Зимната ни приказка продължава - Франция 27

• 34 347
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
Хайде и аз се дорвдих да ви видя!

Нема работа за мен, пускайте палците! Взели са французинО! Но ще има един ден справедливост! Поне знам, сигурна съм, че в Бг няма да си намеря подибна работа! Ей затова, и заради здравеопазването не ща и да чуя за Бг!
Наистина който иска да идва, само да кажа, че тук уредените дребни неща, за които в Бг се изваждаш от кожата си, ме задържат на 100 процента. Ние сме оправни жени и се справяме с другото!  Но да висиш в спешен детски в Пирогов и да ти кажат "който има 20 лева да влиза, другите ще чакат" - ами как да не го застреляш такъв???? А аз чакам с племенника си, в чиято длан стърчи стъкло, влязло от другата страна, и нямам 20 лева, защото съм без чанта!!!
Духовното се намира, лесно или трудно, семейния мир е труден, ако има несъгласия, нали така? Затова съм с две ръце за намиране на добро място за цялото семейство,  а компромиси има винаги, както Ивенцето е казала - няма идеално място, иначе ще ни е скучно без предизвикателства!
В София можете ли да си позвилите френското училище и американския колеж? Дразни ли ви снобизма? Плащате ли спокойно 500 лева за вечеря в Его за 4-рима? Ако е така -стойте си там, ако не - планирайте преместване!

Сега да ви кажа за рождения ден на Митето на Веринка - аз подлъгах аудиторията, че е 28-ми, а той е на 27 - ми роден! Да е жив и здрав!!! А аз съм изкуфяла - на 28-ми четох , сутринта подавах документо за фрвнско гражданство, аледобед  бях на амниоцентеза и после ми се сливат дните ... Ба трагично очакване, ама за сега е наред маймуната, нищо и няма!

Благодаря за палцестискането! Пак ще мрънкам кати ми дотеябва!

# 106
Боби, не било писано! Готови сме за ново палцестискане скоро!
Ти кога ще имаш гражданството? Скоро май трябваше да е?

# 107
Не се безпокой Боби, винаги ще сме на линия за стискане  Hug
Теб май не ти остана време да обясниш за каква работа става въпрос... В кой бранш си ?

Веринка, Честито пораснало Митаче   party041
Да е жив и здрав + весело детсво  Tada

Колкото до френското образование ... далеч не е от най-добрите, но и аз го намирам много по-добро от българското  Flushed

# 108
Жулия,
Търговия-внос/износ и логистика. Широко като понятие, но и като поле за изява.

Мария,
Обещаваха 1 година, да видим какво ще бъде реално.

Аз съм разочарована, но не губя надежда Wink

Гледате ли "куиз"-а?

# 109
Zagubih si kirilizata... Az sum na rabota, kakto pokazva aktivnostta mi pred kompa v tozi neobichaen chas... Chakam edin pacient, shte go dovede policiata, napadnal edna boulangerie dnes...Inache cheta edna knijka za mehanizmite na srama, chakaiki. Quiz'a ne go gledam, ne mi haresva neshto...

# 110
Аха - аз затова питах - само на мен ли ми се вижда тъп?!?!

Успех с очаквания пациент! Ще будуваш явно, не е лесна твоята работа!

# 111
I za men e tup-niama suspens, burzo se razseiva chovek, a i Dechavanne e netarpim type...
Inache se nadiavam da ne boduvam mnogo Wink i sled tozi nashia razboinik da me ostaviat da pochina malko. Utre sled dejurstvoto otivam napravo v uchilishteto na malkia na roditelska sreshta Joy

# 112
Боби, е пак ще стискаме, un de perdu, dix de retrovés, за работата, като за мъжете!
Мария, да не те видим в жълтата хроника! hahaha Успех са агресивния тип!

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 01:15 от La Pintade

# 113
Моя тип още го няма....Понякога е проблем с липсата на линейки (идва от друг град) и може и в три през нощта да ми цъфне... Той по принцип не е агресивен(познат е , не за пръв път е при нас). ... Mотивациите са му налудни,а не с цел обир...

Ама Ла Пинтад, и твоята не е лесна, мани. Защо ли у нас тази тенденция да се мъчим Mr. Green

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 09:07 от Мария К.

