Зимната ни приказка продължава - Франция 27

• 34 389
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
коокай, ти ме уби! Досега все със стиснати обувки ли си ходила? Французите, които винаги трябва да са различни, имат друга номерация на обувките. За мен беше голяма травма, че тук минах на 40 номер!
Като говорите за глоби, ние онзи ден случайно открихме, че на мъжа ми личната карта е изтекла. Задължително лие да я подновява, при условие, че е постоянно пребиваващ в чужбина и никога не я ползва? И двамата като ходим в Бг вземаме само червените паспорти и ги показваме при редките случаи на нужда....

Момичета, които питате за Дисни....не знам как да го представя, да не се засегнете и не знам какво е мнението на другите., но моите забележки са следните:
-повечето от нас или не са ходили на Дисни или само един път, като мен например и нямаме някаква точна картина какви са точно цените, промоциите и тн.
-Дисни е на около час път с влак от Париж, изключително скъп парк и не е място, където може да се ходи примерно всеки месец.
Та с една дума, не можем да отговаряме на въпросите точно и конкретно, просто защото най-често не знаем Wink
На питането на дабо0919, мисля, че на място са по-скъпи билетите, отколкото, ако влезеш в сайта и се възползваш примерно от някоя промоция.
Ненагледна, на 1 април още не е ваканция и има шанс да няма чак такива непоносими тълпи Wink

# 136
В подкрепа на думите на Мария, аз съм от тези нестъпвали в Дисни, както и в какъвто и да било друг атракционен парк, затова няма как да се включа със съвет.. Алергия към тълпите им и към цените все едно не на въртележка, а в Спутник ще пътувам! Може и да се пречупя някой ден, но не съм сигурна, дори и финансово да го преглътна, психически ще ми е много по-трудно.... Обувките, да, и аз тук често се прехвърлям на 39. А най-идеални са мо 38,5 на Геокс, точно за мен. Но щерката е уникално сложна за обуване, на четвъртия поръчан чифт ботуши сме, и все не стават, тесни, широки, твърди...! ooooh! А по магазините не обича да ходи, ами тогава да си шляпа с конверсите и толкоз!

# 137
Мария, от кога до кога е ваканията? Ние ще пътуваме на 1 април, но мислех първо да прекараме три дни в Париж и евентуално на 4 или 5 да ходим до Дисниленд. Може обаче да променим малко графика.

# 138
Ненагледна, не съм Мария, но все пак ще ти отговоря, няма ваканция на тези дати, първата зона започват от 9.04. Тоест, ще ви е относително спокойно. За билетите, купувайте всичко по нета предварително, това важи и за музеи и всякакви други места за посещаване, така ще си спестите чакането на входа.

# 139
Мария, за българската лична карта - не знам колко е задължително, но може да потрябва. Аз лично си смених картата за улесняване на разни уж прости формалности, като например откриване на сметка в банка в БГ. Преди три години, като се засилихме да купуваме едно мизерно теренче, се опитахме да минем по нормалната процедура за чужденци с откриване на фирма и т.н., което се оказа толкова сложна, дълга и безумна задача, че добре че все още важеше личната ми карта и го купихме на мое име.

А за Дисниленд - дали няма да е добре при следващата нова тема да сложим линк към сайта им и някои обяснения, които давате всеки път?

Момичета, не губете надежда, пролетта идва  полека-лека - нашия бадем започна да цъфти и аз набрах кураж да ходя с колело до работата, въпреки скрежа сутринта и чувството по лицето, че карам на ски

# 140
Ненагледна, не съм Мария, но все пак ще ти отговоря, няма ваканция на тези дати, първата зона започват от 9.04. Тоест, ще ви е относително спокойно. За билетите, купувайте всичко по нета предварително, това важи и за музеи и всякакви други места за посещаване, така ще си спестите чакането на входа.
Благодаря много!  bouquet
chumbi, аз очаквах, че на първа страница ще има такъв линк и потърсих, но не открих и затова така направо в темата питах.
Още веднъж благодаря на всички!!!

