Биохимичен подход, диети

• 210 968
  • 953
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Аз давам лецитин, но също давам и други неща, вероятно всяко си има влияние. Давам го вече преди лягане, защото съм чула, че от него се спи по-добре, даже и аз си взимам по едно  Laughing
Иначе на моя лецитин си пише, че подпомага мозъка и нервната система, явно това си му е основното предназначение.
mama mariana вероятно го има и във веригите, аз съм поръчвала, но не за мен, от тук тук ,а в българсик сайт от Зоя http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0 … -%D0%BC%D0%BB.647

# 76
  • София
Катина, на мен също ми бяха препоръчали Лецитин за детето, аз го пих, на детето още не съм давала. Моят е на едни големи черни капсули и не мога да й го дам. А комбинацията от пробиотици и омеги е добра и може за това да се е повлиява.
Аз напоследък съм очарована от витамините от групата В, давам от един месец на детето и аз започнах да ги пия и мисля, че имат ефект. Още чета да ми се изясни по-добре. Някой дали е давал формата B-12 Метилкобаламин? Чудя се дали да не я пробвам върху детето.
Пие и антиоксидант, пробиотици и омеги.

Мама Мариана, Алина е показала нашето кокосово масло, купува се от биомагазин. Тъкмо се чудех как да го изровя, за да го видиш    bouquet
От кравето масло ние купуваме Президент, то ми се вижда качествено.
Аз кокосовото масло започнах да го използвам за мазане на кожа и ми се видя много насметка в сравнение с козметиката, а ефекта е подобен. Тази сутрин го дадох в попарата, изяде го Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 14:11 от TanyaMG

# 77
mama mariana http://www.google.bg/aclk?sa=L&ai=C5XLji2FaTYTpNM2HOpLesbsHq … agazin/index.html
Това е един доста добре зареден био магазин има доста видове масла също така е богат на храни без глутен, както и още доста интересни неща, но по интересното е че правят доставка в цяла България.

# 78
Балев също изпълняват поръчки от цялата страна в страницата е обяснено точно как става и колко струва http://www.google.bg/url?q=http://balevbiomarket.com/&sa=U&a … D0HxKDJHoT0ds2clg

# 79
# 80
Мами, чета ви редовно, но все не стигам до писане, много благодаря на всички за безценното инфо за запека, zzssa на теб специални благодарности, чe разгада тайната на кандида специас, пуснах нова проба в цибалаб, чакам резултат...

За пробиотиците, някой проверявал ли е дали в Лактофлора няма аспартам (усъмних се, понеже пише "без захар" и производителят е Кенди, които правят "Step" прахчетата. Също някой ползвал ли е този пробиотик: http://www.iherb.com/Dr-Ohhira-s-Essential-Formulas-Inc-Probioti … apsules/3620?at=0 - води се най-добрият там.

Имам нова книга от вчера - "The LCP Solution". Това е книга, която разглежда дълговерижни мастни полиненаситени киселини (рибено масло) като лечение при ADHD, дислексия и диспраксия. Споделям най- важната част - дозировки.

Рибено масло, осигуряващо 480 милиграма DHA на ден е ефективна доза за възрастни и деца над 5г. Рибеното масло осигурява и други LCPs като ЕPА и АА.
За деца от 3 до 5 години е достатъчна половин доза, т.е. количеството рибено масло, осигуряващо 240мг DHA на ден. Приема се всеки ден за период от 3 месеца, след което се минава на поддържаща доза, която се равнява на половината от предишната доза, т.е. за възрастни и деца над 5г - 240мг, за деца от 3 до 5г - 120мг.

Важно е да се упорства поне 3 месеца, ефектите се виждат с натрупване на количествата.

Някой може ли да ми препоръча хубав вит В комплекс и Е (но без глутен)?

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 16:18 от Irinche

# 81
Състав на Лактофлор: нисколактозен сух млечен продукт Фрулактин, декстроза, сорбитол, Фибри (пребиотик-инулин), аромат.

