Новата година е дошла, мама за Септемврийска Точица разбра!

• 25 184
  • 711
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета   bouquet
Пожелавам ви един хубав петъчен ден, без всички "прекрасни екстри", които имаме!  Hug
stels-bels ти Ентеросан през устата ли взимаше, защото има и вагинални таблетки, които лекаря, който ми ги изписа /тогава не бях бременна/ не беше на 100% сигурен дали може да ги ползвам.   newsm78 А дали може да се правят промивки с разни отвари? ...толко много въпроси, и съм си ги записала даже в тефтерчето, само дали лекаря ще бъде така любезен да ми отговори на всичките  Laughing

# 616
Влизам само набързо да кажа, че по - късно през деня ще се опитам да направя едно кратко резюме относно закрилата на бременните и майките с малки деца.
izza, трябва малко повече подробности - договора със срок за изпитване ли е, срочен ли е - ако да, по кой член от Кодекса на труда.
tedi_puh79 fingerscrossed

# 617
Здравейте и от мен,бременни сладури такива Hug и добре дошли на новите попълнения сред нас Hug
Ама колко много сте изписалииииии....Четох,четох и сега ми се разми малко на кого какво трябваше да напиша  Joy
Ирис,това,дето си го публикувала,е абсолютно вярно,поне що касае мен BlushАз преминах през всичките тези фази с майка си и наистина всичко е точно така....Адски права си и относно това,което си писала към мен като цяло и никак не си рязка PeaceИмам нужда от точно такива хора в момента HugДа не говорим,че вчерашният ден беше наистина много фатален за връзката ми с таткото и докато до един момент казваше,че независимо какво решение ще взема,той ще застане зад мен и ще поеме отговорността за всичко,по едно време вече му прекипя от драмтизма ми и директно ми каза,че нямал нужда от такъв егоист като мен до себе си и че ако наистина държа на него и на тази връзка,редно е да се замисля до къде ще ме отведе този аборт.Лично той се чувствал много обиден от факта,че не се решавам да родя това дете,което е плод на общата ни любов.Понеже сега правим довършителни ремонти в новото ни жилище,аз живея при майка си с детето и...снощи след всичките тези плеяди се разделихме много лошо....Той определено заяви,че започва да си задава редица въпроси за всичко между нас...Ще видим какъв ще е резултатът след всичко това.
Marpen,с теб имаме абсолютно сходни проблематики и накрая май наистинна ще е забавно да срещнем тийнейджърите,за да видим какво ще последва GrinningАз вчера отново поговорих с моята красавица и общо взето мина като на високо ниво...Само дето наистина тя е твърдо против тази бременност,която явно много я притеснява в чисто психологически аспект,незаивимо че твърди,че не й пука.Обясни ми,че е нормално да е притеснена,понеже до този момент е била сама,а сега изведнъж е на път да има друго същество,което на всичко отгоре ще е с цели 18 години по-малко то нея....Ох,определено е много сложно и не знам как ще избутам всичко това.имам усещането,че започнах да живея в някакъв безспирен кошмар,създаден от самата мен...Като че не съм готова да платя толквоа висока цена,за да родя това дете....Загубих вяра в себе си и изпитвам лоши угризения Sad Вчера бях на лекар и ме видя на УЗ-констатира бременност и като усети,че имам колебания,каза да ида ако трябва във вторник да абортирам.Така че,имам няколко дни за размисъл Blush
Гледам,че засягате темата с либидото.Май при всеки е индивидуално,но по принцип при бременните наистина е завишено сексуалното желание поради високите нива на естроген.Аз засега поне нямам проблеми с либидото и дори секса е по-хубав от преди...някак си съм по-чувствителна сякаш...не знам точно.Предполагам,че тези,при които липсва желание,нещата са по-скоро свързани с някакви вътрешни опасения да не загубят бебока.Всичко се свежда до нежния и внимателен акт. PeaceВярно е обаче,че ако има наличие на рискова бременност,в първия триместър се налага въздържание.Аз обаче бих се консултирала с АГ-то си.
Поздравления на всички мамета с успешно преминалли прегледи и добри резултати! Heart Eyes
Извинявам се за дългия пост... Crazy
Ставам засега и прегръщам всички!!! Heart Eyes Hug

# 618
Котанче искрено се надявам да вземеш правилното решение не само за теб, а и за вас двамата. С риск да ми се обидиш, но таткото е прав, той също има право на мнение, той иска това дете. Представи си, че ти искаше да го задържиш, а той не те подкрепя и иска да го махнеш.... Поговорете още веднъж, по-спокойно, не на празно хората са казали "Утрото е по-мъдро от вечерта."
Каката определено реагира доста егоистично, но се чувства много застрашена от малкото неродено същество и както са ти казали момичетата по-напред, като се роди бебо тя няма начин да не го обикне.
Силно те прегръщам и изпращам положителната си енергия  Hug

# 619
Зузанка ,
Ентеросан -  само през устата. Вагинални таблети  вече няма - мисля , че не се произвеждат . Peace Naughty
 Промивки на влагалище без консултация  с лекар  не бива да се правят !

