Злоядо дете -как се справяте?????

• 18 319
  • 352
  •   1
Отговори
# 255
  • софия
Моята котка също е супер злояда, яде само котешка храна (забрави за месо, кокали и риба).

Laughing.
Това не е злоядство Wink.
Котаракът ни яде само Роял Канин Орал Сензитив и паучове Гурме голд. За него няма друга храна. Хапва здраво, това не е злоядство обаче.

Не това ме притеснява основно, но да яде 4 неща от такова разнообразие на храна и то и четирите не са здравословни.  ooooh!

Това вече е грешка, допусната от родителя.
Имам връстник, суперзлояд като малък.
Та той ядеше само Нутела, нищо друго. Защото майка му беше открила, че му харесва само това.
И като откаже манджата и тя в ужаса си, че детето й не яде, предлагаше шоколад.

Няма злоядо животно, има глезено. Също както няма злояд възрастен. Моята пинчерка ядеше само и единственно патешки гръкляни първата си година и като не й ги давах стоеше гладна с дни. След това премина на котешка храна уискас, но само риба тон. Глезоч. Работех след това близо до нещо като бързо хранене, научи се само на хрущяли от пилешки бутчета. Случи се така , че сега живее с много ящна кучка. От страх , че другата ще й изяде храната,  яде всичко каквото й падне за норматив. Прояла е дори зеленчуци . А 9 години беше глезоч безподобен.

Братовчед ми,  сега 35 годишен мъж,  ядеше до пубертета пържени картофи, варени картофи или пюре от картофи. Не мога да си обясня, но няма гастрит, колит или язва. Сега си е нормален човек. Яде всичко.
Ако някой е виждал злояд възрастен , моля да пише. Аз такова нещо не съм срещала. Но благодарение на храната съм виждала десетки с кръвно, диабет, холестерол  и разширени стомаси.

# 256
  • Немция
Ох, и ние сме в групата на еднотипно хранеЩите се деца. И друг пьт сьм писала вьв форума zа де4ко, той е на година и 8 месеца. В момента се храни сьс сухи zьрнени храни, които гледам да раzнообраzявам > да са от раzли4ен тип брашно(овес,рьж,просо,царевица,ориzово брашно). Яде мле4ни каши с пасиран плод кьм тях, приема и картофено пюре, което се превьрЩа в поле на моята фантаzия( добавям моркови, тикви4ки кьм него, месо...). Детето се храни, но не проявява интерес кьм нашата храна > оставям го да пипне някой и друг продукт от нея, белким му се сьбуди любопитството, каzва кратко"не" и дотам беше. Имало е периоди(миналата есен), когато хапваше пар4е плод от самия плод, беz да е нама4кан, пасиран, но сега иzцяло го отбягва.
Отделно има алергия кьм кравето мляко и някои неЩа, които иска да опита, са с мле4ни продукти вьтре и се налага аz да му каzвам "Не може" , колкото и да не ми иска да е така. Rolling Eyes

Не мога да давам сьвет, живея с мисьлта ,4е е период, но гореЩо се надявам тоzи период да не отшуми 4ак преz пубертета, когато обикновено вси4ки се раzяждат. Mr. Green Трудно е, zнам. Само си мисля как ли Ще е , когато трьгне на детска градина(след няколко месеца)... Rolling Eyes

# 257
  • На небето
Sourcherry не мога да го убедя да куса нова храна. За него е гадна и не я обича. Понякога го моля само да я куса и ако не му харесва да я изплюе, но не. Не иска и това е. Като по малък ядеше огретен, но в един момент отказа да го яде, същото стана и със зелето, маслините и супите. Не му харесвали, не ги обичал. Другите неща никога не ги е харесвал. Няколко години се мъчих да го свикна да яде и други неща, като го убеждавах да яде дадена храна, като измислях приказки за нея. И докато ядеше му ги разказвах, но това не даде дълготраен ефект.

gabelas17 какво разбираш под злояд възрастен? Да яде само някои храни или да не обича да яде? За мен и двете категории влизат под злоядство.

# 258
Estell и моето дете е така. Явно не е единичен случай, не иска да опита и това е. Даже понякога не иска да хапне и любима за него храна - не искал това, ами онова  Tired
А с големият, нямам такива проблеми и никога не съм имала, едва ли е глезня, защото все аз ги гледам и възпитавам.
Като се позовавам на собствен опит, някъде в пубертета, ще се оправи ooooh!

# 259
  • софия
Тъй като съм била злояда до 5 клас, а това го писах многократно ,разбирам прекрасно какво се изпитва в такъв случай.
Аз не изпитвах нужда да ям. Сядах на масата и имах чувството, че мозъкът ми  не подава сигнал до стомаха да пуска стомашни сокове. Не ми се дояждаше дори на очите. Да видя нещо и да го поискам. Ревала съм от детската градина , че ме карат да ям. Дъвчала съм с часове и накрая  Sick. Много слаба съм била, но съм си се развила някакси.
В пубертета ми дойде  апетита. Не , че съм яла по много повече , но с удоволствие. И сега ям само каквото ми се яде. Нищо, че готвя всичко заради разнобразието при детето.
Под злояд възрастен или малък разбирам само човек , който се храни винаги насила без апетит. А да иска детето шоколад и да му предлагаш овесени ядки е съвсем друго.

# 260
  • На небето
gabelas17 шоколада си е шоколад, давам само за десерт. Сладкото се дава след храна. Иначе рискувам изобщо да не яде храна. Но и той не може да се каже, че е луд фен на шоколада. Обича меденки, обикновени бисквити и някои вафли. Като цяло не прекалява със сладкото. За моя изненада ненадейно прояви желание да яде овесени ядки. Което е чудесно до някъде. Не, че може да качи килограми с тях де, ама все си е разнообразие.
Мунгусолини все едно говориш за моя син. Явно има и други като нас. Дано наистина с времето да го надрасне. Ще го чакаме тоя пусти пубертет явно. Въпреки, че тогава ще ни се иска да имаме проблеми с храната, а не с поведението.   Crazy

# 261
  • Немция
Естел, и моето 4ове4е налита на овесени ядки > оЩе като ги видя и се влюби в тях, оби4а ги оба4е сухи, когато са накиснати в те4ност ги плюе.  Crazy
С вас оба4е не мога да се сравнявам оЩе,  моят син е доста мальк, иска ми се да го видя след 2, 3 години как Ще е с вкусовите предпо4итания.

Има и друго обяснение zа по/странното хранене на някои деца > като цяло децата имат по/4увствителни вкусови нервни окон4ания, а явно при някои от тях са прекомерно 4увствителни. Имам племенник, който не понася остри мириzми (кисело zеле, мириzлив немски кашкавал, пьржено), откаzва да яде определени храни именно zаради мириzмата.
А аz като дете си спомням, 4е картофите ми бяха беzвкусни, не оби4ах определени zелен4уци, макар 4е не сьм влиzала в графата на zлоядите. Сега нямам никакви проблеми сьс zелен4уковите храни, ям вси4ко. Mr. Green

# 262
И аз да включа моето злоядо чудо.
Менюто на моменти се състои от едно бебешко пюре от спанак, но само него обича. Към това добавям пак така бебешко пюре от риба, но бяло да бъде и пюре заек. Както и да ги мешам тези три неща, все съм в потрес. Сега новата любов е мляко тип плодово, което е всичко друго, но не и мляко.
Изпадам в диви периоди понякога заради това, че може да живее на фотосинтеза и каквото аз пусна (само мен ме ме е отказала), но се утешавам, че расте чудесно. 93 см и 25 номер обувки са мерки доста над тези на нейните връстници.   

# 263
  • софия
И аз да включа моето злоядо чудо.
Менюто на моменти се състои от едно бебешко пюре от спанак, но само него обича. Към това добавям пак така бебешко пюре от риба, но бяло да бъде и пюре заек. Както и да ги мешам тези три неща, все съм в потрес. Сега новата любов е мляко тип плодово, което е всичко друго, но не и мляко.
Изпадам в диви периоди понякога заради това, че може да живее на фотосинтеза и каквото аз пусна (само мен ме ме е отказала), но се утешавам, че расте чудесно. 93 см и 25 номер обувки са мерки доста над тези на нейните връстници.   
Рони , разбери , че няма проблем и не мъчи детенцето!!!!Едно скелеторче на 6 години, иска само  мекици и зрънчо и от нищо не боледува, 7-та година започва. Моята Ламя Спаска на 3-4 седмици боледува, а няма ден да не се е тъпкала.

# 264
  • Варна
Обикновено след седемгодишна възраст от злояди стават доста ящни. Laughing

# 265
Мунгусолини все едно говориш за моя син. Явно има и други като нас. Дано наистина с времето да го надрасне. Ще го чакаме тоя пусти пубертет явно. Въпреки, че тогава ще ни се иска да имаме проблеми с храната, а не с поведението.   Crazy

Те хората са го казали, малки деца - малки проблеми.

Отдавна не беше повръщал, та си мислех че се е отървал милия от тоз проблем, но тази сутрин пак повръща доста. Добре че имам тренинг и за около 2 часа беше вече добре и излезнахме навън.
Гледам да не го тровя с лекарства и с малко хомеопатия и методът на д-р Райф и го освестих.
Добре че баща му днес почива, за да го носи навън, той няма сили да върви, пък аз не мога да го нося толкова дълго. А разходката, макар и с носене му се отрази добре - прибра се гладен  Mr. Green

# 266
  • София
Здравейте дъщеря ми е на почти 7 год и откак се е родила е супер злояда.Хапва едвам едвам по 3-4 лъжици и после следва нарочно надуване да плаче от там лиги сополи и повръщане на зор.Направо психически не издържам понякога имам чувството че ще припадна от молене.Пробвала съм какво ли не да и готвя това което си поиска и следва "Не  не искам друго!" Sad

Моля ви ако някой се е сблъсквал нека ми даде съвет какво да правя.В детската градина изобщо не е молят и на нея и е супер направо. #2gunfire

Спри да я молиш. Спри да й обръщаш внимание колко яде... Това просто е идеалният начин за едно дете да манипулира възрастните. Знам го със сигурност, понеже съм била от другата страна на лъжицата.

# 267
  • Немция
Вьпрос кьм майките с по/големи деца > как се хранят децата ви в детските градини, имат ли по/добьр апетит там, проявяват ли пове4е интерес кьм храненето покрай другите деца?

# 268
Вьпрос кьм майките с по/големи деца > как се хранят децата ви в детските градини, имат ли по/добьр апетит там, проявяват ли пове4е интерес кьм храненето покрай другите деца?

Тц, моето поне не прояде повече.
Твърди, че било хубаво, вкусно. Но ровел в чинията и отбирал какво точно да яде.

Всяко дете е различно. Има деца, които ядат доволно в ДГ.

# 269

Там не яде нищо, освен трохи хляб и вафлите и кифлите, които им дават. Петгодишна е, обаче лелята се е принудила да и пъха по няколко лъжици в устата, явно и тя не я издържа да се върти и симулира ядене.
   Имат стъклена врата, та видях горкото момиче как извършва тази манипулация, докато моето държеше реч на едно друго дете, което си ядеше само.

Общи условия

Активация на акаунт