Зимната ни приказка продължава - Франция 27

• 34 285
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
Bъй, Мария, как можа да забравиш на любимият рожденият ден  ooooh!  Девойката не ти ли надуваше всеки ден главата ?  Joy
Добре се посмях с DS-са : добро предложение, мислено с любов  Joy

Боби, честито пораснала сладурана  babydust7

Момичета, да ви попитам, че нали скоро купувахте имоти : някой от вас ползва ли нотариус за compromis de vente ? Чудя се колко ли струва, че аз предпочитам сама да се справя, ама дали не рискувам напразно  newsm78

# 46
Боби, брашно от елда съм виждала в магазините за БИО продукти, от там пазарувам за Митачето и горе-долу поразучих продуктите.  Бисквитките за теб ли са или за Леа, може да споделиш рецептата  Wink

# 47
Юлия, не сме ползвали нотариус за това, но при нас агенцията движеше всичко и беше "гарант".
Вие ще купувате ли?
Те са май стандартни договорите де, но ние четохме всичко :)4

Боби, честити 6 на Леа. То те са почти с точно 6 месеца разлика с Моника Simple Smile

# 48
  • пак на Рив Гош
Юлия, и ние подписвахме compromis de vente без нотариус, само с агенцията. Но мога да питам моя колега, който ползва нотариус при директна покупка на имот от собственика, без агенция. Вие от директно от партикюлие ли ще купувате?

Боби, брашно от елда (ако питаш за farine de sarrasin) съм намирала и в хипермаркетите, в отдела за био храни или при брашната. Ако не намериш, свиркай, ще пращаме Simple Smile
Лелее, кога Леа стана на 6 месеца Simple Smile.

Мария, ама и на теб една малка ДС да не ти се откъсне от сърцето за любимия "зет"  Wink. Как мина рождения ден?

Аз да ви се оплача, Камбанката от вчера е с 38°C и нещо не може да ги смъкне много... Да видим какво ще каже доФторката утре. Поне 4-5 деца от класа са болни, надявах се да мине метър, ама не успя...

# 49
Ей, аз като феята вестителка тези дни, ама :
Честит 1-ви рожден ден, Моникааа!
Иве, да ви е много здравичка, весела, палава, и скоро да се похвалите с ходещи крачета!

Роца, дано леко се размине на Камбанката!

Боби, ето един онлайн био-магазин, можеш да поръчаш, намерих страницата със саразина, в отдела безглутенови:
http://www.naturalia.fr/bio-sans-gluten_farines-sans-gluten_7_811.htm

Юлия, аз нямам опит, но поста ти си мисля, че ще купувате без агенция?
Успех във всеки случай!

Иначе нашия РД мина благополучно. Върна се с едно пръстенче за подарък и заяви, че вече може да се ожени за Гийом! Купихме по едно ДВД от FNAC, че те са братчета близнаци, та два подаръка трябваха (две ДС, а? нямаше как Joy). Майката, която е много симпатична женица ми благодари за избора после, че не съм я заляла с разни дребни играчки.

# 50
Юлия, по принцип цената на "compomis de vente" е включена в нотариалните такси, които плащаш като купуваш  имот, които са  % от цената на имота (май беше 7 ама не си спомням точно) и тях ги плащаш винаги без значение дали минаваш през агенция или не. Ние скоро си купихме къща и съответно минахме директо без агенция, което ни икономиса поне 15-20000 евро.

# 51
Честит първи рожден ден на Моника! Браво на поразналото момиче, да е здравичка и усмихната!!!

Мерси за линка, Мария! В нашите (марсилски) био магазини и в суперите нЕма такова животно, та сега ще си поръчам он-лайн!

# 52
Боби, това е изпитан магазин, не случаен. Натуралия са голяма верига био-магазини, тук ги има на всяка крачка, ама явно не са национална мрежа? Аз пазарувах за Яна навремето от тях -био зеленчуци за пюретата, разни безглутенови брашна, каши и тн.

Момичета, забравих да ви кажа, че предлагам покана за новогодишния прием на посланика (без майтап). Ако някой иска, да прати ардес да му я изпратя. Аз не мога да ида, дежурна съм, макар че и без това не бих отишла, но може да има заинтересувани Wink Другия петък, вечерта.

