Зимната ни приказка продължава - Франция 27

• 34 331
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Дааа и аз да се изкажа компетентно-елдата не е от семейството на зърнени житни.По принцип не се отглежда в БГ изисква по-влажен и хладен климат,затова не е разпространена много в България и не е позната също.Аз в БГ съм я купувалав магазини за здравосровно хранене,правила съм каша от елда ама хич не ми хареса.

Боби може да дадеш рецепти все пак,че наистина е много полезна и също нискокалорична(имам нужда) hahahaТи пък вече не свикна ли да си лоша снахъ-аз свикнах след втората година-това беше преди.........100години Joy Joy Joy

Мистикова и на мен ми писна вече от тая зима,днес почнах да чопля из градината,то взе че заваля.Иначе изхвърлих всички китки навън,дано няма студове вече,че искам цветя,много цветя.Така обичам пролетта,обожавам я.Всичко се събужда за живот.

# 76
Мистик, верно че не сме те виждал за тая година! HugЧестита и на теб!

Ох, и на мен ми писна от моржуване, палта, ботуши, шапки! Мъжо все ме занася "Е, нали искаше в Сибир?", че едно време се бях запътила на стаж в университета в Иркутск  ooooh!

За тези които се насочват към Алпите, да знаете, че по ниските станции, под 1000м, сняг няма! Пекна за два дни и стопи всичко, сега е само лед. А децата ще си пропуснат излетите на ски от училище, жалко.

Аз съм пак сама до края на седмицата, парижанки, поверила съм ви половинчо, да ми го наглеждате! Twisted Evil Кофти, че в четвъртък ще трябва да вдигам бандата по тъмно, да водя на гардерито "с доспиване", ако искам да стигна на време за първия час. Днес ме сюрпризираха, че трябавло да включа и модул "история на искуството" newsm78 , ама някак си да имало връзка с останалата програма Thinking И устен изпит щели да държат за това, че и с висок коефициент Sick Питам, откога това нареждане, колежката ми отговаря "Depuis vendredi!" Абра-кадабра, какво ще излезе от шапкатаааа? bowuu

# 77
Ще излезе голЕм Зайо Байо и няма да слушка с двете уши!

Момичета,
Стиснете ми едни палци, моля! Оставили са ми съобщение дансе обадя по една обява за работа (пол амплоа ми дадоха 9 и само по най-странния и добър пост ми се обадиха!) сдд ама все е нещо! Та утре ще звънна, дано ме поканят на интервю! Мисля ако ида и мислят, че няма да се справя заради френския да се примоля да пробвам да ме обучават поне докато си намерят кандидат, пък без ангажименти..дали се приемат такива неща тук???

# 78
Aми Боби, зависи къде е работата...
Теоретично не може да работиш без да те декларират :
1- не може да ти плащат
2- и без заплата не е редно защото има проблеми откъм застраховките
НО ако е частна фирма, едва ли ще откажат да им работиш без пари  Mr. Green
Нищо не губиш да пробваш - така показваш и че си мотивирана...
Но според мен, по-добре да им предложиш periode d'essaie. Ako искаш да се информираш по въпроса : http://vosdroits.service-public.fr/F1643.xhtml
При всички случаи ще стискаме палци !!!
Успех  Hug

# 79
Боби, стискам палци, давай смело!  Зависи за какво е работата, според мен твоят френски е на добро ниво, все пак предполагам го ползваш ежедневно, а доколкото знам владееш перфектно английски. Но и нали ще те чуят по телефона, поканят ли те на интервю, отиваш без да се притесняваш! За един пробен период говори, ако нещо се повдигне като проблем,  както Юлия ти е казала,  колкото да се приспособиш и да покажеш какво можеш. Успех!

# 80
Благодаря ви,
Ще чета сега да видя ... дали сдд има период д'есе?? Дано! Така искам да мога да покажа, че възприемам бързо и съм мотивирана да се докажа по-скоро като кадър, че мога нещо, не ми е в момента "зор" за заплата.

# 81
Боби, стиснати палци и от мен! Дано излезе заек Simple Smile

# 82
  • пак на Рив Гош
Иве, на големи патерици - частита годинка на Моника! Страхотни сте на снимката!  Heart Eyes

Боби, палцестис и от мен за работата!

Ние вкъщи сме лазарет - Камбанката е с астматиформен бронхит, та днес си останах вкъщи с нея.  Но и таткото взе, та се тръшна... май се очертава аз да боледувам през уикенда  Mr. Green

# 83
Най-после изчетох новата тема, много рожденици съм пропуснала, честито на всички, дори и със закъснение.

Ех, в мрачни дни като днешния, добре че има роциния сайт, че и моите очи да се порадват. Отдавна не бях минавала, ето сега пак огладнях.

Що за странни персонажи седят в бюрата на авеню Рап, три пъти звънях, как един не ми даде пълна инфо, затова да питам ако някой знае.
Моите бг документи са изтекли отдавна, но чух, че имало големи глоби ако не си си извадил нови. И през първата седмица на март отивам по този случай при наште умници в Париж да вадя биометрични документи, без и аз да знам за какъв бяс са ми, ама хайде да имам.
Мудната служителка от телефона ми каза, че обаче после не изпращали по пощата. Ха сега, всички пращат, само наште не пращат. Тоест от мен се очаква аз да платя веднъж стотина евро за влака , после хотел етц, като след десет дни отново същите пари за да си взема картата. Да не говорим, че ми е и невъзможно, работя на пълно работно време за разлика от тях.
Ако напиша атестация на някоя от вас, която живее в града и няма да и е проблем да мине и вземе документите, би ли после ми ги изпратила, като аз разбира се ще поема разноските?

# 84
Мистик, бон кураж, тия авеню Рап са пословично заспали!  Twisted Evil Веднъж на един въпрос ми бе отговорено едно, за да съм сигурна седмица по-късно звъннах пак да попитам, тъй като девойката първия път не ми се стори много шен...Мислех си, че ще попадна на друг служител, но в разговора се усетих, че е същата но също и че ми казва ТОЧНО ОБРАТНОТО на това което ми отговори предната седмица, а бях си го записла! ooooh! Та не се стърпях, питам "А това, това и това така ли е?" а тя "Ооо, кой ви ги е наговорил тия глупости?!" hahaha

Ей, болници да се оправяте или поне да пратите някой дребен вирус, че нещо не ми се ходи на работа тия дни... newsm78

# 85
Тази дума "шен" винаги ме е разсмивала бурно  Laughing

Да, те са едни и същи. На телефона на посолството отговаря винаги глас, който те кара да се смразиш, Б. Бардо и Ж. Моро не могат да се конкурират с тази мадам, която си я представям как си пали цигарите една от друга и това от сигурно 40 години. После този вдъхващ респект глас те препраща на телефона на консулството където те посреща мудния заспал гласец на мяукаща служителка, която не само говори бавно, ами и разбира какво я питаш със същата скорост.
Толкова става сладкодумна по някое време, че не и се затваря телефона, става любопитна и почти интимна с теб. При първия ни разговор ме пита къде точно ще ходя на ваканция, колко съм платила на хотела и дали сама отивам. Вторият път беше за самолетните билети, къде и как и къде точно живея, абе точно си е пиела кафето сигурно.

Та има ли наистина глоби или само пресират хората за да вземат пари?

# 86
Здравейте мами,доста време не съм влизала във форума,но виждам вие сте си тук Simple Smile
Няма ли някоя мама ,която да се е преселила да живее "dans l'Herault".Имам от4аяна нужда да се видя с БЪЛГАРИИИИИИИ.Аз просто издивявам само покрай французи....депресията ме обзема с вси4ка сила....няма работа...Не знам как се 4увствате в тази държава ,но на мен запо4ва адски да ми писва...Казвам си "ще взема да се прибера в БГ,но след малко размисъл си казвам,4е нещата ще се оправят и аз щЕ СИ НАМЕРЯ РАБОТА ЕДИН ДЕН...Да не говорим за POLE-EMPLOI ,имам 4увството ,4е когато видят 4ужденец не им се иска да му помогнат да си намери работа.Извинете ме ,4е ви нахлувам след толкова много месеци и ви занимавам с глупости...

# 87
Ето менс доклад: обадих се, поканиха ме тутакси веднага...намъкнах костюм и хайде. Добре мина, само дето се чувствам "орисана" да се боря с Еурокоптер - интази работа е свързана с тях, а гражданството трябва да ми излезе тука тия дни ъьъьъьъъьъь Те са на зор обаче, или ме пуснаха по пързалката, но щели да търсят вариант...аз малко агресивно, но накрая човека (по-големия шеф) каза J'apprecie votre parcour (дали така се пише, ама ще ме разберете). Каза също че ако не ми се обади до петък, да му се обадя аз, че трябвало спешно да намерят човек. Единствено запънах на фирмата към която съм държала изпит за сетификатор по ИЗО, ама ми изхвръкна от главата. Заплата - 1500, нЕма как с повече да започна, но след изп.срок ако мина на сди ще мога да преговарям на база резултати. Тебтака ми обясниха...да видим! Стискайте още палчета, моляяяяя!

# 88
Мистик като си мисля май само аз съм на линия от Парижките майки.Другите са на работа и са малки деца.Аз ще ти свърша работата с посолството,макар ,че мнооооооого ги обичам Mr. Green
Питай като подаваш кога ще дойдат след колко време.И като дойдеш да подаваш докиментите,обади се,ще идем двете да питаме на място как става получаването от упълномощено лице,че при тях всяко нещо е предпоследно.Почти сигурна съм ,че ще ни накарат да правим пълномощно и да го заверяваме при тях.Така е в България и тук би трябвало да е така.А за изтеклите документи глоба има вярно е ,но не е чак толкова голяма(поне в БГ не е)Пиша ти телефоните на лични и живот и здраве -чакам те.
Боби мното се радвам за работата ти ,ама много ми се искаше да дойдете насам-нали знаеш Joy Joy Joy

# 89
Донка,
Тяоще не е изобщо сигурна моята работа. Иначе на милото - и Париж, и Бордо за сега отпадат ;-( ще видим Wink

Общи условия

Активация на акаунт