Що за майка сте щом не давате на кърмачето си Coca-cola?

• 23 621
  • 365
  •   1
Отговори
# 210
  • София
купувам Кола с подсладител , но близките не я понасят .
както и Кола-менте понякога - няма кофеин , заради проблемите с кръвната захар .

Подсладител - най-вероятно аспартам.
Почти всички реклами, които гордо тръбят за продукта  - "без захар (но сме си сладки)", са сигурно с аспартам. Добре е да се поровите за инфо относно въпросното вещество.
   Всички си знаем какво е подсладител,тези без диабет могат да си пият със захар, но ние нямаме избор, така ,че с намеци или без намеци какво причинява, пак ще си го пием!

# 211
аз не съм много наясно какво причиняват изкуствените подсладители.
сигурно е късно за мен, защото съм изпила тонове " 0 калории"  и ми никне трето око някъде, но все пак може ли да ми обясните поне да се стресна..

# 212
  • София
аз не съм много наясно какво причиняват изкуствените подсладители.
сигурно е късно за мен, защото съм изпила тонове " 0 калории"  и ми никне трето око някъде, но все пак може ли да ми обясните поне да се стресна..
  Не ти трябва! Но ако толкова те интересува, пиши "аспартам" в търсачката (Google) и чети  Hug!Ама няма да ти хареса!

# 213
  • Кацнала на едно дърво.
Откакто дръпнах кабелчето на телевизора, много добре си живея.  Party

# 214
По бейби-тивитата няма реклами. Най-много някой нарисуван шишко да заседне на масата по-дълго.  Laughing
Хапче вкусен Ефизол, Луп-девойката и една реклама за супер-майки (особено засягащи ме чувства ме връхлитаха покрай тази реклама Confused) са ми в големия шлем за анти. 

# 215
Да... и на мен тази реклама ми се видя доста прекалена в частта с майчината обич, а иначе съм голям любител на Кока кола...

# 216
Абе съвсем изкукахте. Рекламите не са за да възпитават, а за продават боклуци или не чак такива боклуци.
Що за глупак би се обидил лично от реклама??
И моят син е гледал шарени работи от екрана, искал е разни не особено полезни десерти и храни, получавал ги е понякога и всичко си е наред. Никой не ме обижда, като си рекламира колата.

# 217
  • София
Не че е точно за обида, но е гнусно да ни правят на идиоти. рекламите работят с клишета, а осван ако не си извънземно, няма как да не си в някоя категория - майка, работник, болен, шофьор... Все те слагат в някакъв типаж и като този типаж и категория се повторят стотици пъти, започват да приличат на истина.

# 218
навсякъде е еднакъв вкуса на кока кола.
"Някак" идва от настройката " чуждата кокошка-патка".

Аз не знаех за този ефект при повръщане, ама ще пробвам следващия път

Пълни глупости - Кока Кола се бутилира с вода, а водата във всяка държава е с различен химичен състав и това ДОКАЗАНО води до разлики във вкуса. Румънската, гръцката и българската кола дори са три съвсем различни напитки. Румънската за мен е най-гадна, докато гръцката е приятна. Същото е и с бирата.

# 219
Не че е точно за обида, но е гнусно да ни правят на идиоти. рекламите работят с клишета, а осван ако не си извънземно, няма как да не си в някоя категория - майка, работник, болен, шофьор... Все те слагат в някакъв типаж и като този типаж и категория се повторят стотици пъти, започват да приличат на истина.
ами казваш майната му, не се тикаш зорлем в тоя типаж и всичко е ок!

но не, майките винаги трябва да скачат на бунт срещу някоя зла корпорация, която желае скалповете на скъпоценните им бебета. ако може и да поругаят родителите мимоходом, още по -добре.

запоменте - това е бизнес. клишето - нищо лично.
Пари. Те искат вашите пари, а не да ви обиждат. Щом сте толкова оборотни, не си давайте парите за такива стоки и толкова. Каква обида, какви глупости...!?!?!?

# 220

Пари. Те искат вашите пари, а не да ви обиждат.

Аха. Но действително тази точно реклама не е много сполучлива. Днешната майка като клиширан типаж държи на здравословността...
  Както казах вече, аз съм фен и на рекламите на Кока кола, и на течността.
  И някак си никоя реклама  не е успяла да ме накара да купя на детето си или за мен някой боклук, който не харесвам, камо ли да повярвам че ако искам да направя детето си щастливо трябва да го слагам на масата, само защото така казват по телевизора...
  Това са просто реклами. Дали ще са цици като любеници или кока кола все ще намери някой да се обиди...

# 221
Не знам защо онагледяваме с реклама от 50-те* години, но друго искам да кажа. И то съвсем накратко, в три изречения.

- Параноята не е добро състояние на духа.
- Има закони за рекламата, проверете дали може да се оплачете.
- Когато децата са малки като вашите, родителите могат напълно да контролират какво им дават.

# 222
  • Stuck in a moment
купувам Кола с подсладител , но близките не я понасят .
както и Кола-менте понякога - няма кофеин , заради проблемите с кръвната захар .

Подсладител - най-вероятно аспартам.
Почти всички реклами, които гордо тръбят за продукта  - "без захар (но сме си сладки)", са сигурно с аспартам. Добре е да се поровите за инфо относно въпросното вещество.
   Всички си знаем какво е подсладител,тези без диабет могат да си пият със захар, но ние нямаме избор, така ,че с намеци или без намеци какво причинява, пак ще си го пием!

Тайна, тука няма обиден намек, що да не кажа за аспартама?
Брат ми, който е тийн , а със сигурност и много мацки тийнеджърки взимат с пълно доверие лайт версийте на разните му коли, с мисълта, че е нещо по-хубаво.
При всички положения и във форума не всеки знае какво се крие под "без захар", дори един да порови, все е нещо.
Като си информиран, може да направиш избор.
Съжалявам за хората, които не могат да го избегнат.

# 223
  • София
ами казваш майната му, не се тикаш зорлем в тоя типаж и всичко е ок!

но не, майките винаги трябва да скачат на бунт срещу някоя зла корпорация, която желае скалповете на скъпоценните им бебета. ако може и да поругаят родителите мимоходом, още по -добре.

запоменте - това е бизнес. клишето - нищо лично.
Пари. Те искат вашите пари, а не да ви обиждат. Щом сте толкова оборотни, не си давайте парите за такива стоки и толкова. Каква обида, какви глупости...!?!?!?

На теория е така, казваш майната му, ама един път майната му, втори път, трети... Все едно масово в рекламите като мъж да те слагат в ролята на мухльо, нещо средно между тъп и много тъп, с наднормено тегло и отвратителен за жените, пък да те видя тогава на кого и как ще казваш майната му! Рекламите ужасно агресивни, буквално не те оставят на спокойствие!

# 224
Човек не отива в магазина да купи даден продукт, защото го е видял по телевизията. Не това идеята на рекламата. Рекламата се прави с цел, продуктът да се запамети в съзнанието на потенциалния клиент, така че, когато отиде той в магазина да го разпознае сред останалите продукти. А когато разпознаваме даден продукт, подсъзнателно сме склонни да му се доверим.
Успешните реклами говорят с факти. В случая- добрите майки купуват кола. И мога да ви кажа, че тази реклама е успешна. Самият факт, че тази тема съществува, доказва това.
Аз кола не купувам, както и други газирани напитки. Единствено тоник пия. Това не означава, че не се влияя от рекламите. Рекламата се прави с цел, продуктът да е разпознаваем, а не с цел да се обединят всички "добри майки" под общ знаменател или с цел, някой да бъде лично нападнат и критикуван.

Общи условия

Активация на акаунт