# 114
Хаха, голям образ ми се струва твоят редовен клиент! Не мога да се досетя коя е хлебарницата newsm78 но няма значение де. Ясно, няма да има сън за теб!
А, неее, аз изобщо не се мъча даже, абсолютно перде съм, когато се отнася за нещо извън близките и  семейството ми, прагт ми на кипене е трудно достижим. Чужди истории, които не ме засягат, нито съпреживявам, нито се товаря психически с тях, все едно филм съм гледала и колкото и перверзно да звучи, искрено се забалявам, харесва ми да им помагам сами да си влязат в релси. Не че някои не са достойни за холивудски сценарий!.. bowuu А в училище ако тръгна да приемам всичко навътре, досега да съм с абонамент при някой твой колега. Един нахалко онзи ден ми заявява, че с кривия си почерк (неоспорим факт, уви!) не съм ставала за такива уроци. Наложи се да му обясня, че и той с пословичния си мързел не става за такова училище, но ето на, съдбата е пожелала да ни срещне един с друг в неудобно за него положение. Crossing Arms След минути се наложи да му напиша забележка "Цвили в час!" hahaha
Отивам да си редактирам предния пост, да не ги разнасям все пак хората по форумите, макар и български. А и как съм писала като дислексична, ужас!

# 115
Ей, ама ти и по нощите не спиш даже.
Точно по добре описания от теб механизъм и аз не се впрягам изобщо от чуждите истории и това ми позволява да върша работата, с която съм се нагърбила. Не се забавлявам определено, но не се и стресирам също.
И аз редактирах поста, от снощи ме глождеше още....
Само да ви кажа , че пациента още дреме в спешното на друг град, няма линейка Confused Френското здравеопазване в момента не е много цъфнало и вързало (казвам го от страната на лекуващите-постоянния отговор е , че пари няма за нищо...)

# 116
Извинявам се много, че нахълтвам в темата ви, но имам един въпрос и се надявам някой да може да ми отговори:
През април ще прекараме няколко дни в Париж. Въпросът ми е за Дисни ленд- работят ли всички атракции тогава?
Много благодаря предварително и се извинявам още веднъж за нахълтването!!!  bouquet  bouquet

# 117
Ненагледна аз съм ходила през април и повечето атракции работеха. По това време парковете са отворени и работят с пълна сила, но винаги на определени дати някои са затворени за кратко за проверка. Може би на сайта на Дисни може да се провери, като са гледа за конкретните дати на посещението ви. По това време е ученическа ваканция тук и има риск да е пренаселено. Ние миналата година чакахме средно час за атракции Sad

# 118
  • в сърцето на един мъж...
Момичета, да ви питам нещо, че ме гложди от известно време. Тук при нас има една телевизия, която показва различни места по света и много често дават Южна Франция и различни винарни. Има ли някакъв начин примерно да се организира такава екскурзия? За Лоара и замъците знам, че е възможно, но примерно замъци-винарни? Ако може да ме ориентирате малко Embarassed ще съм ви много благодарна. Показват доста интересни неща, а на мен това ми е страст  Embarassedщях да уча лозаро-винарство и винаги ме е изкушавала материята. Благодаря предварително за информацията Hug

# 119
  • пак на Рив Гош
Боби, жалко за работата, но на добро да е и по-хубава де си намериш Simple Smile Пак ще стискаме палци, няма проблем Simple Smile.
Мистикова, вие се появихте, мадам? Simple Smile
Честита годинка на Митко на Веринка!  newsm59

Гея, разбира се, че може да се организират посещения на винарни, това си е направо печеливш бизнес Simple Smile. Казва се "пътят на виното" (route des vins) и има за всеки регион - Прованс, Елзас, Бургундия, Бордо, долината на Рона...
Но мисля, че организирани екскурзии няма много, по-скоро имаш възможност сам да си организираш - примерно намираш си подслон в някое градче/селце от региона и после с колата обикаляш изби Simple Smile.
Намерих ето този примерен маршрут за Прованс:
http://www.provence.guideweb.com/circuits/route-des-vins.php
Ето около Екс-ан-Прованс:
http://www.vinsdeprovence.com/appellations.php?srub=2&ssrub=1&langue=fr
http://www.coteauxaixenprovence.com/pages/carte_route_vins.htm
За съжаление, май линковете са само на френски, ако има нужда, пиши, ще помагаме с превод.
Намерих и една агенция, която предлага организирани екскурзии от Марсилия до Екс с посещение на 4 изби:
http://www.provencewinetours.com/index.php?option=com_content&am … id=34&lang=en

Преди предното ми включване вкъщи болни бяха Камбанката и после Роцев. Сега е мой ред да подсмърчам и кашлям из къщи...  Sad

За какъв куиз говорехте по-горе? Пак нещо съм изпуснала Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт