Злоядо дете -как се справяте?????

• 18 319
  • 352
  •   1
Отговори
# 270
Не съм успяла нито един отговор да изчета , но мога да ти отговоря как постъпих аз.
Спрях да се моля и да я питам какво иска да яде , нито да настоявам да опразни чинията .
Не съм спряла да се ядосвам , а спрях да го показвам .
Като кажеше -след 2 лъжици че се е наяла и казвахме с баща и спокойно да става от масата .
След определено време започна да действа този похват .
Яде колкото си иска  понякога доста увеличавайки порциите и в детската между другото я хвалят че похапва добре.
Много нерви ми костваше обаче ....уф Tired

# 271
  • в очите на дъщеря си
Не съм успяла нито един отговор да изчета , но мога да ти отговоря как постъпих аз.
Спрях да се моля и да я питам какво иска да яде , нито да настоявам да опразни чинията .
Не съм спряла да се ядосвам , а спрях да го показвам .
Като кажеше -след 2 лъжици че се е наяла и казвахме с баща и спокойно да става от масата .
След определено време започна да действа този похват .
Яде колкото си иска  понякога доста увеличавайки порциите и в детската между другото я хвалят че похапва добре.
Много нерви ми костваше обаче ....уф Tired

как спираш да се ядосваш просто не знам Shocked, толкова много робува на очите си моето дете , че на моменти откачам. Неща , които ги е яла с удоволствие вече не кусва защото не и изглеждат добре. След вечеря почва да иска други неща за ядене/ сухо/, или ако може само с кус кус или макарони да се храним ще е идеално ooooh!

Ще пробвам по твоя метод да видим , ноооо моя мн я глези и само на мен остава честа да се карам

# 272
Казвах че не спирам да се ядосвам , а спирам да го показвам , правя се че ми е все едно , а не ми е  Crazy
А и друго съм правела -сипвам в чиниите за всички и в нейната съвсем малко .
Казвам и че тази вечер по изключение ще хапне малко .
Често пъти се хваща на въдицата и пита -ще ми сипеш ли пак .
Аз казвам с равен тон на безразличие "Щом искаш ще ти сипя "
Никога не я хваля за това че си е изяла храната .
Никога не я награждавам за нещо , което е хубаво с лакомства .
Дала съм и да разбере че с хранене или рев не може да ме манипулира .
И тя го разбра.

# 273
  • в очите на дъщеря си
Казвах че не спирам да се ядосвам , а спирам да го показвам , правя се че ми е все едно , а не ми е  Crazy
А и друго съм правела -сипвам в чиниите за всички и в нейната съвсем малко .
Казвам и че тази вечер по изключение ще хапне малко .
Често пъти се хваща на въдицата и пита -ще ми сипеш ли пак .
Аз казвам с равен тон на безразличие "Щом искаш ще ти сипя "
Никога не я хваля за това че си е изяла храната .
Никога не я награждавам за нещо , което е хубаво с лакомства .
Дала съм и да разбере че с хранене или рев не може да ме манипулира .
И тя го разбра.

ще пробвам по твоя метод и дано има ефект,и дано се справя с преструвките[/color]

# 274
И ние сме за тази тема. На моменти не съм издържала, като е държал храната
 с по час в устата си.
Не понася месо-свинско,телешко, голям зор е дори да е накълцано на ситно.
Супи яде, но трябва аз да го храня, а е голям вече и то все бърбори с пълна уста,
от което се дави.Карам се, викала съм, пляскала съм, не става.
На мъжа му родата са злоядници всичките, изглежда на тях се е метнало зверчето. #Cussing out

# 275
Моето дете е на 3 години, от известно време започнах да му говоря как ако иска да стане "голям и силен като мечо" и показвам с ръце трябва да яде. Ако не ще остане малък и страхлив като зайче:) Подейства. Сега като ме види да слагам храна в чиния и започва да показва как ще стане голям и силен Simple Smile Е не че прояде нови неща, но поне хапва задоволително, а и аз се примирих вече и даже палачинките ги смятам за основно хранене. В крайна сметка нямам значение в какъв вид ще се приемат яйцата, дали в палачинка или в омлет. Другото което ми направи впечатление е че след плуване страшно много му се отваря апетита. Започнах да го водя по 1 път на седмица на басейн и като излезем от водата веднага иска да яде. Скараха се със сестра си за една ябълка кой да я изяде. А по принцип яде ябълки много много рядко. Така че сега залагам на спорт, и на приказки Simple Smile Но аз по принцип нямам претенция към количествата приета храна, той си хапва добре, но само определени неща и не иска да опитва нови.

# 276
Това ми е болната тема ,моята кукла е супер злоядо дете ,сега ще се поразровя в темата зза да видя вие как се справяте с такива деца  Peace

как спираш да се ядосваш просто не знам Shocked, толкова много робува на очите си моето дете , че на моменти откачам. Неща , които ги е яла с удоволствие вече не кусва защото не и изглеждат добре. След вечеря почва да иска други неща за ядене/ сухо/, или ако може само с кус кус или макарони да се храним ще е идеално ooooh!

