Новата година е дошла, мама за Септемврийска Точица разбра!

• 25 196
  • 711
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте мили мами!
Днес ми е ужасен ден,цял ден ми е лошо и много отпаднало,гади ми се и ме боли главата...кръвното ми е 87/47 и какви ли опити не правих да го кача малко но не ми се получи...отгоре на всичкото шефа ми се обади да ми каже,че трябвало да поговорим,той знае,че съм бременна, страх ме е че ще ме уволни Cry,а ние все още сме поднаем,тъй като апартамента ще е готов малко преди да се роди бебчо....ужасно съм притеснена и нз какво ще правя без работа Cry...извинявайте,че ви занимавам с мойте проблеми,но просто в монета няма с кой друг да споделя и вече откачам Cry

# 586
  • София
kat_kat ако си на постоянен трудов договор няма от какво да се притесняваш ,тъй като по закон нямат право да те уволнят

# 587
kat_kat ако си на постоянен трудов договор няма от какво да се притесняваш ,тъй като по закон нямат право да те уволнят
Попринцип да,но той винаги може да направи нещата така,че да ме накара сама да напусна....в момента съм сервитьорка,тъй като ми остава една година докато завърша,уча редовно и това е единствената работа,която ме устройва....може да ме натовари до такава степен,че аз самата да не мога да издаржа в това състояние...не трябваше да му казвам,трябваше да крия докато мога и да си тарся друга работа,но аз реших,че трябва д го уведомя..така ми се пада сега Cry

# 588
Не мисля , че ще те уволнява или ще те принуждава  сама да напускаш ...
 И моя шеф научи  новината и  все още си мълчи , но аз знам , че разговорът ни ще е в най-скоро време !
 newsm78

# 589
Не мисля , че ще те уволнява или ще те принуждава  сама да напускаш ...
 И моя шеф научи  новината и  все още си мълчи , но аз знам , че разговорът ни ще е в най-скоро време !
 newsm78
Дано всичко да е ок,защото нз иначе какво ще правим за момента...все пак не са малко разходите наеми,сметки все пак сега изследвания прегледи,те вярно,че и нашите ще помагат,но все пак не може само на тях да разчитаме
Дано и при теб всичко да е наред с твоя шеф...и извинявам се отново че ви занимавам с мойте си проблеми

# 590
Здравейте мами Simple SmileНа новите  тумбачета добре дошли!

Момичета, чета ,че си говорите за шефове и техни намерения.Наистина по закон ,никой няма право да Ви бутне с пръст ,има и синдикати,които много обичат такива шефове #2gunfire В повечето случаи разговора започва :Сега какво ще правим,кога ще излизаш по майчинство, че да знам кога да си търся заместник или ще се справиш ли ?Не е казано ,че ще се уволнявате .Пък и доколкото знам майчинството го плаща държавата ,не работодателя!90% от заплатата на ,която са ви осигурявали взимате първата година,а втората всички взимаме по 240 лв няма значение ,че си взимала 500 лв или 5000 лв.

# 591
Здравейте момичета!
Много ми е пирятно вечер като се прибера да седна и да прочета какво сте писали през деня и толкова се радвам като сте били много активни  Grinning Имам чувството, че съм била на кафенце с вас и сме си бъбрили сладко и дълго... разкош   Grinning

По върпоса за секса... ми аз си имам желание и то много.  А самия секс ми е даже по-хубав от преди, сякаш тялото ми е много по-чувствително и дори леко докосване ме разтърсва. Даже какво докосване, само като ме погледне и ми омекват краката  Simple Smile

kat_kat, ако си на постоянен трудов договор, трябва да уведомиш писмено работодателя си за бременността и не може да те пипне. Писмено значи писмо и медицински документ (ще го поискаш от гинеколога си). В писмото ще пишеш, че прилагаш документа от доктора и, за да си сигурна, че няма да го изхвърли и после да каже, че не си му давала документ го прати по пощата с обратна разписка (тогава на теб ще ти върнат бележка че той го е получил). После Кодекса на труда ще те пази - няма право да ти дава нощни смени (ако има такива в заведението) и т.н., а ако те претоварва и тормози - отиваш при гинеколога и си взимаш болничен. Предполагам, че те осигуряват на някаква малка сума, но с болничен поне ще взимаш нещо, а ако напуснеш няма и това да получаваш. Ако още нещо те интересува, съм насреща. Аз имам адски гаден шеф и съм проучила всичко по темата, за да знам как да се защитавам  Simple Smile

