Злоядо дете -как се справяте?????

• 18 319
  • 352
  •   1
Отговори
# 285
  • тук и там
Да се включа и аз-дъщеря ми е на 1г и 3м и тежи 9кг200гр-изяжда по стотина грама храна на ден,плодове и зеленчуци въобще не близва-опитва ли сме какво ли не...ами не се получава..нито с театри и молене,нито с това да я оставя да огладнее повече-яде по съвсем малко  и това е!Иначе е много жизнена,енергична  и с добро настроение,но тъй като се движи страшно много то и последния месец не е качила и грам,тревожа се да не започне даже и да сваля килограми.Педиатъра ни препоръча да я храним с високо калорични храни-как като тя просто не иска да яде ?!Хапва по две три лъжици каша и вече се е  нахранила и от там нататък нищо и никой не е в състояние да я накара да хапне.Тревожа се,но опитите ми да се справя със злоядството  за сега са безуспешни.

# 286
И моята дъщеричка засега е злояда.Почти не пие мляко,хапва по малко пюрета и каши...На навършен 7ми месец като кила е 6.700...Най-слабата сред пациентите на нашата педиатърка...

# 287
С времето се научих да не го насилвам да яде каквото не обича. Разбира се държа да яде достатъчно разнообразна и здравословна храна. Но все пак, когато каже, че не иска риба, аз не му давам риба. Все едно мен да ме накарат да ям броколи, когато ми се гади от тях Sick.   

# 288
  • София

Когата седнем на масата всички, обикновено вечер, не му обръщаме внимание - всеки си гледа в чинията и се храним. Тогава той се повърти малко на стола пък почва и той да яде. Сипвам му по малко, а той все пита: има ли още?  Wink Но всъщност рядко иска допълнително.

През деня, когато сме заедно, често го прилъгвам като му казвам: я, да видим как се храни хипопотама - една голяма уста, друг път с друго голямо животно и такива ми ти залъгваници.  hahaha
Доста често имат успех. За съжаление, не е най-добрия начин, но е по-добре от нищо.

# 289
  • София
Майчета, спокойно! Големия ми син до 3 години беше само на кисело мляко, солети и малко супа. За всяка лъжичка съм му сваляла от витрините най-различни неща за да се залисва и да вземе да си отвори устата. Роди се недоносен и много се притеснявах за килограмите. В детската започна да яде повече видове храна. Сега е на 16 и яде като змей.

# 290
В детската започна да яде повече видове храна.
Моят на 10год. оЩе не е проял повече  ooooh!, при малкия по_zле, zаЩото като съм до него и вzема краставица,домат,круШа ... каквъто и плод или zеленчук да е той става, zаЩото му мириШело. Последно му дадох парче домат (около 1_1_1 см), с обеЩание, че ако го иzяде Ще има иzненада... реzултата_ почети не повърна, иzплÜ го накрая.
Да се включа и аз-дъщеря ми е на 1г и 3м и тежи 9кг200гр
Моят беШе на таzи въzраст беШе 8кг, на морето се раzболя и стигна до 7кг...
Да спомена, че докато и двамата кърмех нямаШе проблеми, бяха с нормално тегло, опитваха от бебеШките храни... Чак след отбиването им на 10 и на 9 месеца zапочнаха проблемите. Забеляzали ли сте покрай вас кога са zапочнали проблемите?

# 291
Синът ми е злояд донякъде. Има 10тина неща, които обича и от тях си хапва в прилични ъм малки количества, но може би 40% от храните просто не му се нравят и отказва да ги яде. Не насилвам. Примерно ако яде сандвич - за него е достатъчно едната половинка без коричката плюс да кажем мляко или таратор или сок и няколко резанчета плод. На вечеря хапва рядко цяло, по често половин кюфте само. Обича много млечни продукти, без кашкавала и производните - тоест млека и сирене. Месо не яде, освен луканка, кюфтета, кремвирши и наденици и пица с колбас. Чушки, тиквички и тн също не обича, от супите яде бульона без месото. Десерти хапва обилно плюс различни сладки неща. Абе капризен е много, но аз съм му свикнала и му давам това, което знам, че обича. Не е слаб чак, среден по-скоро на ръст и дебелина. НО е ужасно жизнен. Явно това количество си му стига, вече е на 5 години, 23кг, не се променя откъм вкусове.

Та да ви кажа - моето мнение е, че детето не трябва да се насилва. Може малко залъгалки, но само докато си е бебе или мъничко, след 3тата година вече са така своенравни, че смисъл няма.

# 292
..., но може би 40% от храните просто не му се нравят и отказва да ги яде.  Явно това количество си му стига, вече е на 5 години, 23кг, не се променя откъм вкусове.