# 82
DarkViolet, благодаря Simple Smile! Така описан не ми звучи толкова добре, май ще търся алтернативи -
culturelle или нещо подобно.

Допълвам за рибените масла:

Като цяло на деца под 3 години не бива да се дават добавки без да са предписани от лекар. Специално за рибените масла притесненията идват от това, че те съдържат големи количества витамин А И Д и при приемането им в по-продължителен период има опасност от предозиране с тези два витамина. Според книгата е много трудно да се предозираш със самите омеги, което е в излишък, ще се изгори като енергия. В рибните масла от черен дроб има повече витамини А и Д и повече ЕПА, докато в маслата, извлечени от други тъкани на рибата преобладава ДХА, която е и най-важна за мозъка.

Специално в маслото на Солгар, което аз давам не пише да има А и Д витамини, не е от черен дроб, пише "смесени токофероли" (което би следвало да е витамин Е май?).

Много важна (за мен поне) информация - тъй като рибените масла се окисляват лесно, при продължителен прием могат да повишат окислителния стес (oxidative stress, незнам правилно ли го преждам) в организма, затова е важно да се примат заедно с антиоксидант, най-често витамин Е. В добрите продукти обикновено си го има.

Най-разпространен, най-често ползван и с най-много клинични тестове е Efalex - http://www.iherb.com/Flora-Efamol-Efalex-90-Softgel-Capsules/23929?at=0

За мое огромно съжаление не се дава на деца под 3 години, но не пише защо точно (няма витамин А И Д). Пак съм в шах какво да дам Simple Smile

ето и групата в yahoo! на майки, които позлват добвки за отключване на говор при децата си:

http://health.groups.yahoo.com/group/SpeechDiet/

Излязоха ни резултатите от микробиологията - нямаме гъбички в стомаха, всичко е чисто. Чудя се да пускам ли трета проба в друга лаборатория - сега съм с една положителна и една отрицателна проба, може да сме ги преборили с пробиотици гадинките, знае ли човек.

Преди да минем на диета оправях запека на детето с много плодови сокове - главно круша и сини сливи на хип. Спрях ги заради опасност от гъбички и в случай че все пак има нещо нередно там, въпреки че повечето са био и 100%. Какво мислите, дали е ок да дам пак?

# 83
  • Бургас
Irinche правилно си се ориентирала, че само с масло от черен дроб на риба може да се предозира с витамини А и Д, другите имат пренебрежими количества.
Относно оксидативния стрес - самите фирми си слагат винаги вит. Е в рибеното масло поради тази причина.
Защо се притесняваш, че е под 3 год, аз пък не съм срещала никъде да не се дава, освен ако не е от черен дроб, виж това нпар., знам че тази марка  е от най-добрите :
http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Children-s-DHA-Strawberry-F … -237-ml/8849?at=0
А защо не пробваш с пресни круши и сушени сини сливи /само ги накисни малко и ги изплакни/. Мимка преди няколко дни имаше запек пак и със сушени сливи , заедно с круши гш пасирам на пюре за следобедна закуска. Ако ти имаш възможност сутрин да и даваш - още по-добре.

# 84
  • София
За Лактофора - според мен не е толкова лош продукт, иначе щеше да му се чуе лошо име... И аз имам леки съмнения към производителя. Проблема е, че съдържа само 2 щама пробиотици - Lactobacilus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.  А когато проучвах пробиотичните бактерии са поне 18 и около 5-6 от тях се считат за основни. Ето един добър - http://kirkmanlabs.com/ViewProductDetails@Product_ID@186.aspx има ги и двата и още няколко. Соред мен при захранване с пробиотици трябва да осигурим поне 7-8 вида. Аз вчера купих това от наша аптека и давам различни видове, няколко дни един вид, после други, като гледам състава на бактериите.