# 592
Ама ,защо винаги завършвате постовете си с извинявам се #Crazy #Crazy #CrazyТова е форум и всички ще споделяме радост ,болка ,мъка ,повръщане ,дебелеене нервни изблици и куп още щуротии.Който не иска да чете, не чете и готово Стига с това извинение бе мами ,ама ще се шамаримеееееее smile3502

# 593
diana_val4eva е много права - НОИ плащат и болничен и майчинство. Работодателя не плаща нищо.

А за процента - да 90% от среднодневния осигурителен доход, но не повече от среднодневния нетен доход, така че на практика е по-малко от 90%. Ако искате да си изчислите майчинството или болничния, ето тази блог ще ви помогне. Има примери в табличка и всичко става ясно, а и човека отговаря на въпроси   http://осигуровки2011.com/?page_id=219

Само да обърна внимание, че от 1-ви януари тази година за база за изчисляване на майчинството се взима предходен 18-месечен период, а не 12 месечен, както беше до сега.

# 594
Здравейте, момичета,
да се запиша и аз, първа бременност, термин 09.09 - историческа дата Wink. Имам си всички екстри засега - гадене, повръщане, които в някои от дните са по-силни, в други не ги усещам изобщо. чимам чувството, че е и на психологическа основа - като ми е криво ми става и лошо.
Може ли някой да ме посъветва за ЖК в района на Красно село, Лагера? Че не са ми ясни много докторите тук.
Аз записах за ФМ във Фемина, много съм доволна от д-р Цолова, и имата много добра апаратура там, което си е голям плюс.
Много се радвам, че тук мога да споделя вълненията си с вас.  Hug

# 595
Чук-чук,Яйчице,
имаш ли си сърчице??? newsm17
На 31-ви  пак съм на преглед и вече имам чувството ,че чакам цяла вечност smile3514
А за либидо- smile3507.По цял ден съм на работа,на края на деня съм като пребита и едва се довличам до леглото.Освен за спане и дума не може да става  smile3542
На всичкото отгоре,откакто разбрахме за бебо моят човек така се е вманиячил да ме пази,че го е страх да ме доближи, да не направи нещо,представете си само!!! newsm78

# 596
Пак се отплеснах!  Embarassed
Поздрави на всички мами и лека и спокойна вечер! newsm51

# 597
Много ми е приятно, че има толкова много момичета вече Simple Smile

Да ви кажа, първата ми бременност премина без никакви оплакванния - нямах гадене нито веднъж, много енергия имах. Засега започва пак така Simple Smile.

Някой се чудеше как така УЗ чак в 12/та седмица - аз съм спокоен човек, и хич не се притеснявам. Така че хич не се шашкам, че няма УЗ всяка седмица - не е нужно за мен и за моята психика. Разбира се, ако кажа, че мнгоо искам, ще ми назначат.

Сега друго ме тормози - как малчо ще приеме новото попълнение...Той нищо не разбира - като му кажа, че ще си имаме бебе, той повтаря "бебе" ама дали нещо разбира, едва ли. На 1г. и 7 м. е...

А за работата - аз ще ходя докрая. Синът ми вече ходи на градина от 7 мес и се чувства отлично там. Работата ми е много интересна, понякога доста напрегната, но си заслужава. Пътувам и много със самолет, и това не е проблем за мен и моите бременности (да чукна на дърво), и мисля че човек, когато е зает с нещо друго, няма време да мисли за глупости и да се шашка за дребни неща...Поне аз съм така де - хората са различни.

Приятна вечер и дано по-малко болежки тази нощ и утре!

# 598

Само да обърна внимание, че от 1-ви януари тази година за база за изчисляване на майчинството се взима предходен 18-месечен период, а не 12 месечен, както беше до сега.
[/quote]
ами аз говорих вчера със счетоводител и тя каза,че това с 18 месеца още не е прието,за сега било 12 месеца,но не се знае до края на 2011 какжо ще стане всеки момент се очаквало да се приеме или да влезе в сила

# 599
Здравейте мили мами, много сте активни Simple SmileSimple Smile

По повод майчинството, има една много хубава тема в този форум, може да надникнете там и да си зададете въпросите..доста информация можете да получите оттам Simple Smile ето я и нея:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554895.0

Искам да ви се оплача, че моя мъж постоянно иска да правим секс, а мен ме е страх ..все пак съм в много ранна бременност..и не иска да ме разбере като му кажа, че се притеснявам..само се караме общо взето!..много е гадно Sad
П.С. Имам леки боли в Гърлото от тази сутрин, моля ви напишете за нещо ефикасно ..че много се притеснявам!!!!

Хубав ден Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 10:11 от renka86

Общи условия

Активация на акаунт