Зимната ни приказка продължава - Франция 27

• 34 292
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря момичета, много сте мили Simple Smile
Рожденият ден мина много добре, с малка, но приятна компания.

Моника е затрупана с играчки, добре, че купихме по-голям апартамент, че не знам иначе.
Успешна седмица на всички  Hug

# 61
Честита Нова Година  Grinning
Честита първа годишнина на дъщеричката на Ивенце - да е жива и здрава, да бъде с много късмет.
Гледам тук си говорите за гаджета, моята госпожица много обича да си играе с момчета, но за гаджета или приятели не иска и да чуе, започва да се мръщи, такива работи не и били интересни, даже щяла много да си помисли дали ще се омъжи един ден - това е за сега мнението и по въпроса  Sunglasses
Ох, трябва да си правя паспорт в посолството  (сега като заговорихте за приеми ), някой има ли идея, дали трябва да се попълва някаква бланка и дали тази бланка може да се свали предварително в интернет? И друго при изгубен паспорт - какво се прави?
Ние се спукахме да боледуваме тази зима, постоянно някой вкъщи подсмърча, кашля или го боли нещо....аз вече свикнах да пия долипран и да си впръсквам морска вода всеки ден в носа, все едно си мия зъбите.

# 62
Ивенце, честито ти пораснало момиченце! Да ти е здрава и весела newsm38
Голяма работа ти  се отваря  на теб с толкова много играчки - сега започва да става особено интересно

Kookai, радвам се да те видя - ти май вече за пролет си готова! Ама като гледам - и при нас още е далече, сутринта беше минус 2°, макар че бадемът ще цъфне всели момент.

Юлия, предварителният договор наистина може и да не се сключва при нотариус, но накрая все пак се минава през нотариус за узаконяване на придобивката, естествено. Можеш обаче да внимаваш при подписването за доста неща - например сега е задължително да се обявява енергетичната консумация на жилището, и то още в обявата. Можеш да преговаряш за цената ако такава информация няма, трябва да я дадат, а също и ако цифрата е висока.

Като говорите за "любимите" - не знам дали си спомняте писмото, което на Сашо любимата му беше писала преди, хм, две години май - бях го публикувала. Тази девойка си го е харесала още от първата година на матернела и си го преследва неотстъпно. Мислех, че се е отървал от както прескочи един клас, но не би - сега се оказа че и тя е прескочила една година и от нова година  са пак заедно, в един клас! Да не ви разправям как ходят на курс по театър и  бяха в ролите на новобрачна двойка. Девойката е две глави по-висока и като го сграби да го прегръща.. а нашия си витае някъде и хич нищо не схваща

# 63
Чумби, приятелко! Още се търкалям от смях с тази любоФчийка, дето дърпа Сашо  rotfImao rotfImao rotfImao нямам думи Wink

Тук набързо да споделя (Веринка пита, ама аз се отнесох ...) за бисквитките с елда - Мента от чужбинския форум ми писа :
Боби, във форума научих рецепта за страхотни бисквитки, стават за 5 минути - взимаш 4 лъжици елда и леко я изсушаваш във фурната, след това я мелиш на брашно. Вместо това може да си купиш брашно от елда и да съкратиш процедурата. Това смесваш с настъргана ябълка един брой, оформяш бисквитки като пръстчета и печеш във фурната. Йойо много ги обича.
Успех!

Мария,
тъкмо си подготвих поръчката и се сетих, че тези сайтове имат "паринаж" (така ли се казваше  newsm78), та ако искаш ме "покани" и така ще "трупаш точки или там каквото имат ... Аз например за http://www.brindilles.fr/ получих "покана" и 5% за  "поканения" и за "поканващия" имаше. Палмерс също имат, ама не знам някой друг освен мен да ги ползва хахахахахаха
И още нещо - там брашното елда не е чисто, а с оризово, но ще си взема, както и тапиока (доФтора ми я е писал в списъка на Леа за здравословно хранене...какво знаете вие хохохохо)

# 64
Големи скици са с тия възлюбени! Embarassed Чумби, просто си го представих твоя малък чаровник! Blush как се прави, че идея си няма що го гони мацката! Моята щерка имаше един още от СР, който геройски изтърпя да бъде облечен в българска носия (калпак, навуща, пояс, само цървулки дето нямаше!) за един празник на учлището, само и само да е в тон с момата. Но отиде в друго училище. Тоя и беше най-трайната връзка hahaha.
Боби, виждала съм farine de quinoi в био магазините със сигурност, но понякога е примесена с пшенична май, затова чети етикета. А тапиоката си я спомням, защото така умно попитах дофтурката "Това заради африканските семейства ли е в списъка с препоръчителните храни?"  ooooh!

# 65
Здравейте,здравейте  bouquet
Първо Честита Рожденничка на Ива със закъснение.  ura newsm38 nbirthday

Не мога да се наканя да седна тея дни на компютъра нещо,мотам се като муха без глава.И много ме боля глава тея дни ,явно ЕГНто се обажда.
Успокоих се като четох любовните истории,че и моят хубосник голям любовчия го раздава последно време.Досега щеше да се жени за комшийката с която са в един клас,от петък за друга,вече не искал Ибтисем.В БГ пък имаше една Симона-ужас на кого ли прилича това дете Joy.С дъщеря ми не е имало такива работи,или аз не помня.
Пък за себе си и аз бях смотана на тая тема докъм 16г,тогава ме излъга комшията ,та до днес.И аз ако кажех на майка си такива неща щеше да има революция,за баща ми да не говорим hahaha

Боби,остави детето да си прави каквото иска и да си яде каквото иска.И моя беше така,не пиеше изобщо чисто мляко,бях се принудила в млякото слагах по малко каша и така се лъжехме.Но после като каза ,ще пие ....че до преди 3 месеца.И то с шише.Едвам го отказах.А с щерката не съм имала проблем с храненето-на всичко отгоре пиеше квасено домашно мляко от 6 мес.Но навремето беше така ,нямаше адаптирано мляко след 6 месец,минаваше се на кисело или обикновено.Абе навремето беше голяма дивотия да ви кажа-например памперси с триста зора купувахме.И какви ти брашна от тапиока-не бяхме чували за такива работи и да ви кажа сякаш децата бяха по-здрави от сега. Rolling Eyes

# 66
Боби, аз не съм записана бе душа... Crazyняма как да те поканя.... Сори, надявам се това да не попречи на поръчката...

# 67
Боби, аз не съм записана бе душа... Crazyняма как да те поканя.... Сори, надявам се това да не попречи на поръчката...

Няма страшно! Купих (смес), ще видим какво ще докараме Wink а за тапиоката - и моя мъж така каза "нали сме в регион с преобладаващо чуждо население" хахахха
Донка,
Оставих я да яде к'вот си иска. Пие де, от вчера се позасили, ние я и послъгваме лекинко, та от време на време минава номера Wink

# 68
Боби, притесни ме с тези смески, та разгледах целия им сайт. Ей, едни флокони чисти от сарацин намерих, могат да се ползват за разни рецепти пише. Погледни и тях.
http://www.naturalia.fr/bio-flocons-sarrasin-500g_4474_1_800.htm
А иначе аз пазарувах на живо от една Натуралия до нас навремето, не съм поръчвала по нета. Признавам , че не съм много био и откакто пораснаха децата не съм се интересувала Embarassed

# 69
Ивенце, много сте хубави и двете, чудесна и мила снимка  Simple Smile
Боби, това не е ли чисто брашно от елда
http://www.naturalia.fr/bio-farine-sarrasin---500-g_584_5_71.htm
а производителя май има офис и в Марсилия
http://www.markal.fr/contact-markal/contact-markal.php
Рецептата изглежда много лесна и интересна, непременно ще я пробвам, благодаря!

# 70
Ивенце, много сте хубави и двете, чудесна и мила снимка  Simple Smile
Боби, това не е ли чисто брашно от елда
http://www.naturalia.fr/bio-farine-sarrasin---500-g_584_5_71.htm
а производителя май има офис и в Марсилия
http://www.markal.fr/contact-markal/contact-markal.php
Рецептата изглежда много лесна и интересна, непременно ще я пробвам, благодаря!

Мдаа, ама като няма кой да гледа хохохо Ще взема и от него Wink Мерси, Веринка, Мария, сета вече съм "светната" и ще се посарациним у дома с бисквитки домашни и с палачинки, каши и подобни !

# 71
Чакайте де, аз че съм зле с ботаниката, зле съм, ама все си мислех, че елда е quinoi, а sarrasin за мен е типово брашно, от черно жито. Такова използват за палачинките в Бретан и особено както им е е периода сега, го има абсолютно навсякъде, дори и в моя шкаф! Mr. Green Каквото и да е, рецептата звучи супер и сигурно няма да остане нуважена, но Боби да докладва с кое точно брашно е!

Ивенце, много сте хубави, малката е жива кукла, а ти си толкова усмихната мама!  bouquet

Ох, вижте на какво се хиля по нощите: ooooh! hahaha

Décris le hibou. Je ne connais pas le hibou mais je connais la vache. La vache a 6 côtés: le devant, le derrière, le dessus, le dessous, la droite et la gauche. Sur le devant, la vache a des cornes qui lui servent à se défendre. Sur le derrière, elle a une queue qui lui sert à chasser les mouches. Le dessous de la vache lui sert à faire le lait qui donne du beurre, du fromage . A gauche et à droite de la vache, il y a le cuir et la viande. La vache a un odorat très développé: on peut la sentir de loin.

# 72
Ами каквото знае детето, това пише Joy ааа, мъжа ми каза tres mignon! Кой клас е това?
За елдата - наистина тук я наричат черно жито, но тя е от семейството на лапада, не е житно растение няма глутен, оригиналните блини се правят с нея и бретонските палачнки. Много е полезна и не се дебелее от нея, а е хранителна. Предписва се на хира с анемии или проблем с наднормено тегло. Има магнезий и желязо. Аз правя каша и добавям плод (за Леа), че чиста е горчивичка, а мъжа ми я оприличава с лещата. Заради названието "черно жито", моята свеки ме овика, че не се дава на малко бебе това (сарацин), че се дебелее от кашите му и да внимавам. Аз и казах да прочете в енциклопедията. Туй то Wink много лоша снаха съм!

Ивенце,
Много сте хубави двечките на снимката!

# 73
  • MERIGNAC, FRANCE
Честит рожден ден на патерици на малката Моника  newsm59 newsm18 newsm38  ura  bigdance2 newsm59
Ивенце, да ви е жива и здрава и много да я слушате  Hug

Мария, може да е verre d'honneur защото няма да е пълна с вино, а може би с ракия, ама със сигурност ще е в чаша  Wink  Laughing

Боби, тази седмица звучиш по-позитивно  Peace Целувки на калпазанката  Heart Eyes

# 74
Май тази година не съм писала още. За много години и отлична 2011 пожелавам!

Ще ви чета малко по-късно, бързах да се разпиша първо.

Ей, писна ми от зима, чакам вече пролетта.

Общи условия

Активация на акаунт