Що за майка сте щом не давате на кърмачето си Coca-cola?

• 23 283
  • 365
  •   1
Отговори
# 60
...Това не ми се вижда много логично и осмислено...

Ти, уважаема, да не би да си контактуваш с нас чрез не-брандиран компютър от съчки и листа?!

На мен пък това не ми се вижда хич по темата Wink
Идеята беше, че много откровено вредни храни/продукти се рекламират като полезни. Това не мога да го оправдая с "ми и те живеят в тоя комерсиален свят и искат да оцеляват." Защото по тази логика трябва да оправдаем и всички престъпници - мнозинството по някакъв начин искат "да оцелеят".
Ясно е, че няма аз, авторката на темата, ако ще и целия форум да ги спрем, но поне може да изразим неодобрение?!

# 61
  • София
...
Ясно е, че няма аз, авторката на темата, ако ще и целия форум да ги спрем, но поне може да изразим неодобрение?!

Демек, да оплюем, докато посръбваме Кока Кола?!

....Идеята беше, че много откровено вредни храни/продукти се рекламират като полезни. ...

Брей, ма и НАН ли е откровено вредна храна?!  Rolling Eyes Да пази Господ онзи малък процент, които наистина физиологично не са в състояние да кърмят!

# 62
Еххх, Ивонска, не се прави, че не разбираш!
Защо да не може да изразим неодобрението си за една реклама?! Че то производителите дори би трябвало да се радват на безплатното потребителско проучване!
Кока-кола имат много сполучливи реклами, примерно онази коледната с тира. Защо обаче трябва да вместват в рекламата си идеята за майчината обич и бла, бла? Тъпо и недомислено!

# 63
  • София
Еххх, Ивонска, не се прави, че не разбираш!
Защо да не може да изразим неодобрението си за една реклама?! Че то производителите дори би трябвало да се радват на безплатното потребителско проучване!
Кока-кола имат много сполучливи реклами, примерно онази коледната с тира. Защо обаче трябва да вместват в рекламата си идеята за майчината обич и бла, бла? Тъпо и недомислено!

Напротив - добре разбирам! От чисто маркетингова гледна точка, идеята е брилянтна! Пък вие ако нямате акъл - давайте Кока Кола на децата и в бебешка възраст!  Laughing

Нали все ревете, че от семейството зависи всичко, свързано с децата ви - къде тогава има заплаха?!  Peace

# 64
Винаги съм ти си  се кефила, как умееш да разгорещиш една тема!  Wink

# 65
  • София
Винаги съм ти си  се кефела, как умееш да разгорещиш една тема!  Wink

Не е самоцелно - нали това е дискусия. Нормално е да има и друга гледна точка...

# 66
  • Beyond the Frontiers
Кока Кола празнуват 125 годишнина тази година и рекламата е в стил "ретро" умишлено.
Детето ми не пие газирано, не защото съм забранила, а защото не му харесва. Иначе в къщи редовно имаме техни продукти.

# 67

Не е самоцелно - нали това е дискусия. Нормално е да има и друга гледна точка...
Абе хем си знам, че си Агент Провокатьор и пак ти се хванах!  Mr. Green

# 68
  • София

Абе хем си знам, че си Агент Провокатьор и пак ти се хванах!  Mr. Green

Сложи сега ръка на сърцето и кажи не съм ли права - когато изразих мнение, че медиите възпитават и оформят ценности при подрастващите, целия форум се разлая как от семейството зависело (странно от де се взимат изродите по улицата!)! Сега пък масово лаем в другата посока...

Аз не съм шизофреничка - това ми вади очите!

# 69
Хмм, тази тема съм я пропуснала. Принципно съм човек, който избягва крайностите. Затова съм и на мнение, че и семейството и медиите играят роля за възпитанието на децата.
Обаче тази реклама не мисля, че е толкова предназначена за децата, колкото за възрастните!
Не че на мен ще ми повлияе по някакъв начин да купувам повече или по-малко от дадения продукт! Мен ме дразни това, че производителят съвместно с рекламната агенция се подиграват с интелекта на хората!
Но пък може и да си права! Може и да има хора, които да се влияят!

# 70
Аз кока кола не сръбвам. Не само, защото е вредна, но ми е и гадна.
Специално за Нан също съм чувала, че не е от най-добрите адаптирани млека, но лично аз не съм го сложила  в групата на откровено вредните продукти. За мен адаптираните млека са аналогични на лекарствата. Ако има нужда (при невъзможност да се кърми или недостатъчна кърма) - ок, но да промотирането му като "Бебето е вече на 6 месеца - дайте му тоя вълшебен прашец..." - не го възприемам. То е същото като "ще взема ефизолче, защото ми е вкусно..." или "едно полезно тангче с витамин С - нищо, че съдържа и още десетки химии коя от коя по-отвратителна.

Също така, далеч съм от мисълта, че единствено семейната среда влияе върху формирането на едно дете. Щях да съм много щастлива, ако е така, но... уви, не! Семейството е най-близката заобикаляща среда, но не и единствената.  Confused Така, че е нормално да се вълнуваме каква е външната среда и как ще повлияе на децата ни.

# 71
Може и да има хора, които да се влияят!

Има, има....
То ако нямаше, нямаше да се дават луди пари за реклама.

# 72
Докато ние разгадаваме и избягваме рекламните трикове, които целят ОБЕЗАТЕЛНО да поискаме да си купим продукт Х, едни хора, на които плащат едни големи пари, измислят нови и нови трикове, похвати и скрити послания за да не можем да избегнем пуснатата въдичка. Рекламата е печеливша инвестиция за фирмите и колкото да се пънем, че на нас не ни действа това доказано не е така - щом я има и е толкова скъпа, то значи действа.
Рекламата по телевизията не е само послание облечено в думи, тя може и цели да ти въздейства по много начини. Предполагам си е цяло изкуство. Изкуство до там, че дъщеря ми да ме попита защо след като съм добра майка на нашата маса за вечеря няма шише с кола.

Не мога да махна с ръка и да кажа - След като на мен не ми въздейства, не купувам кока кола то защо да ми пука. Тази гледна точка няма как да е правилната. Така от махване с ръка за една газирана напитка ще стигнем до махване с ръка за кражба или убийство.

Та с тези писанки тип "учебник по маркетиг"  Mr. Green искам да кажа, че такива реклами са отрова която капе бавно и действа с времето. Днес ще си кажем, че на нас не ни действа, утре ще пием малко, защото едва ли е толкова вредно, а с времето ще платим такива реклами със здравето. И ако на Вас не ви действа рекламата на кола, цигари, алкохол, хазарт, харчене, харчене то сте сред малцината които ще избягнат поставените капани на маркетинга.

# 73
Дорис, мисля че можеш да грабнеш не един, а няколко нобелови награди, ако успееш да докажеш недвусмислено ефекта от колата, хазарта и харченето върху човека. Ако не се пребориш по една или друга причина за приза, винаги можеш да метнеш едно щатско дело, там и без това имат опит по темата. Но ми се струва, че каузата ти е пердута:) И не защото зад нея стои Дорис или група т бг-мамма.ком.

# 74
Права си Рокси  Laughing но съм достатъчно луда, за да се съблека гола и да се топна в басейн пълен с кола пред група камери /а камери винаги има щом кажеш, че ще се събличаш гол  Laughing/ за да докажа, че от тази напитка ще ми опада ръждата  Joy

Общи условия

Активация на акаунт