# 141
Здравейтена всички

Ненагледна Мария е абсолютно права относно Дисниленд-първо много скъпо(ние бяхме там преди 4год. тогава платихме по 40евро на възрастен и 20 за дете.Това са билетите за цял ден.Предполагам ,че оттогава са вдигнали още цените.Но това не е най-смущаващото.Най-лошо от всичко са огромните тълпи и опашки-на всяка атракция сме висяли най-малко по час.В града на космоса изобщо не стигнахме.Голям кошмар беше ,ние прюс това бяхме през декември и брахме голям студ.По магазините и ресторантите също е скъпо но опашките са кошмарни.Аз лично не бих отишла там отново,ако децата искат да ходят сами.

Мария мъж ти ще има глоба задължително.Пак звънях в паспортна да питам(имам една позната).Съвета им е да не ходи тук в посолството а да я смени когато се приберете в БГ.Така ще му излезе и по-евтино.Ако има обаче с какво да се прибере,ако паспорта му е валиден-проблеми няма.Плюс това всички ще сменяме нали вече има нови документи. hahaha

Коокай няма разлика в БГ образованието преди и сега.Аз завърших 91год. и като гледам всичко си е по старому. Mr. GreenЕдинсвената разлика ,че около годините от 91-96 няма много деца критериите за успех за кандидатстуденстване са доста занижени

# 142
Ех, че сте пък и вие.
Аз съм от другите - ходила съм и в Дисни (2 пъти) и в Астерикс и пак ми се ходи. Изобщо където и да ходя гледам да посещавам такива места.
Скъпо е наистина, ама си е кеф Simple Smile Със сестра ми и двата пъти ходихме в работни дни и нямаше никой. Возихме се 3 пъти поред на Спейсмаунтин (никакви хора - излизаш и пак влизаш) и спряхме защото ни стана лошо Simple Smile Досега не ми се е случвало да не работят атракции.
А яденето си е скъпо - факт. Най-добре да си носи човек от къщи. Но ако си на екскурзия и така или иначе на хотел, май не е голяма разликата.
Приятно изкарване Simple Smile

# 143
  • Пловдив
Здравейте!  Hug

Да се запиша при вас.

Може би скоро ще се местим във Южна Франция...
Мъжът ми работи там и ще направим всичко възможно да сме заедно цялото семейство.
Притеснявам се малко за децата, училището...
Но се надявам, че бързо ще свикнат с новата обстановка и всичко ще бъде наред!

# 144
  • пак на Рив Гош
Момичета, линкът към Дисни Е на първа страница на темата (последният от категорията "Туризъм в Париж")  Wink.
Иначе информация за пътуване насам има и в темата в "На път" - Париж-2, където има линкове, отзиви, информация и маршрути (е, иска си малко четене, понеже има доста събрано Simple Smile)
Иначе в началото на април и през седмицата (но не в сряда) не би трябвало да има много народ. Два пъти ми се е случвало (от 4 ходения) да има атракции, затворени за профилактика - един път Индиана Джоунс и един път Къщата на духовете.
Съгласна съм с Пантадкова за предварително закупени билети по нета - дори и за Айфеловата кула - спестяват се опашки. Ако случите през първата неделя на месеца - Лувърът и тези музеи тук са безплатни (но има навалица).

Виж, аз до Астерикс още не съм ходила, но много ми е далече Simple Smile.

Бенджи, в коя част на южна Франция ще се местите? Не видях колко са големи децата ви, но не се притеснявай за свикването Simple Smile. Ако мога да си позволя един съвет - може би ще е добре да изчакате да завършат учебната година в България преди да се преместите и ако могат да започнат да учат по малко френски (ако не смятате да ги записвате в международно училище), така ще им е познат едика като звучене като дойдат и ще имат лятото за адаптация.