# 620
  • София
 koTanche - не съм тази дето ще ти казва какво да прави, но един съвет радвай се че на прегледа са ти установили бременност и че вс. ти е наред. Въобще не си мисли тези глупости да махаш дететто. За бащата е нормално да се сърди и си е прав както ти пишеше и една др. мама.
Пак ще ти кажа радвай се че всичко ти е на ред и са ти установили бременност, защото при мене въобще не се знае дали е наред всичко( в нач. на темата съм писала за какво става въпрос). Знаеш ли как искам да съм на твой то място и да мисля да ли да го задържа или не, но  засъжаление няма да мога данаправя  правя този избор.
Извинявай ако съм малко по-груба, но за мене това да направиш дете  съзнателно и после да мислиш да ли да го махаш е недопустимо.

# 621
dyndla, спокойно, ако имаш предвид, това, че имаш ниски нива на Прогестерон се контролира с хапчета, а и след 13-те седмица плацентата вече си го произвежда сам. Так, че стискай кълки докато не не влезеш в 4-ти месеци тогава ще ти е по-спокойно  Hug

# 622
ами договора ми е по чл.67,ал.1,т.1 КТ във връзка с член 70  и е със срок на изпитване за 6 месеца а тези месеци изтичат на 07.04.2011 благодаря ви много за помоща  bouquet

# 623
Котанче, и аз нямам право да ти казвам какво да правиш. Но ако трябва да съм честна, самата дума аборт в целия ти пост направо ще ме разплаче.  Пустият ми страх и притеснения ме тласкат да чета много тежки истории на момичета , загубили децата си . Няма такова болка и мъка и се моля всеки ден да не се случва с мен, защото не знам дали ще го преживея. И знаеш ли, моята майка също е искала да ме махне, но вечерта преди деня за аборта е сънувала сън, който я е спрял .
Да ти кажа седя и си мисля, как просто нямаше да има на този свят . Вярвам,че и тя го мисли, понякога.... А за финансово положение ако си говорим, може би от всички нашето семейство е с най-неизгодни позиции, да не кажа плашещи перспективи.
 Дано вземеш най-доброто решение за себе си и за хората, които обичаш.
Дано не съм те засегнала с нещо   bouquet !

# 624
Честит петък на работещите  smile3558

Добре дошли на новите мами  welcome

Котанче, според мен основната ти грешка е че си поискала разрешение от дъщеря си. Забрави ли че ти си родителя? Ти си тази, която взема решенията. Освен ако и ти не се страхуваш да родиш.
Ако е така може би ще е по-добре да обсъдиш истинските си страхове с таткото и да му дадеш възможност да те успокои по един или друг начин.
Не знам, какво друго да те посъветвам. Дори не мога да ти кажа, че решението да убиеш или не бебето е само твое, защото не е.

# 625
Здравейте!

Има ли други като мен, които нямат никакви оплаквания и симптоми (с изключение на закъснението)?

Днес даже си направих още 2 теста, че взеха да ме обземат съмнения дали първите 2 теста са били верни - пак са положиетелни Simple Smile. Но все така нищо ми няма - то така беше и с първата ми бременност...

Днес сутринта даже ходих на фитнес - тичах, правих си обичайните упражнения, без коремни преси (въпреки че според треньора, с който тренирам понякога, няма нищо страшно при нормална бременност да се правят коремни преси до към 10-11 седмица). Ама страх ложе пази Simple Smile. Но се чувствам отлично, дано имам сили да спортувам колкото може по-дълго, че ми липсва иначе.

В мойта работа, слава богу, нямам проблеми с майчинството. Имам 1 година платено майчинство, което е много добре, в сравнение с други страни в Европа. После детските градини са от 1 година на детето, и са много добри - първото ходи с голямо желание и научава много неща там.

Приатен ден на всички и по-малко болежки!

# 626
котанче каквото и да решиш ние сме с теб но добре си помисли мила да не съжаляваш после Прегръдка и от мен  bouquet

# 627
snowwhite, радвай се че нямаш бремени екстри. Дано все така и да ти продължава  Praynig

И аз нямам проблеми с работата. Майчинството ми свършва на 17.02. После ще си взема натрупаните 85 дни платен отпуск. А после ако съм добре може да поработя един месец  Grinning .
Стажа ми е 264 месеца, но ме осигуряват на минимална заплата и ще продължа да си вземам по 240 лева. И ние не сме добре финансово, но да сме живи и здрави, другото ще се нареди все някак.

# 628
то и аз сигурно няма да имам проблеми работя в голям завод където законите се спазват стриктно но аз да съм информирана добре и ако се наложи да знам да си търся правата smile3525 smile3525

# 629
snowwhite мила радвай се че нямаш никакви симптоми нормално е всеки организъм е различен радвай се на своята безпроблемна smile3521 бременност целувки от мен

Общи условия

Активация на акаунт