Зимната ни приказка продължава - Франция 27

• 34 282
  • 732
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря ви много за помощта.
Gogko, а къде практикува този българин,че Париж ми е малко далече  Simple Smile Simple Smile .

Ето един бг гинеколог близо до Ница, супер човек. Др Калинков
http://ameli-direct.ameli.fr/professionnels-de-sante/recherche-1 … ri-aleatoire.html

# 31
Здравейте момичета!
Мария, аз стисках палци, ама онзи ден - пак недоразбрала ...ама съм сигурна, че си се справила!

Аз да ви кажа съм гроги, нещо ранна пред-пролетна депресио-умора ме хваща и съм много крива, Леа не ще да пие мляко от 2-3 дни и ме довършва, такъв характер докарва, че ни пукат ушите на нас с баща и!

Роца,
Прага е супер! Аз до преди да се пренесем във Франция ходех поне веднъж годишно там! Апартаментите като настаняване са супер, има и в центъра и си пешком навсякъде, не че с транспорта е зор Wink Чисто, красиво, бириШка, ам ам миам миам...голяма слабост ми е на мен този град!

ВасиТу,
Те са ти казали момичетата, та си наясно вече - до края на третия месец - 0 прегледи (аз бях с ин-витро и 9-та сеемица само потвърдиха, че има загнезден плод, защото бяха трансферирали 2 ембриона и стана ясно, че единя е загинал), след 3-ти я месец - 3 ехографии до края, иначе всеки месец взгляда за мерки и теглилки, както и кръв/урина. Аз нямах токсоплазмоза и това ми изследваха също. Като видях годишно колко съм "излязла" на здравната каса - лошо ми стана ... но то е и заради хормоналните препарати за ин-витрото - над 10 хиляди евро. Без раждането!
Да си спокойна и щастлива бременилка ти желая от сърце!

До скоро на всички, аз нали съм терца, като ми попремине ще се похваля! Ама много съм крива, рева без причина, не мога да кажа защо, лудост ме хваща мен!!!Ужас!

# 32
Боби, онзи ден беше, правилно си разбрала, мерси за палците Wink
Нормално е такива плачливи периоди, всичи ги имаме, в момент на промяна Simple Smile Все пак 6 -ия месец на бебето е "критичен" , символ на края на илюзията за абсолютно единство и хармония. Нрмалния живот започва да напомня за себе си, бебата тръгва на ясла, има си свой живот Grinning, ти започваш да търсиш работа, вече нищо няма да е както преди, когато бяхте двете заедно и не мислехте за нищо друго освен една за друга. Идеята, че това вече няма да се повтори с това дете може да е малко депресогенна...Има много такива периоди-тръгването на градина, паднало зъбче, все щастливи моменти,но и които ни напомнят, че децата се отделят от нас
Пий витамини някакви, спи повече, и скоро да се похвалиш, че си по-бодра...

# 33
Боби, ще взема да те набия, поне да знам за какво ревеш! hahaha Нормално е, Мария ти е казала, не се уединявай, опитай се да мислиш за ведри неща. Аз много обичам мънички бебенца и винаги ми беше мъчно, като моите почваха да се очовечват. И наскоро, когато дребоска стана на 5, такъв рев му дръпнах, че ей, на, порасна! Cry За малко да натисна мъжо за номер три. ooooh!

Ние днес следобед пообиколихме из града, разходко-шопинг с елементи на манеж и привкус на топли гофрети #Crazy Примирих се с мисълта, че вече към ръст 14г трябва да се насоча за каката, макар на ширина и за 6г да са и широки... ooooh!  Не ми се мисли ако продлжава така да расте! Малката пък каквато е суетница (super à la mode се е кръстила сама! hahaha) не остави неразгърната ни една блузка в Зарата!

О, и я кажете за Прага, от доста време и се облизвам, за посещение с деца става ли или по-добре да си намеря някоя дружка за компания?  Това за апртаментите е добра идея, някой ден ще знам от кого да искам адреси! Роца, ако осъществиш пътуването, ще очаквам репортажа с нетърпение!

И още една питанка, към разбиращите от компютри, искам да си взема нов, но мъжо е категоричен че трябва да е нормален, не лаптоп. Та съм си насочила вниманието към тези, които са без unité centrale, като по-компактни. Някой ако ползва такъв, марки, мнения, предложения, приемам всякакви и благодаря предварително Hug!