Мистикова, аз си мислех, че съм започнала да развивам непоносимост към тълпите по магазините защото съм борсук и асоциална  Wink, но твоята интерпретация звучи по-добре, адоптирвам я  Laughing
Обувки по нета поръчвам само от марки, които нося и чиято номерация уж знам (и аз като вас взех та дигнах номера тук  Laughing)... но пак има изненади от време на време.  Laughing

Аз съм в принудителна отпуска за близо 2 седмици. От една страна ме е яд, защото Камбанката още не е във ваканция, но от друта страна, толкова съм скапана напоследък, че малко фарниенте ще ми се отрази добре. Тъкмо да навксам с книги, филми и кухня  Laughing
Да ви се оплача - май плануването ми пътуване до Прага ще отпадне поради неизвестност за отпуска и месторабота  Cry А пък паспорта на Камбанката е изтекъл и трябва да го подменим, иначе щях да резервирам за зимната ваканция.

# 145
  • Пловдив
РоцаHug

Около Кан.
Децата са в момента в 1и 4 клас.
Ще стане след края на учебната година. Само котка да не ни мине път... Simple Smile

# 146
Добър ден ня вси4ки мами ,аз пак се обръщам към вас с един въпрос,може би ще можете да ме осведомите,дали е възможно майка ми ,която по принцип си живее в Бг и се осигурява там да баде лекувана тук във Франция безплатно...Ако някой може да помогне с някакви сведения бих била много благодарна.Благодаря ви предварително.Приятен ден ви желая

# 147
Роце, сори, не съм гледала достатъчно явно  - но може би трябва в следващата тема да се сложи с малко по-дебели букви за такива  блейки като мен.
И за да допринеса и аз нещо, ето един линк към местната атракция Маринланд - http://www.marineland.fr/. Аз не съм ходила, но Сашо е ходил два пъти и пак му се ходи - делфини, тюлени и подобни водни забавления.

Бенджи, питай каквото те интересува  и дано всичко се развие за вас както сте го пожелали

Петя, канех се да ти отговоря и да те посъветвам по-начесто да наминаваш във форума, че много тъжно прозвуча предния ти постинг. Нещо много ти тежи явно, на всички ни се случва, но като се оплаче човек, малко му олеква.  Мисля, че няма да може майка ти да се лекува тук безплатно, ако няма здравна осигуровка във Франция, но може пък някой да е намерил някакъв начин и да сподели.  Hug

# 148
Chumbi,много ти благодаря,права си наистина му олеква на 4овек и още пове4е ,4е вси4ки ние живеем тук във Фр/дале4 от родината и близките си.Но когато не се 4увстваш на място в една 4ужда държава-това ве4е е друго.Ве4е 4 години живея тук и все още не мога да се приспособя....да си намеря една нормална работа ,спуках се да търся в сайта на пол-амплоа....и когато реша да изпратя едно мотивационно писмо ,веднага да те отрежат и да ти кажат *ВИе нямате стаж.не отговаряте на изискванията*Хоп ......и те режат....не знам ве4е на къде да тръгна,по кой път ...Само дето я имам тази диплома.....писна ми.АЗ 4ета вашите публикации и си казвам *Ето моми4етата са си намерили място в тази държава..само аз не мога.Имам чувството,че ще полудея ,ако постоя още малко у дома....Извинете ме пак

# 149
Петя, трудно е намирането на работа, много хора се чувстват като теб или са били в такъв затворен кръг. Съчувствам ти понеже допреди година някъде бях за дълго време без работа и това остава най-мрачният период от живота ми. Стигнах до депресия и ходене при психиатър.
Но и това се променя, ще намериш, ще видиш, само не мисли толкова негативно понеже това още повече забавя положителните резултати.

А по въпроса за здравната каса. Преди 6 години майка ми доведе баба от Б-я, за да се лекува тук. Знам, че касата пое всичко, беше някаква голяма сума от типа на 100 000€ за лечението и манипулациите, но всичко го пое касата на родителите ми + допълнителната каса останалата част.
Но изобщо незнам каква е била процедурата за приемане на човек, който не е лично той застрахован, знам, че те я бяха декларирали като пенсионерка и като част от семейството, ама и за това не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт