Нероден Петко

• 3 609
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
моя приятелка има 2 деца от различни бракове и е с друг мъж сега

който и от бившите да взема дете - взема и двете деца; съответно - прио които и баба и дядо да са - са все и двете деца  Peace
Попаднала е жената на свестни хора  Grinning

# 31
Мисля си обаче, че някой ден ще се изправя пред необходимостта да обясня на това малко човече защо по-големият му  брат/сестра заминава през лятото при своя баща и защо този баща и татко не са един и същ човек.

Поне аз няма да има нужда да обяснявам.

Мисля си, че малкото ще приема нормално "другия" баща на братчето/сестричката. И няма да има нужда от обяснение.

# 32
Съжалявам, че чак сега виждам темата, защото аз също съм си задавала тези въпроси. Че аз съм стигала и в размишленията по-далече - чак до след време като порастнат големи и има да кажем някакви собствености и имоти за наследяване. Едното примерно има нещо от баща си, другото няма права никакви... това ще ги постави в ситуация на неравенство, ще има конфликти помежду им само заради моя избор да създам второ семейство. Или пък притеснението, че първото дете може би винаги ще има усещането, че е аутсайдер във второто семейство, колкото и да се обичаме всички и новият ми мъж (който все още не познавам де Mr. Green - говоря хипотетично и аз) да го има като свое и т.н. Което пък не знам точно как ще се получи, тъй като бившия ми си го вижда. Мисля си, че това второ семейство може да се получи в оптималния си вариант, при случаи при които бащата на първото се е "изпарил" когато детето е било много малко (бебе, на година, на две) и не търси детето си, не го вижда, детето на практика не го познава и единственият баща, който познава ще е де факто втория. Но в случаи, в които си присъства в живота наистина е сложно и да, въпросите са много. Confused

Общи условия

Активация на акаунт