеливо и стоически го понасям  Joy

При нас сексът е мираж  Joy, изобщо не се сещам за такова нещо. Но и като ходихме на доктор, той препоръча, докато мине 12 седмица, да изчакаме. В това отношение нямам проблем с приятеля ми, пък и беше с мен и го чу лично от лекаря. Но и той си ми е прекрасен по принцип и проявява огромно разбиране и грижа към мен във всяко отношение, така че аз се надявам по-скоро да ми дойде желанието, че се чувствам странна сама със себе си така Simple Smile

За работата нямам проблем, осигуряват ме на цялата ми заплата, единствено се чудя понеже част от заплатата ми е бонусна, как ще се смята при определяне на майчинството  newsm78?

котанче, досега не се включвах, защото аз съм била в ситуация да взимам такова решение и знам колко е трудно да направиш такъв избор. При мен нещата стояха малко по-различно, тогава бях на 18 и в случая при мен изборът беше между семейството и бебето. И искам да ти кажа, че единственото, което определи решението ми, беше отношението на таткото към мен, а съответно и към бъдещото му дете. Не съжалявам за решението си, но и няма ден от живота ми, в който да не се сещам, че никога няма да родя първото си дете. Няма да е лъжа, ако ти кажа, че и до днес много ме боли, защото за себе си, ако изключа всички външни фактори, много го исках това бебе. Мисълта ми е, че това решение е и на двамата родители и според мен определящи трябва да са вашите отношения. Ако се обичате и искате да отгледате едно дете с любов и грижи, смятам, че всичко друго е от второстепенно значение. Семейството ти винаги ще ти е семейство и рано или късно ще те подкрепи в решението ти. Разбира се това си е лично мое мнение.

# 644
  • София
Честит Рожден ден на Вани ,детенцето на Ели! Да ви е живо и здраво!

Общи условия

Активация на акаунт