Нероден Петко

• 3 614
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Лято, тези които сме минали през това, не казваме "спокойно" и "няма страшно" просто за да напишем нещо. Синът ми е на 11 и бих казала, че той е запознат с това много отдавна, просто когато детето е малко и вижда конкретната ситуация, не я възприема като възрастен. Ако попита-отговаряш му коректно, съобразно възрастта и това е. Мисълта ми е, че не съм се впускала предварително в дълги размисли какво и как ще стане. Знаела съм, че ще трябва да обясня, но не е било болезнено или травмиращо за никой. Това е в моя случай, може да има и различни деца и различни казуси. Не споря за това.

# 16
Лято, според мен на теб напълно може да се има доверие. Просто сядаш и го разказваш, като хубава история, имало нещо лошо, но то било преодоляно и сега сте всички заедно. Лошото е когато двама родители не се разбират добре и трябва да се разделят, а доброто е, че въпреки това, най-красивото нещо се е случило - тяхното дете има семейство. Ако приказваш спокойно и показваш, че ти напълно си приела другото дете и нямаш нищо против майка му, твоето ще приеме ситуацията - така си мисля...

(аз пък снощи, гледайки снимки в един Блясък си мислех, че независимо от славата и известността й, и Анджелина ще трябва полека да обяснява на всичките си деца разнообразния им произход. такъв е живота...)

# 17
  • в 1001-та нощ
моя приятелка има 2 деца от различни бракове и е с друг мъж сега

който и от бившите да взема дете - взема и двете деца; съответно - прио които и баба и дядо да са - са все и двете деца  Peace

# 18
Лято, спокойно бе жена  Hug Hug Hug

Е аз съм спокойна, ама ей на, мисля си Grinning
по добре се замисли,дали ще издържиш сама толкова време....,тестово пробвай с някой друг

# 19
Не смея, sunman, от страх да не попадна на някой досаден философ, точно като теб...

А сега сериозно - не си ври носа в моите планове. Спестявай си глупавите си и неадекватни съвети в бъдеще време. Благодаря!

# 20
Не смея, sunman, от страх да не попадна на някой досаден философ, точно като теб...

А сега сериозно - не си ври носа в моите планове. Спестявай си глупавите си и неадекватни съвети в бъдеще време. Благодаря!
извинявай ,че ти бръкнах с пръст в раната......

# 21
Е, не се надценявай, де!
В темата има поставени въпроси. Ако имаш какво да кажеш по тях - давай.
Но при положение, че си решил отново да ме засипваш с абсурдните си теории и да се изживяваш като гуру относно човешките отношения, няма да стане.

# 22
  • София
Зачетох се в темата и тя ми напомни за малкия ми брат. В резюме: родителите ми са разведени, баща ми живее с друга жена (и в друг град) отдавна и има дете от нея, понастоящем на 12 години. По темата: спомням си, че докъм 6тата година на детето му беше много трудно да проумее как така неговата майка не е и моя майка, нито майка на батко му (големия ми брат). Баща ми му беше обяснил, че има кака и батко, но беше пропуснал да обясни, че мама не е една и съща за всички ни. Може би не е намерил подходящи думи.

Та малкия беше много объркан и изобщо не схващаше ситуацията... Впоследствие му се изясни в някаква степен (сега не се чуди защо нещата са такива, а приема, че са такива), но не съм сигурна на емоционално ниво как го приема и дали изобщо това, че татко му някога е имал друга жена и от нея има две деца, е някакъв фактор за каквото и да било. Сигурно децата просто приемат ситуацията за нормална и не мислят много за това, че мама/тати някога са имали друг/а. newsm78.

# 23
момичета където и да отворя тема напоследък,все на един и също професор по живота попадам.въпросният сънман,толкова ли е вещ по всички въпроси,всико знае този мен от варна бе,чак съм изненадана,много инфо много нещо.Рядко нахално същество.
Не мисля че трябва да имаш притеснения ,моят син беше задал въпрос защо със кака му са с различни имена ,обяснихме му и повече не е питал,деликатно ,по детски и така нямаме питанки.Друг е въпросът ,че бащата на дъщеря ми никога не се е интересувал ,тя няма контакт с него и не е имала.

# 24
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=45283
".....от leaderz на 21 Яну 2011, 14:48

Здравейте!
Ситуацията е следната - брат ми почина и съответно отидох да извадя удостоверение за наследници, в което вписах само мен. Обаче, понеже имаме и сестра от първия брак на баща ни (с която не поддържаме никаква връзка), автоматично са вписали и нейните данни и сега двамата се водим наследници. Проблемът е, че това е без нейното съгласие и едва ли знае за това.. Имах наум да й търся телефона и да я убеждавам да подпише някакво удостоверение за отказ от наследство, но дали то ще е валидно след вече издадено удостоверение за наследници?
leaderz

"

# 25
  • София
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=45283
".....от leaderz на 21 Яну 2011, 14:48

Здравейте!
Ситуацията е следната - брат ми почина и съответно отидох да извадя удостоверение за наследници, в което вписах само мен. Обаче, понеже имаме и сестра от първия брак на баща ни (с която не поддържаме никаква връзка), автоматично са вписали и нейните данни и сега двамата се водим наследници. Проблемът е, че това е без нейното съгласие и едва ли знае за това.. Имах наум да й търся телефона и да я убеждавам да подпише някакво удостоверение за отказ от наследство, но дали то ще е валидно след вече издадено удостоверение за наследници?
leaderz

"

Ето ти вредата от ползата детето да бъде припознато, Сънмен!!!! За това ти писах в другата тема!!!!! Понеже и аз не искам некакъв си полу-роднина да ми наследява имотите!!!!!

# 26
Не въпроса в наследството и 5 лева.Изуми ме,че братя и сестри не подържат връзка,а това е трагично според мен.

# 27
Чак пък да си изумен, че и трагично било! Родителите не са поддържали контакт след раздялата и децата им не се познават. Просто и логично.

# 28
Според мен когато на децата ОТ МАЛКИ им се поднася истината такава, каквато е, те свикват с тази действителснот и я приемат като част от живота, без да се замислят...
Когато на детето му се поднесе такава информация след 4-5-6 годишна възраст примерно, в тях се зараждат хиляди въпроси, филми, образи и...е много по-трудно според мен.
Мислим си, че едно 2годишно дете нищо не разбира, обаче НЕ Е ТАКА!

Примерно гледам как децата ми възприемат раздялата. Едното е на 2, другото на 6.
Големият продължава да пита и разсъждава, малкият вече е приел фактите-и на двамата обяснявам истината такава, каквато е.
Понякога, когато малкото ме пита: "Къде е тати, ще дойде ли"...Аз си мисля "какво да му обяснясвам сега, много му увира главата", но после се взимам в ръце и му обяснявам както и на баткото-има огромен ефект  Peace

Аз малко се отнесох, но ... и аз вечно разсъждавам как децата приемат това и онова...
Сигурно ако се реша на 3то дете от друг мъж, и аз ще си задавам същите въпроси  Simple Smile

# 29
sunman, в какво се опитваш да превърнеш темата ми?

Общи условия

Активация на акаунт