Зимната ни приказка продължава - Франция 27

• 34 380
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Роца, и аз научих нещо Grinning, благодаря! Мислех, че рут де вен е само за Алзас hahaha...

# 121
Профитирахте ли от солдите вече? Аз само веднъж и всичко, което купих се оказа неправилно, явно съм много изтощена щом и за шопинг не ставам.
Детето ми през март става на 5, а дрехите за 5годишни са и малки, изобщо не предположих, че ще трябва да купувам за 6 години. И така всичко, което купих се оказа малко.
Някой да препоръча интересен сайт с намаления, че хич не обичам ръчкането с други хора, както и опипани артикули. Колкото по-остарявам, все по-изявен сноб ставам.

Гейски, както Роца ти е казала, това е един от най-практикуваните начини за туризъм във Фр. Не видях сайтовете, които е дала, но аз съм виждала каталози за route des vins,  с изби, ресторанти, обержи. Но това е индивидуален туризъм, сам се придвижваш.

# 122
  • в сърцето на един мъж...
Роца, благодаря ти! За помощта с превода - срамота ако с френска гимназия не се справям Embarassed, но ти благодаря за предложението Hug
Значи не съм останала с грешно впечатление, че са индивидуални тези обиколки Simple Smile Само не бях сигурна за кои райони има. Много благодаря, ще огледам подробно какво предлагат. Много ми се ходи по френско, пък моя мъж милия много му се дърпа Confused
Мисти, аз не държа толкова на дегустацията, колкото на останалите неща Laughing

# 123
  • MERIGNAC, FRANCE
Мистик, дрешките можеш да замениш ако пазиш етикетите. Аз така правя, защото моя клечо ще стане на 6 през март, но има дупе на двегодишно дете, та редовно подменям.

Ненагледна, ние ще ходим за пръв път в Дисни края на март, и не предполагах че може да има затворени атракции, дано сме с късмет.

Роце,  дръж се  Peace У дома Тони е с грип и дано успеем да се измъкнем между капките без да го прихванем  Praynig Тъпчем се с витамини и стоим по-далече.

# 124
Благодаря за пожеланията ! Simple Smile Толкова бързо мина една година.

# 125
Здравейте неделно,
За винарските маршрути - ние много често си правехме с мъжа ми. Алзас, Кот дю Рон, Бордо и Бургундското сме овършали по няколко пъти. Само при дребни производители влизаме, адски гостоприемни и разказват много интересни неща. Аз си "поръчвах" карти и книжки с житове/хотели с писмо до някой от туристическите офиси на по-големите градове , пращат ми материали, набелязваме си маршрути и тръгваме.
Около Екс само розето е хубаво, да знаете, другото не става Wink

# 126
мистик, аз също не понасям магазините по време на разпродажби (то и иначе не ги понасям, ама сега съвсем...) Поради тази причина си останах без ботуши тази година. Предполагам знаеш този сайт
http://www.sarenza.com/
От няколко дни го обикалям, но докато се мотах изпуснах всички интересни неща, онзи ден само едни гуменки си взех да не съм съвсем зян...
За неща, за които никога нямам време-пижами, чаршафи, използвах солдите по ла редут, също и за на децата якета и обувки. За дъщеря ми, на 6 години и "тънка" както тя се описва, вземам неща за 8и и стават много добре.
На мен взех няколко неща по онлайн магазина на промод.
Общо взето слаба работа, ама не без хич

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 23:18 от Мария К.

# 127
Здравейте неделно и от мен  bouquet
И аз да взема отношение по темата за БГ образованието-отвратена съм,няма никъкви човешки ценности,болно общество.Понеже съм на БГ телевизияпо новините току що излъчиха ученици в грипна ваканция -по дискотеките с чашите с водката от10 годишни до големи колкото моята дъщеря.Ужас какво да ви кажа пуснаха ги грипна ваканция от вторник и свършиха срока.Много нерви потроших с тва свършване на тоя срок,да не говорим за ученичката ми.Нали се бори за отличен успех и е в най-елитната гимназия в наше село-спукаха я от учене.За щяло и нещяло ги изпитваха да не говорим,че учителите спаха до края на срока-не бяха ги изпитвали достатъчно.Да не говорим как се пишат оценки-кой на кого е човек и какви са мама и тате.Тъпата ни класна например(преподава по английски,пък не го знае,завършила нашия институт на село)си е нарочила щерка ми от 8клас иси и пише все четворки.Не може горката да свикне ,че мойта е отличничка и не може.При 1четворка и 3 петици и остави 4 за срока,защото не били пълни петиците.Какво да ви кажа правили и забележка от директорския кабинет,че в класа имало много отличници и много пари отиват за стипендии(20лв на месец за отличен успех)Сега горката женица няма да може да спи защото мойта хубосница пак изкара успех над 5.50 Joy Joy Joy
Какво да ви кажа Слави Трифонов има нова песен,казва се -Нема такава държава.Е наистина няма.
Бюрокрацията тук изобщо не ме дразни в сравнение с нещата в милата ни Татковина

Забравих от нерви да честитя малкото рождениче на Веринка-да ти е живо ,здраво и палаво Веринке

# 128
здравеите,имам едно питане .ако някои ми помогне ше бьда много благодарна.смятаме да си направим едно пьтуване до парис.искам да знам как е с картите за дисни.предварително ли се купуват или мога там като отидем и горе долу цените как са.благодаря ви предварително

# 129
Честит Рожден Ден на всички рожденици !!!
Мистик - шапо, описанието на тези в посолството е точно в 10-та. Обаждам се и обяснявам подробно каква е ситуацията и искам да знам каква глоба ми се полага...отговора е повече от окуражителен - "глобата е от 50 евро нагоре", но колко точно никой не може да ми каже. Сега в сряда ще ходя на място, явно по телефона няма да им се откъсне тази информация.

Мария - аз не смея да си поръчвам вече обувки по Инт, пресен пример от преди няколко дни, едни маратонки 38 номер ми бяха малки и ги изпратих обратно. Или...вече почвам да си мисля, че кракът ми е пораснал, защото откакто съм във Фр. все повече обувки, които ми стават са 39...мистери, мистери.
Като цяло съм доволна от тукашните училища, но не мога да кажа, че имам много задълбочени наблюдения нито тук, нито през последните години в България. В едно вече се уверих, гледайки няколко близки деца тук - независимо от социалния статус или училището, дете което има желание да прогресира и е подкрепяно от родителите си може да отиде много далеч. За България това, което съм видяла е малко по- негативно, децата просто нямат никаква мотивация да се развиват, да се интересуват...но това са наблюдения на базата на познати, не мога да правя някакви генерални обобщения.

# 130
Гогко това, което си описала е просто отвратително, сигурно и тук може да се случи, хора всякакви, но с огромната разлика, че родителите няма да търпят такова положение, а ще си търсят правата.
не успях да публикувам целия отговор  Rolling Eyes в един пост.

# 131
Здравейте скъпи момичета  bouquet
Нашата грипна ваканция продължава до края на седмицата-Здравей живот за учениците.
За тези момичета на които предстои да плащат глоби на милото ни посолство-не зная от какъв зор тук е толкова голяма глобата днес се обаждах в БГ да питам ,обикновено слагат по 20лв глоба.
Но другото е по-важно-пазете си квитанциите за платените глоби като зениците на очите си.Ако ви се наложи да вадите после документи в БГ ще ви я искат от паспортна служба ,иначе в БГ пак се плаща глоба.На мен ми се случи миналото лято-за изгубен паспорт тук преди 4год.платих глоба на посолството иначе нямаше да ми издадат временен паспорт(пасаван).Та това лято отивам да си извадя паспорт,защото тук навсякъде трябва и ме накараха да плащам глоба отново защото посолството не им било подало информация,че съм платила.С две думи голяма разправия падна.
Коокай това което съм писала за БГ образованието е самата истина,явно аз имам най-голям опит с него от нашия форум.Да ви напиша още нещо-моят племенник кандидатсва за гимназия след 7 клас и изкара по-голяма оценка по Български език и литература на изпита отколкото оценката му в дипломата.Просто учителката не го обичаше.Така е в БГ-оценки се пишат по симпатии а не по знания Mr. GreenАма аз вече им свикнах и хич не се ядосвам.И щерка ми така-преследва си целта да си изкара висока диплома,че в последния моментможе да се окаже,че и дипломата може да участвува в балооразуването за медицина.

# 132
Kookai, и аз със закъснение установих, че българските номера на обувките тук отговарят на един номер по-голям. Още се чудя как съм стояла цяла нощ на сватбата си с обувки с един номер по-малки. Язък че бяха доста хубави и скъпи - така и не можах да ги сложа повече. А маратонки трябва даже още един номер по-голям, и най-вече да се мери.

Много интересна дискусия сте захванали за образованието. За българското не мога да се изказвам, че бая отдавна не съм имала общо с него. А за тукашното - засега съм общо взето доволна, но тези чести стачки, отсъстващи учители и постоянните намаления на учителски места, системното заместване на учители с неопитни стажанти и подобни истории показват, че и тук нещата са далеч от идеалните.

На голяма патерица - честито на единствения ни януарски мъж, на Веринка! Да расте силен и здравичък

Кураж на грипавите! Пак да препоръчам инхалациите с лайка - може да не лекуват, но определено помагат да не слизат надолу секретите.

# 133
Gogko, мерси за информацията  Wink,
сега пак се обадих да питам как се плаща и този път ми казаха 50 ев, поне имам вече твърда сума  Laughing . Иначе плащането ставало само в брой, не приемат нито чекове, нито кредитни карти.....
Когато ние бяхме ученици, преди 17 години някъде, имаше всичко -  симпатии, родители дето си бутаха абсолютно некадърните деца, луди учители, нямаше учене по същество и т.н.....все си мислих, че нещата корено са се променили за толкова време, а всъщност ти описваш същата история....
Чумби, абе усещах, че има нещо гнило с номерацията на обувките Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 17:02 от kookai

# 134
Ненагледна аз съм ходила през април и повечето атракции работеха. По това време парковете са отворени и работят с пълна сила, но винаги на определени дати някои са затворени за кратко за проверка. Може би на сайта на Дисни може да се провери, като са гледа за конкретните дати на посещението ви. По това време е ученическа ваканция тук и има риск да е пренаселено. Ние миналата година чакахме средно час за атракции Sad
Много ти благодаря! Ще разгледам сайта, но ми се искаше да "чуя" и някой, който е ходил.
Мама Щрумпф ще чакам с нетъппение разказа ти, но може и да се разминем. Ние заминаваме на 1 април.

Общи условия

Активация на акаунт