Литературен клуб - X

• 70 667
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
Потресаваща е нейната "Паула" - невероятен разказ и невероятно силна емоция, но за съжаление е писана върху истинска трагедия от нейния живот.

Аз не успях да я оценя.Не харесвам стила на писане на Алиенде и мисля,че може много по-увлекателно да бъде сътворен един разказ.Объркваща ми е,на моменти ми се губи нишката на всичко..не бих дала втори шанс на авторката.

# 16
Подхванах "Любов", в началото не е зле, да видим същинския разказ как е...
На мене много ми хареса, може би, защото и аз като героинята ще стана тази година на 40г и съм в етап на преосмисляне на ценностите, може би, заради романтичната любов, толкова приятно поднесена, а може би заради преплитането на толкова различни епохи...И не на последно място, научих много интересни неща за суфистите, а не както преди си мислих, че са някакви щураци дето само знаят да се въртят с големите си поли до припадък...Да, признавам си, точно такова мнение имах преди.

# 17
Благодаря за темата. Толкова често срещам "Сянката на вятъра", че най-накрая ще взема да я купя.
  И аз така  и вече го направих. Сега нямам търпение да започна да я чета! Simple Smile

# 18
  • София
Благодаря за темата. Толкова често срещам "Сянката на вятъра", че най-накрая ще взема да я купя.
  И аз така  и вече го направих. Сега нямам търпение да започна да я чета! Simple Smile

Прекрасна книга! Невероятно пише този човек!

# 19
  • Ямбол
Потресаваща е нейната "Паула" - невероятен разказ и невероятно силна емоция, но за съжаление е писана върху истинска трагедия от нейния живот.

Аз не успях да я оценя.Не харесвам стила на писане на Алиенде и мисля,че може много по-увлекателно да бъде сътворен един разказ.Объркваща ми е,на моменти ми се губи нишката на всичко..не бих дала втори шанс на авторката.
Аз също. Да, трогателна е историята, но очаквах нещо друго. Затова и повече не опитах да чета други нейни книги.

Аз в последно време си подбирам все разни трилъри с много динамика, с интересни за мен сюжети. Чета Арчър, Кинг, Коубън/много ми допадна "Гората" му/. В момента чета "Признанието" на Гришам - интересна история, но някак много я разтегнал и малко ме дразни това. Или просто предходните са били с по нещо малко над него и сега имам по-високи очаквания.

# 20
  • София

И аз си мисля същото   Grinning

# 21
# 22
Благодаря за темата!   bouquet Аз се записвам с коментар за "Последна песен" на Никълъс Спаркс - прекрасна любовна история, прочетох я за една вечер, просто не исках да я пусна! 

# 23
Аз пък чета Гутиерес - Мръсна хаванска трилогия. Потресаващ е!

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 16:14 от Ellea

# 24
  • Mostly in my mind
запис.

в момента чета 18% сиво

# 25
Благодаря за темата!   bouquet Аз се записвам с коментар за "Последна песен" на Никълъс Спаркс - прекрасна любовна история, прочетох я за една вечер, просто не исках да я пусна! 
аз мисля, че съм гледала филм по тази книга...дано да не се бъркам, филма беше страхотен

# 26

Сподели малко повече. Аз се колебах за тази книга.

# 27
  • Ямбол
Започнах "Цитаделата" на Арчибълд Кронин

# 28
Започнах "Цитаделата" на Арчибълд Кронин
  Като цяло харесвам Кронин и съм чела почти всичко,но "Цитаделата" ми е любима. Приятно четене!

# 29

Сподели малко повече. Аз се колебах за тази книга.

Аз също се колебах доста, и сега изпитвам облекчение, че си я купих - задължителна е.
Състои се от малки разказчета, които са някак свързани хронологически.
Пише доста дръзко, както сам казва Simple Smile. Малко напомня Хенри Милър и Буковски, но мястото и животът, които описва, предполагат доста повече нецензорни думички. Определено ми влезе под кожата.
А Куба е доста интересно място.

Общи условия

Активация на акаунт