# 34
Пентадке, аз имам такъв компи от две години и съм супер доволна - отделно че е красив и удобен, с тактилен екран; И дори струваше по-евтино от лаптоп. Само че тази марка MSI нещо чух че била фалирала. Ако може да се намери - препоръчвам

Боби, дръж се Hug

Мария, като гледам как раздаваш безплатни педо-психологични съвети, изкушавам се и аз да се оплача - и то от Сашо, уж е вече голям мъж, такива истерии го хващат от време-навреме, че страх ме хваща. И то по съвсем дребен повод - когато нещо не му изнася, или го критикуваме или наказваме. Вече не знам как да реагирам - досега се опитвах да го успокоявам, да го разбирам, но последния път ме извади из релси и така се разкрещях, че ми свърши гласа ( а после се чувствах отвратително )

А тази страница с българина-гинекоког близо до Ница казва, че я няма Thinking

# 35
Мария,
Благодаря ти. Ще си събирам акъла аз...май не ми е само бебето проблема за жалост (иначе истина е, че бързината , с която се променя и си има характер, и те гледа и пипа, изучава ... толкова различно от преди, че тръпки ме побиват), и други неща ми са в главата на или на могили...а тя и като не яде мляко ме довършва...
Кажете ми колко "кисели млека" бебешки мога да и дам на ден? Аз и давам едно, защото и Нестле и Бледина имат 8-9 гр захар/на 100,  и не ме радва това. Вчера е изпила 220 мл мляко (24 часова сводка)+100гр "кисело мляко" нестле, днес (към 15 ч сводка) е изпила 80!!!!!А трябва минимум 500 ... ние до 300 не стигаме!  Иначе, ако е лъжица - яде (всичко без млякото), зеленчуци, плодове, елда на каша ... Млякото - с ванилия, сгъстено с оризово брашно, с плод, с бисквити - нЕЕЕЕЕеееееее. Сменихме го с 2-ем аж , същата история...Зъл звяр е Леа, да знаете! Помоооощ!

# 36
Боби,  не се шашкай - ами ако кърмеше, нали нямаше да знаеш колко мляко изпива на ден.  Ако няма вид на нещастна и заслабваща, няма причини да се тревожиш. Слагай й малко повече мляко в другите неща, които яде, ама така че да не се усети, все пак, че като я знам колко е хитра

Тези бебешки кисели млека аз хич не ги одобрих на времето и затова минах на нормални натурални направо, само не съм сигурна  дали  за Леа  не е малко рано

# 37
Боби,
и да ти кажа честно в началото давах от бебешките кисели млекца, но от известно време на моето дете му давам само натурално без захар и той много ги обича. Сравнявайки етикетите, "mon premier Danone"имат най-малко количество захар сравнено с другите бебешки млека, пробвай от тях, защотот и на мен ми се струва, че май за Леа е още рано за обикновено мляко.

# 38
Леле, чумби, ти ме накара да се замисля какви ги дрънкам, защото точно от това най-много се пазя-да се правя на пси в бг-мама, така мога само да навредя. На боби споделях личен опит,уж. Не познавам Сашо и наистина не искам да филосовствам. Какво стана след като му се разкрещя? Той как реагира?

А иначе страницата с координати на разни доктори я намирам в сайта на сдравната каса-ameli.fr. Отивам в рубриката професионел дьо санте и търся в annuaires.
Ako ВасиТу se интересува от този лекар мога да и дам координатите на лични.

Боби, позната история. Моя Гого също отказа да пие от биберон на около 6 месеца, искаше да куса с лъжица. Давахме Mon premier Danon, на тях май пише на какъв еквивалент адаптирано мляко отговарят, май едното беше равно на 30 мл, но може и да съм забравила. Не мога точно да ти сравня ние как правехме защото аз го кърмех сутрин , след работа, вечер и през нощта, около 4-5 пъти и не се притеснявах много , че у липсва мляко). През деня ядеше например зеленчуково пюре с една-две мерителни лъжици адапте, на прах прибавено (не знам доколко е адекватна тази работа, ама така правех, може някой да ми е казал?), следобяд ядеше две -три малки данончета... Като стана по-голям около 10 месеца пак пропи от биберона, временна е тази история когато открият сладостите на лъжицата май...

# 39
  • пак на Рив Гош
Боби, не се притеснявай за млякото. И Камбанката имаше същия период, когато не искаше да пие мляко. Ш аз като Мария започнах да правя пюретата с АМ, уж да пробутам малко мляко Simple Smile. В супите слагах и от бебешките сиренца тип "ла ваш ки ри", пак да дам малко млечни произведения. След около месец-два й мина. А да не говорим, че бях от безотговорните майки, защото започнах полека да й давам истински кисело мляко на 8 месеца (щяхме да си ходим в България и тогава там нямаше бебешки кисели млека).

Благодаря на всички за отзивите за Прага, а на Гея и за линковете  Hug. Явно ще се ходи  Grinning. Най-важното сега е, да мога да взема отпуска за избраните дати и да мога да резервирам. Понеже сегашната ми "мисия" свършва на 31ви и не знам от февруари къде и как ще съм, въпросът с отпуската е най-неизвестният (това е един от големите недостатъци на "наемничеството").

# 40
Сакън, Мария, не исках така да прозвучи - ти просто много хубаво обясняваш неща, които всеки от нас е преживял и би споделил също като съвет.