Та да ви кажа - моето мнение е, че детето не трябва да се насилва. Може малко залъгалки, но само докато си е бебе или мъничко, след 3тата година вече са така своенравни, че смисъл няма.
При теzи кг и години и аz не бих насилвала моя, не че сега го насилвам. Видях, че това не помага. Но моят е на 6 год. 14кг и не яде 90% от храните в къЩи и в градината...

# 293
Градината е друг момент. Синът ми ходи една година - между 3 и 4 години. Всеки Божи ден госпожите казваха, че всичко си е изял - а детето от детската та направо тичаше към съседния павилион - за кроасан - че е гладен! При положение, че никога не си беше търсил храна! Та сама се сети колко е ял там...  ooooh! Но той така и така не хареса тази форма, сега ходи по половин ден на занималня, има нормален - за него си - апетит, изморява се и си спинка на обяд. За сравнение - събота и неделя не спи - ама и не ходи на занималня  Wink

При теб - дали има някакъв проблем с храненето, медицински имам предвид  Thinking
Взимате ли стимуланти, витамини, апетитните сиропи...?
Какво точно обича да яде детето - поне тези 10%?

# 294
3 месеца го преглеждаха, всичко, ама наистина всичко прегледаха, ниЩо не откриха. Просто имало деца, които по_малко ядът и да не се притеснявам, zаЩото не боледува по_често от останалите и е много жиzнен. В градината няма zаЩо да ме лъжат, тук zаписваме децата предварително и дали е ял или не, Щом е zаписан си получава порцията и плаЩаме.
Какво яде_ спагети в раzлични видове или сухи или с мираколи сос, кÜфтета , 6ницел, пиле6ки хапки , салам_ета на грил, кремвирШи, пиzа само дом.сос и много малко каШкавал, хлебче с нутела, понякога малко варени или пържени картофи и това е. Ако яде месо не вzема хляб. Нито един плод или zеленчук, тях дори не можем ние да ядем до него, че му мириШело. Малко по_нагоре споменах zа един опит с домат. А от както стана на 1 год.не спи следобяд.
Забравих да спомена киселите млека, от тях има 3 вида, които само вzема. Какао 1 път в месеца пие половин чаШа.

# 295
Е, нас ни лъжеха в детската точно и аз не знам защо  Laughing
Не си изредила чак минимално малко неща иначе, само дето плодовете и зеленчуците ги няма, затова му взимай сиропи и стимуланти обезателно. Щом иначе е добре - явно така си върви детенце, по-дребничко, какво толкова  Wink

# 296
  • софия
Следя темата като бившо злоядо дете - здраво до 42 г. и майка на ящно  болнаво дете.
Като цяло не прочетох , че малкото количество ядене вреди  на някого. Злоядството според мен може да се отчете като проблем на родителя.
Моля , ако има мами които отчитат злоядството като здравословен проблем или доктори са им го казали , да го се отбележат пак в темата. Аз честно казано такива мнения съм ги пропуснала. А и  не знам може ли да пусна такава анкета като не съм автор. Интересно ми е просто.
 В продължение на 3-4 години любимата ми и единствена  храна като дете е била домат и сирене. Сега според новите разбирания за разделно хранене е вредно. А имам познат поне веднъж на ден е хранен с пържени картофи , не е харесвал друго, радва се на перфектен стомах без гастрити и т.н.

# 297
Габелас, права си, че е проблем на родителя. Мен всички лекари ме успокоиха. Но е трудно, като идем на гости някъде и хората направили неЩо със сос, или котлети, или пилеШко, риба, супа, салата и т.н. и децата не искат. И zа мен е проблем, всеки ден да сменям_спагети,кÜфтета, Шницел и пилеШки хапки, грил, пица. Седмицата не е свърШила, но менÜто да  Rolling Eyes. КремвирШ и мляко на zакуска или вечеря. А най е неприятно, че н.р. определени саламчета днес са били супер, утре са "беее, не ги искам", не са ми вкусни, а това е и при двамата ни. Най_интересното, което обаче ме и радва, е че не обичат Шоколад и торти. МНооого рядко вzемат. От РД на двамата иzхвърлих остатъка, и двамата не искаха да опитат от собствената си торта.

# 298
Е, теб какво те интересува дали на гости децата ти ядат  Wink
Прост оправи това, което обичат.

# 299
Е, нас ни лъжеха в детската точно и аз не знам защо  Laughing

Щото не им се занимава да помнят кой какво ял и какво не ял. Като ги питаш винаги - даааа, яде си, всичко е наред. Моето почна да ходи на пет, та само вече ми казва какво си е изяло или не.

Общи условия

Активация на акаунт