# 53
Честит Рожден ден на госпожица Моника! newsm38 newsm59 Да расте здрава и щастлива, а мама и татко много да я слушат!  bouquet

Мария, кога е тоя прием, не че съм лично заинтересувана (далечко ми се пада Wink), но ме озадачи факта, че чак по това време! Голяма скица е твоята мадамка, готова за женене! hahaha

Роца, и вас ли ви нападнаха вирусите? Тук всеки втори е грипозен! Бързо да се оправя Камбанката! Hug

Юлия,
Compromis/promesse de vente не е задължително да се сключва при нотариус, може да е собственоръчно написан документ, посочват се продавача, купувача, типа имуществото за продан и цената, за която са се споразумели, дата, подписи и на двете страни. Това е. По принцип, купувачът оставя капаро от 5-10% от сумата и само той има 7 дни за размисъл. Продавачът, след като е подписал, е задължен да спази уговорката. Желателно е купувачът да посочи условието "sous conditions d'obtention d'un credit", ако не получи кредит, по закон има право да се откаже без последствия (получава си обратно предплатената сума). Виж в юридическите сайтове из нета, често има примерни модели на подобни договори (compromis de vente lettre type). Успех!

# 54
 bdbaloni  Честита 1ва годинка на Моника  bdbaloni
Да е много здрава и все така послушна  Simple Smile

Мария, съчуствам ти за любовните трепети, че и мойта щерка (която точно стана на 6!) много се вълнува от тези неща... В момента е без любим, затова ми споделя историите на приятелките си Simple Smile
А малкият се влюби на 2 и още трепери по същата изгора ! Просто се чудя какво ли ме чака за в бъдеще !!!

Ще купуваме едно студио за майка ми. Ние едва ли скоро ще имаме възможност, а и мъжът ми не иска  Rolling Eyes
Сделката ще стане през агенцията на продавача т.е. ние видяхме обявата. Така че, ще ми предложат договор, но не им е работата той да е съставен в мой интерес !
На този етап нотариуса не е задължителен и таксата му ще е независима от тази за продажбата, така че ми се иска да си я спестя  Blush Но се чудех колко ли може да бъде - например за 100€ не си струва риска...
Иначе, не само ще чета, ами и ще подготвя параграфи ! Агента ще се види в чудо с мен  Mr. Green Ама и той не ми стана никак приятен - стил "няма какво толкова да гледате" така че си го заслужава  Mr. Green

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 13:18 от Julia B.

# 55
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  НА МОНИКА!   bouquet 
Да расте жива и здрава, красива и щастлива и много да радва мама и татко!

# 56
Да, и на мен са ми много интересни тези истории с "любимите" и гледам да се държа възможно най-сериозно и естествено Simple Smile Яна е "вярна " на нейния любим вече година, преди "смени" няколко  Laughing, а малкия има една изгора и той от преди детската градина още и наистина много я обича!
Аз не си спомням по мое време да имахме такива любовни трепети newsm78 То нравите бяха различни, представям си да кажа на майка ми , че имам любим на 6 годишна възраст, щеше да предизвика революция ....Само аз ли съм била така смотана? Май чак към 20 г. се оправих Joy

# 57
И от тогава наваксваш ?  Laughing
Аз си спомням че си наресвах едно момченце на 6-7, ама на 2  Shocked Shocked Може би, защото преди това не съм била в collectivité  33uu  А нашите като ги даваме толкова рано и узряват по-бързо  Confused

# 58
Ааааа, даже и да наваксвам вече спрях Laughing
Вярно е, че съм тръгнала чак на 6 години на една полудневна забавачка, преди баба ми ме е гледала, къде ти да знам, че съществува противоположния пол Joy
И аз харесвах момченца в началното училище, но идеята ми е, че и през ум не ми минаваше да "призная", ни на майка ми, ни на който и било Joy. Тайни любови съм изживявала.....

Ла Пинтад, забравих да поясня за "приема на посланика"-на 28 е чак, вярно че е късно, но докато е януари май минава Wink Посланикът е Марин Райков, ако не знаете. Кани на verre d'honneur Rolling Eyes, не бях чувала такъв израз... На времето се бях записала чрез сайта на посолството да ме информират за разни събития и по тази линия ми изпращат поканата (на френски!), да не си помислите нещо Wink

# 59
Ха-ха, явно е сбъркал vin d'honneur с verre d'honneur  hahaha
Щом не е писал vin d'horreur пак добре !  Joy  Joy

Общи условия

Активация на акаунт