За рибеното масло - вярно е, че може да има предозиране, но пък четох, че в такава форма вит. А се усвоявал най-добре. Може би е добре да се дава 3 месеца рибено масло с витамин А и после без вит. А. , защото развитието на очите е много важно. Ето няколко линка за развитието на очите и липсата на очен контакт при аутистите и не само - http://www.visiontherapystories.org/vision_autism.html , http://www.visionhelp.com/vh_autism_04.html , http://visionlearningcenter.com/adhd-autism/ . А първа стъпка за развититето на системата на зрението са хранителните вещества. Аз си мисля, че миналата година съм поправила малко нещата със зрението, използвайки А и рибено масло.

За магнезия, когато гледах максимално позволеният прием от американската агенция по храните ми направи впечатление, че за деца 4-8 години се разрешава до 110 мг., което изглежда малко, но с дребни букви е написано, че това е само от фармакологични добавки. Аз на дъщеря ми мисля да й давам до 50-60 мг. като добавка. За възрастните приема е до 350. А много от добавките са по 200-300 мг. и няма как да отрежеш за дете. На Джеймисън е 100 мг. и става по половин таблетка.

Вчера за пръв път видях и Лецитин по 600 мг., моят е по 1200 и няма как да го разделя, може да се замисля...

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 10:29 от TanyaMG

# 85
Irinche според мен можеш да изчакаш един месец и след това да пуснеш отново изследвания. Аз все още не съм пускала нови изследвания, но накрая на месеца мисля да пусна.
Миналата година и давах ескимо кидс ето това е състава му:     в 5 мл. Ескимо-кидс се съдържат:
Омега-3 мастни киселини                                                          1200 мг
От които:
ЕРА                                          (ейкозапантенова киселина)    410 мг
ДНА                                       (докозахексаенова киселина)    280 мг
АLA                                        (алфа-линоленова киселина)    230 мг
Витамин Е                                                                                           6,7 мг
Омега-6 (линолова киселина)                                                   500 мг
Омега-9 (олеинова)                                                                     1400 мг
Витамин Д                                                                            200 IU (5 мкг.)
Витамин Е                                                                               10 IU (6,7 мг)

Съдържа: рибено масло, рафинирано масло тип „canola”, витамин Е, витамин Д, аскорбил палмитат, лецитин, натурални аромати. Не съдържа соев или рибен протеин.
Понеже си водя дневник когато давам нещо забелязах, че когато и дам 5 мл. детето се превъзбуждаше започваше да се върти в кръг и се появи смеха без причина. След намаляване на дозата всичко беше наред, но аз реших да го спра.

# 86
Хайде да попишем за говора. Какво ви влияе най добре и виждате ли промяна след даването на добавки?

# 87
  • София
zzssa, така както си го задала предполага, че аз първа трябва да отговоря, нали ви зомбирам усилено Simple Smile

Аз отидох на миналата конференция без големи очаквания, така да видя за какво си говорят хората. Дъщеря ми според мен си беше добре, говореше с по една дума, можеше да мине за дете, което не обича да се обяснява. Учителките се оплакваха, че не може това и онова, но аз все си мислех, че не сме намерили подходящите учителки и търсех във всички посоки на обучението.

Ще напиша за опита ми с витамин Е

Аз съм писала и преди във форума, че на около 3,5 години дадох на дъщеря ми душа в банята и й казах да си измие зъбите, като предполагах, че ще направи някаква игра с него, да се мокри по лицето. Бях виждала в болницата по ДЦП, че на някой деца им правят подобни душове и реших да импровизирам. Тя обаче налапа цялата струя и затискаше душа с уста, така седеще по около 30 секунди и цялата вода отиваше вътре в устата, тя не я гълташе, а си дигаше главата, за да поеме въздух и после пак. Като влезехме да я мия и тя със страст дърпаше душа и така си го слагаше. Това продължаваше година и половина.

Аз дълго си мислех, че това е някаква игра, но веднъж опитах на мен и много ме гъделичка, това ме наведе на мисълта, че тя има понижена чувствителност и за това се стимулира така. Имаше и други страностто, например даваше ми да й бъркам в носа и си чистех всичко. А говора както ви писах, беше с по една дума, горе-долу адекватно. Знаеше и реплики от филми и тях ги казваше свободно. Това го бяхме постигнали с логопедична работа и съм благодарна на специалистите, които обучиха и нея и мен до това положение.

По това време намерих един тест, че дете между 4 и 5 години трябва да може да повтори 4 думи. Казвате 4 думи и карате детето да ги повтори. Дъщеря ми /на пет години и няколко месеца/ и до 2 думи не ги докарваше. Разбира се единят вариант беше да не може да помни, но се съмнявах и реших, че може би и е трудно да говори толкова дълго време. Е това бяха мислите ми около първата конференция.

И там казаха за вит Е, аз реших да пробвам. Като преди това уж изчислих какво яде детето, изглеждаше, че вит Е и вит А са под нормата. после осъзнах, че там където съм гледала нормата е била за възрастни, но може би това е било знак да почна. Ползвах витамин Е на Солгар 67 mg, дъщеря ми приемаше по около 47 mg от капсулата.  Препоръчителният дневен прием е 7 mg /толкова има във почти всички мултивитамини/, максимално допустимият е 120 mg. Аз съм давала витамин Е 47 mg за три-четири месеца /100 капсули/. По това време и давах пробиотици, витамин А, и рибено масло от Солгар. Ето тук съм писала още малко - http://threetoseven.wordpress.com/2010/06/30/dan/

И в края на приема тя вече не можеше да търпи струята вода, пробваше, но си вдигаше главата. Не ми даваше да й бъркам в носа и започна да повтаря 4 думи една след друга. Интересно е, че и сега пробва да направи така с душа, но ми казва, че като малка е можела, сега вече не може.
Разбира се за истинско говорене имахме още работа, но е факт , че работата я довършихме аз, дядо й и детската градина и просто сме направили добро гледане на дете, такова каквото правят и на другите деца от сегашната ни градина.

Терапиите са много важни и не трябва да се чака само на витамините. Но пък и само с терапии бяхме стигнали до класическото дете без диагноза, но със СОП.
Ще видим сега до къде ще стигнем Simple Smile, но мисля, че и с подбора на добавки от  тази година ще направим още една крачка

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 11:47 от TanyaMG

# 88
  • София
Имам нужда от малко помощ.Къде мога да прочета какво е необходимото дневно количество захар за деца,имам предвид за по-големи деца като Бубка,която е на 9г.?
В последните два месеца ми прави едни кризи тя-изведнъж и прималява,пребледнява и после ляга да спи около два часа,има и леко главоболие.Вчера се случи същото,бяхме в един детски център и веднага и дадоха вода със захар-всичко и мина изведнъж,не е спала после,чувстваше се добре.Днес и правих ПКК и кръвна захар и чакам резултати.Стигам до извода,че с моята мания да ограничавам децата от сладкиши е възможно да съм я лишила от необходимото.Има дни,в които не поема никаква захар,освен с плодовете.

# 89
  • София
Валенцето, можеш да прочетеш от тази Наредба - http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … amp;articleid=549

Ето аз как го разбирам. Момиче на възраст 7-10 години трябва да консумира средно 1779 калории . Въглехидратите трябва да носят около 60% от енергията, един грам въглехидрати носи 4 калории, т.е въглехидратите трябва да са около 266 грама - това значи зеленчуци, боб, хляб, плодове. Казано е, че от тях не повече от 10% за да са захар, т.е около 26 грама.
Аз давам на дъщеря ми по един шоколад Своге от 25 грама или 2 бонбона Линд, давам ги следобяд, но не всеки ден, когато ми поиска нещо сладко.
Обаче за въртенето на главата може и да е липса на някакъв витамин. Един колега има подобни симптоми и му предписаха Милгама N, тя е комбинация от витамин В. Може би да споделиш и с личната и да я попиташ за мнение.

Общи условия

Активация на акаунт