Ще пробвам по твоя метод да видим , ноооо моя мн я глези и само на мен остава честа да се карам[/color]

Ей това все едно аз съм го написала за моето дете  Mr. Green

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 15:11 от Белисима

# 277
  • Бургас
Аз бях изключително злоядо дете - като бебе са ме хранели насила, като дете си хвърлях закуските, за да не ми се карат, че пак не съм яла. Да изям едно яйце беше подвиг. Обичах изключително малко ястия и от тях ядях по две лъжички макс., а за хляб и дума не е ставало. И досега първият въпрос на нашите, като се чуем, е дали съм яла. Не им се сърдя, и на тях не им е било леко, но много по-доволна бих била да не обръщат такова внимание на храненето ми.  Rolling Eyes Здрава права жена съм, бях живо и енергично дете, а вечните опявания за яденето само ми помрачаваха настроението.
Дъщеря ми не е от ящните. Но и аз никога не я насилвам. Единственото, което много ме притеснява е, че откакто откри сладките боклуци (вафли, шоколади и т.н.), престана да яде плодове. Та това е единственото нещо, за което опявам вкъщи от време на време - "хапни си ябълка/банан", "изпий си фреша"... Иначе на масата яде толкова, колкото поиска. Ако не иска - не яде. Всеки ден правя билков чай с домашен мед, та гледам да пие.
Колкото по-малко внимание обръщате на това колко е изяло детето и по-малко дуднете "яж", толкова по-голям интерес ще изпитват децата ви към храната. Гответе им това, което обичат, стига да не е нездравословно, украсявайте порциите, за да изпитват удоволствие да изядат "мечето" или "рибката", примерно, и така. А най-добър е съветът за нещичко на масата - винаги купичка със сурови ядки, сушени и/или пресни плодове на достъпно място или няколко парченца печен картоф с масло, примерно. И когато детето пожелае - да посегне към храната. Peace

# 278
Според мен храненето насила засилва злоядството. За моята щерка знам, че стисне ли устя, никакъв театър, телевизия, отвличане, насилване, бой, заплахи ... не действат. Давам колкото й се яде и спирам да настоявам. Обаче кой ял-ял, след това предлагам в следващия час за ядене и нищо между храненията. Но тя гладна няма да остане де, все още си похапва кърма нощем:-)
Друго, което действа при нас е да сипя храната в съдовете, с които се храним ние и да яде с лъжица или вилица, както всички останали, а не с детските.

# 279
# 280
  • California
Оплаквах се на една приятелка, че детето ми хапва по съвсем малко и все почти насила, че се притеснявам и т.н., а тя ме прекъсна и ме попита - ака ли всеки ден? Казах - да. А тя - ами какво се притесняваш тогава? Щом ака, значи това нещо все е влязло по някакъв начин в коремчето му  Laughing
Замислих се и видях, че е права. Спрях да се притеснявам - детето е жизнено, здраво, няма да се остави да гладува само. Щом по малко яде, значи така му е добре. От тогава ми светна пред очите и храненето не ме притеснява ни най-малко!

# 281
  • Кьолн
И при мен това е болна тема. Дъщеричката ми е страшно злояда. Плодове яде,месо също,но зеленчуци,кайма ,картофи въобще. В чудо се виждам. На три годинки е а познава в чинията картофа,и се мръщи. И при нас всички от страна на мъжа ми са злояди.

# 282
Според мен храненето насила засилва злоядството.
Абсолютно. Създава се една прихична реакция на съпротива, която става навик. Имах една позната, не знаех, че болна от шизофрения. Гледала съм я как храни детето си с кашава храна, която му изсипва насила в устата. Беше пълен потрес. Sick Sick Също мисля, че постоянното подканяне към децата да ядат и навика да им се сипват огромни порции, които трябва да бъдат изядени произвеждат затлъстели възрастни хора./след време/ Аз и до ден днешен съм така - щом се почувствам сита - спирам да ям, независимо дали е останала храна. Не мога да се насилвам и толкоз.

# 283
  • София
И моят син е злояд, яде по малко определени неща, други отказва да опита. Старая се да не го насилвам, но понякога ме влудява. Обича суха храна и все по- често отказва супички. Не яде много плодове, а зеленчуци съвсем, ядки обича, фрешове също. Слабичък е, но не кльощав, жизнен е и се изхожда редовно и вероятно няма причина да се притеснявам, но е изнервящо все да е сит и все да намира за какво да мрънка относно храната...

# 284
Хубава тема, точно тук ми е мястото да се вклÜча, следя и да zнам, че не сме единствените  Tired. Моите синове ядът неЩа, които на пръсти се броят. Между тях няма нито един плод или zеленчук, освен от време на време картофи. Малкият Ще стане на 6год. и е точно 14кг. Септември zапочва училиЩе и предполагам, че Ще трябва да ходя с него, zа да му нося чантата  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт