Зимната ни приказка продължава - Франция 27

• 34 294
  • 732
  •   1
Отговори
# 15
Мария, мерси за отчета  Hug Ние стискахме палци, пък каквото стане. Важното е, че мина и сега можеш да си поемеш дъх  Simple Smile

Иначе, не знам как го правят малките да ни поставят на изпитание точно в най-важните моменти... Като се започна още от първата ми бременост, почти не е имало случай да не ми стъкнат нещо в последният момент ! Или просто не си спомням, когато всичко е било наред  newsm78
Все се надявам че нещата ще се нормализират с времето, но ... малкият е вече почти на 4, а още е радкост да не ме събуди през ноща  Tired
Аз май по-добре да си лягам, че само за спане си мисля  Wink

# 16
  • пак на Рив Гош
Запис  Mr. Green Иве, мерси!  Grinning

Честито на всички рожденички, които изпуснах! newsm59

Мария, и аз уж днес ти стисках палци, дано да съм ги стискала правилно!  Grinning И дано Гого се оправи по-бързо и да можеш да си починеш!
Чумби, и вие да оздравявате!  Дано сред това да не сте вие наред с таткото  Grinning
If_all, радвам се да те видя отново! Както и Мама Щрумф  Hug
Пантадка, мерси за разясненията за теста. И аз се чудех какво точно представлява, като го чух тази сутрин по новините.

Ние в събота имахме един грандиозен провал с изложба на Моне. В момента тече една, която се радва на небивал успех, и на която трябваше да отидем през декември (преди да ни затрупа снега по парижко). Тогава не успяхме, та го отложихме за този уикенд. Билетите онлайн бяха вече разпродадени, та затова в събота се курдисахме 1 час преди отварянето пред Гран Пале. На 25-30 метра пред нас видяхме табела "6 часа опашка от тук насетне". Решихме, че се шегуват. Не се  Rolling Eyes. Почакахме около час и се поехме на разходка и шопанж. Та такива приключения при нас...

Мегало, точен адрес на апартамент под наем не мога да ти дам, понеже не ми се е налагало да ползвам за краткосрочен наем  Peace. Мога да ти дам 2 линка:
http://www.only-apartments.fr/appartements-paris.html
http://www.homelidays.co.uk/
Може да провериш и в темата за Париж в "На път", където потребителки са дали мнения и информация за хотели.

Някой да е ходил в Прага? Обмислям този вариант за мръдване за 3-4 дни през априлската ваканция (ако ми дадат отпуска  Laughing). Другият избор беше Лондон, но после видях, че горе-долу по това време ще се жени принц Уилям, та сигурно ще е лудница...

# 17
роца, благодаря ти за линковете. ще разгледам и темата и ще побързам да запазя нещо

прага е чудесна. ще ти хареса. и 3-4 дни е оптимален престой там

поздрави

# 18
Дами, простете,че нахлувам така,но съм временно гостенка във Франция.
Оказа се обаче, че ще ставам майка и първите месеци от бременността ще изкарам тук.
Но нямам идея как седи въпроса с прегледи, лекари, цени на здравни услуги .
Моля да ме ориентирате ако мога да се възползвам и от някакви преференциални услуги/цени , нещо такова. Става въпрос по-конкретно за Кан и Ница.
Благодаря ви много и лек ден Simple Smile!

# 19
ВасиТу, ако нямаш здравна осигуровка във Франция, явно си по-особен случай и за теб ще важат други правила  Кажи какъв ти е горе-долу статута, за да се разтърсим, или някой да се разпознае в твоята ситуация Thinking Честито за хубавата новина!

Пентадке, благодаря ти за разясненията; Аз така и не разбрах защо се бунтуват разни родители за този изпит и не дават да се изпращат резултатите в министерството. Сашо е в СМ1, та явно догодина ще минем и през него. Имам чувството, че децата не се вълнуват чак толкова от тези  евалюасион, и без това си ги правят  постоянно и едно в повече все тая . А ти на кое ниво преподаваш? Ще ми е интересно да споделиш впечатления от тукашната система

Роце, отивай в Прага без да се маеш - много любим град! Че и хубава бира има...На младини често отскачах, сега не знам как е, но при последното ми ходене (преди, хм, десетина години), не беше много се променила, само цените едва ли са същите

И малката днес е на училище, та дано сме приключили вече с болестите

# 20
За здравните услуги не съм никак в час, съжалявам, не мога да помогна. Но във всеки случай,мисля че във Франция бременните винаги имат право на безплатни прегледи.
Чумби, на 3е, последната година в колежа. И тях ги чака изпит накрая, спекли са се до дупка, а ако само си отваряха ушите и вложеха малко мисъл, нямаше да имат проблем с изпита. Но не би, на повечето така им куца концентрацията! Питаш ги къде и кога се развива действието, те тръгват да търсят продължителността му ooooh!, която за късмет никъде не става ясно колко е точно! И отдиде един час лутане! Сега тъкмо проверявах какво са разбрали от една книга, ами направо се зачудих дали не съм раздала 20 различни! newsm78

# 21
Здравейте и от мен в новата тема Laughing

Васиту пъво честито за хубавата новина.
За да имаш право да си се поемат здравните разходи трябва да си се осигурявала известно време преди това тук във франция (трябва да провериш точно колко месеца пореди това). Другия вариянт е да се прикачиш към здравната осигуровка на приятеля или мъжът ти, но и това не е лесно. Струва ми се , че имаше такива случай във нашия форум и те по-добре ще ти обяснат