А за Сашп търся по-скоро съвет - дали това поведение е нормално за неговата възраст, чудя се дали не е от факта, че прескочи един клас, а иначе не е много "узрял" и хем иска да се прави на голям, хем не му стиска... Не ми се ще пак да го водя на психиатър, ами да намеря сама някакъв по-добър подход. А иначе... като се разкрещях, спря в един момент и после се прегърнахме и успокоихме, ама на мен ми държа още известно време Може пък аз да имам нужда от пси Rolling Eyes

# 41
Чумби, според мен излишно се притесняваш, ами растат си децата, проявяват характер и първо на нас се пробват до къде могат да стигнат. А може и от прескачнането на класа да е, тъй като е с по-големи, да прояви желание да им подражава или пък да се изнервя от странието си да е като тях. А и пубертета се задва на хоризонта, колкото и да не ни се иска...
И при нас стоеше въпросът с прескачнето на един клас, не се съгласихме, защото щерката беше малко свита и доста чувствителна, но пък нали е от начлото на годината, в набора си е прекалено зряла и улегнала, без обаче да се "момее" като повечето момиченца и съсвем в декалаж.  Учебния материал поне и е лесен, но ни риба, ни рак, по-добре така, отколкото обратното. Като цяло е кротка, но сме имали и кризи като вашата, резки промени в настроението и т.н. Онзи ден на рд, казвам на мъжо "Що не я пуснахме с по-големите, виж я как стърчи сега!" а той "Ами тя и сред по-големите стърчи, в гимназия ли да я запишем!"  ooooh!

Боби, не си спомням как съм ги хранила моите, и двете бяха ужасно ящни и по-скоро се притеснявах да не преядат. Със сигурност обаче никога не съм давала повече от две данончета на ден, мазни ми се виждаха на мен. Към 8-9 месеца мисля, че въведох и киселото мляко и някъде пак там и мъничко сирене крема (каре фре) в пюренцата. Не се притеснявай за количествата които яде бебка, аз много се придържах към съвета на нашия доки, който казваше "Дете на което се предлага храна, няма как да е гладно, щом толкова е изяло, значи от повече не е имало нужда!" Ако се развива нормално, видимо е доволна и щастлива, значи всичко е наред. Ако беше на кърма как щеше да ги премериш тия милилитри?

Мария, твоите съвети винаги са добре дошли и на място, никога не съм те видяла да се правиш на "бит-пазарен психолог" , затова няма нужда да се извиняваш! Hug

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 15:28 от La Pintade

# 42
Добро утро! (студено и мрачно, бррррр)
Боби, честита полови годинка на калпазанка Леа! Дано скоро спре стачката и ви зарадва с апетит и послушание!

Ние заминаваме рано рано в магазин за играчки Crazy Така е като забравих, че днес следобяд е РД на "любимия" на Яна, сега трябва да намерим и подарък. как ще опазя портмонето обаче от играчки и за моите човечета не знам. Разбрали сме се само по едно малко нещо, да видим! (Питам Яна какъв подарък да вземем за Гийом и тя вика "Ами, DS!", аз: "А, такъв голям подарък не се дава", тя "Той е съвсем малък бе, не е голям, ти не си ли виждала" Joy)

# 43
Боби, честита половин годинка на принцеса Леа!   bouquet
Мария, бон кураж! Е ти пък сега, стипца, една Ds не може да ти се откъсне от сърцето! hahaha Тук като знам какви символични подаръци правят по принцип, със сигурност ще те гледат умно после!Приятно забаление на Яна, предполагам в момента вече подаръкът е подарен и оценен по достойнство!
При нас също е сиво, студено и ужасно ветровито, ще ми отнесе ушите! Пратих мъжо да пълни хладилника, а аз заседнах пред ларедута да избирам дрешки за едно приятелско бебче в бг.

# 44
Благодаря ви за поздравите! Ей на, минаха та не се видяха 6 месеца! А преди 1 година я усетих да ме побутва за пръв път!

Малко я измамихме днес принцесата - с един широооок биберон яде "закуска" и "вечеря " на нестле вчера (ужким имат 90 % мляко и тях ги яде - нели имат достатъчно интересни примеси и тя приема) и днес и бутнахме млАкото с това, .... е, усеща се на половиния път, хитрундел, мамин, ама поне насмука малко мляко (до 300-350 стигнахме хохохо) Голям чешит е, няма спор! Рако-лъв е по зодия, хохохо, единствена и неповторима!

Да попитам Роца ( а и другите , ако знаете нещо по въпроса) : търся чисто брашно от елда, тук има само смесено с бяло, за палачинки. Мисля да правя едни бисквитки и не се мели добре моята елда. Ако някой знае в какъв магазин мога да намеря, моля за съвет. Ако няма при нас, ще се примоля на някой да ми прати и аз ще пратя тутакси чек да покрия цената + пощенските разходи .
(аз на френските пощи им хванах "цаката", че всеки път ме пускат по пързалката с бесни цифри, сега ходя с разпечатка и си искам икономична пратка, опитаха да ми кажат, че няма вече, но си извадих от чантата тарифите от 01.07.2010 и млъкнаха, така вместо за 10 пращам за 6 евро във Англия (до 1 кг) и за 7-8 вместо за 12-14 тук по-големи пакети (до 2 кг),  техната кожа...)

При нас имаше цели 2 см сняг и опищяха орталъка вчера хахахаха но поне нямаше народ по улиците Wink

Общи условия

Активация на акаунт