# 22
Ех, Пентадке, мислех си, че само Сашо е зле с концентрацията. Тъкмо онзи ден и той прави резюме за една книга, но така го беше направил (като съм сигурна, че е прочел добре книгата, защото обича четенето по принцип), че дори главния му герой изизаше,  че е момиче - и въобще не се беше замислил възможно ли е момиче да се казва Анатол. Като му казах, че резюмето му не струва, рева два часа и после го измисли, но ега ти загубата на време. Представям си ако имаш 20-тина такива отнесени как напредвате с материала Tired Не знам, аз си мисля; че ако и родителите не контролират от време-навреме, трудно става. Може би затова така са се разбунтували срещу изпитите Grinning

# 23
ЗДравейте мацки.  bouquetЧак днес моля ви се ми дойте Фрийто.От 10дни нямам нито нет нито телефон нито нищо.Въобще пърна лудница,наложи се да вися по телефонните кабинки,че иначе нямаше как да говоря с дъщеря си. #2gunfire

Честито на всички рожденнички които и аз изпуснах smile3510

Мария,извинявай не знаех,че днес си била на изпит-дано не съм ти досадила днес.И недей да казваш,че друг такъв изпит не би взела-ще го вземеш сигурна съм(нашия набор сме вълча порода)Честито за изпита  friendshipДнес всичко в префектурата мина по мед и масло.Случихме на служителка-комшийка кюрдка и много ни се зарадва.Даде ми рандеву за 16.03 за подаване на документи за десетгодишна карта.Каза,че имам право и дъщеря ни също,но след като навърши 18.Просто предната служителка беше расистка Mr. Green

Васиту напиши повече за себе си -има ли някой осигурен покрай теб-може да подадеш документи за Ед Медикал ама той докато стане -ти ще се прибереш в БГ.А защо не пробваш с Европейска здравна карта от БГ

# 24
Осигурена съм здравно в България само.Предишният път като идвах си бях направила здравна застраховка, но сега бързо се развиха нещата и не предприех нищо.Правих си кръвен тест преди да тръгна и беше отрицателен, но седмица по-късно :ИЗНЕНАДА Simple Smile! .
Край мен няма никой осигурен  Rolling Eyes . Дано факта,че искам само първите месеци да си следя бременността без да смятам да им се възползвам от помощите е в мой плюс . Mr. Green

# 25
  • в сърцето на един мъж...
Роца, аз за последно ходих преди две години в Прага. Много го харесваме тоя град нашето семейство и всичките бебета са все от там подарък Mr. Green Ние намерихме самостоятелни апартаментчета, с кухня, обзаведени и заредени с всичко. Пак бяхме за 3-4 дни и сме много доволни от тях. Само че трябва да питам мъжа ми, че той помни от къде ги резервирахме. Близко са до центъра, може и пеш да стигнеш до по-важните места. Ако те интересува, ще го питам и ще пусна линка.

# 26
Роца, не познавам Прага, ама се надявам да си направите хубава екскуризя, и не се знае какъв подарък ще си донесете от там, както казва Гея Laughing

Донка
, не беше днес изпита, а вчера, така че споко, не ме притесни Wink хубаво е, че сте попаднали на свястна служителка.
ВасиТу, честита бременост и лека и спокойна! Тук не се следи много , много първите месеци, колкото и странно да изглежда. Това е политиката на АГ отделенията към болниците. Спомням си, че дават след третия месец първа среща с акушерка или лекар.
На частен гинеколог е най-сигурно, избираш някой , вземаш час и така. Проблема е , че си плащаш консултациите и ако нямаш здравна осигуровка са на твоя сметка. Но пък бебето е най-важно Wink Успех! Можеш да намериш лекари тук:
http://www.pagesjaunes.fr/trouverlesprofessionnels/rechercheClas … 165ABC225E.yas09g

После проверяваш тук колко вземат Mr. Green:
http://ameli-direct.ameli.fr/professionnels-de-sante/recherche-1 … ri-aleatoire.html
Трябва да е " conventionné secteur 1" , това значи , че прилага тарифите на здравната каса. Рези от сектор две имат свободни хонорари и са обикновено доста скъпи.
Хайде лека вечер!

# 27
Дааа и аз знам от близка приятелка,че Прага е много хубав град и също планирам да отидем,може би като се постопли.И хайде хаирлия да е -дано Роца донесе специален подарък оттам Laughing

Мария и в България вече не се следи много бременността през първите месеци освен ако е рискова.

Васиту не знам кой ти е казал за помощи тук.Такова нещо няма-или имаш кой да ти плаща(осигуровки или Ед медикал който е безплатна здравна помощ за чужденци пребиваващи повече от 3 мес на територията на РФранция)или плащаш ти.Знам от собствен опит-преди 4г и половина дойдох тук бременна ,ама много бременна в края на осми месец при мъжа си. JoyЕд медикалът ни не беше излязъл тъй че всички изследвания си ги платихме,само раждане не сме плащали,от здравната каса ни дадоха удостоверение,че сме подали и така-болницата си дръпна парите,след като излезе Ед медикалът.Всички кръвни изследвания и урини бяха около 1000Е.При мен може би е било по-скъпо защото аз съм без щитовидна жлеза и ме спукаха от изследвания-имаше опасност за плода и той развие такова заболяване.Има един лекар гинеколог-българин-има много добри отзвуци за него можем да ти намерим телефоните ако искаш

# 28
Благодаря ви много за помощта.
Gogko, а къде практикува този българин,че Париж ми е малко далече  Simple Smile Simple Smile .

# 29
  • в сърцето на един мъж...
Роца, питах мъжа ми - ето от тук търсим хотели. Той сега погледна и са едни цени от порядъка на 25-30 евро на вечер Grinning

Общи условия

Активация на акаунт